Kasih Juju: February 2016

February 24, 2016

Whatsapp tambah ikon kaabah dan masjid

Assalamualaikum guys, selamat hari rabu semua.

Selalunya hari rabu korang mesti nak post wordless wednesday kan. Tapi saya sekarang ni suka nak membebel dulu sebelum post gambar. Jadi korang hadap jela yek.

Harini saya dapat notifikasi suruh update whatsapp. Jadi saya pun dengan rela hatinya klik butang update dekat play store. Selalunya jagan haraplah nak update apa-apa dekat handphone ni. Sampai dah warning baru terhegeh-hegeh nak hapdet.

Selalunya kalau whatsapp suruh hapdet app ni mesti diorang ada tambah ikon baru. Saya pun dengan gigihnya buka satu-satu nak tengok ikon apa yang diorang tambah.
Haaaa... Korang rasa? Makin banyak ikon menarik kan. Lepas ni kalau nak solat boleh hantar ikon masjid je. Hehehe..

Korang pun ape tunggu lagi? Cepat ler hapdet whatsapp korang..

Sampai berjumpa lagi. Terima kasih sudi baca.
Wassalam

February 23, 2016

Giveaway New Year 2016

SYARAT
1.Like fanpage AlongMEintan,Auliashawalblog,
2.Follow blog Irrayan dan letakkan di bloglist anda !
3. Follow blog saya ni ,kimchaEintanshawal,yatie,yuha adie
4.Ig shop :alongm ,mek_cun
6.Letakkan banner di atas dan linkkan
7.Tinggalkan komen di bawah

HADIAH
1.Topup RM5x2 PEMENANG
2.Topup 5x1 PEMENANG
3.Buku nota x2
4.Vector
5.Cash RM10X1
6.Cash RM10X3
7.Nano Lightener Cream
7.Cash RM10X2

February 22, 2016

Giveaway Februari 2016 by Blogger KHEZMAIRA

Giveaway Februari 2016 by Blogger KHEZMAIRA
1. Tulis entry yang bertajuk Giveaway Februari 2016 by Blogger KHEZMAIRA
2.Masukkan blog di bawah ke dalam bloglist anda sepanjang GA berlangsung.
 www.khatyaiman.com 

 www.irrayyan.com 
 www.wayneharraz.com 
 www.maisarahsidi.com 
3. Dah siap? Sila tinggalkan link entry GA korang diruangan komen ini. Tq :)
Tarikh GA  22.02.2016-29.02.2016

Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016

Tak lama nak masuk bulan March, makanya senarai bloglist untuk January & February akan bertukar bila masuk bulan March. So nak cari bloglist baru untuk March dan April. Jemput sertai Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016.
Klik banner untuk sertai  Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016
Segmen simple sangat. Cuma perlu buat entry dan copy & paste je. Pemilihan 10 blog melalui random.org.

TAMAT : 28 FEBRUARY 2016

Langkah Penyertaan Segmen
1. Buat entry bertajuk : Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016
2. Copy & paste coding dalam kotak bawah ni di ruangan HTML entry
3. Publish dan tinggalkan link entry dalam kotak komen di entry asal Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016

Terima kasih atas sokongan semua ^__^

February 21, 2016

Awesome Birthday Giveaway

- Tuliskan satu entry bertajuk "Awesome Birthday Giveaway "- Copy dan paste banner di atas dan backlink ke entry ini- Komen link entry giveaway anda di post ini sahaja

Follow syarat - syarat di bawah
BlogSatu ] [ Dua ]
InstagramSatu ] [ Dua ] [ Tiga ]
Like FacebookSatu ]
TwitterSatu ]

FEB - MAC GIVEAWAY; 34 HADIAH!

SYARAT PENYERTAAN


2) Like page      Sehijau Blog RA    Wadah Berbicara cik Honney    Wan Syahirah
3) Follow instagram
     Nur Masitah
     Amirah Azman
     Syira Lokman
     Azwar Syuhada
4) Comment entry INI ***WAJIB
5) Click these lovelies H  E  L  L  O
6) Copy&paste dalam entry
    "Giveaway ini dianjurkan oleh Nadratul Syazwana dengan kerjasama Sho Fi YanKimchaa,Nurrul NajihaSyaza RaihanahHanis ZulaikhaNur MasitahNuraini NabihahRuqaiyah AmaninaAmirah AzmanWan Syahirah dan Azwar Syuhada ".


Senarai hadiah
 Cash RM20 by Sho Fi Yan (5 pemenang)
Cash RM10 by Kimchaa (2 pemenang)
Topup RM10 dan RM5 by Nurrul Najihah (2 pemenang)
Topup RM5 by Syaza Raihanah (2 pemenang)
Topup RM10 by Amirah Azman (1 pemenang)
Topup RM5 by Hanis Zulaikha (4 pemenang)
Topup RM10 by Wan Syahirah (1 pemenang)
Topup RM5 by Azwar Syuhada (1 pemenang)
Illustration by Nur Masitah (1 pemenang)
Header by Nuraini Nabihah (3 pemenang)
Watermark by Ruqaiyah Amanina (2 pemenang)
2 pcs bookmark by me (7 pemenang)
2 pcs mask muka by me (3 pemenang)

Giveaway start 15 February till 15 March!!

First Mini GiveAway MasitaEyta Mencari Followers Yang ke 150 & 10 New Bloglist

Syarat2 Penyertaan

Buat entry yang bertajuk "First Mini GiveAway MasitaEyta Mencari Followers Yang ke 150 & 10 New Bloglist"
Copy banner kat atas & backlink ke post giveaway ni
Tinggalkan link kat entry ni.
Follow Blog,Twitter & Google+ tuan tanah kedaung ni hehehe
Pemenang akan dipilih melalui cabutan bertuah 




Segment berlangsung  18 February-31 March  2016


February 17, 2016

Cara Masukkan Iklan Nuffnang Supaya Muncul di Mobile Phone

Assalamualaikum korang,

Ha korang yang setia dengan iklan nuffnang tu tau tak yang sekarang ni iklan nuffnang tu dah boleh muncul dekat smartphone korang? Okeh, kalau yang dah tau tu syabas diucapkan. Mana yang belum tau tu meh sini saya nak share cara-caranya.

Pertama sekali korang pergi dekat dashboard blog dan cari Template > edit HTML. Lepas tu dalam box yang ada banyak-banyak code tu korang klik Ctrl+F dan taip <body dan tekan enter.

Lepas dah jumpa perkataan tu, korang buka pula akaun nuffnang korang dan klik Manage Blogs > Add Mobile Ad seperti contoh gambar kat bawah ni.
Korang copy je code yang dah diberi dan paste di bawah <body (contoh seperti dalam gambar)
Dah siap klik save template. Kemudian korang cuba buka blog korang di smartphone masing-masing. Ada keluar tak iklan tu. Kalau tak keluar tu mungkin ada silap dekat mana-mana.
Contoh yang dah berjaya. Sekarangkan zaman smartphone. Kalau korang tengok statistik yang view blog korang pun mesti kebanyakkannya datang dari tablet dan android.

Harap-harapnya dengan pendekatan terbaru yang nuffnang buat ni dapatlah meningkatkan pendapatan kita  dalam bidang blog ni. InsyaAllah.

Good luck untuk korang. Sampai berjumpa lagi.
Wassalam.

February 14, 2016

Lirik Lagu Terimaku Seadanya - Misha Omar & Hafiz Suip


Terimaku Seadanya – Misha Omar & Hafiz Suip

Berlarutan rindu ini membunuhku
Hingga aku tak daya jadi begini
Mekar lagi bunga yang engkau berikan
Apakah masih ada jawapannya

Ku idamkan cinta ini
Tapi ku tidak tahu
Bagaimana hendak ku buktikan

Segalanya kembali segar semula
Hingga aku sukar melupakan semua
Berlarutan wajahmu sering dimata
Apakah kau masih seperti dulu

Ku idamkan cinta ini
Tapi ku tidak tahu
Bagaimana hendak ku buktikan

Ku idamkan saat ini
Berdoa kan kembali
Agar tuhan buka kan semula, hati ini

Moga kita berdua kan mengerti ku idamkan cinta ini,
Segala yang telah terjadi

Ku idamkan cinta ini
Tapi ku tidak tahu
Bagaimana hendak ku buktikan
Aku idamkan saat ini
Berdoa kan kembali
Agar tuhan buka kan semula
Ku idamkan cinta ini
Tapi ku tidak tahu
Bagaimana hendak ku buktikan hati ini

February 12, 2016

Pasar malam di Ben Thanh, Ho Chi Minh, Vietnam

Seriously, ini adalah entri yang dah lama terperam dalam draft. Hehe, macam biasalah. Tuan blog baru dapat wahyu nak update blog. Amik angin Kota Tinggi baru mood edit draft ni sampai.

Untuk pengetahuan korang, pasar ben thanh tu buka waktu siang je. Malam memang tak buka. Tapi kesibukkan bandar ni tak mati macam tu je. Ade pulak pasar malam berdekatan dengan pasar ben thanh tu. Memang suasana dekat situ sentiasa hidup je.

Sebab tu kalau korang plan nak pergi shopping dekat sini, korang survey dulu hotel yang berdekatan dengan pasar ni. Dapat yang 300 meter ke 500 meter kira walking distance lah tu. kalau dapat yang lebih tu, selamat bersenamlah yek.

Sejujurnya saya tak banyak ambil gambar dekat pasar ni. Sambil berjalan tu mata melilau jek tengok barang-barang yang diorang jual. Kebanyakkannya jual beg, souvenir, blouse. Kat sini takde kain cotton ye tuan-tuan dan puan-puan. Tapi kalau korang nak beli beg tarik, saya suggest kan korang beli dekat pasar malam ni. Macam biasalah. Boleh tawar-menawar.

Tengah kitorang ralit tengok barang, tetiba nampak ramai sangat peniaga lari bawak masuk barang dalam kedai. Panik jugalah masa tu. Ingatkan ade orang gaduh ke ape. Rupenya penguatkuasa datang. macam kat tempat kita jugakklah kisahnya. Siapa yang meniaga dekat kaki lima kedai, memang kena hangkutlah barang-barang tu semua.

Kalau situasi ni jadi dekat korang, jangan korang panik tau. Buat rilex je. Hehe. Gambar lori dekat bawah ni lah yang hangkut semua barang-barang yang peniaga tak sempat nak selamatkan.
 Mari-mari borong baju kurung dengan jubah. Tak ingat nama kedai ni. Dia jual baju kurung dengan jubah yang dah siap jahit. Macam-macam saiz ade. Harga ada yang dah fix. Tak boleh nak tawar-menawar. Tapi kira murah jugaklah tu. Masa kitorang datang ni dia pamer harga dalam RM tau. Bukan dalam Dong Vietnam. So, masalah tukaran matawang tu memang tak de masalah.
 Oh ye, dekat area pasar malam ni. Kitorang singgahlah dekat satu kedai souvenir ni. Niatnya nak beli buah tanganlah untuk kengkawan dekat office. Tapi termasuk pulak gerai yang macam gangster penjualnya. Bila dah tanya-tanya tapi tak beli memang diorang marah. Dah macam gaya dekat Petaling Street dah. Huhu, nak tak nak beli jugaklah. Nasib baik pegang barang murah je.

Saya nasihatkan korang tak masuk gerai jual souvenir yang penjualnya lelaki. Gerai souvenir je tau. Sebabnya saya beli beg dekat pasar malam tu, dapat salesman lelaki, elok je budi bahasa dia. Huh, kalau pergi lagi memang tak nak masuk gerai tu. Eh, bunyi macam nak pergi lagi jek.. Tettttttt
Okkay, sampai sini dulu cerita Pasar Ben Thanh. Harap-harap dapat membantu korang yang pertama kali nak ke Pasar Ben Thanh, Ho Chi Minh ni.

Wassalam.

February 11, 2016

Pengalaman Membeli-belah di Pasar Ben Thanh, Ho Chi Minh

Okeh, kat sini saya nak share pengalaman masa membeli-belah dekat pasar ben thanh, ho chi minh. actually, takdelah tips sangat. cuma nasib kurang baik je sebab dapat penjual yang tak boleh nak tolerate dalam tawar-menawar.

kali pertama masuk ben thanh tu, mak cakap nak beli selipar sebab kaki die dah nak melecet pakai kasut. so kitorang pun carilah kedai yang jual selipar. memang ade jual selipar yang macam jenama flipper tuh. tapi die jual dengan harga rm60. kemain mahal lagi hoi. selipar biasa je. bukannye ade jenama antarabangsa pun. tawar punya tawar dapat harga rm15. tapi bila bagi note rm20 die tak mau pulangkan baki. kawan die dah nak bagi balance tu dekat mak. tapi si penjual tu bleh tahan tangan kawan die tu. kuangjak betui. okeh fine. mark kedai tu. tak mo masuk lagi dah.

untuk pengetahuan korang, pasar ni ada banyak pintu masuk. so saya nak nasihatkan jangan masuk dekat pintu pasar basah diorang sebab dekat pasar tu ade jual *oink*oink*. kang tak memasal korang termuntah pulak dekat pasar tu.

antara barang yang korang boleh dapat dekat pasar ni baju kemeja, tshirt, barang souvenier, prada lace, pelbagai jenis kain cotton, kain pasang chiffon, pelbagai jenis beg, kedai buah, kedai minum. semuanya terletak dekat bawah satu bumbung.

untuk tshirt, kemeja atau blouse ade lorong yang jual fixed price. maksudnya korang tak boleh nak tawar-menawar. untuk mengecam lorong fixed price ni, dekat atas kedai tu memang dah ade sign fixed price. so korang tak payahlah berharap nak dapat harga murah dekat kedai macam ni.

yang paling seronok sekali dekat pasar ni, diorang ade servis jahit baju kurung. dijamin siap satu hari. siap boleh hantar dekat hotel sekali. memang terbaik. yang kagumnya macam-macam jenis baju kurung diorang tau buat, moden lah, pahang lah, jubah tak seksi. saya buat jugak 2 pasang baju. kurung moden dengan jubah. dua-dua dari material chiffon. dan hasilnya memang puas hati.

lagi satu, kalau korang nak buat blazer pun diorang boleh buat jugak. siap dalam masa satu hari. sungguh pantas servis diorang ni.

 antara kedai kain yang kami serbu. baik sangat makcik ni.tambah pulak kitorang memang dah rambang mata tengok kain melambak-lambak kt kedai dia. masa ni kitorang guna broken english. dia paham jugaklah bahasa melayu. kalau takat perkataan mahal, murah. die paham lagi. hehe..
gambar yang banyak painting ni bukan dekat pasar ben thanh. kedai ni dekat kaki lima jalan. tak ingat pulak jalan yang mana satu sebabnya kitorang dah penat ronda-ronda sekitar kawasan ben thanh tu.

Nota kaki : entri ini telah diperam selama setahun kerana tuan blog baru dapat ilham nak cari gambar :)

Chocodina Giveaway by Mastura Aziz


TEKAN BANNER UNTUK TURUT SERTAI

PEMILIHAN PEMENANG BERDASARKAN CABUTAN BERTUAH OLEH MAS SENDIRI

GIVEAWAY INI BERMULA PADA 10/2/2016 DAN TAMAT PADA 27/2/2016 (12 TENGAH MALAM)* Penyertaan tidak diterima selepas tarikh tamat

TAWARAN HADIAH :
 CHOCODINA CRISPY SEORANG PEMENANG (Ada 12 jenis perisa.boleh pilih nak perisa apa)
TOPUP RM 5 UNTUK 2 ORANG PEMENANG.

LETS JOIN US


Petua Hidup Tenang

Picture source google image
1. Jangan bandingkan hidup kita dengan orang lain. Kita mungkin tidak tahu bagaimana perjalanan susah senang kehidupan mereka.

2. Jangan berfikiran negatif terhadap benda yang kita tidak boleh kawal. Sebaliknya, tumpukan pada apa yg kita ada. Tenaga, masa dan wang kita, fokus terhadap benda positif yang mampu kita buat pada masa ini.

3. Tidak berlebihan melakukan apa yang anda tidak mampu buat. Cukuplah setakat yang anda mampu. Jangan terlalu obses.

4. Jangan terlalu beremosi terhadap diri sendiri, jika ada yang perli, senyum kan saja.

5. Jangan bazirkan tenaga dan masa terhadap gosip politik dan gosip liar yang keterlaluan.

6. Berfikir dengan tenang dan positif terhadap masalah dan musibah yg menimpa.

7. Iri hati adalah sia-sia. Harta org bukan rezeki dan hak kita.

8. Jangan ungkit kesilapan pada masa lampau. Lupakan! Ianya akan menghancurkan kegembiraan kita di masa depan..

9. Hidup ini terlalu singkat untuk membenci sesiapa. Sebarkan kasih sayang..

10. Berdamailah dengan diri dan bersyukur dgn apa yg ALLAH telah kurniakan..

11. Tiada siapa yang boleh menggembirakan kita selain dari diri kita sendiri..

12. Ketahuilah bahawa hidup ini ialah seperti sekolah dan kita harus terus belajar. Jangan mudah putus asa dengan masalah.

Source: Tan Sri Dato' Sri Ir. Dr. Sahol Hamid Abu Bakar


February 10, 2016

Giveaway February Daebak by Aku Bukan Innocent

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


(klik banner kalau nak join)

Giveaway February Daebak dibawakan oleh Aku Bukan Innocent selaku penganjur dan  Radhia Razali, Aienie Nka, Yun SingEintan NurfuzieAbam Kie, Ct Roxalynna NH, Keju Penyet dan Mohd Noor Shawal sebagai penaja giveaway ini.

!!TARIKH PENTING!!
Dilancarkan : 8 Februari 2016 Jam 12 Tengah Malam
Tamat : 27 Februari 2016 Jam 10 Malam
Pengumuman Pemenang : akan diumumkan kemudian

Giveaway Cash RM30 Feb 2016 by AHBAR

Klik Banner untuk join giveaway


Subscribe to our mailing list to get the updates on our Special Offer to your email inbox...

 We can't wait more to have your email in our subscribers email list. Just put your nice email in below box:

* indicates required


Biskut Semperit

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,



Anda tengah mencari biksut semperit tradisional sedap untuk dinikmati musim perayaan ini?

  1. Mari cuba produk keluaran kami, dijamin kepuasan memakan biskut semperit ini sehingga tahap 90% puas hati.
  2. Ingin mencari biskut semperit apabila makan cair di dalam mulut? Jawapanya adalah biskut semperit keluaran kami.
  3. Bahan yang digunakan ketika proses ini adalah butter, tepung, gula dan telur.

Biskut Semperit AHBAR telah mempunyai pengalaman semenjak 2006 dimana resepi secara turun temurun dan Berjaya menambat hati pembeli.

Jadi jangan lepaskan peluang ini, mari merasai kenikmatan memakan biskut semperit yang mempunyai citarasa tradisional dikekalkan.


KINI HANYA

RM25.00

50 KEPING
FREE COD AMPANG / KUALA LUMPUR


#1 SEGMEN FROM ME


30/01/2016-15/02/2016

SYARAT-SYARAT
  • Follow blog SARAH ini. 
  • Follow IG Sarah
  • Like fanpage Sarah.
  • Buat satu entry bertajuk "#1 SEGMEN FROM ME"
  • Copy paste gambar di atas dan link kan ke entry SARAH ni. 
  • Komen dan sertakan URL anda di ruangan komen entry ini. 
  • Saya akan update dari semasa ke semasa senarai blog yang sertai segmen ini.

Giveaway Sugarscarf by zeeralily

SYARAT PENYERTAAN

1) Mestilah follow blog ini telebih dulu

2) Follow Instagram @zeeralily cari gambar ini dan tag rakan anda

3) Like Facebook :

 

4) Buat 1 entry bertajuk 'Giveaway Sugarscarf by zeeralily'

5) Copy banner diatas & back link pada entry ini

6) Dalam entry tu, copy semua info dalam entry ini

7) Lastly, tinggalkan link penyertaan pada comment entry ini

February 4, 2016

NEW YEAR GIVEAWAY 2016 BY IZYAN ATHIRAH

Assalamualaikum

Klik Sini Untuk Join
GIVEAWAY BERLANGSUNG DARI 6 / 1 / 2016 - 6 / 2 / 2016


NOTA TAMBAHAN :-
-HADIAH ADALAH RAHSIA (5 HADIAH YANG BERLAINAN) YANG AKAN DIBERIKAN KEPADA 5 PESERTA YANG BERTUAH.
-PEMILIHAN PEMENANG MENGGUNAKAN KAEDAH RANDOM.ORG SAHAJA.

-KURANG DARIPADA 20 PESERTA YAN AKAN MASUKKAN DALAM BLOGLIST SELAMA SATU BULAN DARI
 (9 / 2 / 16 - 9 / 3 / 16)


PENGUMUMAN PEMENANG AKAN DIUMUMKAN PADA 8 / 2 / 2016 (ISNIN)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
dear Izyan,

Just wanna wish you a very happy birthday, semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, dikurniakan umur yang panjang dan semoga apa yang Yan buat akan mendapat keredhaan-Nya.
InsyaAllah, amin.

February 2, 2016

Purradise Cat Cafe Taman Tun Dr Ismail.

Assalamualaikum semua, selamat hari Selasa. 
Harini saya nak buat entri review mengenai cat cafe yang terletak di Taman Tun Dr Ismail ataupun nama glamernye TTDI.

Untuk korang yang memang pencinta kucing, tapi tak boleh nak bela kucing dekat rumah, saya suggest korang cuba tempat ni. Dengan bayaran masuk RM15 sejam yang pertama, anda akan diberi air percuma. Boleh pilih samada smoothie / fresh juice / coffee / tea / chocolate. 

Nama-nama air tu pun menarik. Semua ada kaitan dengan kucing. Sebagai contoh, smoothies yang saya minum tu namanya Mango Meownia, campuran buah mangga, air soya dan madu yang di'blender dengan air batu.
Senarai penuh pilihan air tu korang boleh tengok dekat website die --> Senarai Menu Di Purradise Cat Cafe
Ada 17 ekor semuanya. Semua ada nama masing-masing. Boleh tengok gambar dan nama kucing di --> The Kittizens Purradise Cat Cafe
Masa kitorang datang ni dah petang. Kebanyakkan kucing kat sini tengah tidur. Owner dia suggest datang pagi-pagi sebab masa tu kucing dah cukup masa berehat dan makan. Bila diorang dah cukup rehat barulah bertenaga nak main kan. Takdelah tidur je keje diorang. Hehe.

Masa operasi :
Tutup pada hari Isnin.
Selasa - Jumaat : 2petang - 10malam
Weekends dan public holidays : 11pagi - 11malam

Untuk maklumat lanjut --> http://purradise.my/


Giveaway nurinkhairi x SHAKLEE Collagen Powder - Menangi Penginapan Swiss Garden Resort

--------------------------------------------------------------------------------
WHATSAPP / SMS 012-6305578 (DIBA) UNTUK ORDER 

Semakin meningkat umur, tubuh kita menghasilkan semakin kurang kolagen, yang menjadi penyebab kedutan, garis halus dan kurang keanjalan kulit i.e. kulit kendur. Selain faktor umur, juga termasuk faktor radiasi, pancaran matahari, dan sebagainya. Sangat penting untuk mulakan mengambil suplemen seperti kolagen. Khasiatnya:

  • Kurangkan kedutan dan garis halus
  • Kulit lebih anjal
  • Membantu putihkan kulit
  • Membantu menganjalkan payudara
  • Memperbaiki kesihatan sendi dan otot
  • Melembapkan kulit 
SHAKLEE Collagen Powder ni bermutu tinggi sebab ekstrak kolagennya adalah daripada ikan merah lautan dalam yang hidup sehingga 5000m dari paras laut, jadinya ia bebas pencemaran dan menjamin kualiti kolagen yang diekstrak. 

Molekul kolagennya sangat kecil, oleh itu ia sangat mudah diserap untuk membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis. Dan oleh sebab ia adalah dalam bentuk serbuk, ia lebih senang diserap berbanding kapsul.

Umur dah meningkat ni, kena ambil berat kesihatan dan kecantikan diri lebih lagi. Makanan yang kita makan perlu disertai jugak dengan supplemen bermutu tinggi sebab makanan yang kita beli dan makan, selalunya kita pun tak tau macam mana pembuatan dia dan asal usul.

MEGA GIVEAWAY INSPIRASI 2016 BY CIK AKAK

♥ Assalamualaikum ♥

"MEGA GIVEAWAY INSPIRASI 2016 BY CIK AKAK "

Alhamdulillah bersyukur ke hadrat ilahi dengan limpah kurnianya, akhirnya Mega giveaway ini berjaya dilancarkan. Terima kasih kepada 21 sponsor yang sering memberi kerjasama yang baik. Dengan lafaz "Bismilah" cik akak membuka tirai "MEGA GIVEAWAY INSPIRASI 2016 BY CIK AKAK ".

klik banner - join 
Syarat-syaratnya :-
  • Follow blog, Follow Instagram, Follow Google+ & Like Page Facebook - Rujuk Entri SINI (syarat Follow Instagram, Follow Google+ & Like Page FB hanya kepada peserta yang memiliki mana-mana akaun yang dinyatakan seperti di atas).  
  • Letak link blog ini dalam senarai bloglist anda -  [ Cik Akak ] [ Eyja ] & [ Pn. Wawa ] - **syarat ini wajib kepada semua peserta sepanjang tempoh Mega Giveaway ini berlangsung.
  • Buat entri bertajuk "MEGA GIVEAWAY INSPIRASI 2016 BY CIK AKAK "
  • Copy coding yang disediakan & paste kan dalam ruangan HTML
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini 
  • Giveaway berlangsung 01.02.2016 - 26.02.2016
  • Giveaway tamat 26.02.2016 jam 11.59 malam
  • Pemenang dinilai melalui RANDOM.ORG & PENGUMUMAN PEMENANG PADA 29.02.2016.

Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign