Kasih Juju: March 2012

March 30, 2012

Malaysia International Shoe Festival 2012

Leaflet 

Assalamualaikum semua..
Selamat pagi :) :) :)

Wah.. Senyum banyak ye di hari Jumaat yang sejuk ni.
Nampak tak banner kat atas ni??
Haaaa... Pesta kasut sudah bermula.
Jom serbu PWTC.....

Eh eh eh.. Apesal aku yang eksaited pulak ni?!
Hai.. Biaselahkan.. Orang perempuan dengan shopping-shopping ni mane boleh dipisahkan.
Boleh hilang stress bile shopping nih.. Therapy yang bagus.. Sila amalkan :)

Okkeh.. Tak mo cakap banyak-banyak.
Jom pegi serbu.. Start harini 30/03/2012 - 01/04/2012
Jumpa di sanaaaaaa......

March 29, 2012

Lirik Lagu Nirwana Band - Sudah Cukup Sudah

Nirwana Band - Sudah Cukup Sudah
juliajamaludin.blogspot.com
Inikah cara mu membalas cintaku
Kau nodai cinta yang ku beri
Inikah cara mu membalas sayangku
Kau lukai sayangku untukmu

Chorus :

Teganya kau menari di atas tangisanku
Kau permainkan ku sesuka hatimu

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai di sini saja
Daripada hati gelisah
Cintaku kau balas dengan dusta
juliajamaludin.blogspot.com
Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai di sini saja
Daripada batin tersiksa
Lebih baik ku pergi saja

Telah berulangkali ku cuba mengalah
Ternyata sabarku tak bererti untukmu

Ulang Chorus 3x


-----------------------------------------------------------------------
Assalamualaikum..
Dear bloggers..
Mood pagi ni nak menyanyi jek.
Best layan lagu ni.
Mula-mula ingatkan lagu nasyid.. Muehehehe..
Bile dah layan baru tau yang ni group dari Indonesia.

Pastu aku pulak cepat jek jatuh chenta dengan lagu yang feeling-feeling ni.
Op Op.. Bukan jiwang hokey..
Jiwa sentimental jek..

Sekian..
Wassalam.. (:

March 28, 2012

BEN ASHAARI DAN RAKAN BOGGER


Assalamualaikum u ollss..
Haaa.. Da nampak banner tuh mesti la ade segmen yg Ben Ashari ni buat..
Jom cekidaut...!

Soalan : Anda ternampak seorang rakan anda sedang makan di sebuah gerai , kemudian anda menyapanya. Soalannya , apakah ayat pertama yang akan anda lafazkan ?

Jawapan saya : At first jawapan saya adalah - " Hai... Makan ke? " - ( Jujur nih ).
Tapi lepas bace entry yang ni terus rase macam terkene kejutan letrik..
Mind set kita tak pernah berubah. Dah tau ape orang tu buat, lagi mau tanye. Hehe.. (^.^)v

Sekian..
Wassalam.

March 23, 2012

Entry Bergambar - Jalan-jalan Di i-City -

Assalamualaikum..
Eh! Eh! Lajunye aku tambah entry baru.
Hehe.. Mood tengah rajin nak update blog ni.

Okeh, aku pegi i-City ni hari yang sama aku pegi Bukit Tinggi.
Wah, berjalan sakan aku ye.. [ entry bukit tinggi kat sini ]
Percutian ini di taja oleh my beloved aunty.. Terima kasey ye makcik.
Next time boleh bawak kami jalan-jalan lagi.

Parking kene bayar RM10.00
Ade game kat dalam ni pun kene bayar jugak.
Kebanyakannye RM10.00
Snow House pulak err RM30.00 kalau tak silap. ( Mementang aku tak bayar, tak ingat pulak harga tiket. Thehehe).

Cantikkan background tu.
Sebelum masuk rumah ais ni aku dengan dak kecik pegi main spacewalk. Tapi xde gambar pun sebab diorang lagi excited nak pegi sini. Huhuhu..
Sape-sape nak datang i-City pastu nak masuk rumah ais ni, sila bawak kasut sendiri sebab dorg dah tak provide kasut!
Grrrrrr!!
Kuda belang warna-warni.. Weeeeeee.....
"Kak Long,  kite dah penat." kate budak kecik,



Okeh.. Habis sudah percutian 1 hari..
Wassalam.. Ok Bye.. 
Jumpa lagi di lain masa (^.^)

Entry Bergambar - Cuti-cuti di Bukit Tinggi -

Assalamualaikum...
Dear readers...

Hari ni aku nak story pasal percutian ke Bukit Tinggi, Pahang.
Fee masuk RM12 untuk dewasa.
Jom layan gambar-gambar menarik kat bawah ni. (menarik ke? )

Kene mendaki jalan ni kalau nak sampai kat Japannese Village. Sangat penat. Hokey !
Sampai jek terus amik gambo. Sebenarnye nak berenti rehat. Tinggi woo bukit tuh. Kete tak leh naik. Sekian.

Belakang kitorang tuh ade air terjun. Tapi disebabkan aku ter'over shadow, jadik tak nampak la air terjun buatan itu. Ampunn..
Tatami Spa ini tutup. Sekian.
Dah penat mendaki pegi sini pulak. Colmar Village namenye (sila betulkan kalau tersilap c: )
Eh ! Eh !
Budak kecik tengok hamster. Baru lepas bagi rabbit makan. ( Beso betul tikus tu.. Ngehehehe )
Mintak mahap ler kalau gambar tak menarik.
Wasalam.. Buhbye..
 




March 21, 2012

wordless wednesday - jalan-jalan -

March 18, 2012

Bila Ben Ashaari tanya aku


Assalamualaikum semua..

Okeh, first of all aku tertarik betul dengan segmen encik Ben malam ni.
Tak sabar-sabar aku nak jawap nih..
Opss.. Sebelum jawap kene lah ade soklan kan..
Soklannye : " Apakah perkara yang paling membosankan anda bila dengar ESOK SEKOLAH ? Mengapa ? "
Dan jawapan aku : " Benda yang paling membosankan bile dengar esok sekolah ialah kene bangun awal giler pegi keje then kene kuar umah awal jugak to avoid traffic jammed "

Sekian :)
Wasalam..

Guys out there yang nak join segmen ni bleh klik banner tu yeh..
Tutup pukul 10 malam

March 7, 2012

saya nak tudung bawal


Comel kan doodle kat atas ni..
Sesape nak join lucky draw ni bleh klik banner kiyut tu yeh.
:)

Setelah aku dikritik...

Assalamualaikum wbt..
Selamat pagi Malaysia :)

Harini aku nak perbetulkan mana yang tak berkenan di hati..
Pasal blog sayang aku ni ha..

Setelah aku dengan beraninya join segmen Encik Ben semalam, baru aku tersedar...
Banyak rupenye yang aku kene belajar lagi.

Terima kasih kepada anda anda anda yang sudi komen blog saya (^.^)v
Semunya aku amik positif.
Untuk kebaikan aku jugak..

Dan inilah hasilnya...



TADAAAA....



Comey tak background aku skang?
Thehehehe.. Pada aku da cukup comey da.
Korang rase ???

Cuma header jek tak comey lagi.
Kurang kreatif la aku ni..

Jadi, untuk mencantikkan lagi header aku ni,
aku nak pegi jenjalan..
Jom blogwalk...........

Babai... :)

March 6, 2012

BEN ASHAARI AJAK KORANG KRITIK BLOG AKU


Assalamualaikum wbt.

Arini aku nak pelawa kawan-kawan blog kritik blog aku yang.. err.. tak tau la nak cakap.
Korang tolong cakap kan la yeh. 

Sebab aku rase banyak yang kene tukar.
Tapi tak tau nak mulakan dari mane..

Jadi mintak jasa baik anda anda anda yang lebih pro untuk menolong aku menambahbaikkan blog aku ni.
Tolong yeh.. 

Kalau anda anda anda nak join segmen ni boleh klik je kat banner encik ben tu yeh..
Segment expired on 6th March 2012 2200hrs.

March 3, 2012

BEN ASHAARI TANYA AKU , KALAULAH AKU DAPAT ULTRABOOK TU…


BEN ASHAARIBEN ASHAARI TANYA AKU , KALAULAH AKU DAPAT ULTRABOOK TU…

Whuiii... Aku da berangan da dapat ultrabook tuh.. Giler smart.. Kalau aku dapat confirm aku tak tinggal da kat umah. Pegi opis pun aku angkut. Pegi dating pun, makan pun, lepak-lepak pun.. Semuanye lah pun.. Hehe.. Sebab ultrabook tu ringan dan nipis.. Dan akan merajinkan aku untuk hapdet entry2 berfaedah dalam blog..

ULTRABOOK takde CD DRIVE … korang rasa perlu tak CD DRIVE tu pada ULTRABOOK ?

Tak kisah pun. Zaman sekarang ni kan ade 1 mende yang di panggil external cd drive. Lagipun bukan selalu beli cd. 

Okeh,  kepada sesiapa yang nak join segmen ni boleh klik kat banner abang Ben tu yeh..
Bye..
Assalamualaikum.

March 2, 2012

Web Hosting + Kek Lapis Giveaway

Web Hosting + Kek Lapis GIVEAWAY:





Salam sejahtera kepada peminat kek lapis, disini kami mengadakan GIVEAWAY Kek Lapis Sarawak kepada sesiapa sahaja yang ingin menyertai. 

Cara Penyertaan:
1.Copy entry ini tanpa mengubah apa-apa bermula dari perkataan "Web Hosting + Kek Lapis GIVEAWAY" dekat atas tu sampai "WoahZone.Net" pada bawah post ini dan postkan di dalam blog anda. Caranya highlight entry ini kemudian tekan "Ctrl + C"kemudian pergi ke post anda kemudian tekan "Ctrl + V" tanpa mengubah apa-apa pun. 

2.Kemudian email kepada kami link post blog yang anda buat tadi kekeklapisborong@gmail.com agar mudah untuk kami membuat cabutan. Jika anda tidak mempunyai blog boleh mendaftar percuma di blogger.com. Kami menerima walaupun blog masih baru. Apa sahaja format blog kami akan terima.

p.s Hubungi kami melalui email keklapisborong@gmail.com atau SMS 013-5711762untuk sebarang pertanyaan mengenai GIVEAWAY ini =)

"Pemenang akan dibuat melalui cabutan!"


*Setiap SEORANG dari 5 pemenang bertuah akan mendapat 2biji kek lapis daripada kami bernilai RM25 setiap satu keseluruhan RM50. 

*Pemenang boleh memilih kek kegemaran mereka dan akan dihantar dalam masa seminggu selepas GIVEAWAY ini tamat.


Tarikh tutup penyertaan adalah 13/04/2012 atau lebih awal bergantung kepada penyertaan.

Pesanan penaja:

Multiple domain web hosting in a simple definition is a hosting plan that can support or let you host more than one domain name. Sometime it also known as unlimited domain hosting because for some hosting plan it give the advantage to users to host as many domains as they want in one hosting. There are so many hosting plan that you can choose between thousands of web hosting provider companies all over the world. Most of them offer similar features to attract the customer and the best part is you can get the best for you at a very low price.

Multiple domain web host always come with other great features that needed by any websites whether it the new site or the old one. Because of the high competitive in providing the best for buyers between the hosting companies it give so much benefit to buyers. There are a lot of great features offered to eat up their competitors.

There are many cheap multiple domain web hosting plans that you can choose and most of it are at a very affordable price. Most of these web hosting plans not just offer the multiple domain hosting or the unlimited domains but also provide you other great features like unlimited email, unlimited web space, unlimited bandwidth and unlimited MySQL databases. All these features are what you really need to improve your business because you need the best to become the best and that what I believed.

Regards

:: Segmen : Aku Ada Blog ::

Assalamualaikum w.b.t

Entry pertama bulan March 2012.. Awal-awal bulan lagi da join segmen.
Seronok pe join segmen ni. Boleh tambah kengkawan. Boleh kongsi pengalaman. Boleh tau gosip-gosip semasa.. Haa.... Semuanyelah boleh..

Okeh, berbalik pada segmen yang aku nak join ni..
Senang jek..

Firstly, tempekkan banner segmen macam kat bawah ni.

 

Pastuh jawab soklan kat bawah ni:

a. Nama samaran korang sebagai blogger.
     - julia / sukagelak


b. Nama blog korang.
     - suka gelak


c. Url blog korang.
     - http://juliajamaludin.blogspot.com/


d. Usia blog korang.
     - 5 bulan :)


Senang kan??
Sesape yang nak join klik kat banner tuh ye..

babab.net

Lilypie Second Birthday tickers Blogged.my

Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign