13 November 2013

Bila Berselisih Faham

Pernah tak korang mengalami situasi macam ni? Tipulah tu kalau tak pernah kan. SukaGelak dah banyak kali jadik. Mungkin cara penyampaian SukaGelak yang tak betul atau pun pihak yang lagi satu tu salah tafsir apa yang SukaGelak cuba nak sampaikan. 

Makin parah bila pihak yang lagi satu tu jenis yang kuat 'sentap', cepat terasa. SukaGelak pulak kadang-kadang cakap main ikut sedap mulut je. Tu yang bila tak kena masa dan keadaannya jadi sangat 'awkward', masam muka, melenting, marah and so on. Kena pulak bukan salah dia. Kita ni yang salah. Masam muka lah 24 jam. Tu kalau dekat, kalau jauh pulak, makin keruhlah keadaan. Dan lepas tu masing-masing jadi musuh la pula. Haishhh... Tak best kan.
Kalau pernah terjadi kat korang, ape yang akan korang buat?
Mane yang ego tinggi tu mesti nak biar je kan. Biar pihak yang lagi satu tu tegur atau minta maaf dulu.  Tapi sampai bila??? Tak best lah macam ni. SukaGelak tak suka bila situasi ni jadi kat SukaGelak. Nak menjernihkan keadaan tu susah. Nak kene susun ayat lagi, nak kene tunggu masa yang sesuai. Alahai.. Tak sukanye.

SukaGelak buat entri ni sebab hari tu terskodeng facebook seseorang. Memang ada selisih faham sikit, kemain mengamuk lagi dekat wall dia. Kes tahun 2010, 2013 baru nak tersedar. Eh, ape aku cakap kat minah ni? Selama ni tak sedar pun sebab dah unfriend. Bila terskodeng tu baru lah tau yang die dok sedap ngutuk SukaGelak kat wall die. Even tak de mention nama, but I know it was me :) (Yeay dapat pahala free!)

And to the one who tak puas hati dengan SukaGelak, SukaGelak nak minta maaf banyak-banyak. Apa yang SukaGelak buat tu mungkin ada yang tersalah sangka. Tak elok lah nak panjang-panjangkan apa yang dah lepas. Manusia mana yang tak buat silap? But if you still don't wanna be friend me then, it's up to you. May Allah swt blessed all of you.


Terima kasih sudi baca :)
Wassalam
Previous Post
Next Post

post written by:

8 comments:

  1. hurm part orang suka sentap2 ni biasanya farah biarkan ajer julia... malas nak cakap banyak2 nanti oklah sendiri tu....

    ReplyDelete
  2. kalo fae depends. sometimes fae biarkan sometimes fae apologize dulu walaupun bukan salah fae.

    ReplyDelete
  3. hm.. ssh jgk sebb hati dan perasaan orang nih.

    ReplyDelete

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of kasihjuju.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.