Kasih Juju: July 2014

July 19, 2014

Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.com


Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.com bermula pada hari ini sahaja, 19 Julai 2014, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

20 blogger yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan akan menerima kad raya dari Mia Liana. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 20 Julai 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

July 17, 2014

Product Review : TruDtox - Botanical Tea Blend

Apa itu Detox? 
Detox adalah suatu proses penyahtoksin, meneutralkan dan menghapuskan toksin-toksin yang tidak diperlukan dalam badan.

Untuk pengetahuan korang, penyahtoksin ni sangat-sangat penting terutama sekali dalam bulan Ramadhan dan Hari Raya yang akan menjelma tak lama lagi ni. Kebanyakkannya menderita kerana masalah pencernaan. Contohnya sakit perut, perut kembung, ulser atau cirit-birit.

Dari mana datangnya toksin-toksin yang membahayakan badan ni?
1/ Makanan yang kita makan
2/ Barangan yang kita selalu guna
3/ Udara

Petanda tubuh anda mengandungi toksin :
Macammana pula cara nak mengatasinya?
Okeh, meh sini SukaGelak kenalkan korang dengan teh TruDtox ni. Teh TruDtox ni adalah teh botanik semula jadi dan organik yang berfungsi untuk membersihkan dan membantu menguatkan organ  detox semula jadi dalam badan kita. Yang paling penting teh ni tak mengandungi bahan laksatif yang keras.
TruDtox tea
Amaran : Teh ni tidak sesuai untuk ibu mengandung. Disebabkan SukaGelak tengah mengandung, so bagi encik suami lah yang try teh ni.Nak tau ape encik suami rasa?

Beliau cakap bangun tidur badan rasa ringan, kalau tak kemain liat lagi beliau tu nak bangun sahur. Yang paling penting perut dia rasa selesa sangat. Buat kerja dalam bulan puasa ni pun rasa cergas. Maklumlah, beliau tu kerja bawah panas matahari. Siap request lagi nak minum lagi teh ni lepas berbuka nanti.

Kat mana nak beli teh TruDtox ni?
Beli dekat --> HiShop lah. Kat mana lagi kan. Kalau beli sekarang, boleh dapat angpau packet. Kaler pink lagi tu. Cepat sementara stok masih ada. Dan untuk pembaca setia blog SukaGelak ni, SukaGelak nak bagi 15% rebat pembelian. Yeayyyy...

Cuma masukkan JULIA di ruangan check out.
Lepas tu klik apply discount. Senang je kan.

Terima kasih sudi baca.
Wassalam.


Tazkirah - 10 Surah Dalam Al-Quran Dapat Mencegah 10 Perkara

Klik gambar untuk lebih jelas
Daripada ‘Abdullah bin ‘Amru bin al-‘Ash ra., Rasulullah SAW bersabda: “Sampaikanlah dariku walau satu ayat, dan ceritakanlah tentang Bani Israil tanpa perlu takut. Dan barangsiapa berbohong ke atasku dengan sengaja maka bersiaplah dia mengambil tempatnya di Neraka.” (Al-Bukhari)

Terima kasih sudi singgah.
Wassalam.

July 16, 2014

Segmen Raya 2014 Bubblynotes: Dengan Ingatan Tulus Ikhlas...

http://www.bubblynotes.com/2014/07/segmen-raya-2014-bubblynotes-dengan.html
Segmen Raya 2014 Bubblynotes: Dengan Ingatan Tulus Ikhlas ini dibawakan khas untuk uolss bersempena dengan Syawal yang bakal menjelma beberapa minggu jer lagi ni. ^_^... Dalam masa yang sama kira2 macam Blog E-Card dari Bubblynotes.Com kepada uolss jugaklah... Tak dapat or tak sempat nak hantar Kad Raya pakai pos, pakai Blog E-Card pun boleh juga ye tak??? Janji ucapan sampai... Sebab kalau nak diikut2kan iolss nak ajer hantar Kad Raya pada semua readers Bubblynotes yang selama ini sudi datang menjenguk dan membaca entri2 Bubblynotes.Com selama ini... Dalam masa yang sama segmen ini bertujuan nak rapatkan lagi silaturahim sesama weolss semua, follow memfollow serta blogwalking. Semua blogger tak kira baru atau lama, famous atau tak, retis atau tak, glam atau tak adalah dijemput untuk memeriahkan segmen ini. 10 pemenang akan dipilih oleh Pakcik Random.Org dan kesemua pemenang yang terpilih akan disenaraikan di dalam Bloglist Segmen Bubblynotes.Com bagi menggantikan Bloglist Segmen yang terdahulu. 

"Tarikh Segmen: 12/7/2014 sehingga 19/7/2014"

Hanya 4 Langkah Mudah Diperlukan:
1. FOLLOW blog Bubblynotes.Com dan ADD TO CIRCLE G+ Farah Waheda Wahid
2. Buat entri bertajuk Segmen Raya 2014 Bubblynotes: Dengan Ingatan Tulus Ikhlas... 
3. Copy coding yang telah disediakan ke dalam ruangan HTML dan Publish entry. Untuk copy coding di bawah, sila HIGHLIGHT/KLIK semua coding dan tekan CTRL + C secara serentak.
Credit to MiaLiana.Com
4. Tinggalkan URL entry uolss ke dalam ruangan komen entri ini. 

PEMILIHAN PEMENANG:
1. 10 blog akan dipilih melalui Random.Org. 
2. Pemenang akan diumumkan pada 23/7/2014 yang mana kemudiannya akan dimasukkan terus ke dalam senarai bloglist pemenang segmen. 

July 9, 2014

Segmen 2 Mini Power Bank Untuk Rakan Blogger Zamani Abe


Assalamualaikum korang.

Kemain berat lagi mata SukaGelak ha. Sambil buat kerja sambil tahan mengantuk. Nak kata tido lambat tu takde lah pulak. Pukul 10 jugak masuk bilik. Entah kenapa mata ni. Suruh tido jugak ni.

Tapi sebelum SukaGelak nak 'take a nap' jap lagi, meh SukaGelak nak ajak korang join segmen dari bro Zamani Abe ni. Nampak menarikkan power bank tu. Menarik-narik sampai celik kejap mata yang tengah mengantuk tahap kronik nih.

Okeh, klik je banner tu kalau nak join ye.
Terima kasih sudi singgah :)
Wassalam.

July 8, 2014

Segmen Saya Mahu Kad Raya

klik banner


**10 blogger bertuah akan dapat kad raya LE dayangdeno
**Cara pemilihan pemenang melalui Random.org 
**Pengumuman keputusan Random.org pada 15 Julai 2014


Tamat : 14 Julai @3pm

July 7, 2014

Makanan Kegemaran Rasulallah S.A.W

Makanan Kegemaran Rasulallah S.A.W

1. Barli - Bagus untuk demam jika dibuat sup.

2. Kurma - Nabi berkata, rumah yang tidak mempunyai kurma adalah seperti rumah yang tiada makanan.

3. Buah tin - Buah dari syurga. Boleh mengubati buasir.

4. Anggur - Nabi suka buah anggur. Ia membersihkan darah, menguatkan buah pinggang dan membersihkan perut.

5. Madu - Ia adalah makanan segala makanan, minuman segala minuman, ubat segala ubat. Mengubati cirit-birit jika dibancuh dengan air panas, membuka selera, menguatkan perut, membuang kahak. Elok diminum waktu pagi dengan air suam.

6. Tembikai (Semua jenis) - Nabi berkata wanita mengandung tidak akan gagal melahirkan anak yang baik dari segi perwatakan dan wajahnya.

7. Susu - Nabi berkata, susu baik untuk membuang panas badan. Menguatkan belakang, memperbaiki otak, memperbaharui pandangan mata, membuang kelupaan.

8. Cendawan - Baik untuk mata, perancang keluarga.

9. Minyak zaitun - Rawatan kulit dan rambut. Melambatkan penuaan, merawat radang perut.

10. Delima - Membersihkan tubuh dari syaitan dan bisikan syaitan selama 40 hari.

11. Air - Minuman terbaik. Jika dahaga hendaklah dihirup perlahan-lahan. Jangan diteguk, mudah mendapat sakit pada hati.

Picture source : google

Terima kasih sudi baca.
Wassalam.

Giveaway Cash RM1000 by Emas Putih

As-Salam

[Sila Tekan Banner Diatas If Nak Join]




July 2, 2014

Saya Nak Duit Raya RM300 Daripada Nile.Com.My


Assalamualaikum korang, harap semuanya sihat sejahtera harini.

Ceria je intro tu kan. Hehe. Haruslah ceria. Walaupun puasa. Lebih-lebih lagi bila nak join segmen dari Nile.Com.My ni. SukaGelak pernah cuba beli sekali dekat website Nile.Com.My ni. Servis diorang sangat bagus. Cepat, mudah dan harga pun sangat berpatutan.

Okeh, berbalik pada topik sebenar segmen ni. Kalau SukaGelak dapat RM300 dari Nile.Com.My, SukaGelak teringin sangat nak beli barang-barang gym yang ade dalam website Nile.Com.My. Lepas baca entri blogger cantik lagi manis, Fatin Liyana kat SINI, memang rasa nak shopping tu membuak-buak.

Eh, eh, kenapa nak beli barang gym pula? Bukan ke tajuk segmen ni pasal duit raya. Hohoho. Korang waktu raya nanti agak-agaknya boleh kawal nafsu tak? Kalau dah terhidang lemang, ketupat, kuih raya, lauk-pauk semua depan mata, takkan nak tengok je kan. Mesti tergugat juga. Mesti makan banyak jugakkan? Kan? Kan? Lepas tu baru rasa macam, "Alamak, banyaknya aku makan harini" Ha.... Taim ni la bergunanya barang-barang gym tu. Malam-malam boleh exercise. Keluar peluh. Barulah boleh maintain comel. Ihiks :)

Kalau korang nak tau barang apa lagi yang Nile.Com.My ni jual, boleh klik je dekat banner kat atas ni yeh. Dah singgah confirm tergoda, dah tergoda confirm terbeli (^.^)v

Terima kasih sudi singgah.
Wassalam.

July 1, 2014

Cara Mengerjakan Solat Terawih Sendirian di Rumah

Assalamualaikum semua.

Amacam puasa hari ni? Mesti korang haus giler kan. Hahaha.. Okeh, kite geng. Buka semalam banyak giler minum air. Tak boleh tahan tengok air warna-warni atas meja. Makanan tu macam pandang tak pandang je. Air lagi glamer. Lagipun semalam memang panas betulkan.

Bila perut dah penuh, mesti lemau je nak solat kan. Dapat pulak macam kawasan rumah SukaGelak ni suraunye jauh. Dalam keadaan sarat ni memang pikir 2,3 kali nak pegi ke tak sembahyang terawih. Rasa rugi pula tak kejar pahala bulan puasa ni. Penyudahnya tak pergi pun.

Disebabkan rasa kerugian tu mengatasi segala-galanya, harini SukaGelak dengan gigihnya bertemu janji dengan encik Google cari info pasal solat terawih kat rumah. Tak susah pun rupanya. So, lepas ni boleh buat dekat rumah je :)
Sumber gambar : http://www.fizgraphic.com/2012/03/freebies-doodle-wanita-mengandung-bakal.html
----------------------------------------------------------------------------------------------

Solat terawih dilakukan dengan setiap dua rakaat satu salam. Selepas membaca bacaan wajib iaitu Fatihah, sunat membaca sebarang ayat atau surah daripada Quran, tidak kira pendek atau panjang, atau berulang-ulang, asalkan bacaan itu betul dan solat ini dibuat dengan cermat. Tidak ada hadis nabi tentang bacaan surah ini.

Segala bacaan diluar solat, seperti selawat, doa dan periwayatan khalifah tidak termasuk amalan solat terawih, tetapi hanya selingan antara solat. Tidak ada larangan untuk berselawat atau berdoa, jika cara dan adab melakukannya baik. Dan ia tidak menjejaskan solat terawih jika ditinggalkan.

Nota:
Sekiranya solat sendirian di rumah, maka bolehlah membaca surah panjang atau ayat Quran sebanyak-banyaknya.
Perkara yang perlu dijauhi ketika mendirikan solat sunat ialah menjauhkan sikap riya'. Hal ini ditegah Allah: "Celakalah (orang yang solat) yang mereka menunjuk-nunjuk." (al-Ma'un : 6)

Niat solat terawih:
Sahaja aku solat sunat terawih dua rakaat kerana Allah ta'ala.

Giveaway Ramadhan Raya by Syira Lokman


Assalamualaikum wbt.

Pagi-pagi lagi dah join GA. Ape yang buat SukaGelak tertarik nak join GA ni? Meh SukaGelak belanja tengok senarai hadiah dia :

Bloglist Ogos dan September x10 [Syira]
Kad blogger dan Kad raya x2 [Syira]

Novel Ramlee Awang Murshid Sunan Nanggroe Sang Kembara x1[syahmi]
Hello Kitty Bath Salts x1 [AHR Online Shope]
Shawl x 2 [hunnyshawl]
Shawl x1 [SarahAbdullah]
Tudung x1 [norfarihan]
Kerongsang x1 [norfarihan]
2 brooch x1 [irine]
Kad blogger x5 [ana.ahmad]
Sticker keyboard x1 [Ashalya]
Header x1 [Syaza]
Banner non animated x5 [kakyah]
Bloglist x10 [Syaza]
Blog Review x3 [wan.ashikin]
Voucher RM5 utk barang preorder di blogshop Cayesha x 5 [ShairaElianis]
Lavender Aromatic Essence Moisturizing Mask x1 [Julia-AA]

Topup RM10 x1 [ssurianah.yana]
Topup RM5 x2 [siti.meriam]
Topup RM5 x2 [syahmi]
Topup RM5 x2 [wanrus.wanie]
Topup RM5 celcom/maxis x1 [ShairaElianis]

3 TOP REFERRAL

Dress x 1 [MJ.Closet]
Tudung bawal aidijuma x2 [nurulaqidah]

*Ketiga-tiga top referral akan mendapat kad blogger dan kad raya  [Syira]

Amacam?? Tak ke menggoda namanya ni.
Jom join segmen ni okeh. Klik je kat banner tu.
Tarikh tamat : 4 Ogos 2014 11.59pm

Terima kasih sudi baca :)
Wassalam.

Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign