Cara Buang 'Word Verification' Di Kotak Komen

Assalamualaikum dan selamat hari Selasa semua.

Harini SukaGelak nak buat tutorial lagi. Sebab-sebab SukaGelak nak buat tuto ni kerana tiap kali blogwalking, mesti jumpa blog yang letak wod verification ni. Biasanya SukaGelak skip je blog die. Tak pun komen dekat shout box. Tak perlu kot nak bukti yang SukaGelak ni bukan robot. Huhuhu...
Cara buang word verification

Blogger dashbord
Setting
Posts and comments
Show word verification
No
Save setting

Siap. Senang je kan. Kacang goreng je ni. 
Harap-harap entri ni dapat membantu terutamanya untuk blogger baru.
Lastly, selamat berblog.

Terima kasih sudi baca :)
Wassalam.

6 Comments

Amir Khalis said…
maaf ganggu

jom turut serta GA pertama saya :)

amirkhalis.blogspot.com/2014/03/ga-pertama-oleh-amir-khalis.html
ramai blogger yg x suka word verification ni...mmg elok dibuang...
Liza Licha said…
licha salu je salah key in number tu bila nk komen dekat blog orang ..
:)
A'a...ramai lagi yang ada word verification ni.
Nombor plak panjang2 nak kena taip... X perlu pun ada benda ni...elok sgt x pakai.
Yana pun x suka...
lagi mudah nak komen tanpa word verification ni kan
Pha Is said…
nice share.. masih ramai lagi blogger yg x buang word verification tu.. kita yg nk komen ni pun rasa malas... hehehe