Kasih Juju: December 2015

December 31, 2015

Jom Layan Cinta Si Wedding Planner Episod 1


Assalamualaikum korang.

Harini SukaGelak nak share link tonton online cerita Cinta Si Wedding Planner ni. Memandangkan semalam tak sempat nak tengok depan tv. terpaksalah gigih mencari insan-insan yang rajin share dekat alam maya ni.

Nasib baik ade yang share. kalau tak terpaksalah skip episod 1. Kenapa macam beria sangat nak tengok cerita ni? Ha, korang rasa sebab hero ke sebab heroin?? Haha.. 

So, enjoy okeh.
Wassalam.

December 30, 2015

Contest "Saya nak TUDUNG by AY Collection"




KLIK BANNER UNTUK JOIN

SPONSER BY:
AY CollectionNazfea Solehah | Liyana Zullkefly | Ainie Zulaikha

START : 20/12/15 END : 31/12/15

December 29, 2015

Year End + New Year Giveaway? By Aynal M



Syarat-Syarat Wajib Penyertaan :

1. Tulis entry yang bertajuk "Year End + New Year Giveaway? By Aynal M"
-----> (Copy Gamba and back link ke entry ini)

2. Follow blog ini, Letaknamaterlalumainstream

3. Follow Instagram @aynlmnsr

4. Jangan lupa untuk Tag 3 rakan blog anda untuk sertai giveaway ni!

Dah settle??? boleh lah kawankawan letakkan link penyertaan & nama instagram anda di ruangan komen di bawah ini. !! :)

INGAT! Tarikh tutup penyertaan adalah pada 16 Jan 2016 :) so ada masa untuk anda semua join giveaway ni! and aynal akan announce pemenang pada 2 hari berikutnya :) Join tauu!! :)


tag: 
dokistory.blogspot.com
bellaidura.com
dayangdeno.com

December 18, 2015

MINI GIVEAWAY - SAYA NAK TOPUP

"Mini Giveaway - Saya Nak Topup"
klik banner - join
Syarat-syaratnya :-
  • Follow blog 
  • Buat entri bertajuk "MINI GIVEAWAY - SAYA NAK TOPUP"
  • Copy coding yang disediakan & paste kan dalam ruangan HTML
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini 
  • Giveaway berlangsung 18.12.2015 - 25.12.2015
  • Giveaway tamat 25.12.2015 jam 11.59 malam
  • Pemenang dinilai melalui RANDOM.ORG


December 16, 2015

Segmen Blogwalking & Tambah Follower Hujung Tahun Part 2

Syarat-Syarat Penyertaan

1- Follow Blog Ini
2- Like Page Facebook Blog Ini jika sudi --> https://www.facebook.com/Miss-BaNu-StoRy-220198411384672/
3- Follow Instagram den kalau korang pun ada instagram gak, aku akan follow back korang nanti --> https://www.instagram.com/miss_syahbanu/
* Jika korang takde Facebook atau Instagram pun boleh join segmen ni yer, jangan risau k.
4- Tulis Tajuk -> Segmen Blogwalking & Tambah Follower Hujung Tahun Part 2 di entry korang nanti k.
5- Copy Banner diatas dan link kan ke blog ini yer..
6- Tarikh Tutup - 30 Disember 2015, jam 11.59 malam.

Kontest SEO MYiDEAKiNi.com 2015


Assalamualaikum korang,

Harini saya nak try join kontes seo ni. Manalah tau ade rezeki. Boleh dapat domain free setahun. Diulangi, setahun okeh. Makan hatilah kalau korang tak join segmen ni. Tengok je nanti kite tayang domain baru. Hikhikhik.

Selama ni memang dok pasang angan-angan nak tukar domain sendiri. Tapi selalu hajat tu tak kesampaian. Sebabnya banyak sangat aral melintang-pukang. Unsur-unsur syak dan wasangka, kurang keyakinan dan anasir luar. 

Ha, jangan pelik  pula kalau saya cakap ade pengaruh dari luar. Maklumlah, nak wujudkan blog ni pun ramai yang bagi pendapat negatif, apatah lagi nak mengukuhkan blog tu pula. Kalau nak bercakap pasal cabaran berblog, memang terlalu banyak. Ramai yang negatif dari positif. Jadi, terpulanglah pada kita nak tapis yang negatif macam mana.

Kalau, diberikan peluang ade domain sendiri, saya akan pilih www.kasihjuju.com.
Kenapa pula nak letak nama kasih juju ni? Ha, sebabnya sejak melangkahkan kaki ke alam pekerjaan, ramai pula yang pangil Juju. Lagi mesra katanya. Lepas bertukar kerja pun nama Juju tu masih melekat. padahal start panggilan tu masa kerja dekat JB. Tak alih-alih kerja kat KL pun diorang dok panggil kita dengan nama tu. 

Jadinya, nak mengenang sejarah Juju tu, saya pun abadikanlah dalam blog kesayangan saya ni. Perkataan kasih tu pula nampak lebih mesra dan penyayang. Simbolik dengan status saya yang bergelar isteri dan ibu.

Pada mulanya saya berblog kerana nak melaksanakan assignment adik yang pada masa tu belajar dalam bidang teknologi maklumat. Saya pula dalam masa yang sama memang banyak sangat waktu lapang. Jadi bermulalah kisah saya sebagai seorang blogger suka-suka.

Setelah lebih kurang 4 tahun berblog, saya lebih banyak berkongsi mengenai lirik lagu dan aktiviti yang saya buat. pasal makan, jalan-jalan, info pasal kehamilan dan bermacam-macam lagi. Sekali imbas macam rojak jugalah. Bercampur-campur. Hehe.

Dalam masa yang sama, saya suka nak bercampur dengan komuniti blogger yang sangat luas di alam maya ni. Sesuai dengan tagline "kearah menjalinkan ukhwah silaturrahim antara blogger". Bila kita dapat meluaskan networking kita, insyAllah macam-macam ilmu yang akan kita dapat.

Okkay, sampai sini dulu. Jumpa lagi di lain entri ye. Wassalam

December 15, 2015

Amy Hilmirda Giveaway 2015

Syarat-syarat Penyertaan :-
1. Follow blog Amy .
2. Blogger yang menetap dan beralamat di Malaysia.
3. Buat Entry bertajuk " Amy Hilmirda Giveaway 2015"
4. Letak banner "Amy Hilmirda Giveaway 2015" dalam entry.
5. Tinggalkan URL entry kat ruangan komen.
6. Nak lagi senang copy aje entry ni... hehehe.

TARIKH TUTUP : 31 DICEMBER, 2015.

December 14, 2015

Segmen Bloglist 2016 by Farahana Sharif

Syarat-syarat:
1. Follow blog AYUUUUUUU
2. Buat entri bertajuk "Segmen Bloglist 2016 by Farahana Sharif".
3. Letak banner di atas dalam entri & backlink ke entri ni.
4. PUBLISH & tinggalkan link entri dekat post ni.
5. Tamat & tunggu senarai pemenang akan dikeluarkan :)
END : 26 DISEMBER 2015

December 10, 2015

Hello December

Assalamualaikum korang.

Macam dah lama rasanya tak hapdet life SukaGelak. Asyik join segmen je kan. Mesti korang pun tertunggu-tunggu entri terbaru dari SukaGelak kan. ( Huh, bajet retis sangat!! )
Image result for hello december images
Okeh, meh SukaGelak nak share dengan korang ape yang SukaGelak dah dapat di awal bulan December ni.

Yang pertama sekali....................Sila rujuk gambar di bawah.
Tadaaaaa...... Setelah sekian lama menunggu peluang untuk bertukar, akhirnya dapat jugak tahun ni. Dari tahun 2008 lagi dah berhijrah ke bumi Kuala Lumpur. Masa tu masih bujang. Jadi bolehlah SukaGelak terima tawaran kerja ni. Kalau dah berkahwin mungkin berkira jugak nak pergi sini. 

Bermula dengan jawatan Pegawai Khidmat Pelanggan sampai dapat tukar skim ke Pembantu Ehwal Ekonomi. Alhamdulillah, lepas beranakkan si Firash terus dapat offer tukar skim. Rezeki anak. Tapi ambil masa setahun jugaklah nak dapat tukar ni. bukan senang rupanya.

tapi segala susah payah tu akhirnya berbalas. dapat juga duduk sebumbung dengan suami dan anak terchenta. entah macam manalah situasinya nanti. 

berdebar-debar pulak bila membayangkan suasana kat tempat keje baru tu nanti. macam-macam benda nak fikir. Hadoi... tak payah fikir dulu lah kot. kita enjoy dulu dekat opis lama ni. hehe

Dan ade satu lagi berita gembira di bulan disember ni. semalam, 9/12/2015, hadirnya seorang puteri penyeri rumah atok Padil dengan nenek Wagiah. alhamdulillah, biras dah selamat bersalin baby perempuan. satu-satunya cucu perempuan sulung setelah 5 orang hero dalam rumah tu.

happy benor rasenye. dah tak sabar nak balik kampung tengok baby. nak bau baby. rindu betul. haha.. ni macam kena tambah anak lagi ni.

okeh, sampai sini dulu. jumpa lagi di lain entri.
wassalam.

December 8, 2015

GIVEAWAY AKHIR TAHUN 2015 SHEILA INSPIRE

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Give Away Akhir Tahun 2015 Sheila Inspire



Allah Ya Rahman, Ya Rahim, Ya Razzaq, Dia Yang Maha Pengasih dan Penyayang serta Yang Maha Memberi Rezeki, dengan ini saya ingin melancarkan "Giveaway Akhir Tahun 2015 Sheila Inspire".... sempena template baharu ini dan keluarga besar blooger yang sering berkunjung ke blog yang tak seberapa ini.... semoga ukhwah kita sentiasa terjalin,,, tegur-tegur la diri ini. Adakala tak berapa nak aktif kerana kesibukan tugasan.... Akhir sekali, saya harap dengan GA yang tak seberapa ini dapat menjalinkan hubungan kita sesama blogger.... Maaf yer gambar hadiah tidak clear....

Syarat:
1. Buat entry masukkan banner dan link ke segmen ini.
2. Kalau sudi boleh follow : Sheila Inspire, add Facebook, add Twitter, friend Google, follow Instagram (kalau tak nak pun tak apa)... terpulang....
3. Jangan lupa tinggalkan link di petak komen.

Tarikh akhir : 29 Dis 2015 jam 11.59 pm

Hadiah 

3 x (2 orang) (hadiah misteri)


1 x (1 orang) planner 2016


1 x (1 orang) diary 2016


3 x (3 orang) shawl H&M


1 x (1 orang) face tower + vase


1 x (1 orang) botol air


1 x (1 orang) beg mickey mouse


3 x (3 orang) pamplet set zikir Asmaul Husna


Setakat ini 12 peserta bertuah dicari dan mungkin akan bertambah dengan kasih sayang Ya Rahman, Ya Rahim, Ya Razzaq.... Keputusan akan ditentukan secara cabutan bertuah pada 31 Dis 2015 InsyaaAllah, Allah Ya Baari'.... 


Senarai Peserta





December 7, 2015

Pencarian Blog Terkemas 2015!

Hi Guys! Om buat lagi segmen. Nak tahu Apa yang lain? Mari kita check apa yang lain.

Click Gambar untuk Join Tau!!

Pencarian Blog Terkemas 2015 aku adakan untuk mencari blog yang paling paling sangat kemas. Kemas dan cantik, sedap mata memandang bila jengah belog korang. Sambil sambil tu boleh promote belog korang dan juga blogwalking sesama blogger.


Haaa apa tunggu lagi, jom join. Hadiah adalah rahsia, Goodluck!

Segmen 12 Jam Bloglist #18 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Januari dan Februari 2016 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 7 Disember 2015, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #18 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Disember 2015.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

December 4, 2015

Menang hadiah segmen mini birthday giveaway by MiminAdam.

Assalamualaikum semua.

Harini SukaGelak nak share hadiah yang SukaGelak menang masa join giveaway adik mimin ni. Kalau nak ikutkan giveaway ni dah lama berlalu. Bulan 10 dah umum pemenang. Tapi disebabkan pihak sponsor ade banyak sangat aral yang melintang pukang, baru semalam hadiah yang SukaGelak tu sampai. Mesti korang nak tau apa hadiah tu kan? Kan? Kan?



Tadaaaa.... Jangan jeles okeh.. SukaGelak dapat tudung Aidijuma. Untuk pengetahuan korang, SukaGelak memang giler beli tudung AJ ni. Nak nak pulak yang design ni memang tak sempat nak beli haritu. Melompat-lompat lah SukaGelak bila dapat hadiah ni. Siap extra gift lagi tu dari sponsor. Terima kasih banyak-banyak.

Okeh, itu saja untuk harini. Next entri kite review blog sponsor pulak ye.
Till we met again.
Wassalam.

December 3, 2015

Kenapa kena beli roti gardenia?



Tahu tak kenapa Syed mokhtar beli roti ni  dulu?
Sebab dia tak mahu orang Islam makan makanan yang syubhah. Sebab tu mereka sakit hati bila kita tak beli tepung dengan bangsa mereka. 
Dari A hingga Z Syed Mokhtar buat sendiri.
Support Gardenia.

Source : facebook.com

End Year Giveaway by seindahcerita

3. Follow twitter *jika ada 

nieylanadia |

4. Like fanpage 

jiakreatifelt | nurfuziedotcom syira lokman | cikmimin |
seindahcerita | Cinta Vita Nieyl |



  Cara mudah :

 1. Follow SEMUA syarat.
2. Buat entry bertajuk "End Year Giveaway by seindahcerita"
3. Letak banner dekat entry.
4. Backlink kan ke sini.
5. Publish!
6. Tinggalkan link entry giveaway anda di ruangan komen entry ini sahaja.
dan sertakan emel /fb link supaya mudah dihubungi.

ISTIMEWA UNTUK UOLLS

Wang Tunai RM30 x 1 [ jiakreatifelt ]
Wang Tunai RM20 x 1 [ mammadanish ]
Wang Tunai RM20 x 1 [ sheilainspire ]
Wang Tunai RM10 x 3 [  nurfuzie ]
Wang Tunai RM10 x 2 [ missdenesor ]
Wang Tunai RM10 x 1 [ vitaminwawa ]
Wang Tunai RM10 x 1 [  foreverblackstarfever ]
Wang Tunai RM10 x 1 [  penselduabee ]
Wang Tunai RM10 x 1 [ adianiez  ]
Wang Tunai RM10 x 1 [rianalittlecuties ]
Wang Tunai RM10 x 1 [ seindahcerita ]
Wang Tunai RM10 x1 [ miminadam ]

Tambah Nilai ( Top Up )
RM 10 x 1 [ sheilainspire ]RM 10 x 1 [  qileh  ]RM 10 x 1 [ besidesme21 ]
RM 10 x 1  [ syira lokman  ]
RM 10 x 1 [ kisahpondokkecil ]

December 2, 2015

Giveaway Disember 2015 Cash RM500 by Emas Putih

Giveaway December 2015 Cash RM500 by Emas Putih  | Salam. Alhamdulillah. Hari ni uzu nak publish GA. Korang sudi2kanlah join. Macam biasa... Uzu akan limitkan sehingga RM500. Dah hanya beberapa sponser je yang uzu accept. Yang lain terpaksa tolak. Tak nak banyak2 sangat. So good luckk ye!

Hadiah :
RM100 Top Referral
RM50 x 8

Tarikh Mula : 1 Dis - 15 Dis 2015 : Tarikh Tamat

1. Tulis entry yang bertajuk Giveaway Disember 2015 Cash RM500 


3. Follow Ig @emasputih90@mek_zumbie@ayurafikah@norhidayahmusa@mawar_biru89 @fadzirazak 

4.  Like Page


5. Copy code dibawah dan paste kan diruang html
*code*

6. Dah siap? Sila tinggalkan link entry GA korang diruangan komen ini. Tq :)

Giveaway Disember 2015 Cash RM500 by Emas Putih disponser oleh Emas Putih , MyKeledek , Kerinchi , Putrajaya2u , Salina , ResepiMek Zumbie , Ayu Arjuna ,  Cik Yah , CikIla Cik Sepet , Fadzi , Yangbaik .

Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign