Kasih Juju: October 2012

October 29, 2012

SEGMEN : AYUINSYIRAH MENCARI RAKAN BLOGGER


Assalamualaikum dan selamat Hari Isnin kengkawan.

Jom mulakan hari Isnin anda dengan join segmen dari cik AyuInsyirah ni.
Senang je syarat-syarat die.
Sape-sape yang nak join boleh klik kat gambar bunga tu. 

Segmen expired : 09/11/2012 2300hrs

October 24, 2012

Lyric : Words I Want To Say To You - Kim Jong Kook ft. Haha and Kang Gary (Romanized and English Translation)

Assalamualaikum dan selamat petang Rabu :)

Hari ni SukaGelak nak kongsi lirik lagu dari Kim Jong Kook.
Peminat Running Man dan Family Outing mesti kenal kat die.

Meh layan meh.

Picture source : Google

Romanized
Neoege hago sipeun mari jeongmallo manhi namasseo 
Hajiman amu maldo nan hal su eobseul geoya

[HaHa] neo eobsin harudo mot sandago 
Jugeodo bonael suga eopdago 
Sucheon beoneul dajimhaedo 
Sori eobsi naerin nunmure 
Jichyeoinneun neoui du eokkaee 
Eoneusae amu mareobsi gogael tteolgune

[Gary] uri sarangi ijen jiruhae 
Heeojimui giroe seoseo gidohae 
I eotgallimui miroeseo ppalli ppajyeo naogil 
Neomuna ginagin gwontaeraneun siganeun ije ijjeumeseo kkeutnagil 
Bogo sipeo utneun neoui eolgul 
Mueotboda geugeosi naegen gajang keun seonmul 
Jageun ni soneul kkwak japgo geotgo sipeo 
Haessal gadeuk majeumyeo hamkke geotdeon goseul

Neoege hago sipeun mari jeongmallo manhi namasseo 
Hajiman amu maldo na hal su eobseul geoya 
Ijeneun saranghandan maldo hanmadi malloman nama 
Uljido motago ni apeman seoinne

[HaHa] mianhadan mari mianhae saranghaeran mallo daesinhae 
Neol butjapgo jababwado charari hwarado naejwosseumyeon 
Chagapge deungirado dollimyeon ijeneun bonaejul su isseul geot gateunde

[Gary] ttaeroneun nado hwagana jigeumkkeot uri saranghan 
Sigan sogeseo chueokdeulman meonghani barabwa 
Hana dulssik seororeul aragan sujubeotdeon sijakdo haengbokhaetdeon sigan 
Ijeneun jeongmal doedollil su eomneun geolkka? 
Neowa na seoro dareun geoseul wonhana? 
Hoksi ireoda jeongmallo dorikil su eobseum eojjeona? 
Ijeneun jebal ni mameul naege teoreonwa

Neoege hago sipeun mari jeongmallo manhi namasseo 
Hajiman amu maldo na hal su eobseul geoya 
Ijeneun saranghandan maldo hanmadi malloman nama 
Uljido motago ni apeman seoinne
Nae apen ajikdo niga boineunde 
Neon yeojeonhi nuni businde oh

[All] Neoege hago sipeun mari jeongmallo manhi namasseo 
Hajiman amu maldo na hal su eobseul geoya 
Ijeneun saranghandan maldo hanmadi malloman nama 
Uljido motago ni apeman seoinne 
Uljido motaneun ni apeman seoinne

English Translations.
[Jong Kook] There are still a lot of words left that I want to tell you 
But I can’t seem to say anything at all

[HaHa] Without you I can’t live even one day 
Even if I die I can’t send you away 
I pledge this thousands of times In frnt of those tears that fell with no sound 
In front of your tired shoulders 
Suddenly no words came out of me

[Gary] Our love has become tedious now 
We’re standing and praying at the intersection of separation 
Wanting to walk out quickly from this staggering maze 
We’ve been on this time of weariness for too long that now we’re at an ending point 
I want to see your laughing face 
More than anything that will be the biggest gift for me 
I want to hold tight your small hands 
Walking together as the sun sets

[Jong Kook] There are still a lot of words left that I want to tell you 
But I can’t seem to say anything at all 
Now the only word that remains is the words “I Love You” 
I can’t even cry and instead just stand in front of you

[HaHa] I’m sorry that I’m saying “sorry” instead of “I love you” 
I’m getting mad rather than grabbing on and holding on to you 
When you turn your back coldly now I can send you off

[Gary] Sometimes I also get mad 
Until now I look blankly at the times we were in love 
One by one starting to know one another shyly those happy times 
Now can we really not turn back? 
Do we really want something different, you and I? 
Could it be there’s no way to come back? 
Right now please trust your heart to me

[Jong Kook] There are still a lot of words left that I want to tell you 
But I can’t seem to say anything at all 
Now the only word that remains is the words “I Love You” 
I can’t even cry and instead just stand in front of you
I still see you in front of me 
You still dazzle me oh

[All] There are still a lot of words left that I want to tell you 
But I can’t seem to say anything at all 
Now the only word that remains is the words “I Love You” 
I can’t even cry and instead just stand in front of you
I can’t even cry and instead just stand in front of you



Translation Credits: Nhokshockqn2, kpoplyrics.net 

October 17, 2012

Kelebihan Puasa 1 - 10 Zulhijjah.


Puasa 1 – 10 Zulhijjah.

Gambar ihsan dari encik Google.

HARI
PERISTIWA
KELEBIHAN PUASA
1 Zulhijjah
Allah mengampuni Nabi Adam di Arafah. Sesiapa yang berpuasa pada hari ini, Allah mengampuni dosanya.
2 Zulhijjah
Allah telah mengabulkan doa Nabi Yunus dan mengeluarkannya dari perut ikan nun. Sesiapa berpuasa pada hari ini, maka seperti orang yang beribadah dan berpuasa setahun tanpa melakukan maksiat.
3 Zulhijjah
Doa Nabi Zakaria diperkenankan Allah, Sesiapa berpuasa pada hari itu, maka Allah mengabulkan doanya.
4 Zulhijjah
Nabi Isa dilahirkan. Sesiapa berpuasa pada hari itu, Allah akan menghilangkan kesusahan, kemelaratan dan kefakirannya serta pada hari kiamat bersama orang yang baik, mulia dan terhormat.
5 Zulhijjah
Nabi Musa a.s. dilahirkan dan memuliakan munajatnya. Sesiapa berpuasa pada hari itu terlepas ia daripada sifat munafik serta seksa kubur.
6 Zulhijjah
Allah membukakan pintu kebaikan untuk Nabi-Nabi-Nya. Sesiapa berpuasa pada hari itu akan dipandang Allah dengan penuh rahmat dan kasih sayang serta tidak akan diazab.
7 Zulhijjah
Pintu neraka jahanam akan dikunci dan tidak dibuka sebelum berakhir hari ke-10 Zulhijjah. Sesiapa berpuasa pada hari ini, Allah menghindarkannya daripada 30 pintu kemelaratan dan kesukaran serta membuka 30 pintu kemudahan dan kesenangan.
8 Zulhijjah
Hari ini dinamakan  “Tarwiyah” (Hari berfikir).Nabi Ibrahim bermimpi mendapat perintah dari Allah supaya menyembelih puteranya Ismail. Seharian ia berfikir apakah perintah itu datangnya dari Allah atau dari syaitan. .Sesiapa berpuasa pada hari itu ia akan akan mendapat pahala yang tidak terhingga banyaknya kecuali Allah.
9 Zulhijjah
Hari ini dinamakan “Hari Arafah” (Hari tahu). Arafah bermakna tahu atau memahami.1. Di tempat inilah Nabi Adam a.s. mengerti jati dirinya.2. Pada hari ini Allah memberitahu Nabi Ibrahim bahawa perintah menyembelih anak itu adalah perintah dari-Nya bukan dari syaitan.3. Pada hari ini juga turunnya ayat al-Quran terakhir. .Sesiapa berpuasa pada hari itu akan diampunkan Allah dosanya setahun yang lalu dan setahun yang akan datang.
10 Zulhijjah
Hari Raya Aidiladha, dinamakan juga Raya Korban dan hari “Nahar” (menyembelih). Haram berpuasa pada hari ini.Sesiapa berkorban dengan satu korban, maka setiap titisan darah yang mengalir dari leher haiwan itu, Allah akan mengampuni semua dosanya dan dosa ahli keluar-ganya.Dan sesiapa memberi makan orang mukmin atau bersedekah dengan satu pemberian, maka Allah akan membangkitkannya pada hari kiamat dengan selamat dan timbangannya pun menjadi lebih berat daripada Bukit Uhud..

October 10, 2012

Wordless Wednesday #7 - Rombongan Menikah


Ini gambar mase menghantar adik Encik Tunang menikah.

Err, nampak tak muka tak ikhlas tu..
Tak nampak kan..
50/50 jek nak pegi. 
Maklumlah, patutnye kitorang menikah dulu.
Tapi.........

Tak yah cite la ek..
Simpan jek dalam hati :)
Peace (^.^)v

Wassalam.

October 8, 2012

Dugaan 07/10/2012

Assalamualaikum semua..

Semalam adalah malang SukaGelak.. Huhu..

Nak balik KL malam tadi sebelum masuk tol baru perasan kad parking opis xde kat tempat yang sepatutnye.
Puas dah selongkar laci bawah radio, belakang radio, bawah karpet kete sume xde..
Terpaksalah teruskan perjalanan dengan fikiran kusut..

Lepas tu SukaGelak eksiden..

Serius tadi menggigil teruk.
Tak pernah lagi eksiden macam tu.
Kene langgar depan belakang.
Tak sempat nak brek pun.
Langgar je kete depan..
Dan inilah hasilnya.....


Sedih betul..
Yang ini pulak kene langgar dari belakang.


Masing-masing tak sempat nak brek.
Hentam je lah.
Benda dah nak jadi.

Ini bahagian SukaGelak.
Jadi, SukaGelak terima dengan redha.
Tapi ade sikit fobia. Kuat betul kete belakang tu hentam kete SukaGelak.
Rase macam terbang semangat dalam badan ni.
Syukur alhamdulillah, tak de ape-ape kecederaan pun.

Wassalam......

October 5, 2012

SEGMEN : JOM BLOGWALKING


Assalamualaikum..

SukaGelak ternampak banner ni kat blog Bro Eraz Fadli,
terus tergoda nak join segmen ni..
Pada sesape yang nak join segmen ni boleh klik banner ohsem tu ye :)

Expired : 16 Oktober 2012.

Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign