Kasih Juju: January 2013

January 17, 2013

Lirik : Galau / Pusara Hati (2013) by Dato' Siti Nurhaliza


Semerbak wangi di taman hati
Setulus cintamu pejamkan mataku
Sisakan waktu barang sejenak
Pastikan dirimu ada di detak jantungku

Rebahlah di pusara hati
Agar terlelap tidurmu
Tegarlah menyelami hidup
Dan buang semua kebimbangan

Kala dahagaku
Sejukkan jiwa ini
Cinta tulus darimu

Saat galauku
Kau yang sanggup menenangkan
Sampai badai berlalu



January 8, 2013

Segmen : Saya Blogger Negeri .......



Assalamualaikum..
Salam 1 Malaysia sume.. :)

I'm Johorean Blogger :)
Yang best kt Johor ade Legoland :))
(Tapi SukaGelak tak pegi lagi)

tag : cik doki

Sapa2 nak join boleh klik banner tu yeh..
Tak de expired date :)

January 3, 2013

Entry Bergambar - Berbasikal di Taman Botani, Shah Alam



Apa khabar kawan-kawan SukaGelak hari ni?
Harap semuanya sihat sejahtera la hendaknya.

Hari ni SukaGelak nak kongsi gambar masa main beskal dekat Taman Botani, Shah Alam.
Seronok sangat pusing-pusing kawasan tu.
Aman jek. Tak de bunyi enjin kereta atau lori.
Bebas dari sebarang asap yang tak sihat.
Kecuali bas. Sebab ade perkhidmatan bas untuk ke Rumah 4 Musim.


Bayaran masuk yang amat berpatutan.
Dewasa (12-54 tahun) = RM3.00
Kanak-kanak (6-11 tahun) dan Warga emas (55 tahun ke atas) = RM1.00

Murah je kan. Sangat affordable.
SukaGelak dan kawan-kawan memang nak main basikal je pusing-pusing dalam taman ni.
Tapi bila sampai basikal dah habis.
Tinggal basikal yang RM10.00 je. Mahal. Next 1 hour dan seterusnye kene tambah lagi RM10.00 dan RM10 dan lagi dan lagi.
Jadi, kami tunggu jela basikal yang RM5. Yang ni murah sikit sebab jam yang seterusnya cuma RM1 dan RM1 dan lagi dan lagi. Main 6 jam pun kene bayar RM10 jek..
Okeh, yang ni sangat mampu :)
Tak lama pun tunggu turn. Tak sampai 5 minit, dah dapat beskal..
Yeay... Dah lama tak cycling...




Muka-muka happy sebab dah lama tak main beskal.
Masuk kat Kampung Idaman ni boleh tengok rumah pelbagai negeri dekat Malaysia ni.
(Ceh, bunyi macam duduk dekat London je kan..) Hehe..
Kalau korang nak tidur sini pun boleh.
Nak camping pun boleh.

Lepas tu kami cycling ke Rumah 4 Musim pulak.
Masa SukaGelak pegi ni tengah musim salji.
Yeayyyyy...Main ais pulak.

Bayaran masuk pun murah.
Dewasa (12 tahun ke atas) = RM5.00
Kanak-kanak (6-11 tahun) = RM3.00






Perkhidmatan bas yang taman ni sediakan cuma untuk pergi dan balik dari hentian bas lepas kaunter tiket ke Rumah 4 Musim.
Ade jugak beberapa hentian. Cuma tak pasti dekat mana sebabnya kami tak naik bas.
Main beskal lagi best...........

Klik dekat website dorang untuk maklumat lebih detail lagi ye.

Wassalam.


January 2, 2013

Cari barang-barang hantaran punya cerita :)

Selamat petang kawan-kawan blog SukaGelak.
Dan tak terlambat rasanya nak ucapkan Selamat Tahun Baruuuu....( Makcik kat food court tadi sibuk wish kat pelanggan2 die, jadik SukaGelak pun nak join makcik tu wish kat kawan2 jugak )

Hari Sabtu haritu SukaGelak pegi kenduri kawin sepupu En. Tunang dekat Bandar Mas, Kota Tinggi.
Dapatlah kenal-kenal dengan sanak-saudara sebelah abah En. Tunang.
Ramai rupenye sanak-saudara die. Tu belum campur dengan belah emak die.
Acamner nak ingat sume2?
Tiap kali kenalkan sedara die, mesti orangnya lain-lain.
Huhuhu... Layankan jelah.

Lepas kenduri, pergi merayau cuci-cuci mata dekat bandar Kota Tinggi.
Memang niat asalnya nak mencukupkan barang-barang hantaran.

Hentian pertama Al-Ikhsan.
Ada sale woooo... Nasib baik la ade sale, kalau tak mau koyak rabak la poket.
Kenapakah dan mengapakah barang2 kaum Adam ini terlalu mahal harganya?
Bukannye ade bling-bling pun.
Labuci ke manik ke batu swarovski lagi la tak de.
Huhuhu.. Tak pela kan. Bukan selalu pun..
Selepas ditimbang ditolak tambah darab bahagi sume, dapat la jugak beli sepasang.

Next stop ke Plaza Kota Tinggi.
Mencarik sepersalinan baju untuk Beta.. Muahahahaha...
Mula-mula pandang sebelah mata jek kat plaza ni.
Maklumlah, dah biasa tengok Sogo, Midvalley bagai.
Tapi bila dah sampai dekat floor atas sekali, terus rasa macam.......
Wow, cantiknya baju tu, cantiknya baju ni.
Nak patern yang cemana ni?
Nak warna yang mana ni?
Semua cantik2.. Peplum pun ade.
Tapi En. Tunang cakap "Badan jadik macam pelam nanti kalo pakai peplum ni"
Huhuhuhuu.. Terus patah semangat nak beli peplum tersebut.
Next time ye wahai peplum.... :P
Penyudahnye, amik jugak sepasang baju kurung moden yang bling-bling-bling.
Hahaha... Baru puas ati beli mahal-mahal ade batu bling2..Toing-toing..
Yang terharunya, makcik yang jual baju tu mendoakan semoga ikatan perkahwinan kami kekal sampai ke anak cucu..
Makcik, saya nak kekal sampai bila-bila-bila..
Tapi xpe la makcik.. Tak sangka makcik itu begitu baik hati :)
Baju raya tahun ni boleh carik kat kedai makcik tu la.
Tapi macam tak ingat jek kedai nombor berapa?Wuhuhuuhuhu....

ehsan gambar

Okeh la kawan-kawan..
Sekian saja untuk harini.
Terima kasih sebab sudi baca :)
xoxo.

Wassalam.

Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign