Kasih Juju: April 2012

April 24, 2012

Senarai Peserta " Jom Join SukaGelak Blogwalking "

Alhamdulillah.. Berakhir sudah segmen pertama yang SukaGelak buat.
Syukur sangat-sangat sebab ade yang sudi men'join'kan diri..
Tenkiu semua.. Lebiu muah.. Hikhik..

Jom tengok senarai yang join segmen ni :



14/ http://elymirsada.blogspot.com/2012/04/segmen-jom-join-sukagelak-blogwalking.html
15/  http://aleeyanabilah.blogspot.com/2012/04/jom-join-sukagelak-blogwalking.html


16/  http://sayacikamal.blogspot.com/2012/04/jom-join-sukagelak-blogwalking.html
17/  http://n-mcd.blogspot.com/2012/04/jom-join-sukagelak-blogwalking.html
18/  http://iedaimmi2.blogspot.com/2012/04/segmen-jom-join-sukagelak-blogwalking.html
19/  http://yayahnasake.blogspot.com/2012/04/segmen-jom-join-sukagelak-blogwalking.html
20/ http://bungajauh.blogspot.com/2012/04/jom-join-sukagelak-blogwalking.html


21/ http://wanysyaz93.blogspot.com/2012/04/jom-join-sukagelak-blogwalking.html
22/ http://yayalarhsecret.blogspot.com/2012/04/jom-join-sukagelak-blogwalking.html
23/  http://kekasihsaga.blogspot.com/2012/04/jom-join-sukagelak-blogwalking.html
24/  http://anispunyastorymory.blogspot.com/2012/04/segmen-jom-join-sukagelak-blogwalking.html
25/ http://melangkahkakikukaku.blogspot.com/2012/04/jom-join-sukagelak-blogwalking.html


26/  http://atiey-demok.blogspot.com/2012/04/segmen-jom-join-sukagelak-blogwalking.html
27/ http://dokistory.blogspot.com/2012/04/jom-join-sukagelak-blogwalking.html
28/  http://damiaraisha.blogspot.com/2012/04/jom-join-sukagelak-blogwalking.html

Terima kasih lagi sekali dekat semua yang sudi join segmen pertama yang SukaGelak buat ni.
Sape yang dah start jalan-jalan tu tahniah SukaGelak ucapkan.
Mane yang tak jalan-jalan lagi tu, hah!! Tunggu ape lagi?
Jom jalan-jalan..Eh eh!! Nak pegi jalan kat mane tu??
Jom pegi blog walkkk..

( Kalau ade link yang tertinggal tolong bagitau ye. )
Wassalam.

April 23, 2012

Segmen " Jom Join SukaGelak Blogwalking "

! SEGMEN INI SUDAH TAMAT !

Assalamualaikum dan selamat hari Isnin.

Hari ni SukaGelak nak try buat segmen.
Agak-agak ade yang nak join tak?
Tak try tak tau kan.
Lagipun SukaGelak ni selain daripada suka gelak, suka blog walk jugak. :D
Jom cekidaud syarat-syarat penyertaan.



1/ Buat tajuk " Jom Join SukaGelak Blogwalking "
2/ Letak banner kat atas ni dan 'link'kan ke blog SukaGelak.
3/ Follow blog SukaGelak. Tak nak follow pun tak pe, tak de paksaan :)
4/ Tinggalkan link entry dekat ruangan komen.

Tu jek.. Senangkan??
SukaGelak akan buat 1 list untuk kita sama-sama blog walk nanti.
Segmen ni start hari ni (23/04/2012) sampai besok (24/04/2012), jam 1200 t/hari.

SENARAI PESERTA 

April 22, 2012

Mega Simple Giveaway by Nabila and Sha !


Assalamualaikum..
Menarik GA ni.
Kalau nak join klik banner tu okeh.

Senarai sponsor.. Meriah gilerrr..
- Gojez Houz >> Fanpage
- Afiq >> Fanpage & Blog 
- Nadya >> Fanpage & Blog
- Nyna >> Fanpage & Blog
- Nurmujahidah >> Fanpage & Blog 
- Adieb >> Twitter & Blog
- Atopupbiz reload >> Fanpage & Blog 
- Shaa Aien >> Fanpage & Blog 
- Shoppe Lensz Home >> Page 
- LoveBag LoveBag Private Closet >> Page & Blogshop  
- B To B Collection >> Page & Blog
- De Closette >> Fanpage & Blogshop
- Ariffahmi >> Page & Blog 
- Shawl To Love >> Page & Blogshop
- Nurasfacollection.com >> Page 
- Tudung Murah Collection >> Page & Blog
- Farhah >> Page & Blog & Twitter
- Miya >> Page & Blog
- Its Nana Lah >> Page
- Masitah >> Page & Blog
- Arisha >> Page & Blog
- Hotz Mumma >> Page & Blog
- Dress Your Age >> Page 
- Wardrobe collection >> Page
- Musfirah >> Page & Blog 
- Collection >> Page & Blog 
- Amirah Hanim >> Link & Blog
- Bear collection >> Page 
- Nurul Syuhada >> FB Blog
- Preety Cupcakes >> Page & FB  

Tag :

Expired : 15 Mei 2012

April 19, 2012

Lirik Lagu Sebelah Jiwaku - Jaclyn Victor

Ketika kau ucap kata selamat tinggal
Ku sangka diriku kan hancur
Nestapa menyiksa membuat aku sedar
Hanya ku yang bisa mengubah arah hidup
juliajamaludin.blogspot.com
Lihatlah lihatlah
Aku buktikan padamau
Walaupun ku jatuh tapi tak tersungkur

Biarkan biarkan 
Ku berdiri sendiri 
Kerana ku yakin masih lagi mampu
Bernyawa dengan sebelah jiwaku

Ku tahu kau mahu melihat aku sugul
Tapi tak akan ku menzahirkannya
Meskipun hatiku berderai bagai kaca
Ku kutip serpihannya dan cantumkan semula
juliajamaludin.blogspot.com
Lihatlah lihatlah
Aku buktikan padamau
Walaupun ku jatuh tapi tak tersungkur

Biarkan biarkan 
Ku berdiri sendiri 
Kerana ku yakin masih lagi mampu
Bernyawa dengan sebelah jiwaku

Takkan ku biarkan mata mengalirkan
Air mata kecewa
Kini ku berani lebih berdikari

Lihatlah lihatlah
Aku buktikan padamau
Walaupun ku jatuh tapi tak tersungkur

Biarkan biarkan 
Ku berdiri sendiri 
Kerana ku yakin masih lagi mampu
Bernyawa dengan sebelah jiwaku
Bernyawa dengan sebelah jiwaku
Bernyawa dengan sebelah jiwaku...

-----------------------------------------------------------------------------------

First time dengar lagu ni terus jatuh cinta.
Cuba hayati lirik-lirik die.
Sangat positif. Bagus untuk mereka-mereka yang putus cinta.
(^.^)v

HASRULHASSAN.COM Promosikan Blog Aku


Assalamualaikum 
Selamat Hari Khamis :)

Jom join segmen encik Hasrulhassan ni.

Syarat-syaratnye :

1/ Blog wujud pada tahun 2011 atau 2012.
2/ Jumlah followers blog kurang daripada 500.
3/ Jumlah pageviews atau hits kurang daripada 10 ribu.
4/ Bukan blog niaga atau blogshop.

Okeh, jom jawab soklan die pulak :

1/ Tajuk blog :
 SukaGelak

2/ Nama blogger : 
SukaGelak atau Cik Jue

3/ Mula blogging : 
10 Ogos 2011

4/ Kenapa berblog? 
 Isi masa lapang :)

Kalau nak join klik banner tu yeh..
Expired : 19/04/2012 1200hrs

Sekian.
Wassalam :)

April 18, 2012

Best sangat ke dapat naik pentas tu??

Assalamualaikum dan selamat petang semua.

Hari ni SukaGelak nak citer pasal majlis semalam.
Majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang 2011.

Jom layan the making ni dulu :



Majlisnye 3 jam.. Tapi persiapan seminggu tak siap-siap. Huh.. Letteyy..
Tahun ni SukaGelak tak dapat pun anugerah tuh. Tapi kene naik stage jugak.
Mesti lah nak enterframe. Balas dendam sebab dah 3 tahun kerja tak pernah terlibat dengan majlis-majlis opis. Baru setahun ni lah terhegeh-hegeh nak enterframe.. Huh!!

Hehehe.. Sebenarnye SukaGelak kene pegang dulang semalam.
Sebab tu kene naik pentas. Bertugas.
Sebelum naik pentas kene nyanyi-nyanyi dulu.
Maklumlah, nak aktif sangat kan. Join kumpulan koir.
Lepas nyanyi terus pegi belakang stage.
Memang superb..
Sampai ade yang dengki.
Tak baik tau dengki-dengki ni. T.T

Jom layan gambar kat bawah ni :

Kumpulan koir.. Ni mase raptai. Tak dapat gambar semua lagi..
See, kene pegang dulang. Penat ulang-alik.. Ade lebih kurang 100 penerima anugerah. Bayangkan bape kali kene ulang-alik. Opss.. bukan sukagelak jek, piah, kamariah dengan zati sekali. Kalau sukagelak buat sorang-sorang mau tak masuk opis arini.. Muehehehe..

Ade DS Ismail Sabri. Menteri KPDNKK.
Ececece.. Nampak muke separuh pun nak masuk blog jugak!
Ni antara yang terima anugerah..
Tahniah K.Zura, K.Linda, K.Pizah n Yasmin. ( Ehem, bile nak open table? Kakakaka)
Ha.. Yang ni eksyen jek. Amik berkat. Adik SukaGelak  cakap " Kak long, ko da macam pengawas sekolah " -.-'
Sibuk nak amik gambar dekat kod etika die.. Hehe..
Beza mekap yang terima anugerah dengan yang kene pegang dulang. -.-'
 Maka berakhirlah sudah majlis tersebut.
Ape yang penting kumpulan koir kitorang dapat pujian. ( Okeh, kembang sekejap )

Sekian untuk kali ni.
Wassalam ^.^

April 16, 2012

Amaran !!



Assalamualaikum semua.. :)

Okeyh.. Kek tersebut memang marvellous.. 

Semenjak 2 3 menjak ni asyik nak makan yang sedap-sedap jek. Haishh.. Tak risau langsung pasal berat badan. Semua pun nak makan.

Tolong la makanan yang sedap-sedap.. Jangan la goda saya..

Eh eh !! Boleh ke macam tu?

Sebenarnye nak maintain kan badan ni. Tak mau overweight. Tak sihat.

Kepada : suka gelak
Mesej : anda semakin gomok

Huwarghhh T.T

April 13, 2012

Follower ke 400

Assalamualaikum..

Harini SukaGelak nak buat special review untuk follower yang ke-400..
Jom kite tengok sape yang bertuah tu...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Tadaaaaaaaa.........


Adik Nur Najwa Bt. Ibnu Pajar..
Ni link blog die. my xoxo life.

Jom terjah blog die...
Neway, terima kasih banyak-banyak sebab sudi follow blog SukaGelak :)

Sekian.
Wassalam.

April 9, 2012

Lirik Lagu Kristal - Luahan Hati

Pertama kali ku dengar suaramu
Sayunya hayiku merindui dirimu
Walaupun belum kita bersua muka
Namun aku tetap jatuh cinta
juliajamaludin.blogspot.com
Pertama kali ku bertemu denganmu
Sendunya hatiku melihat senyumanmu
Aku mengharap engkau menerimaku
Kerna aku bersedia menyintaimu

Akanku renang lautan yang berapi
Membuktikan kehebatannya cinta ini
Tetapi jika engkau meninggalkan aku
Terhiris hati ini 
Terguris jiwa ini
Menangis tak berlagu
juliajamaludin.blogspot.com
Biarpun ombak yang merubah pantai 
Kasihku takkan hancur berderai
Biarpun hari berganti hari
Dirimu tetapku nanti

Oh sayangku pimpinkan tanganku
Menuju mahligai bahgia
Kita bersama nikmati kisah cinta
Hidup bagaikan di syurga
Oh kasih

Akanku renang lautan yang berapi
Membuktikan kehebatannya cinta ini
Tetapi jika engkau meninggalkan aku
Terhiris hati ini
Terguris jiwa ini
Menangis tak berlagu

Biarpun ombak yang merubah pantai
Kasihku takkan hancur berderai
Biarpun hari berganti hari
Dirimu tetapku nanti

Oh sayangku pimpinkan tanganku
Menuju mahligai bahgia
Kita bersama nikmati kisah cinta
Hidup bagaikan di syurga
Oh kasih

Jom Promosi Blog Kawan-kawan :) - Day 1 -

Assalamualaikum dan selamat pagi Isnin semua :)

Semalam SukaGelak join segmen encik nasz.
Dah expired dah pun.
So harini beliau dah keluarkan list blog untuk di promosikan.

Harini SukaGelak dengan berbesar hatinya nak promosikan blog untuk Group 1.
Let's cekidaut...



So guys.. Ape tunggu lagi??
Jom blogwalking.

End for day 1 promotions..
Wassalam.

April 8, 2012

SEGMEN NASZ : PROMOSI BLOG


Assalamualaikum dan selamat petang sume..

Hari ni aku join segmen encik Nasz lagi..
Menarik segmen kali ni..

Neway nak say tenkiu dekat sape-sape yang letak blog link saya ni kat blog feymos-amos korang nanti ok..

Yang nak join segmen ni boleh klik banner tuh yeh.
Expired malam ni at 2300hrs.

April 5, 2012

SEGMEN NASZ : SPONTAN


Assalamualaikum.. Selamat pagi.. :)

Hehe.. Pagi-pagi dah join segmen..
Kali ni join segmen spontan by encik Nasz..

Satu ayat yang terpacul secara spontan bile nampak segmen ni :
" Spontan? Segmen mende ni?? "

Haa.. Senang je kan.
So, kalau korang nak join boleh klik kat banner tuh.
Expired : 05/04/2012 2300hrs.

Wassalam. :)

April 4, 2012

SEGMEN: DOODLE UNTUK FOLLOWER by NABIL




Klik banner kalo nak join ok..

Tag:

Nak letak tajuk ape nih?

Assalamualaikum awak-awak-awak :)
Selamat hari Rabu semua..

Harini nak cerita pasal jalan-jalan kat blog ni..
Sukagelak ni, selain suka dekat gelak, suka jugak blog walk.
Bile dah blog walk, suke pulak tinggalkan jejak.
Well, kite kene la bagitau dekat tuan blog tu yang kite dah menjejakkan kaki dekat blog die kan.
Tapi yang tak bestnye bile ade mende yang kat bawah ni kat blog die..


Awak, tak perlu kot word verification ni.
Nanti awak-awak-awak remove la yeh..
Kalau tak reti, sukagelak dengan berbesar hatinye boleh tolong ajarkan.
Nak tak? Nak tak?
Hehe.. 

Okey la.. Sampai sini dulu..
Kalau ade yang nak belajar nanti sukagelak ajarkan ye..

Wassalam :)

April 3, 2012

SEGMEN ERAZ FADLI : Masa Untuk BLOGWALKING


Jom join segmen ni..
Klik banner okkay :)
Expired date : 03/04/2012 2330hrs

Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign