Kasih Juju: April 2016

April 29, 2016

Lirik Lagu Luvia Band - Patah Hati


Patah Hati - Luvia Band

Aku yang selalu berusaha
Untuk membahagiakan kamu
Namun inikah balasan dari mu
Kau malah duakan cinta ku

Ku kira engkau menyedari
Dan memohon maaf atas khilafmu
Tapi nyatanya kau malah putuskan aku 
Kau pilih cintanya untuk dirimu

c/o:
Aku terluka dan terluka lagi
Kau yang membuat ku patah hati
Kaun hancurkan semua mimpi-mimpiku
Selalu saja kau sakiti aku

Ku kira engkau menyedari
Dan memohon maaf atas khilafmu
Tapi nyatanya kau malah putuskan aku 
Kau pilih cintanya untuk dirimu

c/o:
Aku terluka dan terluka lagi
Kau yang membuat ku patah hati
Kaun hancurkan semua mimpi-mimpiku
Selalu saja kau sakiti aku

Aku terluka dan terluka lagi
Kau yang membuat ku patah hati
Kaun hancurkan semua mimpi-mimpiku
Selalu saja kau sakiti aku

Aku terluka dan terluka lagi
Kau yang membuat ku patah hati
Kaun hancurkan semua mimpi-mimpiku
Selalu saja kau sakiti aku

April 28, 2016

Lirik lagu Dekat Tapi Jauh - Forteen Ost Mr Boss, Miss Stalker


Dekat Tapi Jauh - Forteen

Tidak pernah ku merasa
Tak tentu arah batinku menyiksa
Sejak ke temu dirimu
Degup jantungku makin laju

Aku tak suka berpura
Sekiranya mahu akan ku kejar
Tetapi teragak juga
Andai terjatuh air muka

C/o:
Kamu di depan mataku
Dekat tapi jauh
Jauh dari dakapanku
Namun teringin ku mengenali
Mengenali hati

Aku cuba menghampiri
Dekat tapi jauh
Jauh dari pantauan mu
Harus ku mencuba lebih lagi
Mengenali kasih
Dekat tapi jauh

Tak mahu dalam hatiku 
Terburu-buru tidak menentu
Mungkin ku beria-ia
Tapi kau hiraukan saja

C/o:
Kamu di depan mataku
Dekat tapi jauh
Jauh dari dakapanku
Namun teringin ku mengenali
Mengenali hati

Aku cuba menghampiri
Dekat tapi jauh
Jauh dari pantauan mu
Harus ku mencuba lebih lagi
Mengenali kasih
Dekat tapi jauh
na na na

Kamu, Dekat tapi jauh
Jauh dari dakapanku
Namun teringin ku mengenali
Mengenali hati

Aku cuba menghampiri
Dekat tapi jauh
Jauh dari pantauan mu
Harus ku mencuba lebih lagi
Mengenali kasih
Dekat tapi jauh

April 25, 2016

GiveAway Mei by Ann

Assalamualaikum wbt..hii
Bismillahirahmanirahim..

http://rennyenqop.blogspot.my/2016/04/giveaway-mei-by-ann.html

Klik banner untuk menyertai

Cara menyertai:
  • Buat entry : "GiveAway Mei by Ann"
  • Follow syarat2 penyertaan
  •       Syarat penyertaan: 
  •            1. Follow blog sponsor
                    Ann CikNurul , MissBanu , AmirahAzman , UmieYana , #JMbelog ,  
                    Azira , Farrah
           2. Follow Ig Sponsor
                   @ann_ism @miss_syahbanu @firra_store @impianone  
                   @azira_freesia @frrhnd_
           3. Follow Fb Sponsor
                   CikNurul MissBanu , AmirahAzman , UmieYana , #JMbelog
           4. Follow twitter Sponsor
                   UmieYana
          5. Follow google+
                   Farrah
  • Senarai Peserta akan di update dari semasa ke semasa. Sambil join GA nie boleh lah BW blog2 lain..Selamat berGA :)
  • Sila tinggalkan link pada entry ini sahaja
SENARAI PESERTA
SENARAI HADIAH
Senarai Sponsor:


April 24, 2016

Segmen 12 Jam Bloglist #20 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Mei dan Jun 2016 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 24 April 2016, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #20 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 1 Mei 2016.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

April 18, 2016

Fesyen Terkini untuk Remaja Perempuan

Assalamualaikum korang.

Selamat hari Ahad. Pada yang tengah bercuti tu selamat berehat saya ucapkan. Saya tak cuti oi harini. Maklumlah, kerja di Johor mula hari Ahad. 

Kalau korang tengah lepak-lepak atas katil tu, macam liat je nak bangun kan. Apa kata korang baca dulu artikel yang saya nak kongsikan dekat bawah ni. Selain dapat tambah ilmu, dapat juga bergaya ikut trend semasa.

Fesyen sering menjadi topik perbualan yang hangat dikalangan penggemar fesyen di seluruh dunia. Dan fesyen juga merupakan salah satu bidang yang sentiasa berubah-ubah mengikut peredaran zaman. Kadang kala kita dapat lihat fesyen yang lama kembali diminati dan terdapat juga beberapa fesyen yang sentiasa diminati atau ‘evergreen’ seperti trend pemakaian leather, trend denim, dan trend floral prints.


Oleh itu, untuk entri yang ini kita akan berkongsi mengenai trend-trend fesyen terkini untuk remaja perempuan yang gemar bergaya dan tidak mahu ketinggalan dalam mengikuti rentak fesyen terkini. Check this out;

Long Cardigans

Bukan sahaja menjadi trending di Malaysia, pemakaian long cardigans seperti ini juga amat in di negara-negara Barat. Ia digayakan bersama koleksi pakaian kasual dan kadang kala juga dipakai bersama pakaian formal ke pejabat. 

Cullotes

Cullotes pula merupakan sejenis seluar yang berpotongan lebar dan mempunyai labuh di paras buku lali. Ia boleh digayakan bersama baju-t untuk satu penampilan kasual yang santai atau dipadankan bersama kemeja untuk gaya pejabat yang trendi.  

Fringe

Berikut merupakan elemen yang diambil daripada trend tribal yang cukup popular pada masa kini. Terdapat koleksi fringe skirts, fringe dresses, fringe tops and even fringe cardigans yang boleh anda temui di pasaran. 

Sweatshirts

Jika dahulu koleksi sweatshirts ini hanya dipakai ketika cuaca sejuk, namun kini ia cukup trending untuk dipakai pada bila-bila masa sahaja terutama sekali ketika hujung minggu!

Ha, korang. Amacam artikel saya harini? Harap-harap dapat membantu korang yang masih tercari-cari gaya berfesyen yang tengah 'in' sekarang ni. Bila kita dah seiring dengan dengan perkembangan fesyen semasa, barulah kita rasa lebih energetik bila keluar rumah nanti.

Okkay guys, jumpa lagi di lain entri. Terima kasih sudi singgah.
Wassalam.

April 17, 2016

GIVEAWAY NOVEL BY KATHY R'BAIN & CIK AKAK

http://kathyrbain.blogspot.com/2016/04/giveaway-novel-by-kathy-rbain-cik-akak.html


Sila klik banner untuk join dan info lanjut

April 13, 2016

GIVEAWAY APRIL 2016 By Mezquitalifestyle


SYARAT PENYERTAAN
  • Buat satu entry bertajuk GIVEAWAY APRIL 2016 By Mezquitalifestyle " & Copy Banner diatas
  • Tinggalkan URL dalam ruangan Komen Entri.
  • GiveAway adalah bermula dari 08 / 04 / 2016 sehingga 21 / 04 / 2016 (11.59pm)
  • Pengumuman pemenang berdasarkan Random.Org pada 25 / 04 /2016

HADIAH PENYERTAAN 

Mini Segmen by Syaidah Seha

Syarat penyertaan:

1. Buat entry bertajuk "Mini Segmen by Syaidah Seha" dan backlink ke entry ni.2. Follow blog Syaidah Seha3. Tinggalkan link entry di ruangan komen ini.

Hadiah :
Topup RM10 (2 pemenang)
Bloglist (5 blog)
Blog Review (5 blog)

----------------------------------------------------------------------------------------------

Okkay guys, harini jom join segmen ni pulak. Simple je kan syarat-syarat yang dia bagi.
Tutup mata pun boleh join. Eh....! Hebat betul kan. Hehehe..

Jom support segmen member blogger yerk.
Harap-harap bertuah lah blog KasihJuju ni. Fuh fuh fuh.. Haha

Terima kasih sudi singgah.
Wassalam.

April 10, 2016

Pakej Rujukan Peperiksaan Online Pegawai Teknologi Maklumat F41

Assalamualaikum korang,

Psst, korang yang dah apply jawatan Pegawai Teknologi Maklumat F41 dah semak belum nama korang kena panggil untuk turut serta dalam exam online kali ni tak?

Kalau belum semak, silalah semak sekarang. Bukan apa, takut nanti tak sempat nak buat persiapan nak hadap exam tu nanti. Semak di -->

[+] http://e-semakan.spa.gov.my/

Tahniah jika anda dipanggil ke sesi exam Online Pegawai Teknologi Maklumat F41.

Format untuk tahun 2016 sedikit berbeza, ada tambahan seksyen dan aturan seksyen yang berbeza. Ada 3 Seksyen kali ini;
- Seksyen A: Ujian Psikometrik
- Seksyen B: Pengetahuan Am
- Seksyen C: Penyelesaian Masalah

Nampak tak ada sesuatu di sana? Ehehe. Yup, Seksyen A itu dirangka untuk singkirkan seberapa ramai calon. Itu trick nya.

Syukur anda tahu ahaha!

Eh jika anda serius nak berjaya, ini rujukan yang anda perlukan;

[+] http://semakan.info/ptm/24183

Buat persediaan sehabis baik ya. Mungkin ini peluang terakhir anda dipanggil ke sesi exam online ini!

Hah, ni saya nak bagi preview kalau korang nak beli buku rujukan.

  • Penerangan Seksyen A, B & C 
  • 200 Soalan Contoh Seksyen A 
  • 60 Soalan Contoh Seksyen B 
  • 40 Soalan Contoh Seksyen C 
  • 83 ++ Nota Rujukan Pantas 
  • Tips Persediaan Exam 
  • Jawapan Seksyen A, B & C 
  • Jalan Kira Disediakan Untuk Seksyen C
klik untuk lebih jelas
klik untuk lebih jelas
klik unutk lebih jelas

BUAT TEMPAHAN SEGERA DI :

RF3 World Firmax3 Malaysia

Contest Cari Duit Raya 2016

Assalamualaikum korang, 

Haaaa, korang nampak tak header segmen tu? Bulan 4 dah ade segmen untuk hari raya 2016 tau. Advance sungguh blogger yang memang mantap lagi power ni. Siapa lagi kalau bukan sis akmaomar.com

Kali ni sis Akma nak buat contest blog. Saya pun dengan beraninya nak menyahut cabaran sis ni. kengkononnya blog dah memang nesra SEO sangat. Haha, confident level kena tinggi hokeh. Barulah kita boleh ukur berapa jauh kita boleh pergi.

RF3 World Produk Kecantikan dan Kesihatan Antarabangsa

image

Sebelum kita pergi lebih jauh, jom kita kenal dulu dengan produk-produk keluaran RF3World ni.

RF3 World syarikat pengeluar produk yang khusus untuk kesihatan dalaman dan luaran. Terdapat empat (4) produk terbaik yang sering mendapat permintaan tinggi, iaitu:
  1. SOULMAX3
  2. FIRMAX3
  3. O2MAX3
  4. SLIMAX3
FirMax 3 – adalah produk krim pertama RF3 World dan pertama di Malaysia menggunakan kaedah terapi dari bahan tumbuhan semulajadi dari seluruh negara.Sejenis produk penstabil hormon yang berfungsi sebagai pemulih hormon dalaman yang boleh merawat pelbagai penyakit yang berpunca akibat dari ketidakseimbangan hormon seperti tekanan, menguruskan badan, menegangkan payudara dan sebagainya.Ia diproses menggunakan teknologi Nano untuk menengangkan kulit dan memperbaiki sel kulit.


SoulMax3 – adalah produk minuman gabungan untuk kesihatan luaran dan dalaman yang menggunakan 7 teknologi dari 6 negara.Fungsi memperbaiki sel-sel yang mati dan bertindak menjadi antioksidan yang terbaik.Kesan yang sangat positif pada kecantikan kulit, kesegaran tubuh badan, minda dan yang paling utama untuk kehidupan yang sihat.
O2max3 – Serum khusus untuk pencerahan kulit yang mengunakan oksigen sebagai penghantar serum masuk ke dalam kulit. Berfungsi membersihkan, memperbaiki dan memutih wajah serta membunuh bakteria.Dalam masa sama ia juga boleh mengubah tekstur kulit kelihatan lebih licin dan cantik. Menghidrat dan menambah antioksida pada permukaan kulit, menambah baik penampilan kulit, tekstur, seri dan gaya hidup.
Slimax3 – Bukan sejenis pil kurus, lotion atau krim kurus. Slimax 3 menggunakan teknologi Monte Carlo yang berasaskan Gel Air yang mudah menyerap, tidak melekit dan tidak panas. Mengandungi 19 ramuan terpilih yang dapat memberi kesan pantas.Kelebihan Slimax 3 membantu mencairkan darah dan melancarkan peredaran darah pada tubuh badan terutama pada bahagian yang berlemak.Disamping itu membantu membakar lemak secara maksimum dan dapat mengurangkan masalah selulit.
image

Testimoni
Saya pon sedang pakai, memang bagus sangat-sangat, muka jadi tegang, jeragat degil dekat tulang pipi saya tu dah mangkin pudar... memang seronok, yang best lagi kulit muka mangkin gebuuuuu.. Alhamdulillah  - Nurul.
Biasanya muka saya kusam, sekarang... wahhhh.. betul-betul ajaib, terima kasih firmax 3 - Atikah

Peluang Perniagaan Bersama RF3 World

RF3 World juga membuka peluang keusahawanan kepada mereka yang minat untuk menjadi usahawan. Anda dapat menjadi usahawan sebuah syarikat produk hebat, tanpa modal yang tinggi dan menghasilkan keuntungan yang berlipat ganda.
Untuk sebarang informasi tentang produk boleh hubungi Team Agen RF3 World yang merupakan pengedar sah RF3 World.
Facebook Page: RF3 WorldNor Jannah: 017 344 8876
Yuli: 019 302 5099
Mahani: 011 3124 8158
Faezah: 012 906 3849
Kepada yang minat meniaga tapi tidak tahu caranya. Ini peluang untuk anda semua menambah pendapatan untuk keluarga malah dapat hidup dalam suasana yang lebih sihat.

Giveaway by Xechalogy

Dapat jemputan dari tuan blog untuk memeriahkan segmen yang beliau buat ni. Jom kengkawan kita support segmen adik ni. Klik je dekat banner kalau nak join okeh. Terms and condition dia pun mudah je.

1. Wajib follow blog Xechalogy. 
2. Copy banner diatas dan buat satu entri bertajuk "Giveaway by Xechalogy".
3. Tag 2 atau 3 orang rakan blogger anda. Lagi ramai lagi meriah kan? :) 
4. Publish entri anda dan tinggalkan link pada ruangan komen

Tag: dokistory.blogspot.com
bellaidura.com
dayangdeno.com


April 4, 2016

1st Giveaway by Semanis Anggur

Assalamualaikum….

Atas permintaan rakan fa ni cik puan Semanis Anggur. Dengan lafas Bis'milahhirahmannirahim, fa melancarkan GA dari Semanis Anggur bermula hari ini. GA ni bertujuan mencari like dan follower yang ke 250..Harap korang sudi undi. Jommmm join GA !! #250


Hadiah :
Topup RM10 X 2 pemenang
Bloglist(May) Greenfarra X 5 blog
Bloglist(May) Semanis Anggur X 5 blog
BLOG REVIEW di Greenfarra X 2blog
BLOG REVIEW di Semanis Anggur X 2blog
*2 hadiah misteri kepada 2 pemenang misteri #250

Date : 24 Mac – 15 April 2016

KLIK BANNER UNTUK JOIN....

Mini Giveaway By Niena Annisa'

ASSALAMUALAIKUM


*click banner to join

Apa khabar semua? Jom ramai-ramai meriahkan first giveaway daripada Niena.

Giveaway ini bermula dari 3 April dan berakhir pada 30 April 2016 pada jam 11.59 malam.
Syarat penyertaan amat mudah. Niena harap semua dapat ikut ya.



HADIAH :






Shawl chiffon x 2 pemenang

April 3, 2016

Giveaway Blogger Utara Bernilai RM500


Giveaway Blogger Utara Bernilai RM500 | Blogger Utara adalah satu komuniti yang mengumpulkan blogger yang berada di utara semenanjung seperti Perlis, Kedah, Pulau Pinang dan Perak. Ahli Blogger Utara terkini adalah seramai 20 blogger dan sebahagian daripada blogger ini merupakan penaja kepada Giveaway Blogger Utara Bernilai RM500 ini . Blogger tersebut adalah 


Bersempena pencapaian 1000 liker di Page Blogger Utara di facebook, beberapa blogger dibawah komuniti ini bersetuju menjadi sponsar sebagai penghargaan kepada sesiapa yang bertuah dengan menyertai Giveaway ini. Hadiah adalah berbentuk wang tunai untuk 20 pemenang bertuah. 

Hadiah Utama : RM100 x 1 Pemenang (Top Referral)
Hadiah Kedua : RM 50 x 4 Pemenang (Random)
Hadiah Ketiga : RM 20 x 5 Pemenang (Random)
Hadiah Saguhati : RM 10 x 10 Pemenang (Random)

Marilah memeriahkan giveaway kami yang bermula 
1 April sehingga 14 April 2016 
dengan klik link di bawah ini

babab.net

Lilypie Second Birthday tickers Blogged.my

Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign