Kasih Juju: July 2013

July 31, 2013

Wordless Wednesday #12 - Logo Baru Suruhanjaya Koperasi Malaysia


Klik gambar untuk lebih jelas.
Effective : 16th July 2013 onwards.

Wassalam

July 24, 2013

Wordless Wednesday #11 : Surah Ali-'Imran : Ayat 160

Klik gambar untuk tumbesaran.
Surah Ali-'Imran : Ayat 160

July 18, 2013

Seronoknya Shopping di zalora.com.my

Pasti ramai pembaca blog SukaGelak ni yang tau pasal laman web shopping online zalora.com.my ni kan. SukaGelak pun dah banyak kali beli barang dengan Zalora. Macam-macam dah beli. Kasut, baju, jubah. Semua cantik-cantik. Dan yang paling penting, harga berpatutan. Setakat ni SukaGelak tak de sebarang masalah dengan penghantaran, kualiti barang dan pemulangan.


Semalam SukaGelak dapat email voucher rm30. Baiknya hati Zalora kan. Dan dengan lajunya SukaGelak klik website Zalora. Hahaha.. Pantang betul nampak benda-benda murah ni. 
Dan akhirnya terjebak jua beli sepasang baju kurung. Aduhai Zalora, tolonglah jangan goda saya lagi.

Semalam order, harini dah sampai. Sangat cepat kan. Mungkin sebab SukaGelak berada di kawasan Lembah Klang kot. Tu yang cepat je dapat. 
And guess what? 


Dapat rm10 off TGV movie ticket.Yeayyy. Cuti Raya nanti boleh ajak encik Hubby dating.
Yang lagi seronoknye, dapat lagi 10% off untuk belian seterusnya dan juga untuk kawan SukaGelak yang first time nak membeli belah dengan Zalora ni. Ade rm25 off.. ( Psssttt...Awak nak jadi kawan kite tak? Kite nak bagi voucher diskaun ni kat awak. Email kite kat emilea1701@gmail.com ok. )

So, ape tunggu lagi.. jom cuci mata kat zalora.com.my
Wassalam.

July 15, 2013

Giveaway 10K Followers Mialiana.com


Giveaway 10K Followers Mialiana.com bermula pada hari ini, 7 Julai 2013, iaitu tepat jam 5.45 petang sehingga 11.59 malam 21 Julai 2013. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Terbuka kepada semua blogger yang bermastautin di Malaysia sahaja
  2. Follow blog Mialiana.com, Add  Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  3. Wajib Follow blog, Like Fanpage dan Add Google+ semua sponsor (rujuk senarai sponsor)
  4. Buat entri bertajuk Giveaway 10K Followers Mialiana.com
  5. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  6. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senarai sponsor :
❤ Kerinchi MyKeledek | Fanpage
❤ Alycia | Fanpage
❤ Aida Hanafiah
❤ Amir Rofie | Google+
❤ Chekgu Skolah | Fanpage
❤ Anastasyea | Google+
❤ Sha Dhira | Fanpage
❤ Rafina Mimi | Fanpage
❤ Paly | Fanpage
❤ Dayang Deno | Fanpage
❤ Cikgu Kaca Mata | Fanpage
❤ Ieta | Fanpage
❤ Deq'Nyss | Google+
❤ Keyme Keymo | Google+
❤ Nur Dzafirah | Fanpage

Senarai hadiah yang ditaja bernilai RM 1,474 :
❤ 1 x Jus Delima Pompure bernilai RM 150
❤ 1 x Glutaking bernilai RM 150
❤ 1 x Tropica Bioherb Shampoo Herba bernilai RM 35
❤ 1 x Kain pasang Satin Cotton Vietnam bernilai RM 65
❤ 1 x BB Plus Collagen bernilai RM 180
❤ 3 x tudung DeZahra bernilai RM 75 serta Brooch bernilai RM 6
❤ 1 x Teddy Bear bernilai RM 100
❤ 2 x Bantal Love mialiana.com bernilai RM 35
❤ 1 x Wang Tunai RM 50
❤ 1 x Novel Cintaku Luruh di Oxford bernilai RM 34
❤ 1 x Novel Dia Yang Aku Pilih bernilai RM 22
❤ 1 x Farcheese Powder bernilai RM 25
❤ 3 x Doodle bernilai RM 10
❤ 2 x Multifunctional Buff (Seamless Magic Scarf) bernilai RM 15
❤ 9 x Topup bernilai RM 10
❤ 4 x hadiah misteri bernilai RM50.00

 jom support Mia Liana ya... join Giveaway ini dengan klik banner di atas...

SEGMEN Blogwalking Di Bulan Ramadhan


Selamat Menyambut Bulan Ramadhan , Semua ! Hehe . Kali ni Fie nak buat segmen simple yang bertajuk " SEGMEN Blogwalking Di Bulan Ramadhan " . Tujuan Fie buat segmen ni untuk berkenalan antara satu sama lain n untuk menambahkan follower n trafik blog korang . Segmen ni bermula pada 13 July 2013 sampai 8 Ogos 2013 11.59 malam Fie hope sangat2 segmen ini mendapat sambutan meriah .

CARA - CARA NAK JOIN

  1. Follow blog CIK FIE
  2. Like fanpage CIK FIE  
  3. Buat satu entri yang bertajuk " SEGMEN Blogwalking Di Bulan Ramadhan "
  4. Copy coding entri  yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri 
  5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini


July 11, 2013

Gempa bumi

Sape ade rase gegaran tadi? Sukagelak tengah pening ni.
Ni kali ke-2 rase kat ofis.. Setelah di semak, memang ade gegaran di Sumatera, Indonesia. 4.7 skala ritcher.


Berubah!!

Menarikkan.. Kita memang susah nak ubah perangai yang memang dah semulajadi sebati dalam diri.
Sebab tu dalam pandangan mata SukaGelak, sesiapa pun yang terkeluar dari 'comfort zone' masing-masing, mesti akan melenting, marah, dendam and so on. 
SukaGelak pun mengalami situasi yang sama. Contohnya, dalam pejabat SukaGelak tak pakai kasut. Then, cuba bayangkan kalau ade orang luar nampak. Mesti die cakap " Ish.. pejabat ke rumah ni? "
Itu akan menyebabkan orang luar tu fikir kita yang dalam ofis ni kerja tak professional dan seterusnya akan menjatuhkan imej sesebuah organisasi tersebut.
First impression is really important. 

Aish.. Dah boleh jadi penceramah bebas ni. Hehe..
Sekadar berkongsi pendapat.

Wassalam.

July 10, 2013

Wordless Wednesday #10 : Alhamdulillah


Terima kasih Badan Kebajikan dan Sukan Suruhanjaya Kopersi Malaysia :)

Medal Juara Bola Tampar

Huh.. Tajuk macam show off je kan..
Ni kesinambungan dari [ENTRY INI].
Pada awalnya nak buat Wordless Wednesday. Tapi macam banyak je nak cerita.. Muehehehe..
Dapat bawa balik medal dengan piala pusingan je.
Alhamdulillah.


Opss....Terjumpa artikel pasal karnival sukan haritu dekat suratkhabar KOSMO hari ni.
Jemput baca ye kawan-kawan.

Wassalam

July 9, 2013

Niat Puasa Bulan Ramadhan

Alhamdulillah, bertemu lagi kita dengan bulan yang mulia ni. Terase sekejap je masa berlalu. 
Malam ni dah mula solat terawih. Jangan lupa baca niat puasa ye kawan-kawan.

Source picture : http://doaayatdanzikir.wordpress.com/2012/07/09/niat-puasa-di-bulan-ramadhan
Wassalam.

Karnival Sukan Suruhanjaya Koperasi Malaysia 2013

Hai kengkawan blog..
Harap-harap semua sihat harini. SukaGelak tak sihat.. Demam.. Sakit tekak.. Menci!!

Lama SukaGelak tak update blog. Sibuk dengan aktiviti sukan dan program pemantapan dan pengukuhan warga Suruhanjaya Koperasi Malaysia dekat Universiti Sains Malaysia, Penang.

Majlis perasmian Program Pemantapan dan Pengukuhan dirasmikan oleh Pengerusi Eksekutif SKM Y.Bhg. Datuk Nik Ali bin Mat Yunus.
Penceramah pada hari itu ialah Y.Bhg Tan Sri Khalid bin Ramli, Ketua Pegawai Eksekutif LADA dan ade lagi sorang Y.Brs Dr. Mohd Arif b. Hj. Mat Noor, QSI Alpha Therapy & Training.

Yang ni gambar masa perasmian sukan..SukaGelak ade kat celah-celah group pom-pom tu..Tak mo tunjuk aih yang mane..Maluuuuu 

Ni je satu-satunya suka yang SukaGelak join. Bola tampar. Alhamdulillah, team SukaGelak johan lepas mengalahkan team Borneo.. Yeayyy...

Dan ini adalah sebahagian team pasukan sorak yang berjaya menaikkan semangat kitorang setelah down giler-giler sebab team Borneo tinggal lagi 1 mata je nak kalahkan kitorang. Mungkin juga kurang pengetahuan mengenai peraturan bola tampar yang menyebabkan team Borneo careless dan kemenangan berpihak pada team SukaGelak..Syukur Alhamdulillah...

Ok lah kengkawan..Sampai sini dulu.. Jumpa lagi.. :)





babab.net

Lilypie Second Birthday tickers Blogged.my

Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign