Kasih Juju: 2012

December 24, 2012

Telekung Project : Broga4Ukhwah

Assalamualaikum kawan-kawan.


Kali ni SukaGelak nak share pengalaman hiking dekat Broga Hill.
Sebenarnya dah banyak kali plan dengan my bestie nak pegi tempat ni.
Tapi ade je halangan. Ari nak ujan la, terlajak tidur la, nak balik kampung la, lalalala..
Tapi Alhamdulillah berjaya jugak ke sana. Mungkin sebab SukaGelak join charity project kot. Hehe..


Kene bayar rm25 untuk join. Tu pun untuk tabung rumah anak yatim. Kire menderma sambil hiking la kan. Bagus buat amak jariah ni kan. Dan yang penting sekali, kami hiking dalam kumpulan. Bukan dok panjat bukit tu pukul 4 pagi bertiga je. Huhuhu..


Hiking ni on Saturday 15/12/2012, so, plan dengan kakak bekas sebilik (ex-roomate) kesayangan nak pegi amik die lepas balik kerja hari Jumaat.
Bile dah sampai rumah, panjang pulak ceritanya. 
Sembang-sembang macam besok boleh bangun lambat jek.
Padahal pukul 2 pagi dah nak kene bangun.. Fuhhh... Dapat tidur 3 jam je. Tu pun tak lena sangat. 
Eksaited sangat nak mendaki kot. Hehe..



Kami sampai dekat kaki bukit broga tepat jam 4 pagi.
Kepala pun ala-ala da tingtong jek sebab tak cukup tidur.
Nasib baik event organizer dah sampai jugak mase tu. 
Terus daftar diri n amik tshirt.
Lepas tu lepak-lepak dalam kereta sambil tunggu anak2 yatim sampai.



Pukul 5 baru start daki.
Wuuuuhuuu.. Tak pernah daki gelap-gelap, seronok sebenarnya, sebab tak panas (dasar puteri lilin!!).

Pukul 6 dah sampai puncak 1. And guess what? Sayup-sayup dengar laungan azan dari masjid Semenyih. Rase tenang jek. Dan kami sembahyang Subuh berjemaah dekat atas bukit. Satu pengalaman baru yang terindah.


Lepas tu tunggu matahari terbit.
Dan........ Jom layan gambar la pulak......



Matari da nak naik,,, :)
Nk susun flip card pulak.. Payah betol mendaki bawak mende ni. Tapi kami gagahkan jua.

Okkay.. Flip card da complete.. SAVE PALESTINE




Yang tengah bercakap2 tu Kak Azila Aziz namenye.. Telekung Project's organizer.

Rainbow la... Paksa budak kecik jadik model..

Okeh.. Jom balik.. Dah lettey ni..



December 13, 2012

Happy Marriage My Precious..

Assalamualaikum dan Selamat Hari Khamis semua..

Bulan kahwin dah tiba.
Ramai jugak kawan2 SukaGelak yang kawin dan akan berkawin bulan ni.
SukaGelak je yang tak kawin2 lagi.
Hehe.. Ontheway dah. Tengah tunggu bapa encik tunang set taim nak datang jumpa bapa SukaGelak.
Huh.. Berdebar2 pulak rasenye.

Ni gambar bestfren SukaGelak mase form5.
Nasib baik la die sanding hari Ahad. Kalau die sanding hari Sabtu memang meraung la sebab tak dapat pegi.
Sebabnye boleh bace kat entri ni.
Badan penat pun ku terjah jua :)
Dekat Mambau jek.
Selamat Pengantin Baru Nurul Hanim Sulaiman aka Bintiq.
Semoga kekal bahagia sampai bila2...Lebiu much2 :)

Kat bawah ni pulak kawan2 1 tempat kerja.
Sorang sanding kat Kedah, sorang lagi sanding kat JB.
Hoho.. Memang tak dapat la nak pegi 2,2 sebab baru balik kursus kat Pangkor.
Boleh bace stori Pangkor kat SINI.

Yang ni kawan kat ofis. Kak Pizah namenye. Hmmm..berseri2 muka pengantin. :)
Sanding dekat Alor Star, Kedah.

ni kawan kat simpang renggam. kawan 1 tempat kerja.
Sanding kat JB.
Encik Lokman namenye. Selamat Pengantin Baru.
Semoga berbahagia disisi isteri tercinta :)

Tengok kawan2 kawen rase tak sabar pulak nak kawen.
Wah..gatal sungguh.
Serius nih, kalau ikut plan majlis dah dekat.
Tapi tak pegi kursus kawen lagi, test HIV, barang2 hantaran, book mak andam.
Warghhh.... Sempat ke tak ni??
Tema warna kawen pun xde lagi..Huhuhu..Any suggestion?
Help.....!

Wassalam.

December 12, 2012

Entri bergambar : Kursus Pengurusan Stress di Coral Bay, Pulau Pangkor.

Assalamualaikum semua..

Ni sambungan dari entri ni.

Semalam baru dapat gambar.
Tu pun x semua.. Sedey ni sebab xde gambar mase snorkling dengan treasure hunt.

Backdrop

Divide into group n sesi pengenalan.
Nama kumpulan : What's Up.. Haha..pengaruh betul..
Lambang tak jadik. Nak lukis logo infiniti, tapi jadik gamba tali jek..hehe.

Hari ke-2 : Pukul 9 pagi dah gerak untuk aktiviti island hoping and snorkling..

Ni antara resort yang ade kat Pangkor. Jangan tanya ape nama die okkay.. Masa ni SukaGelak dok depan bot. Jauh nak tanya kat driver boat. Eh, eh, boleh buat lokasi hanimun ni :)

Mende dalam air ni name die timun laut atau nama lainnye.......Aaaaa...bukan gamat.
Tak sanggup la nak sebut. Korang cari la sendiri ye.

Kat sini la kami snorkling. Bagi ikan makan roti dulu, baru ikan datang. Pastu sorang2 terjun. SukaGelak tak  snorkling sgt pun. Sibuk berenang macam pandai sangat. Padahal guna life jacket. Oh ye, pada sesiapa yang nak snorkling kat sini,sila pakai kasut. Kalau tak kaki anda akan terbelah-belah sebab teritip. Huhuhu..

Ni aktiviti belah petang. Sukaneka. Enjoy sangat.

Kumpulan Gangnam.. Menang sorak je.. Muehehehe..

Sangat penat sebab snorkling waktu pagi, tengahari ade kelas.
Mata memasing layu jek. 
Tapi nasib baik penceramah ni tak bagi kami duduk jek.
Kalau tak mesti ade yang dah jatuh kerusi sebab tahan ngantuk.
Muehehehe..

Kasi close up cket muka cikgu :)

Gambar hari last tak dapat lagi.
Ade treasure hunt. Sekitar pekan pangkor.
Yang ni pun menarik jugak sebab mencabar minda.
Habis pekan pangkor kami teroka.
Siap kene marah dengan pekerja Kedai Norizan Beach Collection.
Huhuhu..Sampai hati korang marah kami.
Kami cuma bertanya, salah ke tunjuk muka manis sikit??
Huh..Kan dah masuk blog pasal attitude korang. (Tak memasal)

Sampai sini dulu.
Kalau dapat gambar lagi nanti SukaGelak update yek :)

Wassalam


December 11, 2012

Lirik : Ajari Aku - Anuar Zain

Assalamualaikum.

Jom layan lirik dan video Ajari Aku by Anuar Zain ni.
Sweet sangat Nora Danish dalam video klip ni. :)

Ajari Aku - Anuar Zain
Ajari aku tuk bisa
Menjadi yang engkau cinta
Agar ku bisa memiliki rasa
Yang luarbiasa untukmu dan untukku

Ku harap engkau mengerti
Akan semua yang ku pinta
Karna kau cahaya hidupku malamku
Tuk terangi jalan ku yang berliku

Hanya engkau yang bisa
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti, semua inginku

Ajari aku untuk bisa mencintaimu
Ajari aku untuk bisa mencintaimu

Mungkinkah semua akan terjadi pada diriku

Hanya engkau yang bisa, mencintaiku

Hanya engkau yang bisa
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti, semua inginku

Ajari aku tuk bisa, mencintaimu



SEGMEN CIKMUN : DOMAIN FREE UNTUK BLOGGERS

Assalamualaikum..

Tadi ber'blogwalk' dan ternampak banner comel ni.
Terus rasa nak join pulak.
Syarat-syarat nak join mudah jek..

Cik Mun nak bagi dekat 50 orang jek.
So, ape tunggu lagi??
Jom joinnnn.....


Tarikh :
10/12/2012 - 20/12/2012

Klik banner kalau nak join ok..

Wassalam

December 10, 2012

Segmen Pendek : Tambah rakan bloglist dan follower


Preview

Jom join segmen pendek ni?
Tarikh tutup harini pukul 8.30pm
Kalau nak join klik banner tu ye :)

December 5, 2012

Wordless Wednesday #8 - Kursus Pengurusan Stress - Coral Bay Pulau Pangkor

Hari terakhir di Pulau Pangkor. Masih menunggu gambar-gambar untuk di muatnaik :)

( Cuba cari yang mana satu SukaGelak :) )

December 4, 2012

Super Duper Giveaway 2012


Jom jom join segmen ni..
Klik banner kalo nak join okkay :)
Expired : 9 Dec 2012

Ade soalan nak kene jawap...
Soalan : Saya akan tersenyum bila .....
Jawapan : Bila saya dapat hadiah giveaway segmen ni :)

November 26, 2012

Migrain sampai muntah...!

Assalamualaikum..

Dear bloggers, 
Lamanya tak hapdet blog.
SukaGelak sibuk sangat minggu lepas.
Minggu ni pulak ade kursus kat Pulau Pangkor.
Weeehuuuuu... Seronoknya..
Berkursus sambil snorkling.
Katenye riadah waktu petang. Kire ok la tu kan sebab SukaGelak tak penah snorkle.
Tu yang eksaited giler tak sabar nak pegi ni..
Korang-korang-korang jangan jeles hokey :)

Itu cerita minggu ni.
Minggu lepas punya cerita pulak, ade persidangan pegawai dekat UKM Bangi.
SukaGelak jadik urusetia jek.
Tolong bahagian latihan agih bilik dekat peserta.

Hari Jumaat dah start sukan Jabatan. 
Lawan antara Suruhanjaya Koperasi Malaysia seluruh Malaysia.
SukaGelak main bola tampar.
Dah lama giler tak main.
Nasib baik lepas final baru migrain datang menyerang.
Migrain sampai muntah.
Cuaca sangat terik pada hari tersebut.

Dan nasib baik jugak la team SukaGelak menang..
YEAYYYYY....... :) (lompat-lompat-lompat)
Dapat medal. Tambah lagi koleksi medal dekat opis..
Saje gantung banyak-banyak bagi kengkawan opis jeles.
Muehehehehe.....


Nah gambar medal. Saja nak bagi korang jeles.
Eh eh.. Tak jeles ke..?
Ok fine. (Nyorok bawah meja)

Gambar malam penutup tak dapat lagi.
Nanti SukaGelak buat entri lain la yek.
In Shaa Allah :)

Wassalam.

October 29, 2012

SEGMEN : AYUINSYIRAH MENCARI RAKAN BLOGGER


Assalamualaikum dan selamat Hari Isnin kengkawan.

Jom mulakan hari Isnin anda dengan join segmen dari cik AyuInsyirah ni.
Senang je syarat-syarat die.
Sape-sape yang nak join boleh klik kat gambar bunga tu. 

Segmen expired : 09/11/2012 2300hrs

October 24, 2012

Lyric : Words I Want To Say To You - Kim Jong Kook ft. Haha and Kang Gary (Romanized and English Translation)

Assalamualaikum dan selamat petang Rabu :)

Hari ni SukaGelak nak kongsi lirik lagu dari Kim Jong Kook.
Peminat Running Man dan Family Outing mesti kenal kat die.

Meh layan meh.

Picture source : Google

Romanized
Neoege hago sipeun mari jeongmallo manhi namasseo 
Hajiman amu maldo nan hal su eobseul geoya

[HaHa] neo eobsin harudo mot sandago 
Jugeodo bonael suga eopdago 
Sucheon beoneul dajimhaedo 
Sori eobsi naerin nunmure 
Jichyeoinneun neoui du eokkaee 
Eoneusae amu mareobsi gogael tteolgune

[Gary] uri sarangi ijen jiruhae 
Heeojimui giroe seoseo gidohae 
I eotgallimui miroeseo ppalli ppajyeo naogil 
Neomuna ginagin gwontaeraneun siganeun ije ijjeumeseo kkeutnagil 
Bogo sipeo utneun neoui eolgul 
Mueotboda geugeosi naegen gajang keun seonmul 
Jageun ni soneul kkwak japgo geotgo sipeo 
Haessal gadeuk majeumyeo hamkke geotdeon goseul

Neoege hago sipeun mari jeongmallo manhi namasseo 
Hajiman amu maldo na hal su eobseul geoya 
Ijeneun saranghandan maldo hanmadi malloman nama 
Uljido motago ni apeman seoinne

[HaHa] mianhadan mari mianhae saranghaeran mallo daesinhae 
Neol butjapgo jababwado charari hwarado naejwosseumyeon 
Chagapge deungirado dollimyeon ijeneun bonaejul su isseul geot gateunde

[Gary] ttaeroneun nado hwagana jigeumkkeot uri saranghan 
Sigan sogeseo chueokdeulman meonghani barabwa 
Hana dulssik seororeul aragan sujubeotdeon sijakdo haengbokhaetdeon sigan 
Ijeneun jeongmal doedollil su eomneun geolkka? 
Neowa na seoro dareun geoseul wonhana? 
Hoksi ireoda jeongmallo dorikil su eobseum eojjeona? 
Ijeneun jebal ni mameul naege teoreonwa

Neoege hago sipeun mari jeongmallo manhi namasseo 
Hajiman amu maldo na hal su eobseul geoya 
Ijeneun saranghandan maldo hanmadi malloman nama 
Uljido motago ni apeman seoinne
Nae apen ajikdo niga boineunde 
Neon yeojeonhi nuni businde oh

[All] Neoege hago sipeun mari jeongmallo manhi namasseo 
Hajiman amu maldo na hal su eobseul geoya 
Ijeneun saranghandan maldo hanmadi malloman nama 
Uljido motago ni apeman seoinne 
Uljido motaneun ni apeman seoinne

English Translations.
[Jong Kook] There are still a lot of words left that I want to tell you 
But I can’t seem to say anything at all

[HaHa] Without you I can’t live even one day 
Even if I die I can’t send you away 
I pledge this thousands of times In frnt of those tears that fell with no sound 
In front of your tired shoulders 
Suddenly no words came out of me

[Gary] Our love has become tedious now 
We’re standing and praying at the intersection of separation 
Wanting to walk out quickly from this staggering maze 
We’ve been on this time of weariness for too long that now we’re at an ending point 
I want to see your laughing face 
More than anything that will be the biggest gift for me 
I want to hold tight your small hands 
Walking together as the sun sets

[Jong Kook] There are still a lot of words left that I want to tell you 
But I can’t seem to say anything at all 
Now the only word that remains is the words “I Love You” 
I can’t even cry and instead just stand in front of you

[HaHa] I’m sorry that I’m saying “sorry” instead of “I love you” 
I’m getting mad rather than grabbing on and holding on to you 
When you turn your back coldly now I can send you off

[Gary] Sometimes I also get mad 
Until now I look blankly at the times we were in love 
One by one starting to know one another shyly those happy times 
Now can we really not turn back? 
Do we really want something different, you and I? 
Could it be there’s no way to come back? 
Right now please trust your heart to me

[Jong Kook] There are still a lot of words left that I want to tell you 
But I can’t seem to say anything at all 
Now the only word that remains is the words “I Love You” 
I can’t even cry and instead just stand in front of you
I still see you in front of me 
You still dazzle me oh

[All] There are still a lot of words left that I want to tell you 
But I can’t seem to say anything at all 
Now the only word that remains is the words “I Love You” 
I can’t even cry and instead just stand in front of you
I can’t even cry and instead just stand in front of you



Translation Credits: Nhokshockqn2, kpoplyrics.net 

October 17, 2012

Kelebihan Puasa 1 - 10 Zulhijjah.


Puasa 1 – 10 Zulhijjah.

Gambar ihsan dari encik Google.

HARI
PERISTIWA
KELEBIHAN PUASA
1 Zulhijjah
Allah mengampuni Nabi Adam di Arafah. Sesiapa yang berpuasa pada hari ini, Allah mengampuni dosanya.
2 Zulhijjah
Allah telah mengabulkan doa Nabi Yunus dan mengeluarkannya dari perut ikan nun. Sesiapa berpuasa pada hari ini, maka seperti orang yang beribadah dan berpuasa setahun tanpa melakukan maksiat.
3 Zulhijjah
Doa Nabi Zakaria diperkenankan Allah, Sesiapa berpuasa pada hari itu, maka Allah mengabulkan doanya.
4 Zulhijjah
Nabi Isa dilahirkan. Sesiapa berpuasa pada hari itu, Allah akan menghilangkan kesusahan, kemelaratan dan kefakirannya serta pada hari kiamat bersama orang yang baik, mulia dan terhormat.
5 Zulhijjah
Nabi Musa a.s. dilahirkan dan memuliakan munajatnya. Sesiapa berpuasa pada hari itu terlepas ia daripada sifat munafik serta seksa kubur.
6 Zulhijjah
Allah membukakan pintu kebaikan untuk Nabi-Nabi-Nya. Sesiapa berpuasa pada hari itu akan dipandang Allah dengan penuh rahmat dan kasih sayang serta tidak akan diazab.
7 Zulhijjah
Pintu neraka jahanam akan dikunci dan tidak dibuka sebelum berakhir hari ke-10 Zulhijjah. Sesiapa berpuasa pada hari ini, Allah menghindarkannya daripada 30 pintu kemelaratan dan kesukaran serta membuka 30 pintu kemudahan dan kesenangan.
8 Zulhijjah
Hari ini dinamakan  “Tarwiyah” (Hari berfikir).Nabi Ibrahim bermimpi mendapat perintah dari Allah supaya menyembelih puteranya Ismail. Seharian ia berfikir apakah perintah itu datangnya dari Allah atau dari syaitan. .Sesiapa berpuasa pada hari itu ia akan akan mendapat pahala yang tidak terhingga banyaknya kecuali Allah.
9 Zulhijjah
Hari ini dinamakan “Hari Arafah” (Hari tahu). Arafah bermakna tahu atau memahami.1. Di tempat inilah Nabi Adam a.s. mengerti jati dirinya.2. Pada hari ini Allah memberitahu Nabi Ibrahim bahawa perintah menyembelih anak itu adalah perintah dari-Nya bukan dari syaitan.3. Pada hari ini juga turunnya ayat al-Quran terakhir. .Sesiapa berpuasa pada hari itu akan diampunkan Allah dosanya setahun yang lalu dan setahun yang akan datang.
10 Zulhijjah
Hari Raya Aidiladha, dinamakan juga Raya Korban dan hari “Nahar” (menyembelih). Haram berpuasa pada hari ini.Sesiapa berkorban dengan satu korban, maka setiap titisan darah yang mengalir dari leher haiwan itu, Allah akan mengampuni semua dosanya dan dosa ahli keluar-ganya.Dan sesiapa memberi makan orang mukmin atau bersedekah dengan satu pemberian, maka Allah akan membangkitkannya pada hari kiamat dengan selamat dan timbangannya pun menjadi lebih berat daripada Bukit Uhud..

October 10, 2012

Wordless Wednesday #7 - Rombongan Menikah


Ini gambar mase menghantar adik Encik Tunang menikah.

Err, nampak tak muka tak ikhlas tu..
Tak nampak kan..
50/50 jek nak pegi. 
Maklumlah, patutnye kitorang menikah dulu.
Tapi.........

Tak yah cite la ek..
Simpan jek dalam hati :)
Peace (^.^)v

Wassalam.

October 8, 2012

Dugaan 07/10/2012

Assalamualaikum semua..

Semalam adalah malang SukaGelak.. Huhu..

Nak balik KL malam tadi sebelum masuk tol baru perasan kad parking opis xde kat tempat yang sepatutnye.
Puas dah selongkar laci bawah radio, belakang radio, bawah karpet kete sume xde..
Terpaksalah teruskan perjalanan dengan fikiran kusut..

Lepas tu SukaGelak eksiden..

Serius tadi menggigil teruk.
Tak pernah lagi eksiden macam tu.
Kene langgar depan belakang.
Tak sempat nak brek pun.
Langgar je kete depan..
Dan inilah hasilnya.....


Sedih betul..
Yang ini pulak kene langgar dari belakang.


Masing-masing tak sempat nak brek.
Hentam je lah.
Benda dah nak jadi.

Ini bahagian SukaGelak.
Jadi, SukaGelak terima dengan redha.
Tapi ade sikit fobia. Kuat betul kete belakang tu hentam kete SukaGelak.
Rase macam terbang semangat dalam badan ni.
Syukur alhamdulillah, tak de ape-ape kecederaan pun.

Wassalam......

October 5, 2012

SEGMEN : JOM BLOGWALKING


Assalamualaikum..

SukaGelak ternampak banner ni kat blog Bro Eraz Fadli,
terus tergoda nak join segmen ni..
Pada sesape yang nak join segmen ni boleh klik banner ohsem tu ye :)

Expired : 16 Oktober 2012.

September 11, 2012

Jom Naikkan Trafik Blog!


Assalamualaikum..

Jom join segmen Mak Dara ni.. 
Boleh tambah trafik blog.

Blog SukaGelak ni biase-biase je.
Ade info sikit-sikit,
lirik lagu sikit-sikit,
gambar sikit-sikit,
sumenye sikit-sikit.
(^.^)v

Sape yang nak join segmen ni boleh klik kat banner Mak Dara tu ye.

Wassalam.

September 5, 2012

Wordless Wednesday # 6 : Selamat Hari Raya :)


August 28, 2012

Lirik lagu : Muara Hati - Hafiz ft. Siti Nurhaliza (Ost Adam & Hawa)




Lirik Lagu: Muara Hati - Hafiz ft. Siti Nurhaliza 

Cinta terpisah ruang waktu
Tetap cinta bersatu dalam hatiku
Walau raga kita tak mungkin bersama
Ku yakini hati kan tetap setia

Ku percaya kemana pun kau berjalan
Suara cinta menuntunmu kepadaku
Kerna bila cinta sudah bersenandung
Takkan terpisah hati
juliajamaludin.blogspot.com
Korus:
Demi cinta dalam hatimu
Ku yakin engkau untukku
Meski jejak pisahkan kita
Cinta kan bawa kembali padamu

Hoo uuu..

Aku ada kerna engkau ada
Tercipta hatiku hanyalah untukmu
Jalanku berujung padamu
Kemana pun kan pasti kembali

[Ulang Korus]

Demi cinta dalam hatimu
Biarkan aku merasuk
Bersatu dalam hatimu
Hanya dirimu dan aku

Demi cinta dalam hatimu
Biarkan aku merasuk (merasuk dalam hati)
Cinta..


-------------------------------------------------------------------------------------------
Assalamualaikum..
Harini SukaGelak nak kongsi lirik lagu best giler ni.
First time dengar semalam dekat Radio Era, terus jatuh chenta dengan lagu ni.
(Mood : Jiwang)
Enjoyyyyy :)
Wassalam

SEGMEN ERAZ FADLI : PENCARIAN BLOGLIST


Sape-sape nak join boleh klik banner tu yeh..
Expired : Malam ni pukul 10.00

Wassalam.

August 18, 2012

Senarai Bloglist Ramadhan : Ben Ashaari

Assalamualaikum.

Entri harini SukaGelak nak publish semua link yang sudi jemput dan terima tawaran SukaGelak untuk tukar-tukar link..
Mana yang tak sempat nak join segmen Bro Ben ni bleh la blogwalk kat sini ye.

Lastly, selamat menunaikan ibadah puasa kepada semua rakan-rakan blog SukaGelak.
Semoga kalian mendapat rahmat dan keberkatan amalan di bulan yang mulia ini :)

[ Entri ni melekat kat atas ni sampai last puasa,
Entri baru, sila scroll down :) ]

Wassalam.

August 14, 2012

Cadangan Waktu Perjalanan Sempena Cuti Hari Raya Aidilfitri 2012

Assalamualaikum semua.

Harini SukaGelak nak kongsi jadual perjalanan bagi pengguna lebuhraya utara-selatan.


Weee.. Tak sabar nak balik kampung ni.
Kepada rakan-rakan blog, berhati-hati masa memandu ok.
Don't drink and drive. Hehehe..

Wassalam..

July 31, 2012

Giveaway dari MAMA-ILOVEU.BLOGSPOT.COM

Assalamualaikum dan selamat hari Selasa semua :)

SukaGelak dapat jemputan dari mama-iloveu.blogspot.com join GA yang beliau buat ni.
Senang je. Jom join ramai-ramai.

Kalau nak join klik je kat gambar hadiah tu ye.
Mintak-mintak la blog SukaGelak ni bertuah :)

Wassalam

July 20, 2012

BEN ASHAARI : RAMADHAN 2012 /1433H

BEN ASHAARI

Sape nak join boleh klik kat banner Encik Ben ye..

Syarat penyertaan :

  1. Letak header BENASHAARI.COM
  2. Sediakan satu entri khas yang bertajuk : BEN ASHAARI : RAMADHAN 2012 /1433H dan linkkan ke entri ini
  3. Jelaskan kenapa mereka patut pilih blog anda  ?

    Jawapan : Saya suka baca blog dan tambah kenalan. Prinsip saya, 'Anda follow saya, saya follow anda.' :)

  4. Tinggalkan link url korang di ruangan komen ini .
Bahagian penting !
  1. Sediakan satu bloglist yg baru bertajuk RAKAN BLOGGERRAMADHAN 2012
  2. Sila pilih blog-blog yang korang minat untuk bertukar tukar link.. Masuk ke blog mereka , kemudian tinggalkan pertanyaan di ruang komen tersebut , dengan ayat yang bertulis begini..
ANDA BERMINAT UTK MENUKAR LINK BERSAMA SAYA ? “
Dan jika blogger tersebut bersetuju , maka sila balas kembali lawatan ke blog mereka dan tinggalkan komen di entri segmen ini dengan ayat ..
“ YA . SAYA BERMINAT DENGAN TAWARAN ANDA “
Selesai perjanjian , maka masukkan link blog masing masing ke dalam bloglist tersebut  dalam tempoh 24 jam. Selepas 24 jam , kembali pastikan link anda dah dimasukkan . Jika tiada , sila kembali tanya pada blogger tersebut. Jika tiada respon, remove link dia ! Senang citer .. Tak yah gaduh gaduh .. ok ?


Senang je kan...
Jom tambah kawan2

July 18, 2012

Wordless Wednesday # 5 : Chekgu Koir, Bob Mesraaa

July 15, 2012

Hebahan : Hari Koperasi Negara 2012



(Ini adalah sticky post. Scroll ke bawah untuk entry baru)

July 9, 2012

Apa itu Hari Koperasi Negara?

Assalamualaikum dan selamat hari Isnin semua..

Hari ni SukaGelak nak cerita pasal Hari Koperasi Malaysia (HKN).
Eh, eh, sebab ape beriya sangat nak cerita pasal HKN ni?
Sebabnye SukaGelak terlibat secara langsung dengan HKN ni.


Secara hitam putihnye, HKN ni diklasifikasikan sebagai acara tahunan yang dianjurkan oleh Suruhanjaya Koperasi Malaysia (SKM) dengan kerjasama Kementerian Perdagangan Dalan Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK). Majlis ini diadakan sebagai pengiktirafan kerajaan kepada gerakan koperasi di atas sumbangan yang telah diberikan kepada pembangunan sosio ekonomi negara.

Secara bahasa pasarnya, nak meraikan koperasi-koperasi yang banyak bagi sumbangan dekat negara dan ahli-ahlinya.

HKN ni jugak nak memperkenalkan SKM dekat orang ramai. 
Nanti tak de lah orang call SKM pastu tanya :
" SKM ni yang tempat nak buat loan tu ke? "

Hohoho.. Tidak sama sekali. SKM bukan tempat mintak buat loan. Yang nak buat loan tu kena carik koperasi yang sediakan kemudahan pinjaman peribadi. 

Sebenarnye SKM ni banyak fungsi. 
Sama macam Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM).
Tapi SKM is SKM and SSM is SSM.

Ishh... Korang paham tak ape yang SukaGelak cuba nak sampaikan ni?
Kalau tak faham jugak korang kene serbu Stadium Nasional Bukit Jalil pada 13-15 Julai 2012, 10 pagi sampai 10 malam.
Upacara perasmian pada 14 Julai 2012 pukul 8.30 malam. 
Dirasmikan oleh YAB Dato' Sri Mohd Najib bin Tun Haji Abdul Razak, Perdana Menteri Malaysia.

SukaGelak join koir HKN. Nyanyi sorang-sorang segan, nyanyi ramai-ramai tak segan pun. Hehe (^.^)v

Wassalam.

July 5, 2012

Notis : Gangguan bekalan air

Picture source : The Star 04/07/2012

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Harini SukaGelak nak kongsi info sikit pasal gangguan bekalan air.
Kepada mereka-mereka yang ade dekat kawasan tersebut sila alert ye :)

SukaGelak ni sebenarnye baru settlekan bil2 yang tertunggak dekat management rumah.
Dah kene warning sebenarnya. Kalau tak settlekan semua, diorang nak tutup air.
Ouch.. Busuk la SukaGelak kalau tak dapat mandi nanti.
Sebenarnye tuan rumah yang tak bayar2 lagi bil2 tu.
Tak pasal2 pulak penyewa yang kene tanggung akibatnye.
So, nak menyelamat diri, SukaGelak terus call tuan rumah suruh settlekan jugak.
Mintak ampun ye tuan rumah kene datang tergesa-gesa.
(Hati kecilku berkata : Sape suruh nko tak bayar bil????)

Okeh, tu jek buat masa ni.
Buhbye.
Wassalam

July 4, 2012

Wordless Wednesday # 4 : Jom belajar berjimat cermat


Picture source : The Star 03/07/2012

July 3, 2012

Segmen : Bloglist Julai Blog SukaGelak

Assalamualaikum dan selamat hari Selasa si cantik manis dan si segak bergaya semua.

Tak sedar pun sekarang dah masuk bulan 7.
Cepat betul masa berlalu.
Rasenye macam baru je buat bloglist bulan 6.

Memandangkan sekarang dah bulan 7, SukaGelak nak cari blog list baru buat penyeri blog SukaGelak.
Harap-harap ade yang sudi join ye.


Syarat penyertaan :
1/ Buat entry dan letak tajuk 'SEGMEN : BLOGLIST JULAI 2012 : BLOG SUKAGELAK'
2/ Letak banner kiyut miyut comel lote kat atas ni dekat entry korang tu.
3/ Follow blog SukaGelak dengan seikhlas hati.
4/ Dah siap, tinggalkan link entry korang dekat ruangan komen kat bawah ni ye.
5/ Segmen ni akan berakhir pada jam 10.00am, 04/07/2012.
6/ Diakhir segmen nanti Sukagelak akan keluarkan list supaya kita semua boleh ber'blogwalking'.

Tu jek. Senang kan.
Jom join ramai-ramai.
SukaGelak dah tak sabar nak terjah blog korang ni.

Ok babai..
Wassalam.

June 21, 2012

BEN ASHAARI DAN SAYA

BEN ASHAARI

Join segmen Bro Ben pulak.
Senang je.

Soalan :
Blog camanakah yang anda suka baca dan kenapa ?

Jawapan :
Blog yang comel, kiut, tak lambat loading, dan banyak bagi info-info yang berguna dan berfaedah untuk semua peringkat usia.

Done :)
Wassalam.

Lyric : Gotye ft Kimbra - Somebody That I Used To Know

Somebody That I Used To Know - Gotye ft Kimbra

[ Gotye: ]
Now and then I think of when we were together
Like when you said you felt so happy you could die
Told myself that you were right for me
But felt so lonely in your company
But that was love and it's an ache I still remember

You can get addicted to a certain kind of sadness
Like resignation to the end, always the end
So when we found that we could not make sense
Well you said that we would still be friends
But I'll admit that I was glad it was over
juliajamaludin.blogspot.com
[ Chorus : ]
But you didn't have to cut me off
Make out like it never happened and that we were nothing
And I don't even need your love
But you treat me like a stranger and I feel so rough

No you didn't have to stoop so low
Have your friends collect your records and then change your number
I guess that I don't need that though
Now you're just somebody that I used to know
Now you're just somebody that I used to know
Now you're just somebody that I used to know

[ Kimbra : ]
Now and then I think of all the times you screwed me over
But had me believing it was always something that I'd done
But I don't wanna live that way
Reading every word that you say
You said that you could let it go
And I wouldn't hung up on somebody that you used to know
juliajamaludin.blogspot.com
[ Chorus : ]
But you didn't have to cut me off
Make out like it never happened and that we were nothing
And I don't even need your love
But you treat me like a stranger and I feel so rough

No you didn't have to stoop so low
Have your friends collect your records and then change your number
I guess that I don't need that though
Now you're just somebody that I used to know

Picture Source : Google

babab.net

Lilypie Second Birthday tickers Blogged.my

Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign