Latest

20 January 2014

Tuan Blog Cuti Seminggu, Blog Pun Cuti Juga

Assalamualaikum Guys.
Apa khabar korang harini? Harap-harap sihat sejahteralah hendaknya. Puan SukaGelak macam biasalah, loya dan mual di pagi hari. Letih asik ke tandas je. Huhuhu..

Seminggu tak update blog. Tak de kesempatan nak update. Cuti seminggu ni banyak habiskan masa dengan encik suami. Melepaskan rindu dendam. Haha.. Ayat tak boleh blah. Eh, eh, dah halal, ape salahnya. Korang yang belum kahwin jangan mengade nak tiru pulak ye. Harammmm..

17 haribulan haritu birthday encik suami. Tak celebrate pun. Rumah suami ade kenduri akikah dan tahlil. Kemain gagah lagi SukaGelak ngemas, masak, nyibuk ke ulu ke ilir. Tak cukup kakitangan kekdahnye. Sian kat mother-in-law. Nasib baiklah majlis berjalan lancar. Alhamdulillah.

Penghabisan majlis, SukaGelak tak dapat tolong dah. Sakit pinggang tahap tak boleh nak kata ape dah. Tu pun degil gak nak tolong kemas lagi. Siap dapat pekej paksa rehat dengan encik suami. Alahai.. Nasib baik dah tak banyak benda nak kene kemas. Kalau tak mesti kena label 'Menantu Tak Boleh Harap'. Hehehe.. Tapi family in law sangat lah memahami. Terima kasih semua :)
Picture source : google.com
Awal-awal preggy ni kene extra care sikit. Tambahan pulak SukaGelak bleeding aritu. Lagilah tak boleh nak lasak sangat. Kena sentiasa berhati-hati. Nasib baik baby tak apa-apa. Kalau tak maunya meraung 40 hari 40 malam. Hehe.. Just kidding.

Terima kasih sudi baca :)
Wassalam.

12 comments:

Farah Waheda Wahid said...

congrats dear sebab dah preggy, jaga diri baik2 yer

julia jamaludin said...

@Farah Waheda Wahid thanx farah :)

Nurfaezah Abdullah said...

congrats kak :) take care tau.

mama_saly said...

owh prggy....tahniah ya..tumpang gembira..hee..jg diri..kuat semangat hadaapi alahan ya ..^__^

msredcheesecake said...

nahaya bleeding tu... take care k...

julia jamaludin said...

@Nurfaezah Abdullah terima kasih :)

julia jamaludin said...

@mama_saly alhamdulillah.. terima kasih ye :)

julia jamaludin said...

@msredcheesecake nasib baik tak pape.. terima kasih :)

Ann Ishak said...

kena banyak berjaga2 ni, jangan melasak sangat :)

Phoebe said...

Oh my, jangan lasak sangat sis. Kena banyak rehat. Take care ya.

julia jamaludin said...

@Phoebe thanx dear :)

julia jamaludin said...

@Ann Ishak kadang-kadang terlupa :)