16 January 2012

warna-warni 16/01/2012

Assalamualaikum sume ^.^

Harini betul-betul 'MANIC MONDAY'..Huhuhu T.T
Permulaan hari pun da tak syiok. Patut la rase tak best jek bangun tido pagi tadi. Rase nak sambung berselubung jek.

Citenye macam ni...

Parking kat umah aku nak masuk kene guna accsess card. Nak keluar plak tempat nak touch tu rosak.. Lame da. Sejak aku pindah sini. Pastu aku pun dengan konfiden nye drive kete sampai betul2 lepas palang. Dah tu tengok2 kat guard house tu. Dalam ati cakap "ko tak nak bukak ke gate ni???"... Tibe-tibe guard tu cakap "No accsess card?". Aku pun jeling la kat tiang touch card tuh. Elok jek terletak.. Dushhh.. Siap menyala lagi mende tuh.. Hoho..Malu betul. Guard tu siap cakap "Ok. Next time".

Abes cite pasal guard.

Ni cite taim nak balik umah plak dari office. Aku ni jenis malas nak pakai seat belt.. Nak di jadikan cite, ade plak roadblock. Cantek punye port. Lepas selekoh. Kelam kabut aku tarik seat belt tu. Tapi  mata pasukan uniform tersebut tersangat lah bagus nye.. Die nampak la plak aku baru tarik mende tuh. Huhuhu... Lucky me x kene saman.. Lepas die bebel bebel bebel die blah.. Huh..legaaaa...... Kalo x melayang 300.. Terima kasih kepada inchik beruniform tersebut sebab melepaskan saya.. Saya janji lepas ni saya pakai seat belt.. Huhuhu... Utamakan keselamatan!!!

Opss... Cite ni tak abes kat sini jek. Ade lagi..

Lepas makan tadi tengah sesedap aku bersantai-santai depan tv sambil layan sms inchik tunang, tibe-tibe ade orang ketuk grill umah. Tak pernah2 pulak ade orang ketuk grill tu. Rupenye jiran aku bagitau inchik kereta aku tengah berdondang sayang kat parking. Hadoila... Cemano lak bulih bunyik alarm kete tu??!

Ghupo eh.. Kete tuh pun ting tong.. Kahkahkah.. Macam tuan eh. Agaknye die kecut perut gak kot kene ceramah free dengan inchik beruniform tersebut.. Kahkahkah..

Neway, terima kasih la dekat inchik jiran yang prihatin.. :)

Gambar ini tiada kene mengena dengan cerita di atas. Isyarat gunting = buang segala mood dan perasaan yang tak best itu. Peace yaww..


Okbai.......
Previous Post
Next Post

post written by:

1 comment:

  1. tahniah!
    http://pabilajejarikumulaberbicara.blogspot.com/2012/01/pemenang-fasa-2.html

    ReplyDelete

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of kasihjuju.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.