Kasih Juju: D.I.Y Paper Bag

August 6, 2015

D.I.Y Paper Bag

Assalamualaikum korang.

SukaGelak nak share dengan korang cara mudah buat beg kertas guna kertas pembalut hadiah. Basically 1 pembalut hadiah tu SukaGelak bahagi 4. beli pembalut hadiah tu dekat kaison. murah je. 50sen. tak pernah jumpa pembalut hadiah yang murah sekarang ni. kalau ade pun harga die rm1.

eh, eh, kenapa pulak gigih sangat sukagelak nak buat paper bag ni kan. ni semua sebab si budak domok punya birthday. cerita birthday di lain entri yek.

okeh sekarang jom layan gambar cara nak buat paper bag.







Klik gambar untuk paparan lebih jelas ye. penutup beg tu kalau korang kreatif boleh letak sepit baju yang kecik comel ade jual dekat kaison jugak. murah jer. ihiks.. ni macam nak promote kaison pulak kan.

kalau korang nak letak tali pun boleh. tapi disebabkan kertas ni nipis, sukagelak tak buat tali pun. just lipat je. sepit kecik tu tak beli lebih pula. kalau sepitkan sekali mesti cantik kan.

okeh, itu saja untuk hari ini. selamat mencuba.

terima kasih sudi baca.
wassalam.

3 comments:

  1. cantikkk wlupun diy..
    nmpk senang je..kene try ni..

    ReplyDelete
  2. Suka jugak buat paperbag kalau nak bungkus hadiah.

    ReplyDelete

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of kasihjuju.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign