Kasih Juju: 5 sebab kenapa smartphone ZTE Blade V7 Lite wajib dimiliki

May 26, 2016

5 sebab kenapa smartphone ZTE Blade V7 Lite wajib dimiliki

Assalamualaikum korang.

Lama dah rasanya tak bersiaran. Macam terasa lama juga tak berkongsi pandangan-pandangan bernas dekat blog kesayangan ni ha.

Okeh, tak nak intro panjang lebar sangat. Harini saya nak kongsi dengan korang pasal satu produk yang korang pun mesti cair meleleh-leleh lepas baca. Haha.. Let's cekidaut..

ZTE Blade V7 Lite

ZTE telah melancarkan telefon pintar baru di MWC 2016. Pihak pengurusan kali ini telah mensasarkan golongan muda yang mana jiwa mereka masih lagi dalam mood ingin meneroka setiap perkara baru.

5 sebab kenapa smartphone ZTE Blade V7 Lite wajib dimiliki


1/ Smartphone ni nipis dan ringan. Tak makan banyak ruang dalam handbag korang pun. Design dia pun nampak sangat elegen

The aluminium alloy frame makes the ZTE Blade V7 Lite look elegant and classy in design. The lightweight design of the smartphone will be a breath of fresh in your hands. The solid built of the smartphone as well as its colour prefects the overall premium design of the smartphone from ZTE. With a slim design, you will be able to easily slip the phone into your pocket or handbag.


2/ 13MP and 8MP Cameras

Kalau nak cerita bab selfie ni mesti ramai yang suka kan. phone ni bagi korang 8mp kamera depan. Feature ni memang sangat WOWWW... Yang dah memang cantik tu mesti lagi bertambah cantik bila selfie nanti.


Pictures are one of the best ways to immortalise our precious moments in life. With the ZTE V7 Lite, you will be able to capture all those moments with the best quality possible by using the 13MP back camera on the smartphone. The camera is designed with auto focus technology which quickly captures images that are very clear. For all those who love to take selfies, this smartphone also comes with a front camera which boasts 8 MP to immortalise your precious moments in life.

3/ Part yang ni paling best, kalau korang ni jenis yang tak suka kengkawan atau adik-beradik korang baca sms ke whatsapp ke ape ke, korang boleh lock kan applikasi tersebut. Lepas ni kalau dioran pinjam handphone korang, confirm semua mesej korang diorang tak baca.

The most amazing of feature of the smartphone could arguably be the fingerprint sensor technology with high sensitivity located beneath the back camera’s LED for various purposes such as Fingerprint Boot, Fingerprint Unlock, and Fingerprint Shutter

4/ Part yang ni pun best jugak.. Sebabnya korang tak payah da tekan-tekan butang lock dekat smartphone korang tu. Guna jari je. Nanti dia akan unlock kan untuk korang. Kan senang dah kerja untuk korang. Hehe


5/ Harga dia pun tersangatlah berpatutan. Kalau tak percaya boleh google harga dia sekarang. Dan satu lagi, smartphone ni setanding dengan jenama lain. Kalau korang tak percaya, korang kenalah cuba sendiri. Beli dekat --> LAZADA MY

Oh ye, telefon ni dah terbina dengan peranti android terkini. Marshmallow 6.0. So, korang dah tak payah nak upgrade lagi dah. Sim kad pun boleh masukkan dua keping. Korang tu mesti ade lebih dari satu nombor telefon kan. Saya dah tau sangat dah. Sebabnya saya pun guna dua nombor juga. Hehehe.. Meh nak sep sikit. Yeay kita geng.

This post is an entry for the InvolveAsia x Lazada MY blogger contest. ZTE Blade V7 Lite and Lazada voucher sponsored by Lazada Malaysia and shopcoupons.

5 comments:

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of kasihjuju.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

babab.net

Lilypie Second Birthday tickers Blogged.my

Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign