Kasih Juju: August 2015

August 30, 2015

Copy & Paste Kod ini dan buat duit!

Ini adalah rahsia yang didedahkan
sendiri oleh Zeo Unic semasa
Bootcamp Ninja Affiliate.

Ianya tidak dirancang, tetapi
dengan tak sengaja beliau menunjukkan
kod-kod rahsia ini yang bertanggungjawab
memberikan boost kepada blog
dan komisen affiliatenya.

Oleh kerana ianya dah masuk dalam
rakaman maka..

.. tidak dapat ditarik kembali

Ianya tiada dalam slide, tetapi
LIVE ditunjukkan semasa kelas.
Lihat apa yang berlaku, peserta
berpusu-pusu mengambil gambar!

http://ajakrakan.com/kodrahsia.jpg

Beliau dah gunakan kod ini 
dan versi ini adalah versi kod
yang beliau dah optimized dan 
dah 'proven winner'

Terus dapatkan kod ini dan boost
komisen affiliate anda;

[+] http://infotambahan.com/ninja/24183/extra

Ini merupakan training affiliate
yang paling komprehensif!

Anda ada 3 hari sahaja lagi sebelum 
jualan ditutup

Sekali lagi jangan berlengah, terus
beli di;

[+] http://infotambahan.com/ninja/24183/extra

Semak di sana ya


August 29, 2015

3 alasan tak nak join affiliate

Anda sudah tahu bahawa pemasaran affiliate merupakan model bisnes yang sangat menguntungkan anda kerana anda boleh dapat komisyen banyak TANPA menjual produk sendiri..

Anda juga dah tahu ramai yang telah berjaya buat duit lumayan setiap bulan secara konsisten hanya melalui pemasaran affiliate..

(Malah ada yang hampir cecah 6 angka setahun!)

TAPI mengapa anda masih tidak tergerak hati untuk mempromosikan produk affiliate?

Adakah kerana anda rasa ianya "tidak mencabar" atau "terlalu susah" untuk anda?

Sepanjang bertahun-tahun kami menguruskan program affiliate Infokerjaya, banyak alasan yang kami dengar dari mereka yang tidak mahu buat duit melalui program affiliate kami..

3 alasan UTAMA yang sering mereka berikan:

#1 - Tiada MASA untuk promosikan produk.
#2 - Tiada DUIT untuk buat promosi berbayar.
#3 - Tak tahu CARA SEBENAR menjual produk.

Sebenarnya banyak sangat alasan yang diberikan tapi sebenarnya ia hanyalah alasan-alasan yang langsung tidak membantu anda untuk mengubah kehidupan anda.

Ini kerana dengan pemasaran affiliate, anda tak perlukan habis banyak masa dan duit untuk promosi produk - anda boleh lakukannya dengan sangat MUDAH, PANTAS & MODAL SANGAT MINIMUM!

Semua ini dibongkarkan secara eksklusif untuk anda dalam DVD Affiliate Ninja - The Nemesis..

Dalam DVD ini ditunjukkan anda langkah demi langkah cara untuk anda menjana duit lumayan melalui pemasaran affiliate dari zero dengan pantas, mudah & berkesan.

Antara yang bakal anda belajar ialah:

- cara buat duit mudah dengan affiliate
- teknik sebenar membina mailing list dari kosong
- teknik penulisan email yang hebat
- strategi jadikan blog sebagai senjata jualan
- teknik promosi berkesan melalui facebook!
..dan banyak lagi!

Kini tiada lagi alasan untuk anda tidak berjaya membuat duit secara online melalui program affiliate! Dapatkan DVD ini sekarang!

Jom jadi ninja jutawan!

August 27, 2015

3 tips kuasai enjin carian

SEO atau Search Engine Optimization ialah strategi, teknik serta taktik yang digunakan untuk tarik limpahan pelawat ke blog anda dengan menguasai enjin carian.
picture source from google image
Pemasaran SEO ini sangat penting kerana banyak trafik yang datang ke website/blog pada hari ini datangnya dari enjin carian Google. Dan pemasaran SEO ini juga percuma!

Bayangkanlah jika blog anda berjaya menguasai tempat teratas untuk carian keyword "forex", pastinya blog anda bakal mendapat banyak trafik yang mencari info mengenai forex.

Dan bayangkanlah jika anda mempromosi produk affiliate di blog anda dan para pelawat tadi membeli produk tersebut dari blog anda..

Bukankah anda akan dapat menikmati komisyen yang lumayan dengan sangat mudah?

Berikut antara 3 tips SEO yang boleh digunakan untuk menguasai enjin carian..

#1 - Tulis content yang baik & mesra SEO
#2 - Jangan abaikan Title, Meta-tags, Meta-Description
#3 - Gunakan keyword dengan bijak dan berkesan

Hanya dengan menulis content yang terbaik dan tepat serta mesra SEO dan melakukan beberapa setting,
web anda pasti mampu menjadi magnet yang menarik lebih ramai pengunjung dari enjin carian.

Nak belajar teknik SEO dan teknik-teknik berkesan yang mampu membantu anda menjana komisyen affiliate lumayan setiap bulan dengan mudah dan pantas?

DVD Affiliate Ninja - The Nemesis ini pasti dapat membantu anda menjana duit affiliate secara konsisten dengan lebih mudah!

Dalam DVD ini, kami akan membongkarkan secara live bagaimana cara sebenar anda mampu menjana wang lumayan dengan affiliate beserta strategi yang terbukti berkesan.

Selain SEO, anda juga bakal mempelajari..

- cara pantas buat duit dengan affiliate
- strategi membina mailing list dari kosong
- teknik penulisan email yang mencairkan hati
- cara jadikan blog sebagai senjata jualan
- teknik-teknik penulisan blog yang mantap
- teknik promosi berkesan melalui facebook,
..dan banyak lagi!

Tak perlu lagi anda habiskan masa, tenaga dan duit semata-mata untuk menyertai program yang belum terbukti menguntungkan anda..

Kerana dengan DVD ini, kami yakin anda pasti mampu menjana duit lumayan setiap bulan secara konsisten hanya melalui internet walaupun anda tiada pengalaman menjual!

Jom ubah blog anda menjadi senjata jualan paling dasyat untuk menjana komisyen yang banyak secara konsisten setiap bulan!

Dapatkan DVD Affiliate Ninja - The Nemesis
 hari ini juga!

Klik untuk maklumat lanjut ---> http://infotambahan.com/ninja/24183

Jom buat duit dengan affiliate!

Giveaway Merdeka 2015 Mialiana.com



Sempena bulan Ogos, bulan kemerdekaan ini, Mia nak buat Giveaway Merdeka 2015 yang simple. Hadiahnya berupa 18 Fridge Magnet Ringgit Malaysia. Ole-ole dari Kelantan.


Tanggal 31 Ogos 1957. Merdeka!! Merdeka!!

Jom join giveaway ini... syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Merdeka 2015 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Pemenang akan dipilih melalui random.org dan keputusan akan diumumkan pada 3 September 2015.

nak join giveaway ini, sila klik pada banner..

Entri Bergambar - Kumpulan Koir Hari Koperasi Negara 2015

AMARAN : Entri ini mengandungi gambar-gambar selfie berkumpulan. Sila jangan muntah :P

Event : Hari Koperasi Negara 2015
Venue : Tebingan Sungai, Kuching, Sarawak.
Date : 14-16 Ogos 2015
1st time naik MAS. untunglah, guna tiket office. kalau tak, memang tak merasa kot naik MAS ni.
Breakfast dalam kapal. Well, lebih sedap yang Air Asia punya. Hehe.. Sila jangan kecam saya.
Masa ni tengah beratur nak masuk kapal.
Peace.. Gambar dari handphone member. Kalau nak yang ade kaler kena bayar 50sen. Cisssss.
Dah sampai hotel. Kami menginap di Grand Margherita, Kuching. Bilik belum ready. Marilah wefieeee. weeeeeee
Training koir di Riverside Hotel. Depan Hotel Margherita je
Sesi raptai di hari Jumaat.

Lepas raptai wajiblah wefie dekat depan khemah utama. Nun sayup tu pentas yang kami buat raptai tadi.
Ini training sesi hari Khamis malam. Nak test nyanyi dekat stage katenye.
Inilah hari kejadian. Sabtu 15 Ogos 2015 jam 10 pagi.
Ehem ehem. Muka sape lah yang beso sangat dekat screen tu wey. Haha. Thanx to SKM Sarawak sebab capture gambo ni.
Dah tak larat nak berjalan dari hotel ke Kuching Waterfront. Maka kami pun  menahan sampan yang memang banyak dekat sungai sarawak ni. rm3 satu kepala.
Naik sampan lagi. rm3 melayang lagi.
Sampan ni jenis tinggi sikit kalau nak dibandingkan dengan yang kat atas tu. Tapi murah je hokey. 50sen. Kalau ku tahu, awal-awal lagi naik sampan jenis ni je.
Tengah jalan-jalan terjumpa pulak dengan lelaki ini. Terus mak cakap nak amik gambar dengan die.
Kalau pergi Kuching tapi tak amik gambo dengan patung kucing ni agak-agak ade orang nak percaya tak yang nko travel ke Kuching??
Okeh-okeh, nak balik dah. Bye-bye Kuching.

August 26, 2015

Pengumuman Penting

Ok, ini makluman awal. Belum berlaku tapi saya nak maklumkan juga takut anda terleka.

DVD Ninja Affiliate akan ditutup jualannya pada 1 September 2015 dan tak tahu bila ianya akan dibuka semula.

Apabila dibuka semula, harganya akan dinaikkan sesuai dengan harga yang dibayar oleh peserta Bootcamp Ninja Affiliate

Saya tak mahu cakap banyak,anda lihat sendiri


Ianya adalah rakaman Bootcamp Underground yang mendedahkan strategi dan teknikal untuk jana komisen hebat dan lebat dalam affiliate market lokal

Ini cerita puluhan ribu RM ok!

Dikongsikan oleh Tuan Muaz Hadi yang memang dikenali sebagai orang yang mempunyai rekod jualan
produk 6 angka (berkali-kali) dan Tuan Zeo Unic yang dikenali sebagai blogger Ninja.

Jika anda serius nak buat duit dari internet, ini yang anda perlukan

Salam sukses untuk anda!

P.S. - Pernah dengar mengenai bengkel NicheX yang mana 92% pembelinya mendapat income tambahan selepas selesai bengkel? Ianya dikendalikan oleh Tuan Muaz Hadi dan malangnya jualannya tidak dibuka lagi.

Jadi jangan tunggu DVD Ninja Affiliate ini ditutup kerana ianya mungkin tidak dibuka lagi. Sekali lagi, ini link untuk anda

Cara BERKESAN jana 5 angka dengan affiliate

Masih tercari-cari cara SEBENAR yang paling berkesan untuk buat duit lumayan dengan MUDAH & PANTAS di internet?

Jika "YA", baca entri ini sampai habis kerana ada berita gembira untuk anda..

**********************

Mungkin anda merupakan seorang yang teruja untuk buat duit di internet tetapi tak tahu bagaimana mahu memulakannya..

Atau mungkin juga anda merupakan antara mereka yang banyak menghabiskan duit, masa & tenaga untuk buat bisnes online tetapi ianya gagal dan merugikan anda..

Jangan risau kerana ANDA TIDAK BERSENDIRIAN..
Suatu masa dulu, kami juga seperti anda..

..ada yang mengatakan bisnes ebook lebih lumayan
..ada yang mengatakan bisnes ubat-ubat lagi untung
..ada yang mengatakan bisnes dropship lebih masyuuukk

TAPI sebenarnya nak berjaya menjana duit lumayan di internet bukanlah semudah yang anda sangkakan.
Dalam dunia internet ini banyak yang memberikan janji-janji manis seperti..

- Bekerja sendiri tanpa bos
- Duduk diam dapat duit (walau dalam mimpi!)
- Bekerja di mana-mana anda suka & bila-bila sahaja
- Boleh bercuti di mana-mana pada bila-bila masa
- Dapat jana duit lumayan lebih banyak dari gaji
..dan sebagainya

Hakikatnya hanya 3% sahaja yang berjaya menikmati kehidupan bebas kewangan seperti yang diimpikan oleh setiap insan yang buat bisnes internet!

Sebenarnya semuanya itu tidak mustahil dicapai dengan pemasaran affiliate.. Anda cuma perlu mencari cara yang betul-betul berkesan untuk menjana komisyen lumayan..

Anda perlukan sebuah penyelesaian yang benar-benar berkesan dan..

- mampu membuatkan anda bertindak segera
- menerangkan semuanya dengan mudah
- tidak mustahil untuk dicapai
- terbukti keberkesanannya
- mudah diulang berkali-kali!

Semuanya boleh ditemui dalam DVD Affiliate Ninja -
The Nemesis (Edisi Terhad) kami!

DVD Affiliate Ninja - The Nemesis ini merupakan rakaman video secara live ketika bengkel Affiliate
Ninja di Kuala Lumpur pada bulan Mei lalu.

Dua orang pakar affiliate tempatan iaitu Tuan Zeo Unic dan Tuan Muaz Hadi telah membongkarkan secara live cara sebenar bagaimana sesiapapun mampu menjana duit lumayan setiap bulan melalui affiliate.

Antara yang terkandung dalam DVD ini ialah..

- cara & strategi mudah buat duit dengan affiliate
- strategi sebenar bina mailing list yang berkualiti
- teknik penulisan email yang mampu menjual produk
- cara setup blog menjadi senjata jualan terunggul
- teknik promosi menguntungkan melalui facebook,
..dan banyak lagi!

Dengan mempelajari & mempraktikkan semua yang ada dalam dvd ini, anda pasti mampu menjana duit lumayan 4 hingga 5 angka hanya melalui pemasaran affiliate TANPA produk sendiri - walaupun tak pernah menjual. 

Berhenti mencipta alasan demi alasan, jom mula  mencipta KEJAYAAN dengan menjana duit lumayan 
HANYA melalui affiliate!

Dapatkannya DVD Affiliate Ninja - The Nemesis 
pada hari ini juga!

Video Percuma bagaimana affiliate 'NINJA' guna teknik pelik untuk buat komisen lumayan dari affiliate tempatan.

Ini peluang akhir tahun ini untuk anda buat duit serius
dari internet. Ambil peluang ini ya :)

- JULIA JAMALUDIN

Painting Potret Giveaway by Azhafizah

painting-potret-giveaway-by-azhafizah
Cara untuk menyertai Painting Potret Giveaway untuk blogger.
1. Buat entry bertajuk " Painting Potret Giveaway by Azhafizah"
2. Letakkan banner di atas dan linkkan ke entry ini.
3. Letakkan link blog www.azhafizah.com ke dalam bloglist blog *jika ada bloglist untuk follow up giveaway
4. Follow blog : www.azhafizah.com | instagram : azhafizahmdnor * Jika tiada instagram boleh join juga :)
5. Like fanpage : www.facebook.com/blogazhafizah 
6. Letakkan gambar [single, close up, jelas, high pixel, gambar asal tanpa edit 360]
7. Publish entry dan letakkan link blog penyertaan dalam ruangan kotak komen di bawah.


3 gambar yang menepati ciri² gambar yang terbaik akan di painting potret. Kalau nak menang kenalah pilih gambar yang terbaik ye. Senang je kan syarat² dia. So jemputlah join beramai²


Contest bermula dari 22 Ogos-30 Ogos 2015, 11:59pm


Klik banner tu kalau nak join ye.


Gambar ni boleh tak fizah :)


Terima kasih sudi singgah.
Wassalam
--------------------------------------------------------------------------------------------------

August 25, 2015

Firash Turn's 1

Assalamualaikum u ollsss.. Firstly SukaGelak nak mintak ampun banyak-banyak sebab asyik join segmen je. Takde pun entri menarik nak kongsi dengan korang kan. Haha.. Bajet ade orang tertunggu-tunggu la SukaGelak punya entri baru. Perasannya hoi.....

Okeh okeh, back to reality. Tanggal 3 hb 8 2015 haritu, genaplah umur dak domok setahun. Sekejap je masa berlalu. Rasa macam baru je lagi rasa die menendang-nendang dalam perut ni. Dah berlari dah kau sekarang nak. Tak terasa masa berlalu.

Untuk sambutan setahun ni, mama ayah dak domok ni tak buat majlis besar-besar pun. Buat majlis kecik-kecik je dengan sdara mara.

Meh SukaGelak belanja deko untuk memeriahkan majlis dak domok ni. Kebanyakkan barang ni SukaGelak beli dekat DIY. Senang. Semua ade dekat situ. Tinggal kreatif dengan tak je nak hias.

Simple je SukaGelak buat. Yang penting cantik dimata SukaGelak.. Haha.. Macam mamanye yang syok sendiri kan.

Kek, mak ngah and pak ngah dak domok belanja. Cup cakes dengan mini donut plak acik leha yang belanja. Nampak kecik, tapi cantik kan. Sayang giler nak makan. Haha, last-last kena baham jugak dengan budak-budak.

keluarga kecil kami <3


Entri buat paper bag ni ade dekat SINI

Dalam beg tu ade jajan je. Atok dak domok beli dekat kilang Apollo. Dah nama pun birthday budak kecik kan. Jajan je la yang budak-budak serbu pun.

Okeh, next majlis akikah dak domok pulak. Belum ada tarikh lagi. Masih dalam perbincangan.

Terima kasih sudi baca.
Wassalam.

Giveaway Anak Merdeka 2015!

2015

Syarat-syarat penyertaan:
  1. Blogger Malaysia
  2. Follow Blog: Maria Firdz | Homemadesticker
  3. Follow Google + : +Maria Firdz  | +Firdzaus Mariah 
  4. Like page: Homemadesticker | Cetak Baju Ekspress
  5. Buat satu entry bertajuk "Giveaway Anak Merdeka 2015!"
  6. Copy BANNER di atas dan Backlink kan ke entry ini.
  7. Publish dan Tinggalkan URL Entry di kotak komen ENTRY INI.
Hadiah yang ditawarkan:
  • 1 helai T-Shirt Cotton x 2 pemenang
  • 1 button badge + 1 magnet fridge x 3 pemenang
  • 1 custom sticker x 2 pemenang
  • 1 puzzle x 1 pemenang
  • 1 car stripe sticker x 2 pemenang
10 pemenang bertuah dicari!!!

Tempoh Giveaway: 21 Ogos 2015 hingga 31 Ogos 2015 (8.00pm)

Jom support simple Giveaway kami!!!
Terima kasih atas sokongan anda!!!

August 24, 2015

GIVEAWAY VOUCHER EMEL MELINDA LOOI

 Jom join giveaway ni kengkawan. Syarat die simple jek.
Klik gambar untuk penyertaan dan syarat giveaway ye :)

Tag kengkawan :

Tarikh Tutup Giveaway adalah pada 31 Ogos 2015 jam 12TghMalam
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

August 20, 2015

Segmen "Meh Sally Nak Review"


Segmen ini akan berlangsung dari 20th-30th August 2015 (11.59 pm waktu Malaysia) 
Klik banner kalau nak join ye.
Jom ramai-ramai meriahkan segmen cik sally ni.
------------------------------------------------------------------------------------

August 18, 2015

Mini Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015


Assalamualaikum dan salam sejahtera


Mini Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015 bermula pada jam 10.00 malam 17 OGOS 2015 hingga 11.59 malam 31 OGOS 2015. Menawarkan hadiah yang bernilai RM 155.00 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI...
Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini. 

Syarat-syaratnya :
1. Wajib Follow Blog Sponsor
Diari Jejaka Hangat | Wan Sarah | Cik Miela | Missakuradiary | Aderakukeysah  
Awansayatasana | Azirahman | Yayacendana | Nizam |

2. Wajib Like Fanpage Sponsor


3. Follow  Instagram Sponsor

5. Buat entri bertajuk Mini Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015

6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.

7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Sekian.

August 10, 2015

Segmen 12 Jam Bloglist #16 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan September dan Oktober 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 10 Ogos 2015, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #16 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Ogos 2015.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

August 7, 2015

Raya 2015

Woahhh.. Raya dah nak habis baru ade mood nak share story pasal raya tahun ni dengan korang. Maafkan saya. Saya sibuk. Haha. sibuklah sangatkan.

Raya tahun ni meriah sikit sebab tahun pertama beraya dengan si mudak domok. Kikiki. Seronok betul melayan anak beraya. Walaupun sebenarnya budak tu tak paham apa-apa (mak dia yang terlebih eksaited sebenarnya). 

Pagi raya gigih bawak mudak domok pergi baraan (marhaban). Dapatlah 6-7 buah rumah. Gigil weh dukung budak kecik tuh. Semangat betul dia. Tapikan korang, raya pertama tak amik gambar pun. Haha.. Sedih betul. Tak delah family potret raya tahun ni.

Raya kedua dah balik rumah family SukaGelak. Tapi berjalan raya rumah sedara belah husband. Hehe. Bukannya jauh pun sedara-mara kitorang. Dekat je. Tak gaduh pun nak balik raya mana tetiap tahun. Alhamdulillah berjodoh dengan pasangan yang dekat.

Meh belanja korang gambar sikit.
Biras dengan mak mertua :)
Ini cucu atok padil. Semua lelaki :)
Haha, tu je gambar untuk raya kedua. Raya ketiga lagi lah selekeh. Tak sanggup rasanya nak share dengan korang. Bia SukaGelak simpan jela yek. hehe. jumpa lagi di lain entri.

Wassalam.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Baiki ‘Attitude’ Untuk Lulus Temuduga

Ini adalah tiket untuk gagal dalam temuduga. Tiada sesiapa yang akan dapat bekerjasama dengan anda. Segala potensi, bakat dan kelebihan diri anda akan terbiar begitu sahaja.


Sungguh pun begitu, sikap negatif masih boleh diubati dengan :
>> Melatih diri menjawab soalan sendiri sehingga yakin.
>> Menyemak resume untuk menghargai pencapaian, kebolehan dan pengalaman anda.
>> Senaman ringan seperti menarik nafas sedalam-dalamnya.
>> Berdoa untuk ditenangkan hati dan fikiran


Panduan yang lebih khusus untuk persediaan temuduga anda;

August 6, 2015

Sayaiday dan Ayueidris Giveaway August 2015



Jom ramai-ramai join giveaway yang dianjurkan di blog Sayaiday.com dan Ayueidris.com 
Antara hadiah yang ditawarkan adalah :



+ 1 x Penginapan 2 hari 1 malam di The Kabin,Jeram Selangor *
+ 2 keping tiket Aquaria KLCC
+ Sebuah buku karya Dr. Anwar Fazal, Tribulasi 365
+ RM30 Voucher Parkamaya
+ RM150 Voucher Parkamaya
+ RM50 Voucher Pak John Steamboat
+ Voucher Makan Boat Noodle (Free 6 Mangkuk Boat Noodle)
+ Voucher Makan Boat Noodle (Free 10 Mangkuk Boat Noodle)
+ Voucher Makan Boat Noodle (Free 12 Mangkuk Boat Noodle)
+ Outdoor Photoshoot by Islam (Website)
+ 5 set Chrochet Heart (5 pemenang)

Seramain 15 Pemenang Bertuah dan Contest berakhir pada 19 August 2015.


Anjuran blog : www.sayaiday.com, www.ayueidris.com, akumohdfakhrulislam.blogspot.com

Klik Link ini untuk join contest : http://goo.gl/H0lgNa

D.I.Y Paper Bag

Assalamualaikum korang.

SukaGelak nak share dengan korang cara mudah buat beg kertas guna kertas pembalut hadiah. Basically 1 pembalut hadiah tu SukaGelak bahagi 4. beli pembalut hadiah tu dekat kaison. murah je. 50sen. tak pernah jumpa pembalut hadiah yang murah sekarang ni. kalau ade pun harga die rm1.

eh, eh, kenapa pulak gigih sangat sukagelak nak buat paper bag ni kan. ni semua sebab si budak domok punya birthday. cerita birthday di lain entri yek.

okeh sekarang jom layan gambar cara nak buat paper bag.







Klik gambar untuk paparan lebih jelas ye. penutup beg tu kalau korang kreatif boleh letak sepit baju yang kecik comel ade jual dekat kaison jugak. murah jer. ihiks.. ni macam nak promote kaison pulak kan.

kalau korang nak letak tali pun boleh. tapi disebabkan kertas ni nipis, sukagelak tak buat tali pun. just lipat je. sepit kecik tu tak beli lebih pula. kalau sepitkan sekali mesti cantik kan.

okeh, itu saja untuk hari ini. selamat mencuba.

terima kasih sudi baca.
wassalam.

Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign