Ancaman Pepijat 'Heartbleed'

Semalam ada terpandang pasal Heartbleed ni. Tapi tak tergerak pun nak baca lebih lanjut. 
Harini dapat pulak emel dari HiShop. Bagitau yang website diorang bebas virus Heartbleed. Terus SukaGelak cek url blog ni. Dan 'result'nye adalah
Klik gambar untuk lebih jelas.
Alhamdulillah tak de masalah. 
Rupa-rupanya virus ni dah serang 34 website dan pihak SKMM dah pun bagi warning kepada pihak yang terlibat.
Klik gambar untuk lebih jelas.
Kalau korang pun nak cek jugak, boleh klik → https://filippo.io/Heartbleed/
Maklumat lanjut mengenai Heartbleed → http://heartbleed.com/
---------------------------------------------------------------------------------------------
Jemput join segmen SukaGelak

Terima kasih sudi baca :)
Wassalam.

7 Comments

permatabiru said…
dah test alhamdulillah selamat
thanks for sharing dear, nak gi check jugaklah...
Zara Nurhaidah said…
ye ke ???? alamak ! Zara pon nak cek jgk ~~~~~~ thnks sharing tauuu
julia jamaludin said…
sama-sama zara :)
Faarihin said…
Owh, tak tahu pun pasal ni.. thanks sharing.. =) nak check juga la..