12 February 2014

Saya Baru Pandai Buat Screenshot Handphone!

Okeh, SukaGelak tau ini lawak. Sila jangan gelak.
Sebenarnya dah lama SukaGelak ade masalah nak buat screen shot hp ni. Sebelum tukar android 4.0.4 ni tak de masalah pun. Sebabnya bila tekan butang 'Power' lama-lama akan keluar option macam dekat gambar bawah ni.
Tapi lepas SukaGelak update sendiri telefon tu dari android 2.3 ke android 4.0.4, menu take screenshot tu hilang. Masa tu puas jugaklah google ke sana-sini. Almaklumlah, kite ni tak terer English pun. Broken English bulehlah. Hehe..

Agak lama jugaklah SukaGelak mengabaikan mende ni. Sebab macam tak nak guna sangat. Tetiba harini gigih dok mencari jalan penyelesaian. And this is what i found.
Cuma tekan butang power dengan volume down serentak dan hold selama 3 saat. Dah boleh buat screenshot. Huwarghhhh... Rasa nak maki je diri sendiri sebab tak pandai-pandai nak godeh google ni. Huhu. Tak terfikir langsung sebelum ni nak install dari google play. Padahal melambak-lambak software die kat sana. Haha. tak meluas betul pemikiran.

Anyway, this credit goes to --> http://www.techyleakz.com/take-screenshot-in-sony-ericsson-xperia-neo-v-without-software/

Terima kasih sudi baca :)
Wassalam.

Previous Post
Next Post

post written by:

5 comments:

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of kasihjuju.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.