Kasih Juju: July 2017

July 31, 2017

Pemenang Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest

Pada bulan Ramadhan haritu, pihak Lazada Malaysia telah menganjurkan satu pertandingan untuk blogger-blogger di Malaysia. Pertandingan ini telah berlangsung selama sebulan.

Pemilihan pemenang pula dipilih pada setiap minggu. Blog KJ tak tersenarai untuk menang dalam 4 minggu tu. Memang tak menaruh harapan pun untuk dipilih sebagai pemenang. Tambahan pula blogger yang join kontes ni bukan calang-calang orangnya.

Bayangkanlah kena berentap dengan blogger yang sememangnya dah ada nama dalam dunia blog ni. Tapi, KJ join pun sebab boleh membantu KJ update entri setiap minggu. Kan dah target nak buat entri paling sikit pun satu hari mesti wajib ada satu entri. Nampaknya macam dah tergelincir sedikit dari landasan ni. Hehe.

Walau macammana pun, rezeki tak pernah salah alamat. Alhamdulillah, blog KJ telah dipilih sebagai pemenang tempat ke-3. Memang melompat bintanglah kan. Dapat juga KJ beli Lightroom Photo Studio untuk kegunaan product review nanti. Walaupun harga dia taklah mahal mana. Tapi bila beli guna duit yang kita menang kan rasa macam tak keluar duit pun.

Tapi, masa result ni keluar KJ belum dapat sebarang email pun dari pihak Lazada. KJ pun sabar jelah menanti. Akhirnya email yang ditunggu-tunggu pun tiba.
Alhamdulillah, Lazada upgrade pemenang tempat ke-3 jadi tempat ke-2. Ini bermakna hadiah pun bertambah RM50.00 Yeayyy.. Walaupun RM50.00, tapi siapa nak bagi free-free jekan. Ini rezeki terpijak terpelanting nama dia. Hehe..

Okkaylah korang, nantikan post entri pasal barang yang KJ beli dengan voucher Lazada ni ye. Terima kasih sudi singgah.

Wassalam.

Home Remedies For Acne Scars

HOME REMEDIES FOR ACNE SCARS
  • Use a mixture of sandalwood paste in rosewater
  • consume honey and apply honey mask
  • drink plenty of water
  • Use olive oil
  • Apply ice on face
  • Apply fresh lime juice
  • Lavender oil, rosehip seed oil, fenugreek can reduce scars
  • Apply tumeric paste om skin
  • Cucumber juice is an ideal skin toner
  • Apply egg white on scars
  • Rub tomato slices on scars
  • Apply apple cider vinegar
  • Use light, oil free makeup and creams

July 25, 2017

Food To Avoid to Prevent Acne

Avoid these foods in your diet to get rid of acne
  1. Avoid fatty and oily food
  2. Avoid chocolates, ice-cream, peanut butter, cakes, white bread, sweets and fried food
  3. Avoid refined sugar
  4. Avoid gluten rich food
  5. Avoid spicy food
  6. Avoid cheese
  7. Avoid carbonated and caffeinated beverages or food

July 24, 2017

Acne Clearing Face Mask

Acne clearing face mask
1 egg white
1/2 small lemon
1/2 tsp honey

Add in an egg white, juice of the lemon, honey in a mixing bowl.
Beat until it reaches a fluffy consistency and apply onto a clean face with a cotton ball.

What are the benefits?
  • Repair damaged skin
  • Fights acne bacteria
  • Lighten scars and blemishes

July 23, 2017

Flat Tummy Water

Flat tummy water

  • 6 cups filtered water
  • 1 tbs grated ginger
  • 1 cucumber, sliced
  • 1 lemon, sliced
  • 1/3 cup mint leaves
Let the mixture infuse overnight.
Drink it all the next day.

July 21, 2017

5 Spices To Help Burn That Belly Fat Fast


1/ Chillies
This will add some heat to your food while helping boost burning belly fat fast as it has Capsaicin as active ingredient.

2/ Cinnamon
Cinnamon helps in blood sugar levels in the body and can up to just one teaspoon of cinnamon it can metabolize sugar up to twenty times faster than without.

3/ Onion and garlic
Onions and garlic are closely related and also have some good health benefits one of these benefits is to lower cholesterol and burn belly fat.

4/ Tumeric
Tumeric has some great health properties in helping reducing free radicals in the liver while allowing the liver remove the fat cells, in doing so help reduce your body fat.

July 19, 2017

Health Benefits of Banana

Image result for banana

Health Benefits of Banana
  • Aids in weight loss
  • Protects against ulcers
  • Cures kidney disorders
  • Useful in healthy weight gain
  • Relieves menstrual problems
  • Provides relief from constipation
  • Helps in treating piles and anemia
  • Gives relief from arthritis and gout
  • Boosts eye health and bone health

Tutorial: How to center header and tab in blog

Hello peep,

I'm sure many of us having troble how to center our header and tab rite? Same problem goes with me. Haha. Pity me. But we are lucky because we have all the solution right in front of us. And I would like to save it at my beloved blog for my refference.

First step, log in to your dashboard and click at theme.

Click Customize

Click Advanced

Click Add CSS


And type this code at the box
.Header img {
  margin-$startSide: auto;
  margin-$endSide: auto;
}

.PageList {text-align:center !important;}
.PageList li {display:inline !important; float:none !important;}

And last step click Apply to Blog. And you are done :)

July 18, 2017

Benefits of Organic Ceylon Cinnamon

Image result for cinnamon

Benefits of Organic Ceylon Cinnamon
  • Regulates blood sugar levels
  • Powerful anti-oxidant
  • protects against free radical damage
  • Boosts brain function
  • Great for teeth and prevents bad breath
  • Helps cure chronic cough, cold and sinuses
  • Protects against cardiovascular disease / promotes heart health
  • Helps remove blood impurities, therefore great for skin
  • Natural food preservative
  • powerful in the treatment of arthritis pain

Beautilicious Giveaway

BEAUTILICIOUS GIVEAWAY

BEAUTILICIOUS GIVEAWAY 17-27 JULAI 2017



JOIN BEAUTILICIOUS GIVEAWAY :

1. Tulis entry dengan tajuk BEAUTILICIOUS GIVEAWAY
2. ikuti syarat lain seperti entry SINI.
3. Letakkan link entry korang di SINI.


July 12, 2017

Menang Segmen Sesuci Lebaran 2017 by Hani Rahman

Alhamdulillah,

Bulan ni diberi kemenangan lagi. Tersenarai dalam bloglist rakan blogger kita. Terima kasih sis Hani Rahman sebab buat segmen ni.


Tahniah juga buat 11 orang rakan blogger yang lain. Ada yang menang review. Menarik tau. KJ suka kalau ada yang sudi nak review blog KJ ni.

Manalah tau dapat tambah trafik blog. Lagipun kita boleh tau pendapat kawan-kawan pasal blog kita ni. Takdelah kita ni buat blog syok sendiri je kan. Hehe.

Korang boleh cek senarai pemenang dekat --> SINI

July 10, 2017

Tips Ringkas Jika Kereta Dilanggar Dari Belakang

TIPS

Tip Ringkas Jika Kereta  Dilanggar Dari Belakang;

1. Jika ada orang langgar kereta anda dari belakang, jangan panik dan bawa bertenang.

2. Berhentikan kereta anda di tepi jalan di kawasan yang lapang dan selamat. Ini untuk mengelakkan berlakunya kesesakan lalulintas.

3. Selepas anda lihat kenderaan yang melanggar kereta anda juga memberhentikan kenderaannya, ambil telefon bimbit dan keluar daripada kereta anda.
Ingat! Jangan ambil sebarang alatan yang merbahaya seperti steering lock, parang, peralatan yg diperbuat daripada besi dan sebagainya, kerana anda mungkin boleh dituduh cuba untuk melakukan serangan dan kecederaan kpd org lain dan harta benda awam.

4. Ambil gambar plat dan cukai jalan kenderaan yang langgar anda tadi.

5. Apabila pemandu kenderaan yang langgar anda tadi keluar daripada kenderaannya, sapa lah dia dengan baik. Kalau pun anda tak mampu nak senyum dengannya,janganlah terus maki hamun kepadanya.

6. Tanyakan kepadanya dengan baik kenapa dia langgar kereta anda tadi? Kebiasaannya dalam situasi sebegitu masing-masing akan cuba menyalahkan satu sama lain.

Kawal kemarahan anda, jangan bertengkar, bergaduh dan berbalah di situ kerana ianya takkan menyelesaikan masalah tetapi hanya akan menyebabkan kesesakan lalu lintas dan mengganggu pengguna jalan raya yang lain.

7. Kalau boleh minta tengok daripada pemandu yang langgar kereta anda tadi kad pengenalan atau lesen memandunya. Ambil gambar kad pengenalan atau lesen memandunya.

8. Jika dia tidak mengaku bersalah melanggar kereta anda, jangan paksa dia mengaku atau paksa dia bayar wang kepada anda. Bagitahunya, dari segi undang-undang, sekiranya sesuatu kenderaan melanggar kenderaan lain daripada belakang, kecuaian adalah disebabkan oleh kenderaan yg melanggar itu.

9. Jika dia mengaku bersalah, minta dia menanggung kos pembaikan kereta anda. Sekali lagi saya ingatkan, tak perlu mintak wang drpdnya. Terus ajak dan bawa dia ke bengkel yang anda biasa berurusan untuk menilai berapakah kerosakan kereta anda.
Kalau boleh terus pergi, jangan tangguh-tangguh walaupun anda ada urusan lain. Lagi cepat anda selesaikan perkara tersebut lagi bagus.

10.Jangan lupa ambil nombor telefonnya atau bisnes kadnya supaya mudah anda menghubunginya nanti.

11. Jika dia berkeras tak mahu mengaku bersalah dan tidak mahu tanggung kos pembaikan kereta anda, tak mengapa, jangan serang atau melakukan sesuatu yang boleh dianggap sebagai kesalahan jenayah terhadapnya. Biarkan saja dia pergi. Ini kerana anda telah dapat segala info berkenaan kenderaan dan dirinya.

12. Terus pergi buat report polis di balai polis berhampiran.

13. Dgn report polis tadi pergi ke JPJ dan lakukan carian kenderaan untuk mengetahui syarikat insuran kenderaan yang langgar kereta anda tadi.

14. Pergi terus ke bengkel panel syarikat insurans tersebut dan mintak mereka uruskan 3rd parti claim utk membaiki kerosakan kereta anda tersebut.
Itu sahaja!

Mudah bukan? Tak perlu gaduh-gaduh dan melakukan sesuatu yang boleh menjatuhkan maruah anda dan boleh mendedahkan anda kepada perlakuan jenayah.

Dah tahu tips berguna ni jangan lupa share pada org lain supaya sama-sama mendapat manfaatnya.

Kredit : MD Azizan Marni
Perkongsian dari facebook.

Saya Nak Duit Raya by Opzzpinky


SYARAT PENYERTAAN :- 
1. Buat satu entri yang bertajuk "Saya Nak Duit Raya by Opzzpinky" 
2. Copy banner yang cute diatas dan pastekan dalam entri korang. 
3. Linkkan. 
4. Done !!

**NOTA PENTING**

1. Pemilihan pemenang berdasarkan Random dan keputusan adalah muktamad.
2. Para Sponsor boleh join
3. Dua TOP REFERRAL dikalangan sponsor dan peserta akan mendapat duit raya dari sha 
4. Tarikh berlangsung GA adalah 09 Julai 2017 - 22 Julai 2017 

Segmen: Follow Me! by Naseha Syahira


How to join:
  1. Follow this blog: Naseha Syahira ( WAJIB)
  2. Follow these Instagram: @littlewardrobe.co ( WAJIB) and @nasehasyahira (OPTIONAL)
  3. Like this Facebook page: littlewardrobe.co (OPTIONAL)
  4. Post an entry about this segment --> TITLE: Segmen: Follow Me! by Naseha Syahira 
  5. Copy and Paste the banner in the post. Don't forget to backlink it to http://nasihattermasyhur.blogspot.my/2017/06/segmen-follow-me-by-naseha-syahira.html

Mini Giveaway : Duit Raya


  1. Buat satu post yang bertajuk "Mini Giveaway : Duit Raya"
  2. Copy banner kat atas tu & jangan lupa backlink ok
  3. Dah siap,submit link dalam post ini sahaja.
  4. Eh belum selesai lagi haha

❤ Follow blog ini & ini
❤ Follow Google+
❤ Follow instagram

Hanya 2 orang pemenang dicari 
; first place | cash RM30 
; second place | cash RM20

Lip Balm and Lip Scrub by ZM Beauty

Hai korang,

Harini KJ nak kenalkan korang dengan satu produk yang tengah trend sekarang ni. Of course lah produk kecantikan. Siapa yang tak nak cantikkan? Kecantikan tu sangat penting bagi kami kaum hawa ni. Penting untuk tingkatkan keyakinan diri.

SUGAR LIPSCRUB

Kelebihan Sugar Lipscrub

  • 100% organik
  • 100% natural
  • 100% bahan semulajadi. Tiada ekstrak
  • 100% homemade. Bukan repacking
  • Selamat
  • Berkesan merawat masalah bibir
  • Membuang sel kulit mati di bibir korang
  • Wangi
  • Murah. Harga mampu milik
Cara penggunaan


  1. Basahkan sedikit bibir
  2. Ambil sedikit lipscrub
  3. Sapukan dipermukaan bibir
  4. Gosok secara membulat
  5. Biarkan seketika
  6. Lap dengan tisu atau tuala lembab
Siapa yang perlu guna lipscrub?


  1. Mereka yang mempunyai masalah bibir kering sampai pecah-pecah
  2. Bibir rosak
  3. Bibir hitam
  4. Perokok
  5. Mereka yang suka pakai lipscrub
  6. Mereka yang sayangkan bibir
  7. Mereka yang jaga penampilan diri
Bahan-bahan

  • Gula
  • Madu asli
  • Minyak zaitun
  • Perisa strawberry
  • Peppermint

LIPBALM ORGANIK


Kelebihan dan manfaat lipbalm
  • Melembabkan bibir
  • Pengganti lipstik
  • 100% organik
  • Selamat digunakan
Bahan-bahan
  • Bees wax
  • Minyak zaitun
  • Perisa strawberry
  • Pewarna makanan
KJ dah guna dah lipscrub dengan lipbalm ni. Bau dia memang menggoda betul. Rasa macam nak makan je lipscrub tu. Rasa strawberry kan. Lagipun produk organik ni kalau termakan pun takda masalah. Hehe. Tengoklah gambar KJ lepas pakai lipbalm ni. Makin ayu kan. Haha..
Gambar kiri Sebelum.
Gambar kanan selepas menggunakan lipbalm by ZM Beauty
Kalau korang nak dapatkan produk ni, korang boleh whatsapp atau pm Facebook ZM Beauty di:

+6011-32484182 Zuraini

Official website : www.zuraini.com

July 9, 2017

Segmen Blogwalking Raya 2017 Mialiana.com

Segmen Blogwalking Raya 2017 Mialiana.com bermula pada hari ini, 9 Julai 2017, iaitu tepat jam 5.00 petang sehingga 11.59 malam 19 Julai 2017. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.comAdd To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Blogwalking Raya 2017 Mialiana.com
  3. Masukkan banner di atas.
  4. Backlink kan.

5 blogger yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan menerima duit raya RM10.00 setiap seorang dari Mia. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Julai 2017.

Top 10 reasons to drink green tea

Related image

Top 10 reasons to drink green tea
  1. Contains bioactive compunds that improve health
  2. Improves brain function
  3. Increases fat burning potential
  4. May lower risk of various types
  5. Lower risk of Alzheimer's and Parkinson's
  6. Kills bacteria and improves dental health
  7. Lower risk if type II diabetes
  8. Lower risk of obesity
  9. May help reduce risk of heart disease
  10. May help you to live a longer life

Pemenang Segmen Pencarian Bloglist Julai 2017 kasihjuju.com

Alhamdulillah, tamat sudah segmen KJ untuk bulan ini. Seramai 26 blogger yang telah berjaya menyertai segmen yang KJ anjurkan ini.

Untuk pengetahuan, pemenang akan berada di sidebar KJ selama sebulan. Bermula 9hb Julai 2017 sehumgga 8hb Ogos 2017. Atau mungkin lebih lama. Bergantung pada tahap kesibukkan KJ bulan Ogoslah ye. Kerja sekarang memang tak menentu sibuknya.


Okeh, jom tengok senarai peserta yang dah join dekat --> SINI

Dan pemenangnya ialah:


Semoga berjumpa lagi.
Terima kasih sudi singgah.
Wassalam.

July 6, 2017

Alexa Ranking 06072017

Assalamualaikum semua.

Nampaknya ranking blog KJ semakin menurun. Sedih netul tengok angka dia harini. Masa raya haritu dah cantik dah. Dah nak sampai bawah 20k. Tapi harini angkanya mencecah 30k pula.

KJ kena teruskan rajin mengupdate entri lah kalau macam ni. Lagipun blog cuti raya kan minggu lepas. Tu yang menurun sikit. Huhu..
Ini ranking alexa hari ini. 06/07/2017

Image may contain: text
Ini ranking alexa 29/06/2017. 

Hah nampak tak perbezaan dia dekat situ? Susah rupanya nak maintain rank dekat Alexa ni. Iyelah kan. Mana ada benda yang mudah dalam dunia sekarang ni.

Terima kasih sudi singgah.
Wassalam.

Segmen Sesuci Lebaran 2017 By Hani Rahman


Syarat-syarat :-
1. Follow blog Kisah Hidup Ku & Jom Bercontest
2. Add FB Hani Rahman
Twitter @HaniFadhlina
3. Buat entry, buh banner kat atas tu & backlink

July 5, 2017

Giveaway Nurul & Friends


LEBIH 20 ORANG PEMENANG DICARI !!

FOLLOW BLOG **WAJIB**

LIKE FANPAGE **WAJIB**

ADD FACEBOOK **WAJIB**

FOLLOW INSTAGRAM **WAJIB**

FOLLOW TWITTER **WAJIB**

FOLLOW GOOGLE+ **WAJIB**

KOMEN DAN SHARE DI MANA-MANA ENTRI **WAJIB**

OPTIONAL

1. Buat entri yang bertajuk "Giveaway Nurul & Friends"
2. Copy banner dekat atas tu dan pastekan dalam entri korang.
3. Korang boleh copy semua entri ni ataupun nak buat entri sendiri.
4. Backlinkkan banner tu tau.

PEMENANG AKAN DIPILIH MELALUI CABUTAN BERTUAH

DUE DATE : 3 JULY 2017 - 31 JULY 2017

July 4, 2017

Menang pengomen terbanyak blog admya

Assalamualaikum korang,

Haritu KJ ada ternampak segmen yang simple lagi mudah dekat blog ni. Syarat dia cuma perlu komen banyak-banyak dekat entri blogger tu. KJ pun apa lagi, seronok sangat tinggalkan jejak dekat setiap post blog tuh.

Tapi KJ ingatkan KJ tak menang sebab haritu ada beberapa blog yang KJ tak dapat nak buka. Termasuklah blog admya ni. Ada masalah teknikal sikit. Dah redha dah kalau tak terpilih.

Tiba-tiba harini KJ dapat email.
Apa lagi, terus KJ terjah blog admya. Alhamdulillah. Masalah teknikal sudah diatasi. KJ suka singgah dekat blog admya ni sebab banyak update pasal drama-drama melayu terkini dan akan datang.

Kalau korang tak percaya korang boleh terjah sendiri blog https://admya.blogspot.my/ ni. Manalah tau ada lagi segmen macam ni akan datang.


AIDILFITRI GIVEAWAY BY FAYE AND FRIENDS

Syarat²
1- Ikot semua syarat dibawah 👇
Follow blog
Faye's | Kasih Juju | Syuha Zlkfl | Babyshambles | Young Blood | Elsaalicious | Cerita cinta surirumah | Abam Kie | Starlavenderluna | HELLO AIMAN | SehijauBlogRA

Like FB
FWS blog | Kasih jj | Medina Desire Detox Tea | Starlavenderluna | Sehijau Blog RA

Follow Google+
Mustaza Razali | Mrs Pip | Abam Kie | Shikin Razali |

Follow Instagram
@Blog_fws | @HelmiJulia | @syuhadazlkfl | @detoxteamedinadesire1 | @shaaireen_ | @mrspip18 | @abamkie | @aimanabdullah | @ra.shoppe | @Farhwhdh

Klik Nuffnang
Syuha zlkfl | Young Blood

Klik Iklan  *TUNGGU SAMPAI HABIS LOADING*
SATU | DUA | TIGA

2- Buat satu Entry bertajuk "AIDILFITRI GIVEAWAY BY FAYE AND FRIENDS"
3- Letak Banner diatas dan backlinkkan
4- Tag dua orang rakan anda {pastikan mereka tahu}

3/7/2017 HINGGA  3/8/2017 SEBULAN TUUU😙 GOODLUCK!

July 3, 2017

Segmen :: Bloglist Jul-Aug by Ceriteraibu.com


Cara nak menyertai segmen ini amat mudah.
1) Follow blog www.ceriteraibu.com
2) Follow G+ Dilah
3) Like facebook page ceriteraibu.com
4) Add friend facebook Nor Afdilah Lias
5) Follow Instagram Afdilah17
6) Buat 1 entry bertajuk Segmen :: Bloglist Jul-Aug by Ceriteraibu.com . Letak banner di entry tersebut dan backlink

10 peserta yg bertuah akan dimasukkan ke dalam Bloglist bulan Jul-Aug. Segmen ini akan berlangsung selama 2 minggu, 3 Julai hingga 16 Julai 2017.

Raya Bersama Logitech, Diskaun Sehingga 70%

Assalamualaikum semua,

Macam mana perasaannya naik kerja hari pertama selepas bercuti panjang ni? Mesti mood korang suram jekan. Belum ada mood lagi nak buka fail kerja yang bertimbun-timbun tu kan.

Hehe, biasalah tu. Bila dah cuti panjang, mesti kena cari mood dulu sebelum buat kerja. Makan kuih raya dulu ke, makan ketupat ke. Eh, ada yang bawa ketupat ke? Wah bestnya. KJ dah tak jumpa ketupat dah di Syawal ke 9 ni. Kalau ada pun yang balut plastik. Mana nak jumpa yang daun punya.

Okeylah, berbalik pada tajuk yang KJ taip dekat atas tu, harini KJ nak kongsikan dengan korang sale yang tengah berlangsung dekat Lazada Malaysia. Iyalah. Mana lagi tempat yang selalu ada sale kalau bukan Lazada kan.

Jom kita tengok senarai barang-barang dari Logitech:


Hah, cemane? Dah ada yang berkenan ke belum? KJ berkenan betul dekat bluetooth keyboard tu. Macam kena je kalau KJ padankan dengan smartphone KJ ni. Nak menaip entri blog pun senang. Tak delah asyik nak padam perkataan yang typo.

Jangan lupa serbu website Lazada Malaysia ye korang. Sale Logitech berlangsung sehingga 7 Julai 2017 sahaja. Jangan menangis pula kalau tak sempat grab.

Terima kasih sudi singgah.
Wassalam.





Pre-Syawal 2017 Photoshoot

Assalamualaikum semua.

Lama betul KJ tak update blog nih. Dah bersawang sangat dah ni. Hehe, macam biasalah. Bila tuan blog ni cuti, maka blognya pun terabai. Opssss, nasib baik cuti seminggu je. Kalau cuti 3 bulan? Tu maknanya KJ tengah cuti bersalin. Eh, eh, belum mengandung lagi tau.

Okeh, harini KJ nak kongsi aktiviti sebelum raya haritu. Kitorang dekat office ni sibuk nak deko-deko office. Nak sambut raya kan. Takkan office nak sama je suasana dia. Mesti nak meriah juga kan. Maka, terhasillah ruangan kecil untuk kami gunakan dengan sebaiknya.
Ha nampak tak ruang yang sekangkang kera tu? Hehe, dekat situ je ruang yang masih kosong yang rasa macam nak letak sesuatu je dekat situ. Konon berangan nak letak water fountain dekat situ. tapi belum ada budget lagi nak beli. Dapat beli pokok, pagar dengan lampu kelip-kelip je.

Kita okeylah tu kan. Sekurang-kurangnya ada juga tempat untuk kami hias. Haha, jenuh hoi masukkan pokok tu dalam kereta. Dah lah takde tenaga lelaki nak tolong angkat. Maka tulang empat kerat kami bertigalah yang kami gunakan.

Dah, jom layan gambar-gambar yang kami snap ni. Mohon jangan muntah pula tengok gambar yang banyak ni ye :)






Tengah syok-syok ambil gambar tiba-tiba YB Rasman lalu pulak. Sporting betul. Menyapa sambil nak join kami ambil gambar sekali.

Oh ye, beliau ni dulu pernah jadi Pegawai Pengembang di pejabat kami. Tapi sekarang dah jadi Adun Sedili, sangat peramah orangnya. Siap suruh kitorang tag gambar dia dekat Facebook. Hehe.


Maka selesailah sudah episod photoshoot kami tahun ini. Semoga ada rezeki lagi untuk berphotoshoot macam ni lagi tahun depan. InsyaAllah.

Pre-Syawal Photoshoot 2017
Lokasi: Bangunan Sultan Iskandar, Kota Tinggi
Tema pakaian: Baju kebangsaan
Warna: Biru
Tudung: Beli dekat Plaza Kota Tinggi

Segmen Pencarian Bloglist Julai 2017 kasihjuju.com

Assalamualaikum semua,

Macam biasalah bila dah masuk bulan baru KJ pun nak cari senarai bloglist baru buat penyeri blog KJ ni. Rasanya macam dah terlambat sikit nak buat segmen ni sebab dah masuk bulan 7. Tapi korang jangan risau, KJ akan cukupkan sebulan juga. 

Jadi apa tunggu lagi, jom ramai-ramai support segmen KJ ni ye.


Syarat-syarat penyertaan.
1. Buat entri bertajuk "Pencarian Bloglist Julai 2017 Blog Kasihjuju.com"
2. Letakkan gambar banner segmen dekat atas ni dan backlink kan ke page ini semula.
3. Follow blog kasihjuju.com.
4. Like page Kasih Juju di Facebook -->

5. Follow instagram saya --> helmijulia
6. Dah siap publish jangan lupa tinggalkan link blog korang dekat ruangan komen dibawah ni ya.

Segmen ini berlangsung dari 3 Julai 2017 sehingga 8 Julai 2017.
Pemilihan pemenang dipilih menggunakan aplikasi random.org.

Jom ramai-ramai meriahkan segmen KJ ni ya.. Thank you in advance. Much love.

SENARAI PESERTA *akan dikemaskini dari semasa ke semasa
5/ http://happinessin-me.blogspot.my/2017/07/pencarian-bloglist-julai-2017-blog.html






Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign