Kasih Juju: July 2016

July 25, 2016

Hebahan Hari Koperasi Negara Peringkat Negeri Johor.

Suruhanjaya Koperasi Malaysia Cawangan Negeri Johor (Suruhanjaya) akan menganjurkan majlis sambutan Hari Koperasi Negara 2016 Peringkat Negeri Johor (HKNPNJ 2016) bermula pada 29 hingga 31 Julai 2016 bertempat di Persiaran Dato' Ismail Hassan, Kluang, Johor.
Majlis perasmian sambutan tersebut akan di adakan sebagaimana ketetapan berikut :
Tarikh : 30 Julai 2016
Masa : 9.30 pagi
Tempat : Persiaran Dato' Ismail Hassan, Kluang, Johor
Perasmi : YAB Dato' Mohamed Khaled Bin Nordin, 
Menteri Besar Johor

Sambutan majlis HKNPNJ 2016 di adakan bertujuan untuk memberi pengiktirafan ke atas sumbangan sektor koperasi kepada pembangunan sosio ekonomi negara, memperlihatkan pencapaian dan kejayaan gerakan koperasi kepada masyarakat mempromosikan konsep berkoperasi sebagai institusi keusahawanan dan mewujudkan jaringan perniagaan di kalangan koperasi dan usahawan.
Pelbagai program telah diatur sepanjang sambutan 3 hari tersebut yang meliputu pameran & jualan produk/perkhidmatan koperasi, ceramah perdana, karaoke coop idol, zumba, pertandingan memasak/mewarna/teh tarik, pertandingan pidato koperasi sekolah, keceriaan & kebudayaan dan banyak lagi aktiviti menarik disajikan.
Semua pemimpin koperasi, anggota-anggota koperasi dan orang ramai adalah dijemput hadir. Kami percaya kehadiran Ybg Dato'/ Datin/ Tuan/ Puan akan dapat memeriahkan lagi sambutan yang akan di adakan.
"SATU UNTUK SEMUA, SEMUA UNTUK SATU"

July 19, 2016

Lirik : Ku Rela Dibenci - Aiman Tino


Lirik : Ku Rela Dibenci - Aiman Tino

Ku tertawa kau menangis
Engkau tertawa aku menangis
Kerana dirimu oh sayangku

Kesudahan tiada henti
Hanya yang tinggal igauan mimpimu
Ternanti-nanti

Sering kali aku diuji
Air mataku terus mengalir
Membasahi didadaku

Hanya ratapan didalam hati
Semoga tercipta kesudahan
Yang dinanti

Ku Inginku dibenci olehmu
Agar kenangan manis
Terus terpadam Selamanya

Menghitung menunggu mati
Agar kau jumpa yang dinanti
Semoga pemergianku ini
Terbaik untukmu

Tak sanggup ku dibohongi
Ku rela di jemput Ilahi
Kerna dia ku sanggup pergi
Hanya disana kekal dan abadi

Ku Inginku dibenci olehmu
Agar kenangan manis
Terus terpadam selamanya

Menghitung menunggu mati
Agar kau jumpa yang dinanti
Semoga pemergianku ini
Terbaik untukmu

Tak sanggup ku dibohongi
Ku rela di jemput Ilahi
Kerna dia ku sanggup pergi
Hanya disana kekal dan abadi

Hanya disana Kekal dan abadi

Lirik lagu: Hidupku - Spider



Lirik Lagu - Hidupku by Spider

Aku ingin kau tahu perasaan hatiku
Tanpamu di sisi hidup seakan mati

Sesak nafasku ini bagai tiada udara
Gelap segala-galanya

Aku tak berdaya untuk melangkah
Mengharunginya

Hidupku
Bagai tak bermaya tanpa cintamu

Aku ingin kau tahu kau selalu dihati
Tak akan ku biarkan leka dari pandangan

Sesaat pun tak pernah aku melupakanmu
Walau terpisah jauh

Aku tak berdaya untuk melangkah
Mengharunginya

Hidupku
Bagai tak bermaya tanpa cintamu

Aku tak berdaya untuk melangkah
Mengharunginya

Hidupku
Bagai tak bermaya tanpa cintamu

Giveaway Minyak Wangi Braveheart & Sweetheart DD Cosmetics Di Mialiana.com



MINYAK WANGI BRAVEHEART


Braveheart merupakan minyak wangi lelaki khusus untuk memberi motivasi golongan ini supaya berani berhadapan dengan kehidupan, kenyataan dan segala kemungkinan.

Ia tampil menguasai seluruh jiwa pemakainya. Membangkitkan iltizam seorang lelaki  yang sempurna. Haruman penuh imaginasi. Gandingan aroma anggur yang menggiurkan, membawa mesej tersendiri pada diri pemakai. Haruman ini membawa dimensi baru untuk lelaki urban yang masih tersimpan ke jiwa kedesaannya. Ekstrak anggur, musk dan casmerewood memberi percikan nota-nota haruman yang penuh maskulin dan ikonik.

Komposisi segar ini mampu memperkasakan penampilan jejaka yang memakainya. Gabungan ramuan inilah yang diperlukan setiap lelaki hebat dalam misi berinspirasi. Lelaki di sebalik Braveheart berjiwa pelindung, gagah, penuh wibawa dan kekal romantik.



MINYAK WANGI SWEETHEART


Haruman yang telah memukau ribuan pencinta dan pengumpul minyak wangi. Diinspirasikan dengan bau tumbuhan dan boleh dibawa solat.

Sweetheart digambarkan ibarat semanis bayangan wajah, kesempurnaan dan keanggunan. Haruman ini dirumus khas dengan pati segar yang memukau kalbu berunsur haruman terpilih seperti vanilla, rose, buah plum dan mandarin.

Aroma sweetheart menjanjikan kepuasan, keseronokan dan keindahan. Setiap nota haruman ini memberikan keasyikan berbeza. Vanila mengusik peribadi pemakai dengan gaya feminin. Manakala mandarin melayangkan kesegaran, menitip kecergasan. Nota haruman buah plum membangkitkan energi dan kemanisan.

Kelebihan & Keunikan Minyak Wangi Braveheart & Sweetheart

Minyak wangi keluaran DD Cosmetics diinspirasi dengan bau tumbuhan dan semulajadi serta boleh dibawa solat. Pati minyak wangi Braveheart dan Sweetheart diimport dari Paris. Kemudian, ekstrak haruman ini diformulasikan mengikut kesesuaian dan cita rasa pengguna Malaysia. 

Haruman ini mampu bertahan 12 hingga 24 jam sehari dan bergantung dengan aktiviti yang dilakukan.

Harga mampu milik juga ditawarkan kepada pengguna iaitu hanya RM49.90 sebotol yang berukuran 30 ml manakala untuk Sabah Sarawak hanya RM59.90.

PEMBELIAN SECARA ONLINE VIA STOKIS KERINCHI – KIOSK ONLINE TERMURAH

Kerinchi.com merupakan pemborong, pengedar dan penjual online pelbagai produk kecantikan, kesihatan bagi Putrajaya, Bangi, Sepang, Salak Tinggi, Puchong, Kajang, Seri Kembangan dan seluruh Malaysia.

Antara produk kesihatan dan kecantikan yang dijual di Kerinchi.Com ini ialah D’Herbs, V’Asia, Jamu Ratu Malaya, Tropica Bioherbs, Jamu Jelita, Jamu Ratu Dara, Jamu Mirafica Plus dan DD Cosmetics

Instagram : @KerinchiDotCom
WhatsApp: 018-233 1211


DD Cosmetics sangat mengalu-alukan mereka yang berminat untuk mendaftar menjadi stokis dan ejen. Sebarang pertanyaan mengenai produk boleh hubungi:-

WhatsApp: 019-2018 014





SILA JAWAB SOALAN-SOALAN BERIKUT
  1. Umur anda? 32 tahun 
  2. Jantina anda?  Perempuan
  3. Saya patut dipilih oleh DD Cosmetics dan seterusnya bersetuju untuk membuat entri review minyak wangi Braveheart / Sweetheart berdasarkan pengalaman saya kerana saya sangat suka kepada haruman rose dan vanilla. Jadi saya tertanya-tanya, adakah minyak wangi keluaran DD Cosmetic ni boleh penuhi keinginan saya atau pun sekadar biasa-biasa saja. 

Giveaway Minyak Wangi Braveheart & Sweetheart DD Cosmetics Di Mialiana.com ini dianjurkan pada 19 hingga 29 Julai 2016 oleh blogger Mia Liana dengan kerjasama DD Cosmetics dalam mencari 15 orang blogger. Kepada blogger yang berminat nak join, sila klik SINI. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.

July 17, 2016

Selamat Hari Raya Korang

Assalamualaikum korang,

Lama sangat tak bersiaran nih. Mood puasa berjangkit terus ke mood raya. Langsung tak sempat nak hapdet cerita-cerita sibuk tersebut. Haha.. Apelah yang aku mengarut nih.

Saya tengok ramai yang berkongsi gambar-gambar raya korang dekat blog. Kemain lawo dan hensem lagi yek memasing. Maklumlah, semua nak bergaya dengan baju baru, tudung baru, kasut baru, henbeg baru. Ha... Apa lagi yang baru? Eksaited sangat kan.

Raya saya tahun ni sederhana je. Takde henbeg baru, takde kasut baru. Baju raya je baru. Alhamdulillah, bersyukur sebab masih dapat meraikan lagi hari kemenangan setelah sebulan berpuasa. Eh, sebulan ke? Haha.. Tetttt...

Dalam pada xde henbeg dengan kasut baru tu, saya sempat jugalah tukar baju baru dekat blog ni. Sebelum ni template blog ada masalah. Tak boleh nak view blog langsung. Terus di bawaknye ke page template yang saya download tu. Sakit hati betul. Mood nak hapdet blog pun melayang ntah kemane. Penyudahnya terpaksa cari adik-adik yang memang amik job design blog.

Alhamdulillah, akhirnya bertemu juga dengan sis Maisarah Sidi. Harga yang dia bagi pun berpatutan. Boleh pilih pakej yang kita nak. Lagi banyak yang kita nak, lagi tinggilah bayarannya. Tapi kalau bayar memahal, hasilnya yang macam blog saya ni ha, saya rasa takde masalah pun. Next time kalau rasa-rasa dah boring dengan template korang tu boleh lah minta sis Maisarah tolong edit kan. Hehe..

Okehlah korang, saya nak sambung buat kerja ni. Ada banyak kerja yang nak dibuat ni ha. InsyaAllah kita jumpa lagi di entri yang lain yek.

Wassalam.

July 13, 2016

Segmen Sesuci Lebaran By Hani Rahman

Syarat-syarat :-
1. Follow blog Kisah Hidup Ku & Jom Bercontest
2. Add FB Hani Rahman
Twitter @HaniFadhlina

Rebut Duit Raya RM50.00 By Cik Akak

Syarat-syarat untuk join

  1. Anda mestilah seorang blogger Malaysia.
  2. Follow blog cik akak.
  3. Tempek banner di atas dalam entri anda.
  4. Letak tajuk "Rebut Duit Raya RM50.00 By Cik Akak"
Giveaway tamat : 25.07.2016 jam 7.00 pagi
Pemenang akan diumum pada 25.07.2016 jam 8.00 pagi

Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign