27 March 2017

Beauty Review : Uriage Eau Thermale HiShop.my

Hai semua,

Harini saya nak memperkenalkan satu produk yang sangat menarik untuk kita semua yang mementingkan kecantikan.

Memang tak dinafikan sekarang ni memang berlambak-lambak produk pembersih muka. Ada yang organik, ada yang wangi, ada yang banyak bahan kimia..Opss.. Korang tinggal pilih je nak yang mana kan. Cuma tak tau mana yang betul-betul sesuai dengan kulit.
uriage kasihjuju

Tapi kali ni, saya nak kenalkan korang dengan produk yang berasaskan dari thermal water. Mula-mula saya pun tak tau apa itu thermal water? Dari mana sumber air ni? Bagus ke letak dekat muka? Korang pun mesti tertanya-tanya jugakan.

uriage kasihjuju
Sumber air daripada alam semulajadi 

Selama beberapa tahun, Uriage Water Thermal telah berada di bawah pergunungan Belledone Alpine, mengambil unsur-unsur mineral di sepanjang laluannya. Ia keluar dari bumi pada kedalaman 80 meter, terlindung dari udara dan pencemaran. suhu air (27 ° C), pH neutral dan komposisi mineral kekal tidak berubah.

uriage kasihjuju
Air semulajadi yang isotonik

Perkataan "isotonik" bermaksud bahawa Uriage Water Thermal di osmosis sempurna dengan permukaan dan selaput mukus. Ia menghormati integriti sel kulit. Ia bertindak dengan cara yang sama seperti serum fisiologi, ia tidak mengubah saiz atau jumlah sel-sel. Ia juga amat sesuai untuk semua jenis kulit, termasuk yang paling sensitif.

uriage kasihjuju
Air yang luarbiasa yang sangat aktif

Uriage Water Thermal mempunyai kandungan yang sangat tinggi dengan mineral dan unsur surih berbanding dengan air panas lain yang digunakan dalam dermatologi (11,000 mg / l). Mineral dan unsur surih yang memainkan peranan biologi penting dengan sifat-sifat diiktiraf bagi kulit.

URIAGE Hysaec Cleansing Gel

uriage kasihjuju

Pencuci muka. Sesuai untuk kulit kombinasi ke kulit yang berminyak.

Kandungan 

- Uriage Thermal Water

- soap-free cleansing base
- Piroctone olamine
- Epilobium extract
- Glycin                                                                                          
- Hypoallergenic
- Non-comedogenic
- Physiological pH
- Soap-free

Cara Penggunaan
Picitkan sedikit di tapak tangan dan sapukan ke muka. Bilas sehingga bersih. Gunakan pagi dan petang.

uriage kasihjuju
Sabun ni tak berbuih sangat. Jadi korang tak perlu nak ambil masa yang lama untuk cuci muka. Dan dia juga berbau wangi. Damai je bau dia. Kalau tak percaya, kenalah beli.

URIAGE Hysaec Cleansing Gel 150ml FREE Uriage Thermal Water 25ml

RM61.90
Beli di sini --> HiShop

Thermal Micellar Water

uriage kasihjuju

Produk ini berfungsi sebagai make up remover untuk kulit normal atau kombinasi. Ekstrak epal hijau dan pore refiner dia boleh normalkan kehadiran sebum-sebum yang tak bagus dekat muka kita.

Ia juga boleh menanggalkan waterproof eye make up. So, kalau korang guna eyliner atau maskara yang waterproof tu boleh gunakan Thermal Micellar Water ni.

Kandungan
 - Uriage Thermal Water
 - Glycerin
 - Green Apple extract
 - Genle non-ionic surfactants
 - Hypoallergenic
 - Ophthalmologically tested

Cara penggunaan
Tuang sedikit Thermal Micellar Water dekat cotton pad dan sapukan ke seluruh wajah dan juga leher. Tak perlu bilas dengan air.

uriage kasihjuju

uriage kasihjuju

URIAGE Eau Micellaire Thermale PMG 250ml FREE Uriage Thermal Water 25ml

RM80.00
Beli dekat --> HiShop

Uriage Thermal Water
uriage kasihjuju

Produk ini boleh menghidrat permukaan kulit, mengurangkan radang kulit dan 100% isotonik

Kandungan
100% aqua Uriage Thermal Water

Cara Penggunaan
Spray mengikut keperluan. Tidak perlu di keringkan supaya bahan aktif dalam air tersebut dapat bertindak dengan efektif.

uriage kasihjuju
Nampak tak muka saya glowing lepas spray dengan thermal water ni. Lembab je rasa dekat muka. Kalau rasa kelembapan dia tu dah nak hilang, korang spraylah lagi.

URIAGE Eau Thermale D'Uriage SP 50ML FREE Uriage Thermal Water 25ml

RM20.90
Beli di sini --> HiShop

Apa yang menarik perhatian saya dekat sini, Uriage Thermal Water ni sangat banyak kegunaannya. Antaranya:
  • Melegakan dan membina semula sel-sel kulit dalam bidang perubatan
  • Melegakan iritasi
  • Mengurangkan rasa terbakar dan kesan merah akibat penggunaan kosmetik
  • Melegakan ruam bayi
  • Melegakan kulit kesan matahari
  • Memperbaiki kulit mengelupas
  • Melegakan mata yang penat
  • Make up remover
  • Boleh juga digunakan selepas make up
  • Melembutkan kulit yang terdedah kepada cahaya matahari
  • Mencegah kulit daripada radikal bebas
  • Melegakan iritasi dan ketidakselesaan kulit
  • Mengurangkan rasa pedih selepas proses membuang bulu
  • Menyamankan selepas bercukur
  • Memberikan kesan hidrasi yang cepat
  • Melegakan perasaan tidak selesa wala di mana anda berada
Ha nampak tak. Ada 16 sebab kenapa Uriage Thermal Water ni perlu sentiasa ada dengan korang. Tak kira walau kemana pun korang pergi.

Okeh, jangan lupa beli dekat -->
Khas untuk pembaca blog saya, saya nak bagi extra diskaun dekat korang. Yeay.. Suka tak? Suka tak?
uriage kasihjuju
Dalam ruangan enter discount code tu korang masukkan code JULIA
Dan korang akan dapat 15% rebat. Ha... Special untuk yang baca blog ni je tau. Yang tak baca tu suruh dia baca sekarang. Hehe

Follow their social media:
 Instagram: @hishopmy
Twitter: @hishopmy

Terima kasih sudi singgah. Jumpa lagi di lain entri.
Wassalam.
Previous Post
Next Post

post written by:

4 comments:

  1. Wah... terbaikk... air semulajadi tu.. :)

    ReplyDelete
  2. wow...macam best je produk ni juju

    ReplyDelete
  3. Wah macam best je, lagi2 yang pencuci muka tu. Warna jernih macam air betul. Hehehe

    ReplyDelete
  4. wahhh macam best je kak juju.

    Jom ke Blog Uyul Rosli >> Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

    ReplyDelete

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of kasihjuju.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.