Kasih Juju: January 2014

January 30, 2014

Follower Dah Mencapai Angka 1000

Assalamualaikum wbt dan selamat petang semua.

Alhamdulillah, follower blog SukaGelak dah mencapai 1000 orang. (Yeayyyy.. Lompat guling-guling). Terima kasih diucapkan kepada izaFiza yang sudi follow blog ini. 
Ingatkan nak buat review. Tapi dia tak tinggalkan jejak la pulak. Apa-apa pun terima kasih jugak sebab follow blog yang tak seberapa ni.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Kalau korang nak tau, adik Nabila Medan tengah running satu giveaway ni. SukaGelak jadi salah sorang sponsor hadiah. Kalau korang nak tau hadiah apa, kena lah join GA dia yeh. Ada banyak lagi hadiah yang gempak meletop-letop. Rugi kalau korang tak join.
Klik banner kalau nak join
Terima kasih sudi baca :)
Wassalam/




Super Duper Awesome Giveaway by Hannan


Assalamualaikum and annyeonghaseyo


credit : banner to KAK SHA
{Click Banner Untuk Join)

11.12.13 - 20.1.14


Top Referral 


x1 Blouse

x1 Skirt

x2 Pasang brooch Bunga-2

x1 Lipgloss *babylips*

x1 Purse / handphone pouch

x1 Cash RM50


Top Referral 2 


x1 Blouse

x1 Shawl

x1 pasang Brooch Bunga-2

x1 Earphone 


Top Commentator 



x1 Beg Domokun

x1 Handphone Pouch Barbie

x1 Long Keychain Domokun



Entri Kreatif 


x1 Tudung Turki *colour random* 


Random 

6 biji brooch x3 pemenang

bookmark calendar 2013 x5 pemenang

Topup RM5 x 2 pemenang

Bloglist 2 bulan x2 pemenang

Tudung bawal x2 pemenang

x2 pasang button badge COUPLE x2 pemenang

x2 button badge x2 pemenang

x2 Perfume Solat x2 Pemenang

x1 stripe skirt and a shawl x1 pemenang

x1 skirt mermaid hitam x1 pemenang

x1 cempaka top x1 pemenang

x2 magic inner neck x2 pemenang

x2 helai tudung turki x2 pemenang

x3 pasang stokin sandy x3 pemenang

x2 Pashmina x2 pemenang

x2 Tudung Bawal

x3 shawls x3 pemenang

x1 perfume x1 pemenang

x2 packet shiseido mask x2 pemenang

topup RM5 x2 pemenang

Header x2 pemenang

x1 string bracelet x1 pemenang

x1 cheese powder

x1 comic book x1 pemenang

x1 comic book x1 pemenang

x1 Pixel hp charm and barangan kraf yang lain x1 pemenang

topup RM5 x1 pemenang

review blog x1 pemenang

topup RM5 x1 pemenang

topup RM5 x2 pemenang

10% discount untuk semua peserta ^^


SEMUA DIJEMPUT JOIN! ^^
UPDATE! *4 january 2014* 
MAAF ! HANNAN TERPAKSA MELAMBATKAN LAGI TARIKH TAMAT GIVEAWAY PADA 31 JANUARY 2014 ATAS SEBAB2 TERTENTU . HARAP MAAF! ^^
MIANHAE :* AND THANKS JOINING


Bloglist Februari 2014


Jom join segmen ni. 
Klik banner tu okeh :)
Terima kasih sudi baca.
Wassalam.

January 29, 2014

Husband Ajak Dating Weh

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera semua.

Harini SukaGelak nak share sikit perbualan dengan suami malam tadi. Kami cuma sms je. Maklumlah. PJJ. Tapi masih teringat-ingat sampai sekarang. Topiknya tak lah penting pun. Pasal cuti Raya Cina.
Suami SukaGelak ni bukanlah suka nak berjalan-jalan sangat. Maksudnya tak pandai nak ajak SukaGelak dating kat memane. Selalunya SukaGelak yang ajak pegi sana, pegi sini. Dia jadi tukang pandu kereta je ataupun tukang teman.

Tapi yang peliknya malam tadi die tanya SukaGelak tak nak pergi jalan mane-mane ke? Huhu.. Agak pelik jugaklah bunyinya. Dalam hati cakap "Laki aku ni dah kenapa?". Rupanya die cakap makcik SukaGelak yang dekat sebelah rumah dia tu nak pegi jalan-jalan dekat Melaka. Tidur dekat rumah saudara dekat sana. Lepas tu SukaGelak tanya dia nak ikut ke? Die cakap tak mahu pula. 

Dia nak jalan-jalan, tapi tak tau nak pegi mana. Yang SukaGelak ni pulak takde plan pun nak merayau ke mana-mana. Memang tak de mood pun nak keluar jalan-jalan. Tapi kalau ajak keluar makan, mungkin laju je kot. Hehehe.

Bila suami dah tanya macam tu terus rasa nak ajak dia makan bubur nasi istimewa dekat Permas Jaya atau dekat Sentosa. Dulu masa kerja dekat Jusco Permas selalu makan bubur nasi tu. Sejak kerja kat KL ni dah tak pernah makan lagi bubur nasi yang sedap giler tuh. Alahai.. Dah meleleh air liur pulak ha.

Untuk yang dah pernah makan bubur ni, mesti tau cemane rasanya kan. Untuk yang tak pernah try lagi, meh SukaGelak share gambar cket.
Kangkung Goreng Belacan
Kangkung goreng belacan
Sambal Ikan Bilis
Sambal ikan bilis
Telur masin, kacang, jeruk cepoh, ikan masin, sambal
Telur masin, kacang goreng, lobak masin
Yang dekat atas ni semua lauk yang akan berenang-renang dalam bubur nasi tu nanti. Kalau nak oder biasanya mintak asingkan lauk. Barulah syok nak gaul-gaul nanti. 

Wahhhh... Tak sabarnye nak balik kampung besok. Cepatlah berlalu hari ni. :)
Terima kasih sudi baca.
Wassalam.

1st Anniversary Giveaway by Madihah


KLIK BANNER UNTUK JOIN

Terima kasih kepada sponsor :

  
Senarai Hadiah
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/fairy/pic014demoji_666399decoojp.gif Bookmark felt-
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/fairy/pic014demoji_666399decoojp.gif Hadiah misteri-
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/fairy/pic014demoji_666399decoojp.gif Keychain nama sendiri -
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/fairy/pic014demoji_666399decoojp.gif Set beauty -  GAMBAR
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/fairy/pic014demoji_666399decoojp.gif Keychain -
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/fairy/pic014demoji_666399decoojp.gif Topup RM10-
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/fairy/pic014demoji_666399decoojp.gif Topup RM10 -
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/fairy/pic014demoji_666399decoojp.gif Topup RM5 -
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/fairy/pic014demoji_666399decoojp.gif Topup RM5-
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/fairy/pic014demoji_666399decoojp.gif Topup RM5 -
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/fairy/pic014demoji_666399decoojp.gif Topup RM5 -
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/fairy/pic014demoji_666399decoojp.gif Topup RM5 - (New)
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/fairy/pic014demoji_666399decoojp.gif Banner -
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/fairy/pic014demoji_666399decoojp.gif Review blog -
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/fairy/pic014demoji_666399decoojp.gif Header -
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/fairy/pic014demoji_666399decoojp.gif Transparent header -
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/fairy/pic014demoji_666399decoojp.gif 1black mask dan brooch -



Kalau peserta melebihi 100 orang, saya akan tambah novel untuk seorang ^_^ 


Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign