Kasih Juju: November 2015

November 30, 2015

HASRULHASSAN Random Giveaway RM100 Follower

HASRULHASSAN Random Giveaway RM100 Follower
Saya follow blog bro HH ni sebab saya nak belajar pasal teknik SEO. Belajar punya belajar punya belajar, alhamdulillah. Dapat jugaklah cedok ilmu pasal SEO. 

Selain tu bro HH pun ade bagi peluang pada blogger lain pasal program affiliate. Dan saya pun dah join salah satu program affiliate yang bro dah tawarkan. Terima kasih bro sebab bagi saya peluang join salah satu program-program affiliate tu.

Saya juga ambil ilmu mengenai blog dari blog bro HH jugak. Senang cakap, blog bro HH ni jadi rujukan saya kalau nak menambahbaik blog saya. 

Last but not least, saya mintak bro halalkan ilmu yang saya amik dari blog bro yek :)

Wassalam.

November 27, 2015

Segmen December Award & School Holiday Contest By Izzat Azhar

Hi Guys! Segmen Monthly Award by Izzat Azhar datang lagi, tapi kali ni ada sedikit kelainan. Apa yang lain? Mari kita check apa yang lain.

Click Gambar untuk Join!!

Segmen December Award ni agak berbeza dengan previous monthly award which is November Award sebabnya, kali ni Segmen ini besertakan dengan Contest dan bila sebut contest mesti ada hadiah kan dan hadiah hadiah yang ditawarkan oleh para para sponsor boleh dikatakan agak lumayan.


Haaa kan. Banyak jugak Hadiah yang ditawarkan kan? So apa lagi. Jom join bantu member sama member. Sambil tu boleh cuba cuba nasib kan. Mana tahu kut kut melekat satu hadiah tu. Untung! So yeah, Goodluck!

Mini Giveaway by Myra & Ina

Hai assalamualaikum, 


klik banner

Syarat Penyertaan

1. Follow blog  Ina.
2. Wajib follow Instagram (jika ada) @flowery.dot
3. Like fanpage 

Senarai Hadiah

Sweatshirt 2x di Flowery.dot


 Shawl Hanis Zalikha 2x

Crispy choco jar 2x

Necklace 2x di flowery.dot
Pemilihan Pemenang

Blog;
Top Refferal & Random

Instagram; 
1. Like paling banyak
2. Tag paling banyak
3. Random

* Jika peserta melebihi 100 orang, hadiah akan ditambah

November 24, 2015

Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine

Ramai dah mencuba Thai Red Tea & Thai Green Tea yang sudah menjadi viral di media social. Rata rata mengatakan keduanya lebih kaw dan lebih sedap. Dried Roselle Tea katanya boleh menurunkan berat badan. Boleh diminum panas atau sejuk. Bancuhan sejuk lebih sedap! Kalau nak rasa kesedapan Thai Red & Thai Green Tea ataupun Dried Roselle Tea ni, jemput sertai Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine. Mana tahu ada rezeki nak rasa salah satu darinya.
Khasiat Dried Roselle Tea
Tinggi kandungan vitamin C & antioksida mencegah penyakit yang berkaitan dengan jantung.
Meningkatkan sistem imun & memberi perlindungan dari radikal bebas.
Baik untuk kecantikkan kulit.
Melancarkan sistem penghadaman & membantu penurunan berat badan.
Meredakan panas badan.
Memutihkan kulit
Mengurangkan kolestrol
Mengekalkan badan yang sihat
Klik banner untuk sertai Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine

Syarat ² Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine

Like Fanpage Blog Azhafizah
Follow Blog 
www.azhafizah.com | nadinesblog.blogspot.my

Follow  Google +
 Nadine Jamal

Follow Instagram
 azhafizahmdnornadines.hutndrajamal 

2. Buat 1 entry bertajuk : Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine
3. Copy dan paste code yang telah disediakan di dalam ruangan HTML entry.
4. Publish dan Tinggalkan link entry  & email di ruangan komen entry Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine

Tempoh Giveaway : 23 November 2015 10:00am- 7 December 2015 11:59pm

Hadiah
1 pek Thai Red Tea x 1 Pemenang
 1 pek Thai Green Tea x 1 Pemenang
1 Jar Dried Roselle tea x 1 Pemenang

Pemenang akan dipilih melalui random picker dan keputusan giveaway akan diumumkan pada 8 December 2015. 

November 18, 2015

1St GIVEAWAY By MB

 1st GIVEAWAY MagicBaked
Syarat-syarat penyertaan :

1: Buat entry bertajuk 1St GIVEAWAY By MB.

2: Copy banner di atas dan linkkan ke entry ini.

3: Follow Blog MB(SINI ) dan Instagram ( SINI )-jika ada.

4: Like Fanpage ( SINI )

5: Copykan url entry dan letakkn di ruang komen di bawah.

Optional :Tag 2 orang blogger keorang dan pastikan dieorg tau.

5 hadiah istimewa untuk 5 yang bertuah

Hadiah MAGICBAKED Bernilai RM30
# Hadiah MAGICBAKED Bernilai RM25
# Hadiah MAGICBAKED Bernilai RM20
# Hadiah MAGICBAKED Bernilai RM15
# Hadiah MAGICBAKED Bernilai RM10

Pemilihan adalah secara RANDOM!! 

What You Should Do If Your Nuffnang Advertising Doesn't Appear At Your Blog

Assalamualaikum dear readers,
How was your day today? hope everything goes as planned. Hehe.

Well, today I would like to share with dear readers a few simple steps how to troubleshoot your nuffnang advertising if it doesn't appear at your blog.

Here is 5 simple steps you sould do. Just follow the steps and you will see the result :)



* Click picture for best view.

Thank you for reading :)
See ya later.
Wassalam.

November 17, 2015

Giveaway Simple By Cik Akak & Sponser

Giveaway Simple by cik akak & sponser


Syarat Penyertaan : 

  • Follow Blog
cik akak  kathyrbain | syamimi  | wawa I Farah Arina | Salina Johari  | Ainul Aqma JMbelog  | Lorongcinta | Duniakita  | Arra |
  • Likes fanpage -  JMbelog I cik akak I cinta itu indah | Ainul Aqma 
  • Follow facebook - cik akak I JMbelog I Salina johari
  • Follow Instagram & Twitter - JMbelog I JMbelog I Salina johari I Farah Arina | Ainul Aqma | Arra 
  • Masukan link blog ini dalam senarai bloglist anda : http://kathyrbain.blogspot.my/
  • Buat entri bertajuk "Giveaway Simple by cik akak & sponser"
  • Copy coding yang disediakan & paste kan dalam ruangan HTML
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini 
  • Giveaway berlangsung 13.11.2015 - 22.11.2015 [10 hari]
  • Giveaway tamat 22.11.2015 jam 11.59 malam
  • Pemenang dinilai melalui Nombor Cabutan Bertuah
Perhatian : Bagi syarat likes fanpage, follow facebook, Instagram & twitter peserta wajib follow setiap syarat sekiranya peserta ada akaun yang dinyatakan dalam syarat yang telah cik akak senaraikan. 

Sekiranya peserta tidak mempunyai akaun tersebut, peserta tak perlu ikut syarat yang dinyata. Apa yang penting kejujuran anda sebagai peserta giveaway. 

Follow blog wajib...tiada kelonggaran isu follow blog....semoga giveaway ini berjalan dengan lancar......

copy & paste coding ini dalam post entri anda...



Hadiah Giveaway

  • cik akak - Cash RM50.00 x 2 pemenang 
  • KathyRbain - Topup RM10.60 x 1 pemenang
  • Syamimi - Cash RM5.00 x 2 pemenang
  • Wawa - Topup RM10.60 x 2 pemenang
  • Farah Arina - Topup RM10.60 x 1 pemenang & Topup RM5.00 x 1 pemenang
  • Salina Johari - Cash RM10.00 x 2 pemenang
  • Ainul Akma - Topup RM10.60 x 1 pemenang
  • JMbelog - Topup RM10.60 x 5 pemenang
  • Lorongcinta - Topup RM5.00 x 2 pemenang
  • Duniakita - Topup RM5.00 x 2 pemenang
  • Arra - Topup RM10.60 x 1 pemenang

Ilham giveaway copy & paste coding - Rujuk Entri Kak Mialiana


Giveaway Duit Saku & Bawal Aidijuma By Cik Tulip



Okay syarat-syaratnya mudah sangat-sangat.
  1. Korang mesti follow blog ciktulip
  2. Add to Circle G+ShahirahMohamad
  3. Buat entry bertajuk "Giveaway Duit Saku & Bawal Aidijuma By Cik Tulip", paste banner di atas di dalam ruangan entri (backlink sekali) dan komen pasal blog ciktulip (tak perlu panjang-panjang sangat asal sedap dibaca sudah he he he)
  4. Tag 3 orang rakan blogger yang lain dan pastikan mereka join sekali segmen ini
  5. Publish entry tersebut
  6. Tinggalkan URL entry korang ke dalam ruangan/kotak komen post ini
  7. Giveaway ini akan berlangsung dari 9 - 30 November 2015 dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 2 Disember 2015.
  8. Hanya 3 orang pemenang bertuah akan memenangi giveaway ini dan pemilihan dibuat oleh ciktulip sendiri 
  9. Wish you all the best!
See, senang dan mudah sangat kan. Apa tunggu lagi, cecepat join :)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Okeh, mari kite geledah blog cik tulip. pada pandangan mata Sukagelak ni, blog cik tulip ni just simple and nice. widget semua teratur. loading pun laju. blog archive pun ade. tak payah terkial-kial nak mencari. overall, i like ur blog lah cik tulip. hehe

Tag:
dokistory.blogspot.com
bellaidura.com
dayangdeno.com

November 10, 2015

Mana menghilang?

Assalamualaikum semua,  hai korang.

Rindunya nak update blog arini. Untuk pengetahuan korang SukaGelak dalam bas ni. On the way nak balik KL dari Kluang. Rindu anak hoi.. (eh, rindu anak ke rindu laki? Wahaha)

Hari khamis lepas SukaGelak gerak ke Uitm Seri Iskandar, perak untuk karnival sukan suruhanjaya koperasi malaysia tahun 2015. SukaGelak join volleyball jek. Tak mampoo ko nak join sukan banyak-banyak. Terasa sangat diri ini semakin tua.

Tapi yang penting team SukaGelak menang hokeh. Mengekalkan kejuaraan 3x berturut-turut. Alhamdulillah. Tahun ni sama macam 2 tahun lepas. Kena lawan team yg tough dari zon Borneo. Merasalah digging bola banyak kali. Kalau tak asal serve je xbole dig. Sedih hoi.

Spot me.. Lalala... Jangan ditanya mana medal sebabnya lepas game ni terus gerak balik KL. Kononnye nak siap-siap balik Kluang. Skali tidur x ingat dunia. Penat hoi. Dalam erti kata lainnya memang tak bersukan. Sekali start balik macam mau pengsan rasenya.

Okeh gais. Sambung next entri pula yek. Tapi tak tau lah bila. Sebabnya besok sampai hari Jumaat SukaGelak ade kursus pula. Memang tak masuk office la minggu ni. 

Lepas habis kursus terus berdesup balik kampung. Semoga SukaGelak cepat dapat tukar. InsyaAllah amin..

Terima kasih sudi baca
Wassalam.

 


November 3, 2015

3D GIVEAWAY BY IY & SYARIZWAN

3D PUZZLE GIVEAWAY BY IY&SYARIZWAN

SYARAT-SYARAT 3D PUZZLE GIVEAWAY

  • Korang mestilah mempunyai blog dan buat satu entry yang bertajuk "3D GIVEAWAY BY IY & SYARIZWAN"
  • Tampal banner kat atas kemas-kemas dalam entry dan link ke url ini atau Blog IY.
  • Giveaway terbatal jika penyertaan kurang daripada 20 orang.
  • Mempunyai alamat tetap di MALAYSIA sahaja.
  • Giveaway ini bermula pada 2 November 2015 hingga 29 November 2015
  • Last, tinggalkan komen beserta link korang di kotak komen blog Ikhwan Yusuff

Giveaway October 2015 Cash RM500 by Emas Putih

[Sila Tekan Banner Di Atas Untuk Join]


Hadiah :
RM50 Cash x 10 pemenang

Tarikh Mula : 29 October 2015 | Tarikh Tamat :12 November 2015


November 2, 2015

Biar gambar berbicara


Bila google wish birthday,
Baru perasan harini birthday aku rupenye.

Bila watson hantar email,
Hadiah birthday dapat 5x mata berganda.

Bila maxis bagi sms,
Dapat panggilan free 24 jam.

Bila celcom hantar mesej,
Dapat 7 hari panggilan percuma ke teman 20.

Encik suami?
Semalam lagi dah bagi kek.


Si anak pulak,
Dah pandai mengajuk perbuatan mama die.

Hehehe.
Itu je nak kongsi. Terima kasih sudi singgah.
Wassalam.

Lirik Lagu - Sahabat Dalam Tubuh - Mawi ft Filsuf


Lirik lagu - Sahabat dalam tubuh - Mawi ft Filsuf
Budak-budak pergi mengaji,
Pergi mengaji di waktu hujan,
Sudahkah kau mengenal diri?
Kau kata dah kenal tuhan.

Sahabat siapa,
Yang bergelar sahabat,
Yang di depan kita,
Hanyalah sebagai syarat,

Sahabat siapa,
Yang sebenar sahabat,
Sukar nak dicari,
Payah juga nak mendapat,

Satu jiwa di dalam tubuh yang berbeza,
Ya Cinta Ya Nyawa,
Ya Rindu Ya Kalbu,
Siapakah kita di dalam kita?

Kamu adalah aku,
Tapi aku bukanlah kamu,
Kamu menjadi aku,
Yang sebenar-benarnya aku,

Kita sentiasa bersama,
Tapi tidak pernah bersua,
Kamu selalu di sisi,
Aku yang selalu mencari,

Siapakah kita di dalam kita?
Siapakah kita di dalam kita?
Cubalah kita pejamkan mata,
Adakah kita sudah bersedia?

Siapakah kita di dalam kita?
Cubalah kita pejamkan mata,
Tinggalkanlah sejenak dunia,

Siapakah kita di dalam kita,
Cubalah kita pejamkan mata,
Sambil kita bertanya,
Siapalah kita di dalam kita?

Orang Arab, balik Arab, berjubah labuh,
Teman jauh, jangan harap, cari sahabat dalam tubuh,

Siapakah kita di dalam kita?
Siapakah kita di dalam kita?

Kamu adalah aku,
Aku bukanlah kamu,
Kamu menjadi aku,
Yang sebenarnya aku,

Dan yang dapat merasa,
Apa yang kita rasa,
Apabila kita sedih, apabila kita duka,
Apabila kita pilu, apabila kita hiba,
Tapi pernahkah kita bertanya kepada dia setiap hari pabila kita sedang mencerminkan diri ini,

Apa khabar kamu?
Apa khabar hati?
Apa khabar jiwa dan seluruh tubuh ini?
Jikalau masih ada yang belum faham dan mengerti,
Mawi, marilah kita bicara, dari dalam hati ke hati,

Ya Cinta Ya Nyawa,
Ya Rindu Ya Kalbu,

Dapatkah aku terima dengan hati yang terbuka,
Andai sudah sampai waktu kau berada di depanku,
Mungkin di kiri kananku mungkin di depan belakangku,
Mungkinkah aku bersyukur,
Ataupun menunduk malu,

Orang Arab, balik Arab, berjubah labuh,
Teman jauh, jangan harap, cari sahabat dalam tubuh,
Siapakah kita, di dalam kita?

babab.net

Lilypie Second Birthday tickers Blogged.my

Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign