Kasih Juju: September 2016

September 25, 2016

Giveaway by Cik Purple


Klik banner kalau nak join segmen ni yek :)

Senarai hadiah :
MINI ARABIAN DELUXE - BARHI DELUXE DATES ( 1 PEMENANG )

APPLELADY ROUND SERIES CONTAINER (3 IN 1) ( 1 PEMENANG )


FELTON SPACE BOTTLE B1-651 (PRINTING DESIGN) ( 1 PEMENANG )





TOPUP CELCOM/MAXIS/DIGI/UMOBILE/TUNETALK RM5.00  ( 2 PEMENANG )






               One Piece Key Case ( 1 PEMENANG )


Giveaway by BusyraTakiyudin

Assalamualaikum korang.

Jom join segmen dari sis Busyra Takiyudin ni. Senang sangat syarat dan peraturan dia. Petik jari pun boleh siapkan.

Sis ni cuma tanya pendapat pasal blog dia. Dan ni ulasan dari saya :
Blog sis ni sangat simple. 
Loading blog pun tak lambat. 
Mata pun sedap nak membaca.
Senang nak cari artikel yang dulu-dulu.
Okeh, jujur saya jeles dengan blog sis.
Good job sis :)

Kalau korang pun nak try tinggalkan pendapat korang, boleh klik je banner segmen kat atas tu ye.
Selamat bersegmen untuk korang :)
Wassalam.

Pencarian Bloglist Oktober-Disember 2016 by Cik Ummi



Klik Banner kalau nak join ye kengkawan.
Segmen tamat 30 September 2016

COMICS GIVEAWAY by SVIORS

HADIAH :

9 buah komik untuk 3 orang pemenang, jadi seorang akan dapat 3 buah komik.

Set A
1. Pujaan Hatiku
2. Cinta Puteri Bulan Sabit.
3. Doktor Hatiku

Set B
1. 1/3 Romantika
2. Love Triangle
3. Jom Ke Sekolah Malam!

Set C
1. Coklat & Pudina
2. Andainya Dia Di Kafe Ini
3. Organisasi Rahsia Sekolah


EXTRA HADIAH : Pemenang bertuah?


+



1 Small Bag Organizer + 1 Cartoon Sleep Eyes
untuk seorang pemenang.




Giveaway starts 12 / 09 / 2016 until 12 / 10 /2016

September 22, 2016

Lirik Lagu Dirgahayu - Faizal Tahir ft Dato Siti Nurhaliza

Dirgahayu - Faizal Tahir ft Dato Siti Nurhaliza
Image result for dirgahayu faizal tahir ft siti nurhaliza
adakah ini kali yang pertama
adakah ini kali yang terakhir
mungkin waktu tak mengizinkan kita
mungkin jalan ceritanya berbeza

satu hari pasti nanti
ku akan memahami
namun cinta tak akan mati

ku terima segalanya
namun tak aku mengalah
ku pasti ada jawabnya

ku berikan segalanya
semua dan sesungguhnya
cinta dirgahayu
cinta dirgahayu
cinta kau dan aku

andai takdir kita bertemu lagi
(ku berdoa selalu)
masihkah akan kau kenal kembali
(takkan pernah ku lupa)
satu hari pasti nanti
ku akan memahami
namun cinta tak kan mati

ku terima segalanya
namun tak aku mengalah
ku pasti ada jawabnya

ku berikan segalanya
semua dan sesungguhnya
cinta dirgahayu
cinta dirgahayu
cinta kau dan aku

tidak pernah ku persoalkan takdirnya
dan ku percaya cinta kan mengatasi
semuanya

ku terima segalanya
namun tak aku mengalah
ku pasti ada jawabnya

ku berikan segalanya
semua dan sesungguhnya
cinta dirgahayu
cinta dirgahayu
cinta kau dan aku
cinta dirgahayu
dirgahayu
cinta dirgahayu

September 21, 2016

Hadiah Giveaway Paling Best

Assalamualaikum korang,

Harini saya nak share satu benda dengan korang. Benda yang best kenalah kongsi dengan kengkawan kan. Hehe.. Haritu saya join giveaway sis Qiya Saad. Sesajalah nak try luck. Tapi kan, sungguh tak sangkalah saya bertuah sangat.


Ha, giveaway nilah yang saya join. Tajuk giveaway pun dah menarik hati. Apatah lagi hadiah yang dia nak bagi. Sebenarnya tak berharap pun nak menang. Adalah usaha sikit untuk menyahut cabaran top refferal tu. Tapi  Alhamdulillah. Bertuah juga saya dapat grand prize. Cuba bagitau saya, siapa yang tak tertarik dengan emas wey.

Ha korang kalau nak join giveaway, kena rajin blogwalking ye. Tinggalkan komen dekat peserta-peserta segmen. Jangan malas. Rezeki tak datang bergolek.

Opss, korang nak tengok ke hadiah saya.....?

Ha.... Tolong jangan cemburu okeh. Bersinar-sinar duduk dalam kotak tu ha. Anyway nak ucapkan banyak-banyak terima kasih dekat sis Qiya Saad sebab buat giveaway ni dan jugak thanks dekat http://sayapgold.blogspot.my/.

Korang kalau rasa-rasa nak beli emas boleh contact sis Qiya ni yek. Barang dijamin sampai ke tangan anda. Hehe. Semoga berjumpa lagi.

Wassalam.

September 20, 2016

Giveaway Tunai RM200 By ELIHJAPAHAR.COM

Hadiah-Hadiah Giveaway:

Pertama - Tunai RM60
Kedua - Tunai  RM40
Ketiga - Tunai RM30
Keempat hingga Kesepuluh - Top Up Bernilai RM10
Giveaway ini akan berlangsung dari 13 Ogos - 22 September 2016.

Kengkawan, jomlah join giveaway ni. Mana tau korang bertuah dapat Mineral Coffee.

September 19, 2016

Giveaway 3D Gold StemCell Serum My Beauty Herbs Di Mialiana.com


3D GOLD STEMCELL SERUM MY BEAUTY HERBS

Adakah anda ingin kulit wajah bebas tanpa jeragat, parut dan pori-pori terbuka? Adakah anda inginkan kedut di muka hilang sedikit demi sedikit dan anda inginkan semua masalah kulit muka hilang dengan hanya satu rawatan yang tidak melibatkan kos yang mahal? 

3D Gold Stemcell Serum akan menjadi jawapan atau solusi untuk permasalahan anda. PARUT JERAWAT, JERAGAT yang mula berkampung di muka dan yang sudah berkerak, KEDUT di muka yang menjadi teman apabila usia semakin bertambah adalah penyebab hilang keyakinan diri untuk bersosial.

Jangan biarkan masalah ini menghantui anda setelah sekian lama anda berada di dalam dilema dan malu bertemu janji. Kini My Beauty Herbs mengembalikan kejelitaan anda tanpa perlu melakukan laser dan kos-kos perubatan yang mahal. Beralihlah kepada 3D Gold StemCell Serum yang bakal mengubah kulit muka anda dari biasa menjadi luar biasa…Sangat hebat dengan hanya calit-calit merecik... Wow...


"Penyanyi/Pengacara Feeya Iskandar antara pengguna setia 3D GOLD STEMCELL SERUM. Beliau berjaya kekalkan kulit gebu semasa mengamalkan 3D GOLD STEMCELL SERUM dengan sapuan treatment cream di waktu malam."


Produk buatan MALAYSIA yang diformulasikan di FRANCE dan lulus KKM (NO KKM : NOT160106092K). Dapatkan KULIT KEKAL MUDA ANGGUN hanya dalam 30 HARI. Kesan penggunaan seawal 10 hari! Dapatkan kulit idaman anda hari ini. Dengan hanya sekotak, mesti ada perubahan ketara dan kulit lebih merecik flawless dan muda jelita. Nak lagi best pakai secara konsisten selama boleh. Memang TERBUKTI BERKESAN! Bahan SEMULAJADI!

3D GOLD Stem Cell Serum mempunyai kelebihan kerana bahan-bahannya lebih farmaseutikal dan formula yang terkini seperti Pure Argania Stemcell, Hydrolyzed Wheat Protein, Lepitium Sativum Sprouts Extract & Dermacom. Kelebihan yang ada pada 3D Gold StemCell Serum menjadikan kulit anda terus kekal muda anggun selamanya, seperti Feeya Iskandar duta My Beauty Herbs. Formula Hebat ini mampu memberi kesan “Instant Lifting” pertama kali ketika memakainya. Rangsangan tegang akan dapat dirasai secara lembut.

3D GOLD STEMCELL SERUM bagus dan berkesan untuk :
  1. Hilangkan parut hitam 
  2. Hilangkan dan cegah jeragat
  3. Mencegah luka jerawat
  4. Menutupi liang pori
  5. Memperbaiki struktur kulit dan tona sekata
  6. Lembapkan kulit
  7. Menganjalkan kulit
  8. Mengawal minyak pada wajah
  9. Mencerahkan kulit
  10. Menegangkan kerutan dimata
  11. Pudarkan gelap bawah mata
  12. Melindungi kulit dari sinaran UV
  13. Mengalakkan penghasilan kolagen
  14. Mengurangkan hingga 50% garis halus dan kedutan muka dengan pemakaian konsisten 
Cara Penggunaan My Beauty Herbs, 3D GOLD STEMCELL SERUM :
  1. Sila tekan 1 ATAU 2 kali dan ratakan serum ke wajah, bawah mata, leher dan mata sebelum tidur dan waktu pagi selepas mencuci muka. Pakai 2 kali sehari untuk kesan maksimum bagi jangka masa panjang.
  2. Pastikan anda membersihkan wajah sebelum menggunakan SERUM
  3. Krim rawatan dipakai pada waktu malam selepas mencuci muka. Jangan dicampurkan dengan produk lain.
  4. Minum minima 8 GELAS air kosong sehari

Harga
RM150 Semenanjung RM159 Sabah/Sarawak $65 Brunei $65 Singapore. Dapatkan harga promosi RM120 sekarang dengan treatment cream percuma bernilai rm69.90. 

Video Eksklusif Feeya Iskandar


Soalan yang kerap ditanya :
  1. Adakah 3D Gold Stemcell Serum ini berkesan ke? InsyaAllah berkesan, kerana dah lebih 1002 orang yang telah mencuba dan berikan feedback yang sangat bagus sebelum dilancarkan.
  2. Kenapa ramai yang order 3D Gold Stemcell  Serum iniKesan dapat dilihat seawal 10 hari, 100% diperbuat dari bahan semulajadi, tiada kesan sampingan yang menjejaskan kesihatan, 100% lulus KKM, harga yang berpatutan dengan kualiti terbaik,  mempunyai kandungan pure stemcell yang sangat tinggi, tiada pantang larang semasa pemakaian, sesuai untuk golongan lelaki dan perempuan, tahan lama dan untuk sebulan, terbukti secara klinikal, tiada bahan kimia, kualiti bertaraf antarabangsa, majoriti pengguna berpuas hati.
  3. 3D Gold Stemcell Serum ni boleh tahan berapa lama? 3D Gold Stemcell Serum 20ml boleh tahan selama sebulan.
  4. Boleh hilangkan parut jerawat? Jeragat degil? Boleh, kerana ada kandungan Lepitium Sativum Sprout Extract, Pure argania stemcell,Hydrolyzed Wheat Protein, Lepituim Sativum Sprouts Extract & Dermacom  yang paling berkesan, cepat dan selamat untuk mencerahkan kulit & memudarkan parut-parut hitam atau pori-pori besar. Jangan lupa sapu treatment krim di waktu malam.
  5. Boleh ke pakai toner & moisturizer jenama lain? Boleh, tiada masalah.
  6. Ada kesan-kesan sampingan tak? Tiada kesan sampingan. 3D Gold Stemcell Serum, dirumus dengan teknologi terkini yang berkualiti tinggi dan terbukti selamat dan tidak mengakibatkan pengelupasan kulit.
  7. Lelaki atau wanita, keduanya boleh pakai? Boleh, sesuai untuk kedua-duanya.
  8. Bagaimana nak dapatkan 3D Gold Stemcell Serum? Dapatkan dari kami My Beauty Herbs Hq +6011 28090446 atau beli online di website www.mybeautyherbs.com.my



Sila jawab soalan-soalan berikut :
  1. Siapakah pengguna yang akan mencuba? sendiri
  2. Kondisi Kulit Pengguna Sekarang - berjerawat dan berminyak
  3. Saya patut dipilih oleh My Beauty Herbs dan seterusnya bersetuju untuk membuat entri review 3D Gold StemCell Serum berdasarkan pengalaman pengguna kerana saya dah cuba pelbagai produk untuk menghilangkan parut jerawat di muka saya. Tetapi tiada satu pun yang berkesan. Bila baca testimoni dan tengok sendiri perubahan pada pengguna produk jadi saya rasa nak mencuba pula produk ni.
Giveaway 3D Gold StemCell Serum My Beauty Herbs Di Mialiana.com ini dianjurkan pada 16 hingga 25 September 2016 oleh blogger Mia Liana dengan kerjasama My Beauty Herbs dalam mencari 40 orang blogger. Kepada blogger yang berminat nak join, sila klik SINI. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.

September 15, 2016

Giveaway penghargaan rm100 by kennymerligal

giveaway penghargaan rm100 anjuran kennymerligal

Giveaway penghargaan cash rm100 by kennymerligal | mencari 5 orang pemenang bertuah bagi merebut hadiah wang tunai sebanyak rm20 untuk setiap seorang. Giveaway ini akan bermula pada 1 September 2016 dan berakhir pada 30 September 2016.

Cara untuk menyertai:

  1. Buat satu entry blog bertajuk "Giveaway penghargaan rm100 by kennymerligal".
  2. Copy dan paste banner diatas ke dalam blog post anda atau gunakan kod yang telah disediakan dalam ruangan textarea dibawah.
  3. Backlinkkan entry ke sini.
  4. Tinggalkan link entry anda di ruangan komen artikel giveaway sahaja. 

Syarat syarat :

  1. Blogger Malaysia.
  2. Follow blog kennymerligal 
  3. Follow instagram
  4. Follow twitter
  5. Like facebook page 
(* syarat yang kedua adalah wajib manakala yang selebihnya terpulang kepada  anda )

Hadiah :

  1. Wang tunai RM20 x 5 orang pemenang bertuah.
Pemenang akan dipilih secara rawak oleh admin dan keputusan akan diumumkan selepas tamat giveaway. Semoga penganjuran giveaway ini dapat merapatkan lagi tali persahabatan di kalangan rakan rakan blogger. 

FIRST GIVEAWAY GOMOSHOP96


LAST UNTIL

11 sept 2016-25 sept 2016
TERMS AND CONDITION FOR BLOGGER

1)FOLLOW FINDING THE FREEDOM BLOG
2)COPY BANNER AND TERMS & CONDITION FOR THIS GIVEAWAY AND POST ON BLOG.DON'T FORGET TO BACKLINK THE ENTRY TO THIS BLOG.
4)PLEASE STATE YOUR FOLLOWER NUMBER.(nyatakan anda follower ke berapa)

September 8, 2016

Gym Bags dan Perempuan?

Assalamualaikum korang, sihat ke harini? Harap-harapnye sihat sejahteralah hendaknya. Sebenarnya saya baru perasan bulan 9 ni tak de entri lagi dekat blog ni. Hadoi, ni kalau buat KPI confirm gagal. Huhu.. Maafkan saya ye korang. Tuntutan kerja... Huwarghhh...

Okeh, berbalik pada tajuk yang kat atas tu. Siapa yang setuju kalau saya cakap sekarang ni zaman kerja lagi penting daripada kesihatan? Ha, mesti ramai yang nak pertikaikan kan...? Saya tak ambil contoh orang lain pun. Ambil contoh diri sendiri jek. Terlampau kusyuk sangat buat kerja sampai takde masa nak bersenam. Kalau kata nak keluarkan peluh tu memang tak de langsung. Inilah punca kepada masalah kesihatan.

Walaupun korang cakap kalau tak berpeluh pun boleh sihat, tunggulah nanti bila dah tua. Rasekanlah nanti bila otot-otot tu semua dah tak bertenaga. Baru korang nak menyesal sebab masa sihat dulu korang tak bersenam.

Jadi, untuk menaikkan mood bersenam, saya ada satu produk nak share dengan korang.

Macam yang korang tau, nak bersenam ni tak semestinya kene berjogging. Pergi gym pun boleh keluarkan peluh. Selain pemilihan pakaian gym yang bersesuaian, ada satu lagi perkara yang perlu ambil serius ketika ingin ke gym dan perkara tersebut adalah penggunaan gym bags yang betul. 

Ramai diantara kita yang mungkin tidak memandang serius akan perkara ini dan menganggap beg gym bukanlah satu kelengkapan yang penting. Tapi tahukah anda bahawa pemilihan beg gym yang terbaik dapat melancarkan proses latihan anda di gym? 

Sebelum kita berbincang mengenai ciri-ciri beg gym yang terbaik, jom kita lihat terlebih dahulu apakah kepentingan menggunakan beg gym yang betul;
  • Untuk memudahkan anda membawa segala keperluan gym anda.
  • Untuk memastikan barangan anda tersusun dengan rapi.
  • Untuk mengelakkan anda daripada tercicir barangan peribadi. 
Dan sekarang apakah faktor yang perlu anda lihat ketika ingin memilih koleksi beg gym yang terbaik
  • Beli beg gym yang mempunyai compartment yang banyak. Ini untuk memudahkan anda menyusun barangan anda dan tidak bercampur. 
  • Beli beg gym yang mudah untuk  dibawa. Sebaik-baiknya pilih beg gym yang bertali panjang.
  • Beli beg gym yang mempunyai ruangan khas pada bahagian luar untuk memuatkan kasut anda atau pakaian kotor agar ia tidak bercampur dengan pakaian yang bersih.  
  • Beli koleksi beg gym yang trendi dan boleh digayakan ketika aktiviti kasual yang lain. 2 in 1!
Kalau korang nak cari pelbagai pilihan jenis dan warna pun banyak dekat website. Boelh pilih-pilih mana satu pilihan kalbu. Semoga korang termotivasi untuk hidup dengan lebih sihat lagi lepas ni.

Terimas kasih sudi baca.
Wassalam.

babab.net

Lilypie Second Birthday tickers Blogged.my

Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign