Kasih Juju: July 2012

July 31, 2012

Giveaway dari MAMA-ILOVEU.BLOGSPOT.COM

Assalamualaikum dan selamat hari Selasa semua :)

SukaGelak dapat jemputan dari mama-iloveu.blogspot.com join GA yang beliau buat ni.
Senang je. Jom join ramai-ramai.

Kalau nak join klik je kat gambar hadiah tu ye.
Mintak-mintak la blog SukaGelak ni bertuah :)

Wassalam

July 20, 2012

BEN ASHAARI : RAMADHAN 2012 /1433H

BEN ASHAARI

Sape nak join boleh klik kat banner Encik Ben ye..

Syarat penyertaan :

  1. Letak header BENASHAARI.COM
  2. Sediakan satu entri khas yang bertajuk : BEN ASHAARI : RAMADHAN 2012 /1433H dan linkkan ke entri ini
  3. Jelaskan kenapa mereka patut pilih blog anda  ?

    Jawapan : Saya suka baca blog dan tambah kenalan. Prinsip saya, 'Anda follow saya, saya follow anda.' :)

  4. Tinggalkan link url korang di ruangan komen ini .
Bahagian penting !
  1. Sediakan satu bloglist yg baru bertajuk RAKAN BLOGGERRAMADHAN 2012
  2. Sila pilih blog-blog yang korang minat untuk bertukar tukar link.. Masuk ke blog mereka , kemudian tinggalkan pertanyaan di ruang komen tersebut , dengan ayat yang bertulis begini..
ANDA BERMINAT UTK MENUKAR LINK BERSAMA SAYA ? “
Dan jika blogger tersebut bersetuju , maka sila balas kembali lawatan ke blog mereka dan tinggalkan komen di entri segmen ini dengan ayat ..
“ YA . SAYA BERMINAT DENGAN TAWARAN ANDA “
Selesai perjanjian , maka masukkan link blog masing masing ke dalam bloglist tersebut  dalam tempoh 24 jam. Selepas 24 jam , kembali pastikan link anda dah dimasukkan . Jika tiada , sila kembali tanya pada blogger tersebut. Jika tiada respon, remove link dia ! Senang citer .. Tak yah gaduh gaduh .. ok ?


Senang je kan...
Jom tambah kawan2

July 18, 2012

Wordless Wednesday # 5 : Chekgu Koir, Bob Mesraaa

July 15, 2012

Hebahan : Hari Koperasi Negara 2012



(Ini adalah sticky post. Scroll ke bawah untuk entry baru)

July 9, 2012

Apa itu Hari Koperasi Negara?

Assalamualaikum dan selamat hari Isnin semua..

Hari ni SukaGelak nak cerita pasal Hari Koperasi Malaysia (HKN).
Eh, eh, sebab ape beriya sangat nak cerita pasal HKN ni?
Sebabnye SukaGelak terlibat secara langsung dengan HKN ni.


Secara hitam putihnye, HKN ni diklasifikasikan sebagai acara tahunan yang dianjurkan oleh Suruhanjaya Koperasi Malaysia (SKM) dengan kerjasama Kementerian Perdagangan Dalan Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK). Majlis ini diadakan sebagai pengiktirafan kerajaan kepada gerakan koperasi di atas sumbangan yang telah diberikan kepada pembangunan sosio ekonomi negara.

Secara bahasa pasarnya, nak meraikan koperasi-koperasi yang banyak bagi sumbangan dekat negara dan ahli-ahlinya.

HKN ni jugak nak memperkenalkan SKM dekat orang ramai. 
Nanti tak de lah orang call SKM pastu tanya :
" SKM ni yang tempat nak buat loan tu ke? "

Hohoho.. Tidak sama sekali. SKM bukan tempat mintak buat loan. Yang nak buat loan tu kena carik koperasi yang sediakan kemudahan pinjaman peribadi. 

Sebenarnye SKM ni banyak fungsi. 
Sama macam Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM).
Tapi SKM is SKM and SSM is SSM.

Ishh... Korang paham tak ape yang SukaGelak cuba nak sampaikan ni?
Kalau tak faham jugak korang kene serbu Stadium Nasional Bukit Jalil pada 13-15 Julai 2012, 10 pagi sampai 10 malam.
Upacara perasmian pada 14 Julai 2012 pukul 8.30 malam. 
Dirasmikan oleh YAB Dato' Sri Mohd Najib bin Tun Haji Abdul Razak, Perdana Menteri Malaysia.

SukaGelak join koir HKN. Nyanyi sorang-sorang segan, nyanyi ramai-ramai tak segan pun. Hehe (^.^)v

Wassalam.

July 5, 2012

Notis : Gangguan bekalan air

Picture source : The Star 04/07/2012

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Harini SukaGelak nak kongsi info sikit pasal gangguan bekalan air.
Kepada mereka-mereka yang ade dekat kawasan tersebut sila alert ye :)

SukaGelak ni sebenarnye baru settlekan bil2 yang tertunggak dekat management rumah.
Dah kene warning sebenarnya. Kalau tak settlekan semua, diorang nak tutup air.
Ouch.. Busuk la SukaGelak kalau tak dapat mandi nanti.
Sebenarnye tuan rumah yang tak bayar2 lagi bil2 tu.
Tak pasal2 pulak penyewa yang kene tanggung akibatnye.
So, nak menyelamat diri, SukaGelak terus call tuan rumah suruh settlekan jugak.
Mintak ampun ye tuan rumah kene datang tergesa-gesa.
(Hati kecilku berkata : Sape suruh nko tak bayar bil????)

Okeh, tu jek buat masa ni.
Buhbye.
Wassalam

July 4, 2012

Wordless Wednesday # 4 : Jom belajar berjimat cermat


Picture source : The Star 03/07/2012

July 3, 2012

Segmen : Bloglist Julai Blog SukaGelak

Assalamualaikum dan selamat hari Selasa si cantik manis dan si segak bergaya semua.

Tak sedar pun sekarang dah masuk bulan 7.
Cepat betul masa berlalu.
Rasenye macam baru je buat bloglist bulan 6.

Memandangkan sekarang dah bulan 7, SukaGelak nak cari blog list baru buat penyeri blog SukaGelak.
Harap-harap ade yang sudi join ye.


Syarat penyertaan :
1/ Buat entry dan letak tajuk 'SEGMEN : BLOGLIST JULAI 2012 : BLOG SUKAGELAK'
2/ Letak banner kiyut miyut comel lote kat atas ni dekat entry korang tu.
3/ Follow blog SukaGelak dengan seikhlas hati.
4/ Dah siap, tinggalkan link entry korang dekat ruangan komen kat bawah ni ye.
5/ Segmen ni akan berakhir pada jam 10.00am, 04/07/2012.
6/ Diakhir segmen nanti Sukagelak akan keluarkan list supaya kita semua boleh ber'blogwalking'.

Tu jek. Senang kan.
Jom join ramai-ramai.
SukaGelak dah tak sabar nak terjah blog korang ni.

Ok babai..
Wassalam.

Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign