Kasih Juju: September 2014

September 25, 2014

Lirik Lagu : Syamkamarul - Selamaku Bernafas ost Bila Hati Berbicara

Syamkamarul - Selamaku Bernafas

Selagi jantungku berdetak di dalam tubuh
Akukan menjaga cintamu didalam hatiku

Selama kita selalu ada di malam-malammu
Akukan menjadi cahaya di dalam gelapmu

Andai dia tak bisa dengan ku
Aku relakan hidupku 
Tanpa cinta seumur hidupku

Tuhan ku harap sekali saja
Aku bisa mencintai 
Dan dicinta seumur hidupku

Dan ku berjanji 
Seperti mentari yang menemani hari
Dan ku pastikan 
Hidupmu tak akan pernah menangis kerna ku

Andai dia tak bisa dengan ku
Aku relakan hidupku 
Tanpa cinta seumur hidupku

Tuhan ku harap sekali saja
Aku bisa mencintai 
Dan dicinta seumur hidupku

Andai dia tak bisa denganku
Seumur hidupku

Tuhan ku harap sekali saja
Seumur hidupku
Sekali saja

September 24, 2014

Giveaway 2014 Mialiana.com



Giveaway 2014 Mialiana.com bermula pada jam 8.30 pagi 20 September 2014 hingga 11.59 malam 30 September 2014. Menawarkan hadiah yang bernilai RM1,495.80 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI.

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.

Syarat-syaratnya :

1. Wajib Follow Blog Sponsor
MiaLiana Aynora SewaKeretaSabah ProvideNetwork TengkuButang IeyzartdSyahieyr FuzaMusa YatiAdam ZafirahZarrae Cekelatmanih DayangDeno EngkuMuzahadin PetakBunga AinimRashihah KaryaMahirah Azhafizah Zaidalifah FatihahFazlin FatinFarhanah NiaEmkay SyiraLokman

2. Wajib Like Fanpage Sponsor


3. Buat entri bertajuk Giveaway 2014 Mialiana.com
4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

40 pemenang bertuah akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 10 Oktober 2014.

Good luck!

klik pada banner untuk join....

Lirik Lagu : Akim & The Magistrate - Mewangi

Mewangi - Akim & The Magistrate

Selamanya 
Hati ini akan selalu memujamu
Mencintaimu 
Adalah dahagaku

Waktu dengarkanlah 
Selalu dekatkan ku dengannya
Hingga ku menutup mata
Satukanlah hati 

Jadikan malamku lebih indah
Jadikan siangku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi 
Selamanya

Selamanya 
Adalah cintaku kepada dirimu
Mencintaimu 
Seumur hidupku hanyalah padamu

 Waktu dengarkanlah 
Selalu dekatkan ku dengannya
Hingga ku menutup mata
Satukanlah hati 

Jadikan malamku lebih indah
Jadikan siangku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi 
Selamanya

September 23, 2014

Pengalaman Bersalin di Hospital Enche' Besar Hajah Kalsom Kluang, Johor

Assalamualaikum dan selamat hari Selasa semua.

Ade yang rindu SukaGelak tak? Hah!! Tak de. Okeh, nak nyuruk bawah katil jap. Malu... Hehehe..
Walaupun SukaGelak dalam mood bercuti sekarang, tapi ade je halangan nak menyambung entri haritu. Dikelapangan yang ada ni SukaGelak nak ambil kesempatan ni menyambung entri yang ini.
Dipendekkan cerita, setelah 3 hari warded, baru dapat masuk labour room. Suasana dalam labour room seriously scary. Dahlah ini pengalaman pertama. Boleh dengar pulak suara-suara suruh push, menjerit, mengerang sana-sini. Okeh, SukaGelak dah kecut perut. Dengan bunyi jantung baby yang volume die kuat giler. Sampai sekarang tak boleh nak dengar bunyi tu. Fobia. Dahlah baby SukaGelak tak aktif dalam perut. Asik tido jek macam mak die. Eh, yeke? Opsss...

Tiba-tiba doktor masuk bilik SukaGelak, die cakap : "Puan, kami terpaksa operate perut puan sebab graf jantung baby puan tak cantik." SukaGelak dalam keadaan blur dok angguk-angguk je. Operate pun operate lah. Dah jalan xmo bukak. 3cm je dari pukul 8 pagi sampai 11 pagi.

Sebelum kene tolak kat operation room kene masuk tiub kat lubang hidung, masuk tiub kat saluran kencing, kene injek ubat ape tah nak bagi perut kosong. Muntah kat situ jugak. Sape suruh korang tak stand by plastik. Habis lantai korang. Hehe.

Masuk kat operation room kene injek kat belakang badan pulak. Bius separuh sedar katanya. Memang SukaGelak sedar pun. Cuma tak boleh nak tengok lah diorang keluarkan baby tu macam mana.

Tepat jam 11.32am, keluarlah anak SukaGelak. Macam tak caya dah ada anak sekarang. Diorang tunjukkan baby kat SukaGelak, dapat cium skali je sebab baby kene masuk NICU. Sebabnya air SukaGelak dah keluar lebih 24jam. Takut kene jangkitan kuman. Alahai, siannya baby. SukaGelak pulak total blood loss = 1.1liter. Banyak giler hoi. 

Lepas tolak kat wad, kepala tingtong jek. Tengok kiri kanan semua berpusing. Nak capai handphone pun tak larat. Nasib baik husband boleh masuk tengok bini die lepas operate ni. Kalau tak memang terputus hubungan sekejap. Jam pukul berapa pun SukaGelak tak tau. Tido jelah kejanye.

Okeh, terpanjang lak cerita. Harap-harap tak de yang jemu membaca. Lepas ni nak story pasal baby pulak. (^.^)v
Meh SukaGelak belanja gambar baby satu.
Masa ni baby baru 1 hari :)

Terima kasih sudi baca.
Wassalam.

babab.net

Lilypie Second Birthday tickers Blogged.my

Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign