Kasih Juju: 2011

December 29, 2011

Enchik Kebal yang cacat!


Assalamualaikum and salam sejahtera sume.

Nak share gambar ni..
Ini Enchik Kebal namenye..
Lame dah guna kete ni..
Tapi kenape tibe2 aku poyo sangat publish gamba ni kan.
Kalau kete mahal tak pe la jugak nak publish kat blog ni kan.
Eh, Eh, Sukati aku la kan.
Wey! Apesallak banyak kan ni?
Tak dapat makan ikan ke tadi??

Okeh, abaikan. Kan lagi!

Berbalik pada enchik kebal sayang aku tuh.
Perasan tak ape yang x cantik kat die?

Nampak tak?

Cube tengok betul2..

Tau la x minat kete. 
Suh tengok jek.

Good.
Nampak tak bawah nombor plat tu da bolong.
Huhuhuwarghh.... T.T
Dah cacat.. Tak cantik kan.
Huhuhu... Tu lah.. 'Sopan' sangat mase drive.
Kan dah tak perasan jatuh kat mane.
Hohoho..

Kepada adik sayang ---> Mohamad Fitri bin Jamaludin.
Boleh tak belanje aku beli mende tuh??
Bole la bole la yeh..
(^.^)v


Okbai.

December 28, 2011

Segmen : Up Traffik Sempena Akhir Tahun!


Syarat dan penyertaan KAT SINI!

Tag :

Entry Khas Untuk My Bestie - Cik Doki Story

Assalamualaikum W.B.T dan Selamat Pagi semua.

Entri hari ini khas buat kawan baik-baik-baik sangat aku, Cik Doki Story.
Nak tau kenape aku eksaited nak sangat wat entri pasal beliau?
Sebabnye hari ni hari lahir beliau yang ke-56?? Haha.. Kalau nak tau pegi tanye sendirik okkay..

To Cik Doki,

Aku doakan semoga ko dikurniakan kesihatan yang baik, dipanjangkan usia, dimurahkan rezeki, cepat bertemu jodoh, cepat menimang cahaya mata....

Ade orang tanya :
"Cik Juju (sukagelak), Cik Molly (dokistory) tu da ade boyfriend lom?"
And aku pun cakap la :
"Die masih setia dengan 'Mr. G' (referring to her beloved car)"
Then orang tu cakap :
"Mr. G tu tak boleh buat anak"
Aku pun terus gelak golek-golek.

source picture from google
May Allah bless you..
May happiness be wif you forever..

Lots of love....
Okbai..


December 27, 2011

END YEAR MEGA GIVEAWAY 2011

Join Giveaway pulak..
Suka tengok header adik Azyla ni..Comey :)


Syarat dan penyertaan boleh HIT SINI!!
Harap2 bole menang GA ni..
Insyallah.

Senarai sponsor (ada 30 kesemuanya)  :


Tag member belog :

SEGMEN : BLOGWALKING SAMBIL MEMFOLLOW :)


Join segmen ni pulak..
Kalo nak join bole KLIK SINI.

Segmen "Bloglist X-Change" dan "Review Ur Blog" by Kiz. Mari Join!

Jom meriahkan segmen ni.
KLIK SINI kalau nak join yeh :)
http://kizgarden.blogspot.com/2011/12/segmen-bloglist-x-change-and-review-ur.html
SYARAT-SYARAT PENYERTAAN
1. Follow blog Kiz kalau rajin ( tak nak pun takpe )
2. Buat entri pasal segmen ni kat blog korang
3. Of course mesti ada blog sendiri
4. Letak Link Kiz Garden dalam Bloglist korang
5. Lepas letak link, sila komen kat entri ni beserta Nama Blog and Link Blog
6. Nanti Kiz akan terjah blog korang and kalau link Kiz ada baru Kiz
akan letak link korang kat blog Kiz Garden ok.

http://kizgarden.blogspot.com/2011/12/segmen-bloglist-x-change-and-review-ur.html

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN
1. Buat satu entri kat blog korang pasal segmen ni 
2. Follow Blog Kiz kalau rajin
3. Letak Link Kiz Garden dalam Bloglist korang
4. Mesti ada Blog sendiri
5. Untuk join, sila sertakan NAMA beserta LINK blog korang kat bahagian comment
6. TARIKH TUTUP : 12 JAN 2012

HOW?
1. Kiz akan pilih 2 blog untuk direview tiap-tiap minggu secara random
2. Lepas review Kiz akan inform kat ur blog yang blog korang terpilih.
3. Dalam segmen Review tu nanti, Kiz akan buat rating based on 3 category:
a. Blog Design ( design blog korang )
b. Blog Content 
c. Cara penulisan

P/S : Rating yang akan Kiz bagi nanti adalah melalui pendapat sendiri so tak semestinya semua betul ok.


December 21, 2011

Jom Ganyang Aedes : Mencegah lebih baik daripada mengubati

Assalamualaikum..
Salam sejahtera..
Salam 1 Malaysia..


Entry pagi ni aku nak bagi kesedaran cket pasal bahaya AEDES... 


http://www.nuffnang.com.my/blog/2011/12/12/battling-aedes/




Membebel pasal aedes ni, ramai rakyat negara kita ni yang ambik mudah pasal kebersihan dalam dan luar rumah. Sume wat tak endah jek. Bile ade yang kene tahan ward, baru kelam kabut nak bersihkan rumah.


Bahaya aedes ni boleh bawak maut!! 


Lets's cekidaut cemane nak mencegah denggi.



Lindungi diri anda dari gigitan nyamuk
Untuk mengelak dari gigitan nyamuk, seseorang itu perlulah mengetahui tabiat makan nyamuk dan menggunakan bahan penghindar nyamuk pada kulit yang terdedah apabila perlu. Pakai pakaian yang menutupi kebanyakan bahagian tubuh kerana ini boleh melindungi dari gigitan nyamuk. Pasangkan jaring nyamuk dan skrin pada tingkap untuk mencegah nyamuk dari memasuki rumah.

Elakkan dari membuat lawatan ke kawasan berisiko tinggi di waktu siang
Jalan terbaik ialah mengelak dari bertandang ke kawasan berisiko (kawasan bandar) di siang hari. Ini adalah kerana nyamuk Aedes bukanlah serangga malam. Waktu puncak ia mencari makan ialah di awal pagi dan awal senja.

Musnahkan tempat pembiakan nyamuk
Cara lain untuk mencegah denggi ialah dengan memusnahkan tempat pembiakan nyamuk. Nyamuk Aedes membiak dalam tempat-tempat takungan air seperti tayar buruk dan bekas menyimpan air. Anda juga perlu selalu menukar air dalam pasu bunga dan bekas air minum haiwan peliharaan untuk mencegah nyamuk dari membiak. Apa yang anda dan keluarga perlu lakukan ialah:
  • Tutup dengan rapat semua bekas air seperti baldi, bejana air dan tong-tong atau masukkan ubat pembunuh jentik-jentik ke dalamnya.
  • Salin air dalam jambangan bunga setiap minggu.
  • Buangkan air dan basuh pengalas pasu bunga setiap minggu.
  • Periksa saluran air hujan (saluran bumbung) setiap minggu dan buang daun-daun kayu atau sampah sarap lain yang menyekat aliran air.
  • Bersihkan persekitaran rumah anda. Buangkan semua bekas atau benda yang boleh menakung air seperti tin-tin kosong dan botol ke dalam beg plastik dan letakkan dalam tong sampah yang bertutup.
Hapuskan nyamuk Aedes dewasa
Anda boleh menggunakan penyembur serangga bagi membunuh nyamuk dewasa di dalam rumah. Melakukan semburan menyeluruh bahagian rumah. Untuk lebih berkesan, semburan perlulah dilakukan ke seluruh bahagian dalam rumah. Anda juga boleh menggunakan ubat nyamuk untuk mengelakkan anda dan keluarga dari digigit nyamuk.

Simptom demam denggi.

Ciri-ciri klinikal demam denggi berubah-ubah mengikut umur pesakit:
  • Bayi dan kanak-kanak mungkin mengalami demam yang sukar dibeza-bezakan beserta dengan kemunculan ruam.
  • Orang dewasa dan kanak-kanak yang lebih tua mungkin mengalami sama ada sindrom demam yang tidak serius ataupun demam kuat yang mengejut, sakit kepala yang teruk, ruam dan sakit di belakang mata, otot dan sendi.
  • Pendarahan kulit adalah fenomena lazim.
  • Kadar kematian amat rendah.
  • Penyakit ini lazimnya bermula dengan peningkatan suhu badan yang mendadak, diikuti gejala-gejala lain yang tidak khusus seperti merah muka dan lain-lain gejala demam denggi yang tidak spesifik.
  • Rasa tidak selesa di bahagian ulu hati (epigastrik), sensitif di bahagian rusuk kanan dan sakit di bahagian abdomen merupakan fenomena biasa demam denggi berdarah.
  • Demam selalunya berterusan selama 2-7 hari dan suhu badan boleh meningkat setinggi 40-41oC dan mungkin diikuti dengan kekejangan dan pendarahan.
  • Dalam kes-kes yang sederhana teruk, selalunya semua tanda dan gejala penyakit hilang selepas demam sembuh.
  • Pesakit biasanya sembuh secara spontan atau selepas diberi terapi cecair dan elektrolit (ion berasingan seperti natrium, klorida, potasium, bikarbonat dan lain-lain)

Jom sama2 cegah demam denggi ni.. 

Okbai..

Source : Nuffnang
             Info sihat

GA TERAKHIR 2011 CIK MAY


Selalu join GA, tapi x pernah menang. Harap-harap bertuah la kali ni yerk :)
Syarat-syarat dan penyertaan boleh klik sini.

Azam tahun ni Alhamdulillah dah tercapai.
Nak tau ke ape azam tahun ni....?
Okeh. Azam tahun ni nak ikat tali kuat-kuat dengan enchik boyfriend.
Dah tercapai pun sebab enchik boyfriend da sah menjadik enchik tunang.. (^.^)v


December 14, 2011

Kisah Seram



Hai semua kawan-kawan belog sukagelak..
Assalamualaikum dan selamat pagi.. Annyonghasaeyo..
Rase rindu sangat nak BW minggu ni.. Tapi terlalu sibuk. Tak sempat nak jalan-jalan. Update belog pun dalam kelas.. Huhu..

Neway, Sukagelak ade kat Pulau Langkawi 4 hari..
Start dari hari Isnin haritu. Besok nak balik KL dah. Rase macam sekejaplah pulak kan..


Okeh, berbalik pada tajuk hari ni. Kisahnye macam ni, malam tadi dalam lebih kurang pukul 1.30 pg aku terjaga. Terdengar pulak orang kat bilik atas dok alih kerusi, seret kerusi, bunyik tapak kasut macam orang jalan guna high heels, bunyik selipar jepun bergesel dengan lantai, bunyik kerusi lagik, huhuhu -.-"

Macam-macam dah aku pikir, sume cite seram bleh ter'flashback' pulak tuh.
Aku memang penah dengar bunyik orang menggerudi tengah2 malam mase dok 1 hotel kat KL.
Tapi aku wat donno jek la.
Aku pikir mungkin maintanence wat keje tengah2 malam kot. Dah siangnye bile otak aku da kembali rasional nak berfikir, barulah aku rase macam.....errr...tak logik kot orang nak menggerudi tengah2 malam. Huhu..

Masuk je kelas pagi ni aku cerita dekat Kak Linda, die cakap die pun dengar.
And kitorang pikir positif. Mungkin ade orang check in tengah2 malam kot.

Akhirnya persoalan kitorang terjawab bile turun sarapan pagi tadi tengok ramainye lah orang turun sarapan.
Rasenye semalam tak ramai pun Chinese dengan Indian sarapan. Harini crowd giler dengan orang2 tersebut.
Okeh, fine.
Memang bunyik tu datang dari mereka.
Huh.. Lega ^.^
Harap-harap malam ni aku dapat tidur lenaaa......

Okbai ^.^

Source gambar : Inchik google

December 9, 2011

Jom Join BLOGLIST AyuInsyirah tahun 2011


Syarat dan penyertaan boleh klik sini ye.

Giveaway by Aida Shafiena and Fasihah Latif

Syarat dan penyertaan sila KLIK SINI!!

Tag kawan2:
1/ cheyah
2/ dean

1st Giveaway by Ina & Nadiah


Syarat2 dan penyertaan sila KLIK SINI!

tag kawan pulak :


December 2, 2011

Entry Khas Untuk My Besties

Entry harini khas untuk kawan-kawan-kawan baik yang berkahwin dan bertunang on 27th November 2011. Kenapa dalam banyak-banyak tarikh dalam tahun 2011 ni tarikh yang sama jugak korang nak buat majlis?? Why oh why?? 
Frust giler ni tak dapat pegi majlis korang.. 
Rugi woo terlepas tengok korang punye sweet moment.. Huhuhu.. 
Nak tau betape sweet nye moment dorang itu? 
Meh layan gambar kat bawah ni..

Cik Nana sangat gojes. Aww.. Congrate on your engagement :)
Setelah mengharung, terharung, diharung, akhirnya jumpe jugak..Encik Helmi.
Nape tiru saia? Saia dapat 'Helmi' dulu tau. Hikhik.

Ecece.. Senyum Encik Jojo tak boleh blah.. Kahkahkah.
Neway, Kak Asma pun gojes yaw.. 
Selamat penantin baru untuk korang. :)

Ade lagi sorang my bestie yang kawen. Kat Nisimilan. Tak dapat gambar lagi.
Da dapat nanti akan ku masukkan dalam sambungan cerita ni..

Korang nak tau tak aku pegi mane pada tarikh tersebut??
Nantilah cerita.
Tak de bahan bukti. Hikhikhik..

Okbai.

December 1, 2011

SEGMEN | 1st Anniversary Blog Lyssasecret


Sape nak join sila klik sini ye..
Segmen ni xde hadiah pun.. :) Tapi ade tarikh tutup..
Neway, selamat anniversary untuk Lyssa :)

Komen untuk blog Lyssa :
1/ Blog Lyssa = cantik, comey.
2/ Blog Lyssa banyak bagi tips, tutorial n freebies..

Okbai...

November 30, 2011

Wordless Wednesday # 3

November 29, 2011

Entry Bergambar - Makan-makan, Jalan-jalan di Berjaya Times Square




Giveaway From Korea & Sydney

Firstly nak ucap terima kasey banyak2 dekat Cik Itam sebab sudi menge'tag' diri ini :)
Menarik jugak giveaway kali ni.
Let's cekidaut :D


Syarat-syarat penyertaan boleh KLIK SINI.

Pastu tag kengkawan. Tak wajib. Tapi nak ngetag jugak :)


November 24, 2011

Layan Statistik

Jom layan gambar kat bawah ni.


Persoalannya.. Apakah yang orang Egypt cari kat blog aku yang x seberapa ni?

November 23, 2011

Wordless Wednesday #2

November 22, 2011

SEGMEN MEGA BLOGWALKING DAN KENALI BLOGGER

Terima invitation dari Ezaidatul Akma Binti Sukeri :) ..
 Thanx ye sebab menjemput join segmen ni..


Syarat-syarat penyertaan bole klik sini :)

Okeh, skang nak cite pasal aku yang comel lagi kiyut ni.. Opsss... Nama penuh Julia Jamaludin. Asal Johor, keje kat Key Ell. Nama belog, Suka Gelak.. Nape Suka Gelak? Sebab orang kenal aku sebab gelak. Hehe.. Aku memang suke gelak. Rahsia awet muda. Sampai sekarang ni kalo ade orang peramah jumpe aku mesti tanye soklan ni "Study kat mana?" Haha.. Aku yang tak bersiap macam orang dah keje ke atau memang aku awet muda? Kahkahkah.. Perahsannnnn betul aku ni.. Ok.. Tu je pasal aku.

Sekian,

Tag kawan-kawan,




November 21, 2011

CONTEST-ANDAI AKU BLOGGER TERKENAL

Bile terbace je entry ni kat blog terus rase macam "WOW.....BOLE KE AKU FEMES??"
Hehe.. Ape-ape pun jom bace ape yang aku nak buat kalo aku femes. 


Sape-sape yang nak join wajib follow page ni dulu

Lepas tu untuk syarat-syarat and hadiah bole klik sini. Jom layan angan-angan aku :)

Andai aku blogger terkenal, aku nak bagi tips kat semua macammana blog aku bole terkenal. Sebab aku rase blog aku macam biase-biase je kan. Takde pun yang "WOW FACTOR".Ntah ade ke tak orang yang bace blog aku ni. Pastu aku nak selitkan unsur-unsur yang baik-baik je. Biar blog aku ni jadik trend. Bukan trend yang mengarut-ngarut tu, tapi trend yang baik-baik. Biar budak-budak sekarang ni terpengaruh dengan ape yang aku taip. Wah.. Berkuasa sungguh penulisan aku mempengaruhi persekitaran. Tu pun kalo aku blogger femes........ Ihiks..:)

Sekian.

Tag kawan-kawan:

Segmen: Jom Blogwalking Bersama Eiqa Azra..


Join segmen ni pulak..
Jalan-jalan tambah follower :)
Syarat-syarat boleh klik sini.

Nak tag :

Jom join BLOGLIST nurulAuni tahun 2011

Salam selamat pagi semua. 
Jom mulakan pagi Senin sejuk ni dengan join segmen yeh.


Syarat-syarat boleh klik sini.
Expiry date : 30 November 2011

November 19, 2011

wasted Saturday

Omo.. what a day.. Hari ni duk rumah je.. Dok melayan Family Outing sampai sakit kepala.. Bile lah nak ade tv kat rumah ni?? Ade sape-sape nak sponsor tv x? Tak tau berita semasa. Sokkaba pun tak beli. Nak tengok cite industan pun tak dapat. Ape jadi kat luar tu pun aku tak amik tau. Macam kene perintah berkurung pulak ye. Arghhh.. Tension..



View d largest LED wall screen in M'sia by #CocaColaMY ! Simply beautiful. #SemangatInspirasi



Do you remember walking or driving around KL city center the past few weeks and spotting vibrant red and white lights illuminating the night sky on the Putra World Trace Centre (PWTC) building?

For those who missed it or are not from KL, fret not, as Coca-cola invites all of you to release your positive energy and passion through Malaysia’s largest full colour LED wall screen and watch the viral video online!

Atlanta did their own version of the Illumination Building but show your spirit of Malaysia Boleh and share the spirit of happiness with your family and friends!



View d largest LED wall screen in M'sia by #CocaColaMY ! Simply beautiful. #SemangatInspirasi

How does getting rewarded through sharing sound like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!

How does getting rewarded through sharing sound like to you?

November 18, 2011

Lirik Lagu Melly Goeslaw feat. Irwansyah - Love Story

Jom layan jiwang pagi hari Jumaat ni. Dengar lagu ni kat Era tadi. Terus jatuh chenta. 


Bila cinta endapkan semua harapan
Jalan terjal dan mematikan pasti ku tempuh juga
Bila cinta seribu tahun akan ku tunggu
Walau tubuh tertimbun bukit tanganku menggapaimu

reff:
Love story let’s make a history
Sejarah kisah cinta kita menguasai bumi
Mengalahkan semua yang paling terindah

Love story let’s make a history
Biarpun seribu bencana meremukkan tubuh kita
Namun cinta kita tetap akan utuh
Love story

Bila cinta (bila cinta) seribu tahun akan ku tunggu
Walau tubuh tertimbun bukit tanganku menggapaimu (menggapaimu)

repeat reff
Meremukkan tubuh kita namun cinta kita tetap akan utuh
Love story, love story, love story

Segmen Jom Follow Reramai by Hany

Selamat pagi Jumaat kawan-kawan-kawan..:)
Jom mulakan pagi yang cerah ni dengan segmen follow-mem'follow..


Sape-sape nak join boleh click sini ye.
Next, tag kawan-kawan-kawan :

November 16, 2011

3rd contest by Muna ; CANDID TIME :)

2nd entry for today.. Yeah.. Contest lagi..


1/ Kene follow cik muna
2/ Syarat-syarat penyertaan KLIK SINI

Kahkahkah.. Gelak besar aku dalam gambar ni.. Hilang cun.. Cehss...

Tag kawan-kawan:

Contest My BFF by AneyzSams

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kawan-kawan. 


Okeh, arini aku di tag oleh CIK DOKISTORY lagi.. Terima kasey kat Cik Doki sebab tak jemu2 menge'tag' aku.. Jom kite godeh-godeh contest ni.. 
Hmm, syarat-syaratnye ofkoz la kene jadi follower ANEYZSAMSUDIN.
Pastu carik la 3 keping gambar best fren forever @ bff, tempekkan kat belog cantik korang tu.

Meh tengok gambar bff aku:




Ade lagi sebenarnye, tapi tak de plak gambar kamu dalam pc ni.. Jangan kecik ati ye. Kamu tetap kawan baik saya.. Antaranya, Zaliha Abdul Rahman, Lina Suhani Mokhtardin, Fatin Liyana Said, Fadhilah Nor Japar, Siti Norazariah Md Nor, Norbaiyah Pilus, Mardziah Hassan, Norhatiku Abu Bakar, Nurul Hanim Sulaiman.. Aaaaaaa... Yang tertinggal tu jangan marah yerk..

Nak tag kawan-kawan :




November 14, 2011

Jom Join Segmen Kau Follow Aku Aku Follow Kau

Salam pagi Isnin yang sejuk. Mulakan hari anda dengan segmen follow-mem'follow'. Wah! Pagi-pagi dah merosakkan bahasa. Hehe...


Sesiapa yang nak join boleh TEKAN SINI ye.
Selamat berkenalan :)

November 11, 2011

11/11/11 : A Day Full With Laughter

Harini jalan-jalan dengan my sis beli barang rumah.. Masuk kat kedai Toy World kat The Mall, kat situ memang ade jual pisau, tapis, gunting, and banyak lagi la barang-barang dapo yang lain. Murah-murah je. And ofkoz la ade jual banyak giler barang mainan. Seronok masuk kedai tu. Waa.. Aunty Toy World kene bagi aku diskaun banyak-banyak ni sebab aku promote kedai die.. Hehehehe...

Okeh, berbalik pada cerita my sis. Lepas da pilih barang nak beli kitorg pun letak la sume barang tu kat kaunter nak bayar. Tibe-tibe :

My sis : Weh! Mane purse aku? (Muke cuak sebab purse penuh duit + hp Samsung Galaxy S II pun x de dengan die)
Aku : Mane nko letak?...(membebel)...
Aunty Toy World : Sini la amoi.. You letak semua atas meja.
Aku : Kahkahkahkahkah.....(tengak muke my sis cuak giler)

Lepas abis 'mencuci purse' kitorang pun pegi la tapau kat food court tingkat 4 The Mall tu. Sambil tunggu oder siap my sis pegi la tapau air teh ais. Sambil tunggu die pun minum la air tu. Lepas tu die pun alihkan la air die kat atas meje sebab nak amik purse dengan hp. Tibe-tibe :

My sis : Wehhh!! Basah la meja ni.. (Sambil cek purse dengan hp)
Aku : (. . . . . .)
My sis : (Sambil tengok air kat tangan) Oh! Tak lah, air aku..
Aku : Kahkahkahkahkahkah...

Tenkiu la kat my sis sebab belanja air kedondong asam boi and tenkiu jugak sebab berjaya buat aku gelak sampai pecah perut sepanjang jalan.. :)

November 10, 2011

Fathiah Tak Jumpa Blog!


Terima kasey kat pinkyz ladies sebab tag saya. Skang nak ajak kawan-kawan join pulak :) Jom blogwalking.. Terma dan syarat SILA KLIK SINI

Tag kawan-kawan:

November 9, 2011

Segmen : Aku Adalah Blogger

Jom join segmen ni.. Keterangan lanjut boleh KLIK SINI..

November 7, 2011

burfday gift

Harini inchik tunang bagi burfday present.. 
Bendenye gebu-gebu jugak macam aku..
Haha.. Aku gebu kah?
Ngeee...

Kiki gebu macam aku, potato chips bagi gebu lagi, coklat dove bagi aku bertambah-tambah-tambah gebu..

Baideway, cokelat dove tu memang feberet aku.. Thanx my inchik tunang.. Lebiu soooo much..

November 3, 2011

SEGMEN | PENCARIAN BLOG FOLLOWER BAWAH 500

Jom join segmen ni pulak :)


Syarat-syarat penyertaan boleh KLIK SINI

November 2, 2011

Wordless Wednesday

SEGMEN JOM NAIKKAN JUMLAH FOLLOWER DENGAN MENDADAK!

Jom-jom-jom tambah follower..


Klik SINI untuk join and syarat-syarat penyertaan kay..

November 1, 2011

mysterious giveaway dari miss kinah & miss piqah.

Jom ramai-ramai join GA ni.. :D

klik sini


Syarat-syaratnye boleh baca kat SINI atau kat SINI..

Tag kawan-kawan:
1/ dokistory
2/ afzalyna

October 31, 2011

World Hunger Relief 2011 - Istana Kehakiman, Putrajaya

Assalamualaikum, salam sejahtera dan salam 1 Malaysia.....
Panjang betul salam di pagi hari Isnin ni ye.. Nak bagi mood menaip ni up sikit.. Dah 4 hari aku pikir nak hapdet ape la kat belog sayang aku ni kan..
Okeh, setop membebel.. Harini aku nak kongsi gambar-gambar hari Sabtu lepas.. Aku join World Hunger Relief ni.. Event amal.. Seronok.. Jalan kaki jek 5km.. Sambil jalan-jalan sambil bergurau senda.. Hikhik. :D.. And aku xtau la pulak kan yang Sultanah Johor, Raja Zarith Sofia Sultan Idris ade sekali..


Raja Zarith Sofia menyampaikan replika cek RM2,100,000 kepada Left. Jen. (B) Datuk Shahrom Ibrahim (kanan) diperhatikan Kamaruzzaman Abu Kassim. (Source : Utusan Malaysia)


Sementara tunggu cik dokistory bersiap-siap, kami amik gambar dulu.. Sambil makan angin.. Angin kuat betul kat bawah rumah kami ni.. Rase macam kat tepi laut :)


Posing lepas solat.. Sementara tunggu event mula..


Okeh, da nak start da.. Jom stanby..


The walk, santai-santai je jalan 5km.. Sambil menikmati pemandangan Putrajaya waktu petang.


1..2..3.. Say cheeseeee....


Okeh-okeh da tamat.. Penat dan haus dan lapar.. Itu kate mereka.. Aku rilex je.. Lalalalala.. Pepagi bangun subuh lagi aku da tanak nasik.. Punyela excited nak pegi event ni sampai xboleh tidur balik.. Ngeeee.....

Habislah sudah charity walk ni.. Lepas ni ade lagi event yang akan menyusul. World Walking Day 2011.. Event ni dah xboleh register lagi.. Dah tutup da.. Wiwiwiwi..




Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign