28 April 2015

Pengalaman menaiki KLIA Ekspress

Assalamualaikum semua.

Harini SukaGelak nak kongsi pengalaman naik KLIA ekspres. Untuk makluman korang, sukagelak tak pernah pun naik mende tu. Takat naik star lrt ke komuter ke putra lrt tu ade la jugak pengalamannye. Haha..nampak sangat ni baru first time nak pegi KLIA. Ciss, korang jang nak gelakkan sukagelak tau. Hehe.

Flight sukagelak berlepas pukul 7.05 pagi. So, sukagelak keluar rumah pukul 4.30pagi. huhu..kanmain awal lagi bangun tido. Naik teksi ke KL sentral. monorel yang pertama skali bertolak jam 5.00pagi. Jadi memang dah cantiklah timing sukagelak tu. sampai-sampai je terus beli tiket dekat kaunter. ingat nak check in skali. tapi disebabkan naik air asia, tak boleh pula nak check in kat kl sentral. okeh, pasrah je la.

Meh sukagelak share dengan korang jadual perjalanan monorel dari kl sentral ke klia 2.


ni plak harga tiket.
Keluar dari monorel ni, boleh terus naik escalator ke tingkat 3 tempat untuk kaunter check in. Senang. Tak payah pusing-pusing KLIA2 tu. kemain luas lagi tempat ey. 

Okeh la, harap-harap entri ni dapat bagi korang info. Untuk rujukan sukagelak juga. kalau korang nak maklumat lebih lanjut lagi, boleh klik link website diorang ---> http://www.kliaekspres.com/

terima kasih sudi baca.
wassalam :)
Previous Post
Next Post

post written by:

7 comments:

  1. awalnya 4.30 dah bangun... :)
    naik klia express senang... tak payah sangkut jam

    ReplyDelete
    Replies
    1. 4.30 da naik teksi..pukul 4 da bangun :)

      Delete
  2. kalau nak jimat. amik KL Central-Putrajaya(RM9.60), pastu amik tiket Putrajaya-KLIA2(RM5.80). Total baru RM15.40... dari harga tiket terus RM35... boleh jimat hampir RM20

    ReplyDelete
  3. owh first train ade pukul 5 rupenye.. nice info.. Cuba Teka

    ReplyDelete
  4. Owh... Teringin juga nk naik.. Hehe.. Tapi mikirkn tiket tu yg x jadi..

    ReplyDelete
  5. err.. klia2 x jejak lagi jadi.. mmm..

    ReplyDelete

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of kasihjuju.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.