Kasih Juju: January 2016

January 27, 2016

Segmen irrayyan | Sejarah Blog Kasih Juju

Segmen irrayyan | Sejarah Blog

Sejarah blog Kasih Juju

Untuk pengetahuan pembaca blog kasihjuju.com, pada asalnya blog ni bernama juliajamaludin.blogspot.com. Saya menang kontes SEO dan terus tukar domain blog ni. Alhamdulillah, tercapai juga impian nak tukar domain tahun ni.

Kenapa saya memilih nama Kasih Juju? Sebabnya saya memang seorang yang pengasih orangnya. Haha, sila muntah. Juju tu pula gelaran yang diberikan oleh teman-teman rapat. Untuk mengabdikan nama Juju tu, saya pun letaklah sekali dekat domain blog. Semoga terus diingati.

Pada awal penubuhan blog ini, saya tak berapa serius sebenarnya. Buat pun atas dorongan adik yang pada ketika itu belajar dalam jurusan teknologi maklumat. Dia menyarankan saya buat satu blog kerana kerja yang saya buat masa tu membolehkan saya untuk memuat naik entri baru setiap hari.

Kebetulan pula memang komitmen kerja saya tak tertumpu pada komputer. Jadinya sambil buat kerja hakiki saya boleh menumpukan perhatian pada entri blog. Memang bahagia sangat masa tu.

Tapi sekarang komitmen kerja dah lain. Kena jumpa pelanggan. Kena buat macam-macam. Harap-harapnya saya dapat mengekalkan blog tersayang ni sampai bila-bila. Sekarang pun tak sempat sebenarnya nak update entri. Tapi saya cari juga masa dan ruang untuk menaip. Alhamdulillah, siap juga satu entri. Yahoooo.

Kalau korang nak tau. Saya ni sejak dari zaman sekolah memang suka kumpul lirik lagu. Sampaikan buku untuk lirik tu je ade 2 ke 3 buah. Ha sape yang ade hobi macam saya sila angkat tangan. Hehe, kita geng.

Bila dah buat blog pun masih juga suka kumpul lirik lagu. Siap buat tab khas lagu tuh. kalau korang nak tau boleh klik tab Lirik dekat bawah header tu ye.

Okeh, rasanya tu saja buat masa ni. Korang kalau nak join segmen ni just klik je dekat header Mommy Irra tu ye. Till we meet again. Love ya.

Wassalam.

Sabar Itu Indah

Assalamualaikum semua..

Kembali bersiaran setelah beberapa hari tak ke udara. Haha, ayat da macam penyampai radio pulak. Ade yang rindu entri kite tak? Mesti takde kan. Tettttt..

Untuk pengetahuan korang, saya dah mula bekerja di negeri kelahiran sendiri. Sepatutnya bila dah dapat balik tempat sendiri kita akan jadi seronok lah kan. Tapi malangnya. Indah khabar dari rupa. Hadoi, sabo jelah engkorang ni.

Rasa kesal sangat dengan sikap orang-orang kita ni. Mudah sangat percaya dengan cakap-cakap orang. Bila dah jumpa depan-depan tak nak pulak bertanya. Pastu suka-suka buat spekulasi.

Okeh, tak mo cakap banyak-banyak. Kebenaran pasti akan diketahui juga akhirnya. InsyaAllah. Amin.

Jumpa lagi di lain entri ye kawan-kawan. maaf sangat-sangat kalau saya tak sempat nak blogwalking. Masih dalam proses penyesuaian diri. (Psst...minggu depan tukar cawangan Kota Tinggi pula.) Doakan yang terbaik untuk saya.

Wassalam.




January 18, 2016

Giveaway Cash RM500 Jan 2016 by Emas PutihI

Giveway January Cash RM500 by Emas Putih|  Salam. Dijemput join GA uzu ni. GA pertama untuk tahun 2016.  Sila tekan banner kalau nak join GA ini. Terima kasih.
[Tekan Banner Di Atas Untuk Join]
Ini ada satu produk baru yang membantu menghilangkan jerawat dalam masa 24 jam iaitu REFINITY Acne Hydrogel ! Ada 6 sebab kenapa anda perlu mencuba hilangkan jerawat anda dengan cepat iaitu :

1. PANTAS BERTINDAK
Formulasi Acne Hydrogel FOKUS pada rawatan jerawat dan bekas jerawat bagi menjadikan wajah anda kembali licin bersih berseri.

2. SENANG & MUDAH
Hanya sapu 2 kali sehari dan tunggu hasilnya. Cepat meresap dan kering tanpa rasa kesan minyak.
3. SESUAI UNTUK KULIT SENSITIF
Tidak seperti produk lain di pasaran, Acne Hydrogel diperbuat dari bahan herba Asli yang sangat efektif dalam rawatan jerawat dan bebas dari bahan kimia. Oleh itu, ia sangat sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif.

4. PENGIKTIRAFAN
Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (NOT151105679K) dan Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PO-BMF-PPIM01407). Diyakini halal dan dijamin keberkesanannya.

5. 98% PENGGUNA BERPUAS HATI
Hampir 10,000 botol dijual setiap bulan dan hampir kesemua pengguna berpuas hati dengan kesannya. Setiap hari kami menerima testimoni positif dari pengguna.
Sesiapa yang berminat boleh dapatkan REFINITY Acne Hydrogel di http://refinity.com.my/ . Hilangkan jerawat anda semudah A B C dan sepantas kilat dalam masa 24 jam !! 

Harga  : RM70 sebotol / 2 botol RM130 *hargapromosi*
SMS / WhatsApp : ‘CLEAR’ ke  019-544 3000

Giveaway January2016 Cash RM500 by Emas Putih disponser oleh Emas Putih , dan Refinity Malaysia. Terima kasih kerana join GA ini :)

January 13, 2016

Weekend di Picknik, Publika Solaris Damansara

Assalamualaikum korang, harini nak share aktiviti sempena minggu terakhir bergelar warga kota. Sangat-sangat jarang sebenarnya saya berada di KL pada hujung minggu. Tapi dek kerana nak pindah Johor dah, saya korbankan sikit masa tu.

Apa yang saya buat? Haa... Aktiviti yang menyeronokkan lah. Keluar dengan BFF dari tengahari sampai tengah malam. Ade 3 tempat yang kami pergi dan semuanya tempat makan. Hah, memang sihat sangat aktiviti ni kan. Well, sape yang tak suka makan? Meh sini nak tengok muka sikit.

Mula-mula kitorang tak plan pun nak singgah makan dekat kedai Chef Nik ni. kami mencari kedai lain sebenarnya. Tapi malas nak mencari, kami terus je ke restoran Chef Nik. Untung-untuk dapat jumpa dia. Haha..

Kalau korang nak tau, restoran ni berkonsepkan open kitchen. Jadi jangan terkejut pula kalau nampak banyak orang tengah masak dekat pintu masuk. Hehehe..

Kat atas ni antara menu yang sempat saya klik. 

Okeh, makanan dah sampai. Jom kite ngap.. Kitorang order spageti je sebab dah memang plannya nak jalan-jalan cari makan. So, tak bolehlah nak penuhkan perut dekat restoran pertama ni. Karang rugi pulak tak dapat nak makan kat tempat lain.

Ni alamat restoran Chef Nik:
Picknik Comfort Food Café

Location: A4-UG1-05, Publika Solaris Dutamas, Jalan Dutamas 1, 50480 Kuala Lumpur.
Tel: +603 64116499
Opening Hours: 12:00 pm – 11:00 pm (everyday)

Next entri pasal Cat Cafe pulak. Stay tuned!

January 12, 2016

First Segmen : Mini Giveaway By Si Chubby

http://sichubbyy.blogspot.my/2016/01/first-segmen-mini-giveaway-by-si-chubby.html

SYARAT SYARATNYA

  1.  Follow blog Si Chubby yang kuat membebel iniii . I will check one by one and followback .
  2. Mesti wajib tepekkan banner yang si chubby buat khas siap dengan karton muka original si chubby dibawah ini , tepekkan dalam entry korang and backlink banner ke entry INI .
  3.  3.Jawab soalan dari si chubby . Satu soalan tapi 3 fasa . macam biasa , BEBELAN paling kreatif akan dipilih . Soalan nya adalah :-
i) Apa impian korang yang sebenarnya ? And apa usaha korang untuk mencapai impian tu ? Kalau tidak tercapai ,apa korang akan lakukan ?

"Bercerita pasal impian ni kan. Ekceli saya ada 2 impian dan kedua-duanya dah pun tercapai. Alhamdulillah.
Firstly saya bercadang nak bertukar tempat kerja. Dari Kuala Lumpur ke Johor Bahru. Saya dah pun buat surat pertukaran pada bulan 4 tahun 2015. Bulan 12, 2015 baru dapat surat jawapan. Alhamdulillah, permohonan saya dah di terima dan diminta untuk lapur diri pada 17 Januari 2016.
Dalam tempoh menunggu surat permohonan balas tu, macam-macam orang saya jumpa. Setakat buat surat je memang lama giler la pihak sumber manusia nak layan. Kalau layan pun entah tahun bila dapat bertukar.

Impian saya yang satu lagi adalah saya nak tukar domain blog. Sejak tahun lepas lagi dah berangan nak tukar domain. Tapi disebabkan kena tukar sendiri setting blog, asyik bertangguh jela dari sebulan ke sebulan.
Dan akhirnya, semalam dapat hadiah domain free lepas join satu kontes seo. Alhamdulillah. Murah sangat rezeki awal tahun ni. Syukur. Alamak, macam panjang je karangan saya. hehe.. Ampunkan sis ye tuan blog :) "

    4.Tag DUA ORANG BLOGGER and of course, pastikan mereka tahu korang tag dia 
    5.Comment di entry ini dengan link entry korang . 

Dapat hadiah domain percuma setahun

Yeay, ramai yang teka hadiah yang saya menang semalam. Syabas untuk korang yang teka. Tapi takde hadiah la. Hehe.. Alert betul ye korang. Ni yang nak sayang korang ketad-ketad ni :)
Hadiah yang saya dapat adalah domain free selama setahun. Lepas setahun kena renew sendiri la ye. Tapi tak kisahlah sebabnya memang dah berazam nak tukar domain blog tahun ni. Tercapai juga akhirnya.

Yang seronoknya, pihak sponsor yang buatkan semua. So saya tak payah pening-pening nak tukar setting bagai-bagai. Dalam masa tak sampai 5 minit dah siap. Weeehuuuu...

Dan bermula tahun 2016, blog SukaGelak www.juliajamaludin.blogspot.com dah bertukar pada Kasih Juju www.kasihjuju.com.

Kalau korang nak tau kenapa saya pilih nama Kasih Juju ni boleh refer dekat entri segmen --> INI. Semuanya saya dah ceritakan dalam entri tu. 

Kasih Juju

Okeh, header yang tak berapa nak sedap mata memandang ni akan ditukar dari semasa ke semasa. Tak sempat nak buat. Minggu ni super duper sibuk. Hujung minggu dah nak pindah. Barang dekat rumah baru 60% kemas. yang dekat office ni satu ape pun tak usik lagi. Huwarghhh.. Ade sesape nak tolong tak?

Jumpa lagi di lain entri. Terima kasih sudi singgah ye kengkawan.
Wassalam

January 11, 2016

Barisan pelakon Cinta si Wedding Planner



Slot Akasia TV3 2016
28 Episod
Terbitan: Primeworks Studios Sdn Bhd

Barisan pelakon Cinta si Wedding Planner
Adi Putra - Fariz Adryan
Mira Filzah - Izara Batrisya
Shiqin kamal - Nadia / Shira
Fadlan Hazim - Bazli
Dian P.Ramlee - Pn Marina
Rosnah Johari - Mak Lang
Idris Md Diah - Pak Lang
Aleza Shadan - Pn Aisyah
Airis Yasmin - Nadhrah
Wan Sharmila - Irdina Haysa
Elvina - Dayana
Hanif Safuan - Hakimi

Menang Kontes SEO myideakini.com

Alhamdulillah, sejak celik pasal SEO ni banyak juga perubahan yang saya dah buat untuk memantapkan lagi blog kesayangan ni. Dan haritu, boleh pula menjebakkan diri dengan kontes SEO. Nak test juga sejauh mana kekuatan blog ni.

Dan resultnya......
Ha, nampak tak? Tak sangka weh boleh tersenarai dalam top 3. Yahoooo.... Tak sia-sia belajar pasal SEO ni. Cuma belum sampai tahap nak boost pageview jek. Kena sambung belajar lagi ni. Korang yang dah terer tu jangan lupe share sekali yek.

Walaupun dah bertahun berblog, tapi pageview blog ni tak begitu memberansangkan. Kena rajin update blog. Bukan tunggu mood datang baru nak mengarang. Walau macam mana sekalipun memang kena rajin update dan juga blogwalking. Bukan mudah nak bina jenama sendiri. Pasti ade je aral yang melintang pukang.

Korang nak tau ke hadiah ape yang saya menang?Ha.... Tunggu dekat next entri ye.
Sampai berjumpa lagi. Wassalam.

Siapa Mira Filzah ni?

Okeh, sebenarnya dah tengok lakonan si Mira Filzah ni dekat cerita Din Sardin. Comel betul dia pakai uniform JPJ dalam cerita tu. Masa tu tak terfikir pun nak google pasal si cantik manis ni sebab memang tau dia seorang blogger dan model.

Lepas tengok cerita Cinta si Wedding Planner ni terus timbul niat nak buat research sikit pasal die. Eh, dah bunyi macam psiko pulakkan. Hehe..

Jom tengok serba sedikit pasal beliau.

Nama Komersial :  Mira Filzah
Nama Sebenar : Nur Amirah Filzah Badiozaman
Umur  : 23 Tahun (2016)
Asal : Bangi, Selangor
Kerjaya : Pelakon, Model, Blogger dan Pengacara 
Pendidikan : Bekas pelajar cemerlang SMK Aminuddin Baki, Universiti Teknologi Mara (UiTM) Puncak Alam (Jurusan Perniagaan Antarabangsa).
Drama : Cinta Si Wedding Planner, Eksperimen Cinta, Dahlia, Dunia Lola
Pengacara Program TV : Qari Junior TV3, Hijabista & KL TV
Telefilem : Din Sardin, Abang Haji, Abang Beduk, Nasi Dagang Lembu Korban
Blog : http://mirarafilzah.blogspot.com/
Twitter : https://twitter.com/mirafilzah
Instagram : https://www.instagram.com/mirafilzah_/


Itu je yang dapat dikongsikan. Terima kasih sudi singgah :)
Wassalam.

January 8, 2016

Lyric Janam Janam - Dilwale (With translation)

Lyric Janam Janam - Dilwale (With translation)
pic source - google image

Janam janam janam saath chalna yunhi
Kasam tumhe kasam aake milna yahin
Ek jaan hai bhale do badan ho judaa
Meri hoke hamesha hi rehna
Kabhi na kehna alvida
Meri subah ho tumhi
Aur tumhi shaam ho
Tum dard ho tum hi aaraam ho
Meri duaaon se aati hai bas ye sadaa
Meri hoke hamesha hi rehna
Kabhi na kehna alvida
Aha ha ha...
Meri hoke hamesha hi rehna
Kabhi na kehna alvida..
Teri baahon mein hai mere dono jahaan
Tu rahe jidhar meri jannat wahin
Jal rahi agan hai jo ye do tarfa
Na bujhe kabhi meri mannat yahi
Tu meri aarzu, main teri aashiqui
Tu meri shayari, main teri mausiqi
Talab talab talab bas teri hai mujhe
Nashon mein tu nasha banke ghulna yunhi
Meri mohabbat ka karna tu haq ye adaa
Meri hoke hamesha hi rehna
Kabhi na kehna alvida
Meri subah ho tumhi
Aur tumhi shaam ho
Tum dard ho, tum hi aaraam ho
Meri duaaon se aati hai bas ye sadaa
Meri hoke hamesha hi rehna
Kabhi na kehna alvida
------------------------------------------------------------------------------------------------------

Forever Forever (Stay with me)

Forever, forever, forever, Walk by my side
Promise me that will meet me again
We are two bodies, but our hearts beat as one
Be mine, forever
Do not leave me ever
Υou are my twilight
for you, my heart aches
And only you can allay the pain
I have only one wish ever
Be mine, forever
Do not leave me ever
Aha ha ha...
Be mine, forever
Do not leave me ever
Both my worlds are there in the embrace of your arms
Wherever You reside, my heaven is right there
If this flame of desire is burning, it burns so from every direction
I pray taken for granted the flame never goes out
You are my desire, I am Your love
Are the words in my poem, I am your music/tune
I am thirsty only for You
In my veins, always remain this way like an intoxicant
Fulfil this desire of my love
Be mine, forever
Do not leave me ever
Υou are my twilight
for you, my heart aches
And only you can allay the pain
I have only one wish ever
Be mine, forever
Do not leave me ever

Segmen Blogwalking | Yaya Cendana



klik banner kalau nak join ye.

Jom join segmen ni ye kengkawan. boleh tingkatkan trafik blog, boleh tambah kenalan.:)


Give Away Bernilai RM500 by Nurfuzie & Mamalink

klik untuk join
Give Away Bernilai RM500 by Nurfuzie & Mamalink | Bersempena Tahun Baru 2016 dan Hari Lahir Cik EN pada 16 Januari nanti, cik en berbesar hati untuk mengadakan Give Away Bernilai RM500 by Nurfuzie & Mamalink yang akan berlangsung pada 4 Januari 2016 sehingga 31 Januari 2016. Hanya perlu mengikuti syarat syarat dibawah dan korang berpeluang menjadi salah seorang pemenang daripada 27 pemenang untuk merebut hadiah hadiah bernilai RM535. 

Follow Blog Di bawah

Follow Page

Instagram

Bloglist

Hadiah? Mesti terlepas pandang ini, Cik en dah keluarkan awal ye. Boleh rujuk di bawah ini
Senarai Hadiah Hebat
Dah submit entry? Boleh rujuk di bawah ini pula
Senarai Peserta Hebat

MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz




Assalamualaikum
MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz | MAA Takaful berhad merupakan satu syarikat insurance yang telah lama bertapak di Malaysia. Simpanan bertakaful MAA adalah simpanan yang dilaburkan di dalam dana syariah, yang menepati segala aspek- aspek yang telah ditetapkan dalam islam. Dana ini juga dilindungi oleh PDIM yang menjaga institusi perbankan dan insurans sekiranya terjadi apa-apa kepada syarikat pelaburan.

Peningkatan kos sara hidup yang tinggi kadang kala memaksa kita untuk membuat persediaan keewangan awal bagi mengelakkan sebarang kemungkinan yang tidak diingini berlaku pada masa akan datang. Lebih-lebih lagi persediaan KOS PENDIDIKAN ANAK-ANAK masa kini. Mennyedari masalah ini, MAA Takaful dengan berbesar hati menghulurkan tangan kepada anda para Ibu Bapa bagi membimbing anda dalam merancang keewangan dari aspek pendidikan anak-anak anda. Dengan perancangan keewangan ini, anda bakal menerima sebanyak RM 25 930.00 dengan hanya penyimpanan RM 100 setiap bulan. Memang berbaloi. Untuk maklumat lanjut sila klik (DI SINI).  


Bagi membantu anda mendapatkan maklumat terperinci tentang Pakej Pendidikan Takaful ini, boleh lah bertanya dengan mana-mana agent MAA Takaful ataupun bertanya secara personally dengan Encik Nizam di talian 0176338008 (call/whatsapp/telegram). Sudah pasti layanan istimewa akan diberikan. (Klik di sini kalau nak mengurat abang Nizam ni yer)

Anda semua inginkan barangan seperti Diari dan Cash khas dari MAA takaful? Jom join MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz. Syarat-syarat seperti berikut:

Syarat-syarat:

1. Sila follow blog di bawah
2. Buat satu entri SEBIJIK macam entri ni siap dengan banner dan backlink segala bagai dengan tajuk MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz. Nak mudah copy and paste coding kat bawah ni jer (WAJIB)

3. Dah sudah buat entri SEBIJIK macam entri ni, paste link URL entri dalam runagan komen di bawh ni.

Mudah kan? 3 step je. Tak banyak la. Hehehe 

Hadiah yang bakal di menangi

Tempat pertama - RM50 + Diari Khas dari MAA
Tempat kedua - RM 30 + Diari Khas dari MAA
Tempat ke tiga - RM 20 + Diari Khas dari MAA
Saguhati 1 - Diari Khas dari MAA
Saguhati 2 - Diari Khas dari MAA
Saguhati 3 - Diari Khas dari MAA

Pemilihan pemenang adalah secara random by Random.org

Jangan lupa join tau. Sila la war-warkan pada yang lain. Tarikh Tutup Penyertaan adalah pada 31 Januai 2016. 

**Senarai peserta akan di kemaskini dari semasa ke semasa.

With Love
Papaglamz

-seikian-





January 7, 2016

Persediaan menghadapi peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik

Assalamualaikum korang,

SukaGelak nak tanya, korang yang apply jawatan Pegawai Tadbir Diplomatik ni dah cek lom nama korang tersenarai ke tak untuk exam 19 Januari nanti? Kalau korang belum cek, better korang cek sekarang.

Okeh, pada yang dah terpilih tu tahniah diucapkan. Bukan senang nak terpilih. Dalam puluhan ribu yang memohon tu. Terselit juga nama korang. Syabas!

Kalau korang perasan, tahun 2014, tak de panggilan pun untuk jawatan PTD M41 ni. Mesti ramai yang mengeluh.

Jadi sekarang dah ada peluang, manfaatkan sebaik mungkin. Buat persediaan semaksimum mungkin. Macam mana nak buat persediaan? Meh sini SukaGelak nak tolong. Hehe..

Kalau korang nak kan rujukan, SukaGelak ada tak nak cadangkan rujukan lain selain rujukan yang memang dah terbukti membantu lebih 12 000 calon PTD sebelum ni.

Ye, korang kena percaya cakap SukaGelak ni. Dah banyak testimoni. Korang boleh dapatkan di;

[+] http://semakan.info/ptd

Jangan sia-siakan peluang yang ada. Buat persediaan mulai sekarang. Jangan bertangguh lagi okeh. Semoga korang berjaya. InsyaAllah.

January 4, 2016

SEGMEN : Jom Tukar Bloglist by Lyssasecret.Com


Nak join Segmen ni ? 50 blogger yang terawal dan mengikut kesemua syarat akan terpilih ! First come . First serve ! :D

Caranya mudah sahaja !

SYARAT WAJIB





1. Buat SATU entri bertajuk --->  SEGMEN : Jom Tukar Bloglist by Lyssasecret.Com
2 . Kemudian , ikut step seterusnya di blog Lyssa ye ----> http://www.lyssasecret.com/


**Boleh tambah ayat korang sendiri mengikut kreativiti masing-masing**

Segmen Awak Orang Mana?

Syarat nak join:
1. Follow blog ni.
2. Buat satu entry bertajuk: Segmen Awak Orang Mana?
2. Masukkan banner atas sekali [yang tulis nama segmen ni yee atas sekali tu yg ada budak kecik tiga orang hehe] dan backlink ke entry ini. Dalam entry tersebut, sila nyatakan warna banner yg anda mahukan dan anda orang mana. Kalau rajin, bagitau sikit apa best kat negeri korang. Kod warna boleh tengok SINI atau SINI
3. Dah siap, hantar link entry penyertaan anda di entry ini sahaja.

SEGMEN TAMAT 22 JANUARY 2016

Okey korang yang nak tau, SukaGelak orang Benut, Pontian, Johor. (Ade ke yang sama???)
Kod warna : F85A5A

Korang yang nak join klik je banner kat atas tu ye :)

Ketagih Blossom Blast Saga


Hai guys, harini nak cerita pasal satu ketagihan baru dekat smartphone. Game Blossom Blast Saga. Sape yang baru main game ni sila angkat tangan..... Meh sep sikit. Kita geng. Mana yang dah lama main pastu dah uninstall okeh, kita geng jugak. Hehe..

Kalau korang nak tau, dalam handphone SukaGelak cuma ada game candy crush saga dengan criminal case jek. Dulu install jugak la banyak-banyak. Tapi rasa macam semak je. Bukan boleh main semua pun game tu. Takde masa. Lagipun buat berat loading handphone je kan.

Okeh, berbalik pada game yang SukaGelak nak share ni. Sebenarnya terdownload dan terketagih. Eh, ade ke istilah terdownload tu? (Adik-adik yang tengah sekolah tu jangan guna ayat ni ye ). Pada masa entri ini di taip, nyawa untuk main game ni dah habis. Huhuhu.. Tension punya pasal terus buat entri. 

Ha, kan dah dapat satu entri. Korang kalau nak sama-sama ketagih main game ni jangan lupa download dekat Play store yek. mana boleh SukaGelak je ketagih sorang-sorangkan. Mestilah nak share.

Selamat bergumbira ye kawan-kawan. yang sekolah tu jangan nak gumbira sangat. fokus study okey.
Terima kasih sudi singgah.
Wassalam.

January 2, 2016

Segmen jom tambah follower blog 2016

Assalamualaikum korang,

Dihari ke-2 tahun baru ni, SukaGelak nak join segmen yang dianjurkan oleh otai blog bro HH. Korang pun meh la join ramai-ramai. Mana tahu kalau bertuah dapat masuk dalam bloglist. Untung-untung dapat jugak 'saguhati'. Nampak menarikkan? Jom join ramai-ramai yek.

Untuk pengetahuan korang, blog SukaGelak ni lebih kepada blog personal dan himpunan lirik lagu. Sebab dari sekolah lagi memang SukaGelak suka simpan lirik lagu. Siap ade buku lagi tuh
 Hehe.. Minat yang membawa sampai ke alam pekerjaan. Cuma sekarang ni tak payah nak tulis-tulis. Kita taip-taip pulak.

SukaGelak adalah seorang ibu kepada Muhammad Firash Helmi. Sekarang bekerja di ibu kota Kuala Lumpur dan InsyaAllah pertengahan bulan ni akan kembali berkhidmat di negeri kelahiran iaitu Johor Bahru.

Okeh, itu je serba sedikit pasal SukaGelak. Pada yang baru jadi kenalan tu, selamat berkenalan ye. And terima kasih sebab sudi singgah blog SukaGelak.

Wassalam
Segmen Jom Tambah Follower Blog 2016 - http://www.hasrulhassan.com/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-blog-2016.html

babab.net

Lilypie Second Birthday tickers Blogged.my

Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign