Kasih Juju: June 2016

June 14, 2016

Gold Giveaway #1 by Qiya Saad powered by Sayap Infiniti Network

Hadiah-hadiahnya adalah seperti berikut:-

1. Barang kemas 916 0.5g - 1.0g (Top Refferel)
2. 1x Voucher Discount 30% pembelian barang kemas 916 2.0g ke bawah di FB page Qiya Infinity Trend atau Sayap Infiniti Network
3. 5x Hadiah saguhati Royalty Card Member (10% Discount pembelian barang kemas) Sayap Infiniti Network.

Tarikh penyertaan adalah bermula pada 14hb Disember 2015 sehingga 14hb Jun 2016.

Syarat-syaratnya pula mudah je cuma ikut a few steps kat bawah ni ye...

1) Buat entry bertajuk Gold Giveaway #1 by Qiya Saad powered by Sayap Infiniti Network
2) Follow Google+ Ms Qiya Saad
3) Follow blog Qiya SaadSayap Infiniti Network, dan Qiya Beauty
4) Like Qiya. Yang ni COMPULSARY (WAJIB) ye (Untuk Pencarian Duta Produk 3Bskin Malaysia 2016)
5) Like FB page Qiya Saad dan Qiya Infinity Trend
6) Follow ig @qiyasaad
7) Link semula ke entry ni.

June 12, 2016

Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz Secara PERCUMA

Assalamualaikum semua. Dengan ini PapaG lancarkan satu segmen Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz Secara PERCUMA. Siapa nak angkat tangan. Untuk pengatahuan semua baru-baru ini Papaglamz telah melancakan Koleksi Terbaru Shawl Exclusive By Papaglamz (klik disini).  Pelancaran Koleksi Terbaru Shawl Exclusive By Papaglamz ni akan dapat membantu anda dalam membuat pemilihan shawl yang cantik, glamour, exclusive dan menarik untuk anda gayakan. Lebih-lebih lagi nak raya ni kan?



Korang nak cuba Shawl Exclusive By Papaglamz secara PERCUMA? Mudah je. Jom join segmen yang PapaG buat ni. Klik kat banner di atas tu yer.

Warna-warna pilihan koleksi terbaru shawl exclusive by Papaglamz

Baiklah, terlebih dahulu PapaG cerita sedikit tentang konsep shawl yang terbaru dari Papaglamz ni dulu yer. Sebenarnya koleksi kali ini menampilkan shawl yang mempunyai potongan asas segi empat tepat. Ukuran panjang dan lebar lebih kurang 190cm X 80cm. Semoga shawl yang PapaG keluar ni dapat memenuhi kehendak wanita-wanita diluar sana yang ingin berfesyen tetapi tetap menjaga dan menutupi AURAT dengan sempurna. Insyallah. 

Dalam pemilihan material, kami menggunakan kain Chiffon Glitter. Antara sebab PapaG menggunakan kain jenis ini ialah jenis kain ini yang nampak lebih Glamour dan anggun pada si pemakai serta MUDAH BERALUN yang penting TIDAK JARANG. Kalau korang nak tahu, untuk koleksi kali ini PapaG tampilkan KHAS satu shawl yang warnanya LIMITED. Sebab hanya SATU warna sahaja shawl yang diperbuat dengan menggunakan kain Chiffon Moist Crepe. Bagi mereka yang dah mencuba koleksi shawl PapaG yang lepas tentu tahu bagaimana CANTIK dan SELESAnya memakai shawl PapaG yang menggunakan kain jenis ni kan? Jadi buat mereka yang merindui shawl PapaG dibuat dari kain jenis ini korang boleh grab dalam koleksi terbaru ni. Tapi SATU WARNA je la iaitu Musted Yellow.

Terdapat 7 warna berbeza yang korang boleh lihat seperti gambar yang PapaG tunjukkan di bawah ni.

wide-shawl-exclusive







Memandangkan sekarang ni (ikut tarikh entri ni) masih lagi mood-mood promosi dari kami, jadi kami menjual Shawl Exclusive by Papaglamz seperti harga di bawah ni.

1 helai RM 34.00 + Postage RM 6.00 = RM 40.00
3 helai RM 100.00 termasuk postage 

CEPAT REBUT SEKARANG....!!!!

Wassap : 0196141393

Jangan lupa ikuti Perjalanan Shawl Exclusive by Papaglamz ni IG dan FB tau.

Ig : exclusive_by_papaglamz
FB : Papaglamz
Official Artikel : Shawl Exclusive by Papaglamz


June 9, 2016

Rentetan kisah rakyat malaysia di culik di Ho Chi Minh, Vietnam

Hai korang,

Harini nak kongsi dengan korang pengalaman saya ke Chu Chi Tunnel di Vietnam. Sebenarnya bukan nak cerita apa yang ada dekat tempat bersejarah tu. Tapi lebih kepada nak berkongsi dengan korang apa yang tourist guide tu cerita sepanjang perjalanan.

Korang ingat tak kisah rakyat kita yang hampir kena culik dekat Ho Chi Minh baru-baru ni? Ada satu statement yang keluar dari mulut tourist guide tu. Die cakap "We, Vietnam people don't like kidnap Malaysian people. Because Malaysian people kuat makan"

Ha, maksudnya mesti ada rakyat kita yang ambik pakej dia bercerita pasal kisah tu. Masa tu terfikir jugak dalam hati. Kenapa pulak mamat ni tetiba bercakap hal culik-menculik ni. Rupa-rupanya memamng dia dah tau pasal cerita tu.

Tapi kalau nak diikutkan jadual ke Chu Chi Tunnel pada hari tu, kami cuma bersarapan pagi je. Perjalanan dari Ben Thanh Market ke Chu Chi Tunnel mengambil masa lebih kurang 2 jam. Dari pagi sampai tengahari kami cuma makan ubi rebus cicah kacang tanah yang dah ditumbuk dengan gula. Makanan rakyat Vietnam yang masa kena serang dengan tentera Amerika.

Korang bayangkanlah, dengan tourist guide tu pun tak makan. Tahan betul perut dia. Nasib baiklah kami memang bawa roti. Dapat jugalah alas perut.

Dalam perjalanan balik, tourist guide bawa kami tempat shopping baju. Tapi saya tak ingat nama tempat tu. Ynag saya ingat nama kedai dia je. Lin Da Wholesale. Whuishhhh... memang rambang mata shopping baju kurung dah siap jahit dekat sini. Murah-murah pulak tu.

Tourist guide tu siap cakap "I know Malaysian people like to shopping. So I bawak kamu shopping okey" Hahaha.. Part yang ni siapa yang tak suka kan. So kalau korang nak cari tourist guide dekat Ho Chi Minh, korang boleh pergi dekat Malaysian Street, ada satu kedai nama dia Bismillah Tours & Travel. Ha korang boleh try service diorang ni. Malaysian Street tu dekat area kedai makan Hajah Basiroh.
Ni lah Malaysian Street. Kedai travel agen tu dekat deret kedai belah kanan

Okkay lah korang, tu je nak share harini.
Selamat berpuasa yek.

Wassalam.

June 8, 2016

CONTEST JUBAH BY ZAZA IMAN

Contest Jubah By Zaza Iman

www.zazaiman.com ( link kan ) merupakan sebuah blog personal dan lifestyle seharian seorang blogger. Banyak berkongsi tentang motivasi, tip, dan juga review mengenai produk-produk yang pernah digunakan.

Pemiliknya Zaza Iman juga membuat servis cetakan kad bisnes dengan harga hanya RM55 je untuk 3 kotak ( 300 pcs ). Juga menjual secara online produk pakaian. Untuk sebarang tempahan kad bisnes dan lain boleh berhubung terus melalui instagram @byzazaiman

Contest Jubah By Zaza Iman

Berita baik, www.zazaiman.com kini sedang membuat SATU CONTEST iaitu CONTEST JUBAH BY ZAZA IMAN. Dimana hadiah yang ditawarkan adalah :

HADIAH YANG DITAWARKAN 

1 x Miri Jubah @ Riya Baju Kurung By Zaza Iman
1x RM10 Topup by Tengkubutang


Nota ** 
seorang pemenang yang berjaya boleh memilih sama ada mahu
jubah merah atau baju kurung hitam

Sekiranya baju yang dipilih kehabisan stok, maka baju lain akan digantikan dimana anda juga boleh memilih SATU dari  beberapa pilihan yang ditawarkan

Yeahhh..best kan??

Kalau korang nak join boleh klik SINI .

FIRST GIVEAWAY RAMADHAN 2016 BY AYU BARBYDOL



Syarat-syaratnya ialah :- 
1. Buat 1 entry yang bertajuk FIRST GIVEAWAY RAMADHAN 2016 BY AYU BARBYDOL 
2. Follow Blog : Ayu Barbydol , De' Ayu Boutique  & Macam-macam cite 
3. Like Page : Blog Ayu Barbydol , De'Ayu Boutique & Macam-macam Produk
4. Follow Instagram : Ayu Barbydol , De'Ayu Boutique & MMP


June 5, 2016

Niat Puasa Bulan Ramadhan


Alhamdulillah, sedar tak sedar besok kita mula berpuasa. Korang jangan lupa niat puasa tau. Nak baca hari-hari pun boleh, nak baca sebulan punya pun boleh. Nanti takdelah alasan tak puasa sebab tak niat. Haha, kalau korang tu kucik macam si Firash boleh lah terima. Huhu

Tahun ni puasa saya meriah sikit. Eh, bukan sikit. Banyak. Hehe, tahun ni dapat berpuasa dengan suami. Alhamdulillah. Setelah 3 tahun puasa asing-asing, dapat juga bersama-sama tahun ni. Yang paling best sekali ada si Firash. Hehe. Macamlah budak kucik tu tau mama dengan ayah die tengah puasa.

Okeylah korang. Selamat berpuasa dan selamat berterawih. Jangan lupa malam ni dah terawih ye......

Wassalam.

June 2, 2016

Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin

MINI GIVEAWAY RAMADHAN 2016 BERSAMA AZLINDA ALIN 


Bersempena dengan bulan Jun 2016 yang merupakan bulan Ramadhan Al Mubarak, ulang tahun perkahwinan ke-4 mummy dan kelahiran putera sulung mummy, Dzal Aidi Fiqry yang kedua tahun. Mummy berbesar hati untuk menjayakan satu Mini Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin khas untuk pembaca blog mummy www.azlindaalin.com . Mummy tak buat syarat berat untuk Mini Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin. 





SYARAT WAJIB UNTUK MINI GIVEAWAY RAMADHAN 2016 BERSAMA AZLINDA ALIN


Syarat-syarat Mini Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin kali ini nak follow boleh, tak nak follow pun boleh ! 

Yang wajib ialah buat entri blog yang bertajuk Mini Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin.


Boleh, kan? Mudah tak? 


SYARAT-SYARAT LAIN UNTUK MINI GIVEAWAY RAMADHAN 2016 BERSAMA AZLINDA ALIN

:-




Follow blog azlindaalin,   Add To Circle Google+ Azlindaalin ,  Follow Instagram Azlinda Alin , Like Fanpage azlindaalin.com



Antara hadiah yang di tawarkan untuk Mini Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin ini ialah :-


  • Duit Raya RM10 + Kad Raya Azlinda Alin untuk 2 Pemenang
  • Novel RINDU AWAK SEPARUHNYA - SITI ROSMIZAH untuk 1
  • Tudung Bawal Berbatu + Kad Raya untuk 1 Pemenang
  • Brooch Tudung / Butang Baju Melayu + Kad Raya untuk 2 Pemenang
  • Bloglists (untuk daily blog walking) + Kad Raya untuk 5 Pemenang


Tarikh Mula Giveaway : 
2 Jun 2016 (Anniversary / Ulang Tahun Perkahwinan)

Tarikh Tamat Giveaway :  
25 Jun 2016 11.59 malam (Hari Jadi Dzal Aidi Fiqry) 

Tarikh keputusan pemenang akan di umumkan pada : 
27 Jun 2016 (Isnin)


Terima kasih kerana sudi sertai Mini Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin. Semoga berjaya ;)




Siapa Blogger Hasrul Hassan ni?

Hai korang,

Sebenarnya saya nak kenalkan korang dengan sorang blogger yang sangat pakar dalam dunia blog ni. Mesti korang tertanya kan. Apa yang hebat sangat pasal dia ni? Ha jom kita gali sama-sama.

Masa awal berkecimpung dalam dunia blog ni, saya tercari-cari tempat rujukan untuk saya memantapkan lagi ilmu pasal dunia blog ni. Yelah, bukannya kalau kita dah jadi blogger ni kita terus dikenali ramai kan. Silap-silap diorang tak tau pun blog korang tu wujud. Sedih betul.

Masa tu memang jeles dengan mereka-mereka yang memang dah terkenal. Hari-hari saya fikir, macamana diorang boleh terkenal dekat blog. Bila baca entri diorang pun banyak bercerita pasal kehidupan harian. Masa tu saya pun mulalah tulis pasal kehidupan harian saya. Tapi trafik blog masih macam tu jugak. Sehari nak jejak 100 pv pun susah.

Sampailah satu hari tu, masa tengah merayau-rayau dekat blog saya terjumpa dengan blog hasrulhassan.com, dari situlah saya mula belajar pelan-pelan pasal teknik seo, pasal teknik affiliate, macamana nak tulis entri dengan betul, dan yang paling penting sekali cemane nak apply iklan adsense.

Dengan ilmu yang saya belajar dari beliau Alhamdulillah saya berjaya menaikkan traffik blog saya sedikit demi sedikit. Kalau korang pun rasa macam lost je dekat blog ni, boleh je minta beliau tunjuk ajar. Beliau pun tak kedekut ilmu. Hehe..

Gambar dekat atas ni lah printscreen dari blogger hasrul hassan. Dan lagi satu, beliau tengah buat segmen. Dalam segmen tu dia tanya " Kenapa anda suka blog anda dimasukkan dalam bloglist blog hasrulhassan.com?"

Dan jawapan saya " Giler ke tak suka bila blog tersenarai dalam page paling hangat lagi meletop-meletop dengan beribu-ribu pageviews sehari? Hahaha, kalau korang nak tau, bila blog korang dah masuk dalam senarai bloglist hasrul hassan ni, korang punya pageviews pun InsyaAllah akan melonjak sekali. Kiranya macam tumpang sekakilah. Tapi, syaratnya korang kena rajin update entri lah yek. Kalau dah tersenarai tapi dok senyap je memang tak naiklah pv korang "

Okeh, kalau korang pun nak join jugak segmen yang otai blog ni anjurkan boleh klik ---> http://www.hasrulhassan.com/

Good luck dan sampai berjumpa lagi.
Wassalam.

June 1, 2016

Sibuk sangat ke?

Assalamualaikum korang,

Harini saya nak share sikit dengan korang kerja yang saya buat sejak bertukar ke daerah Kota Tinggi ni. Almaklumlah, sejak bertukar ke sini, saya jarang menaip entri yang dari hati ke hati. Banyak benda baru yang saya kena belajar.

Dulu masa di Kuala Lumpur kerja saya senang je. Dan saya memang ada banyak masa nak merayau-rayau dari satu blog ke satu blog. Walaupun masa tu ada kekangan dengan talian internet. Tapi saya dapat juga terjah blog-blog korang.

Tapi sekarang ni, saya tak punya masa yang banyak nak ke sana-sini. Apa yang menariknya dekat sini, talian internet tiada batasan. Bunyi macam hebat kan. Malangnya, saya tak de masa pula nak merayau-rayau ke blog kawan-kawan saya. Rindu sangat nak bukak tab banyak-banyak lepas tu tinggalkan komen. Hehe.. Maafkan saya ye kengkawan. InsyaAllah jika ada kesempatan saya akan terjah balik blog korang.

Kalau korang nak tau, saya sekarang kena kawal selia koperasi. Senang cakap saya kena pantau koperasi dan dalam masa yang sama saya juga kena bantu koperasi yang ada masalah. Macam-macam perangai manusia yang saya jumpa dekat sini. Masalahnya pulak bukan semua sama je. Semua ada masalah masing-masing. Tak puas hati dengan pengurusan, kewangan tak di selenggara dengan betul, nak pinda undang-undang kecil, tak tahu nak buat akaun koperasi dan macam-macam lagilah.

Dekat sinilah cabaran kerja saya bermula. Nak selesaikan masalah koperasi saya kena arif dengan akta koperasi, undang-undang kecil koperasi dan juga peraturan koperasi. Dalam setiap apa pun jawapan yang saya bagi dekat koperasi kena ada bukti dari mana saya dapatkan akta tersebut. Benda yang paling saya takut sekali bila saya tersilap guide. Takut nanti diorang akan mengungkit dan akan menyalahkan kita 100%.

Sebab tu kena study betul-betul. Kena penuhkan ilmu dalam dada. Nasib baik rakan seperjuangan dah lama dalam bidang ni. Ada jugalah tempat rujukan. Pengalaman yang dia kongsikan saya simpan ketat-ketat dalam kepala supaya nanti bila tiba masa saya kena berdepan koperasi, ilmu yang saya sedut tadi dapat lah saya curahkan pada koperasi-koperasi yang di bawah seliaan saya.

Tapi bila masa saya kena berdepan dengan koperasi?

Kalau korang nak tahu, sekarang ni musim mesyuarat agung koperasi. Kalau jadual pegawai saya penuh, saya yang akan hadir ke mesyuarat agung tu. Masa tulah saya akan selia perjalanan mesyuarat koperasi. Cabarannya dekat sini, koperasi akan terus kemukakan soalan dan saya kena pantas bertindak buka buku akta untuk cari jawapan. Tapi kalau tak dapat jawab pun soalan tu saya boleh bawa balik ke pejabat dan bagi jawapannya secara bertulis.

Tapi, bukan berkaitan masalah yang melibatkan undang-undang koperasi je saya kena buat. Ada lagi satu yang memang mencabar. Yang tu nanti saya akan kongsikan dalam entri yang lain ye. Harap-haraplah lepas ni saya dapat update entri yang macam ni lagi. Aaminn..

Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign