11 Julai 2013

Berubah!!

Menarikkan.. Kita memang susah nak ubah perangai yang memang dah semulajadi sebati dalam diri.
Sebab tu dalam pandangan mata SukaGelak, sesiapa pun yang terkeluar dari 'comfort zone' masing-masing, mesti akan melenting, marah, dendam and so on. 
SukaGelak pun mengalami situasi yang sama. Contohnya, dalam pejabat SukaGelak tak pakai kasut. Then, cuba bayangkan kalau ade orang luar nampak. Mesti die cakap " Ish.. pejabat ke rumah ni? "
Itu akan menyebabkan orang luar tu fikir kita yang dalam ofis ni kerja tak professional dan seterusnya akan menjatuhkan imej sesebuah organisasi tersebut.
First impression is really important. 

Aish.. Dah boleh jadi penceramah bebas ni. Hehe..
Sekadar berkongsi pendapat.

Wassalam.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan