28 April 2015

Pengalaman menaiki KLIA Ekspress

Assalamualaikum semua.

Harini SukaGelak nak kongsi pengalaman naik KLIA ekspres. Untuk makluman korang, sukagelak tak pernah pun naik mende tu. Takat naik star lrt ke komuter ke putra lrt tu ade la jugak pengalamannye. Haha..nampak sangat ni baru first time nak pegi KLIA. Ciss, korang jang nak gelakkan sukagelak tau. Hehe.

Flight sukagelak berlepas pukul 7.05 pagi. So, sukagelak keluar rumah pukul 4.30pagi. huhu..kanmain awal lagi bangun tido. Naik teksi ke KL sentral. monorel yang pertama skali bertolak jam 5.00pagi. Jadi memang dah cantiklah timing sukagelak tu. sampai-sampai je terus beli tiket dekat kaunter. ingat nak check in skali. tapi disebabkan naik air asia, tak boleh pula nak check in kat kl sentral. okeh, pasrah je la.

Meh sukagelak share dengan korang jadual perjalanan monorel dari kl sentral ke klia 2.


ni plak harga tiket.
Keluar dari monorel ni, boleh terus naik escalator ke tingkat 3 tempat untuk kaunter check in. Senang. Tak payah pusing-pusing KLIA2 tu. kemain luas lagi tempat ey. 

Okeh la, harap-harap entri ni dapat bagi korang info. Untuk rujukan sukagelak juga. kalau korang nak maklumat lebih lanjut lagi, boleh klik link website diorang ---> http://www.kliaekspres.com/

terima kasih sudi baca.
wassalam :)

7 ulasan:

  1. awalnya 4.30 dah bangun... :)
    naik klia express senang... tak payah sangkut jam

    BalasPadam
  2. kalau nak jimat. amik KL Central-Putrajaya(RM9.60), pastu amik tiket Putrajaya-KLIA2(RM5.80). Total baru RM15.40... dari harga tiket terus RM35... boleh jimat hampir RM20

    BalasPadam
  3. owh first train ade pukul 5 rupenye.. nice info.. Cuba Teka

    BalasPadam
  4. Owh... Teringin juga nk naik.. Hehe.. Tapi mikirkn tiket tu yg x jadi..

    BalasPadam
  5. err.. klia2 x jejak lagi jadi.. mmm..

    BalasPadam