23 January 2014

Cinta Lama vs Cinta Baru

 <--- Ini adalah cinta lama saya. Hehe. Kemain gempak lagi kan tajuk tu. Padahal nak cerita pasal telefon jek. Dari tahun 2008 sampailah tahun 2014. Lebih kurang 5 tahun ++ jugaklah bersama-sama mencari rezeki dengan telefon ni. 

Ingat lagi masa awal-awal masuk kerja. Punya lah gabra nak jawab call. Tak tau nak cakap apa. Nak buat ape pulak lepas tu. Memang gabra abis.

Sebulan tu asyik kena komplen je sebab lambat sambung call. Huhu.. Saya budak baru belajar. Tapi sekarang still kena marah jugak. Bukan sebab lambat sambung, sebab orang yang disambung tu tak jawab call. Aduhai. Kenapa nak marah operator pula? Kan operator dah tolong jawabkan. Huhu. Stress.

<--- Dan ini adalah cinta baru kite. Dari 2 line screen dah jadi 3 line. Makin canggih pulak inovasi telefon sekarang ni. Sekarang dah guna headphone. Tak payah dah guna loudspeaker. Sesuai dengan situasi sekarang ni. Duduk dekat kaunter yang ramai sangat orang singgah.

Hai cinta baru. 5 tahun lagi agak-agak dapat tak telefon baru? Haha.. Baru dapat dah minta baru pula. Ada pulak yang merajuk kang. 

Harap-harap 5 tahun lagi SukaGelak tak de kat sini. Nak kembangkan kerjaya pulak. Sekarang ni dok kembangkan badan je. Tak bagus betul kan?

Okeylah kengkawan. Sampai sini dulu cerita SukaGelak. Jumpa lagi. Terima kasih sudi baca :)
Wassalam.


Previous Post
Next Post

post written by:

8 comments:

  1. try bagi cik nor guna..lngsung tak thu guna..haha

    ReplyDelete
  2. yang cinta baru Farah dah pakai hampir 2 tahun kat office Farah yang sekarang ni Julia... ^_^... Seronok ek pakai cinta baru???

    ReplyDelete
  3. kite angkat fon tau la.yang lain tu kompem berbulan2 nak tau.haha

    ReplyDelete
  4. adik mama lynn operator kat pej Tanah daerah petaling.. xpe keje operator pun cr rezeki yg halal jgk

    ReplyDelete
  5. apasal la byk butang tu? kalau akk pon tatau guna

    ReplyDelete

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of kasihjuju.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.