Kasih Juju: May 2012

May 31, 2012

Segmen : Bloglist Jun 2012 Blog SukaGelak

Assalamualaikum semua.

Di hari terakhir bulan Mei ni SukaGelak nak buat satu segmen.
Segmen bloglist Jun 2012.
Harap-harap ade yang sudi join la yeh. :)

Syarat-syarat penyertaan :-


1/ Buat entri bertajuk " Bloglist Jun 2012 Blog SukaGelak "
2/ Letak banner gempak giler simple kat atas ni dan linkan ke blog SukaGelak.
3/ Follow blog SukaGelak dengan seikhlas hati. :)
4/ Tarikh tutup : 01 Jun 2012 jam 1200hrs.
5/ SukaGelak akan publish link blog korang dalam satu entry dan gamkan dekat side bar blog SukaGelak.
6/ Lastly, tinggalkan link entry dekat ruangan komen kat bawah ni ye.

Senang jek syarat penyertaan yang SukaGelak buat ni.
Jadik jangan tunggu lama-lama sebab korang ade mase 24 jam 30 minit dari sekarang :D

Wassalam.

May 21, 2012

Kelebihan Bulan Rejab


Kelebihan dalam bulan Rejab.

1/ Allah memberikan ganjaran 70kali ganda berbading bulan Islam yang lain.

2/ Sesiapa yang memohon keampunan atau beristighfar pada pagi dan petang sebanyak 70 atau 100 kali dalam bulan ini, tubuhnya akan diharamkan daripada api neraka.

3/ Rejab bulan Allah, Syaaban bulan Rasulallah, Ramadhan bulan umat Rasulallah.

4/ Rejab adalah bulan menabur benih, Syaaban bulan menyiram tanaman manakala Ramadhan adalah bulan menuai.

5/ Amalan pada bulan Rejab bagi menyucikan badan, Syaaban pula menyucikan hati manakala Ramadhan menyucikan roh.

6/ Rejab adalah bulan kemaafan, Syaaban bulan syafaat, Ramadhan menggandakan kebajikan.

7/ Pahala amalan baik Rejab diganda 70 pahala, Syaaban diganda 700 pahala dan Ramadhan diganda 1000 pahala.

May 17, 2012

Lirik : Andai Ku Bercinta Lagi - MOJO

Kini kau tiada
Senafas pun ku perlu mencuba
Kau bawa pergi sebahagian dari jiwa raga

Bersendiri hidup umpama hilang erti
Bagaimanakah meneruskan hayat ini

Andai ku bercinta lagi suatu hari nanti
Tunjukkan di mana ruang hati untuknya 
Yang masih belum kau huni

Apabila tiba waktu bersemuka
Ku perlu pejamkan mata
Dan memaksa lafaz cinta
Dengan bayang mu di minda

Tiada pengganti bisa hadir
Dan mampu menyembuh
Rawan di hati meleraikan semangatku runtuh
juliajamaludin.blogsopt.com
Besendiri masa umpama tak beralih
Berapa lama lagi harus ku merintih

Andai ku bercinta lagi suatu hari nanti
Tunjukkan di mana ruang hati untuknya 
Yang masih belum kau huni

Apabila tiba waktu bersemuka
Ku perlu pejamkan mata
Dan memaksa lafaz cinta
Dengan bayang mu di minda
juliajamaludin.blogsopt.com
Malam tidak berpurnama
Fajar tiada kejora
Aku hilang di dalam gelita kalbu
Tanpa dirimu asaku mati

Andai ku bercinta lagi suatu hari nanti
Tunjukkan di mana ruang hati untuknya 
Yang masih belum kau huni

Apabila tiba waktu bersemuka
Ku perlu pejamkan mata
Dan memaksa lafaz cinta
Dengan bayang mu di minda


-----------------------------------------------------------------------------------------

Assalamualaikum semua..

Harini aku masukkan lirik lagu ni.
Lagu ni best sebab Aweera yang nyanyi..
Tihihihihi.. ^.^

Err.. Korang ingat lagi tak dekat Aweera ni?
Die penah masuk realiti TV show tu..
One In A Million 3 tu..
Ingat tak? Ingat tak?
Sensaing ngan Tomok..

Pape pun lagu ini sangat ohsemmm...

Ok bai..
Wassalam.

May 9, 2012

Segmen : Up Follower & Tambah Kenalan

miss Z berceloteh

Hai  semua..
Jom join segmen miss z ni.
Senang je..
Saya lahir kat Johor.
Jumlah follower = 428.

Sape-sape nak join boleh klik banner tu ye :)

babab.net

Lilypie Second Birthday tickers Blogged.my

Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign