Kasih Juju: August 2017

August 29, 2017

Hilangkan bekas jerawat dan jeragat dengan ROSE FACE SERUM ZEETA

Hai korang, kembali bersiaran setelah sehari tak up entri.
Harini KJ nak cerita sikit pasal penjagaan wajah. KJ percaya korang mesti masih ragu-ragu nak pilih serum muka yang sesuai dengan umur dan kulit muka korang kan. Ditambah pula dengan lambakan produk kecantikan yang boleh kita dapati dengan mudah di media-media sosial.

Meh follow rapat-rapat sebab KJ nak bantu korang selesaikan masalah. Terutama sekali yang ada masalah macam KJ. Bekas jerawat kemain berlambak-lambak dekat muka. Sampai ada orang tanya KJ baru lepas kena demam campak ke? Demn sangat. Cepat-cepat lari sorok muka.

Bila umur dah menginjak ke 30-an ni, kulit muka KJ ni jadi sensitif sangat. Tak bolehlah salah makan sikit, habis naik merah-merah dekat muka ni. Kalau masa nak datang bulan tu jangan ceritalah. Kemain berlumba-lumba lagi jerawat naik. Kalau naik je takpe. Ni dia tinggalkan bekas pulak. Arrghhh.. Frust betul KJ. 

Macam-macam jenama serum dah KJ cuba. Belum ada yang betul-betul sesuai lagi dengan dengan kulit muka KJ ni. Sampailah satu hari KJ ternampak iklan dekat Facebook dan KJ pun teruja betul nak tau pasal produk ni.

Rose Face Serum Zeeta
Serum muka NO.1 di Malaysia tidak melekit dan sejuk di muka.Kandungan serum ini hasil 100% bunga Rose Organik dan Rose Merah.Diperbaharui dengan formulasi baru iaitu mudah meresap ke dalam kulit dengan teknologi 30,000 iu dalam Vitamin E Oil.Hasil teknologi ini juga memberikan kesan positif kepada kulit muka dengan selamat dan cepat.

DETAIL PRODUK ROSE FACE SERUM:

Serum muka berasaskan Rose Organik No.1 Di Malaysia yang menggunakan kaedah semburan untuk menghilangkan jeragat dan parut jerawat sepantas 14 hari*.

Kelebihan RFS

  •  Mengandungi Vitamin E,Vitamin C, Omega 3 dan Omega 6 yang sangat penting untuk melindungi    kulit dari kesan panas cahaya matahari.
  •  Semburan yang halus untuk serapan maksimun,menyamai teknologi nano.
  •  Vitamin E 30,000 iu
  •  Serum semburan NO.1 tidak meleleh dan tidak melekit.
  •  Parut jeragat hilang seawal 7hari
4 Nutrisi Hebat Dalam RFS
Vitamin E
– untuk menghalang radikal bebas dari udara, di sebut anti-oxidant. Ni yang menyebabkan proses penuaan pada kulit. Bila kita boleh fight free radicals dari kulit, kita boleh mengurangkan wrinkles dari berlaku dengan cepat dan jaga sel kulit muka muda.
– perbandingan, ada beza baju yang kita sidai dekat tempat teduh dengan baju yang kita sidai dekat panas matahari. Warna baju pudar nampak macam baju dah lama…padahal baju baru..
– kulit kita selalu generate sel kulit baru, kalau jaga dan dilindungi, maknanya kita jaga kemudaan sel kulit muda tu supaya slow sikit “lusuh” nya.

Vitamin C
Macam vitamin e, kaya dengan antioxidant, tapi vitamin c punya peranan ialah mengaktifkan sel muka untuk menghasilkan collagen, molekul penting untuk kulit yang sihat.
Vitamin c ni samada yang kita makan atau kita sapu kat kulit memang akan merangsang kulit menghasilkan collagen.

Yang kedua, vitamin c ni penting sebab dia yang akan merawat ultraviolet (uv). UV ni yang akan rosakkan kulit muka, nama dia photodamage. Orang dok makan collagen kan.Cara yang lebih baik ialah kita ambil vitamin c, dan sapu vitamin c pada kulit. Biar kulit secara natural hasilkan collagen tu.

Omega 3 (makan dan sapu)
Kulit memang memerlukan fatty acid macam omega 3 untuk kekalkan kelembapan, normalkan pengeluaran minyak dan untuk maintain kulit punya elasticity.

Sama macam vitamin c, dia penting untuk lindungi kulit dari photodamahe dan kesan sunburn. Kesan sunburn ni dipanggil “inflammatory skin response”. Lebih kurang macam kesan kulit macam kena minyak panas tu…

Omega 3 dalam minyak ikan yang kita makan, akan pergi ke liver, di proses dan akan ke kulit untuk fungsi yang sama. Omega 3 yang kita sapu dekat kulit akan pergi ke kulit dengan lebih cepat.

Omega 6
Omega 6 ni kaya dengan linoleic acid, dia ringan dan nipis rasa minyaknya. Peranan dia untuk nourishkan kulit tapi tak rasa berat berminyak.

Omega 6 ni tujuannya untuk mengekalkan fungsi kulit sebagai pelindung muka kita dan mengurangkan sel kulit dari mengelupas. Orang yang ada masalah jerawat dia kurang linoleic acid, tu yang muka dia kurang keupayaan “melindungi” dan kulit jadi senang di serang bahaya dari uv dan toxic udara.

Sebab tu, serum tu memang di fomula untuk ada 4 benda ni, bila spray kita guna kan teknologi sama dengan nano, spray tu tak akan meleleh, dia cantik je kat muka, slowly meresap. Paling penting tak melekit.

Harga RFS:
Sebotol RM50 sahaja tidak termasuk postage.
Tahan selama 2 bulan bergantung kepada kekerapan pengguna.

Testimoni RFS:






Media Sosial:
Facebook page: ZEETA PAKAR MAWAR 
Instagram: @zeetaofficial
Whatsapp untuk order: 019-2209069

August 27, 2017

Merdeka! Merdeka! Sale


Hai semua, 
Tak lama lagi negara kita akan menyambut hari kemerdekaan yang ke 60 tahun. Wah! Dah cukup lama kita bebas dari penjajahan. Doa KJ agar negara kita akan terus bebas daripada penjajah. Tak dapat KJ bayangkan kalau negara kita yang tercinta ni bakal di takluk oleh orang lain.

KJ sangat sayangkan negara kita ni. Macam yang kita semua dah sedia maklum, negara kita ni memang terkenal dengan keramahan penduduknya. Apa yang membanggakan KJ, kita boleh hidup serumpun dengan bangsa lain. Malaysia sangat majmuk kan.

Dari zaman sekolah lagi kita dah diserapkan dengan nilai-nilai murni dan sifat cintakan negara, agama dan bangsa. Dan perasaan tu masih kekal sehingga sekarang.

Bersempena dengan hari Kemerdekaan yang bakal menjelma tak lama lagi, Lazada Malaysia telah menganjurkan MERDEKA! MERDEKA! SALE dengan menawarkan diskaun sehingga 80%. Wow!! Banyak tu.

Anda dah terjah ke website Lazada Malaysia? Ada banyak local brand yang tengah buat sale sekarang ni. Antara jenama local brand yang terlibat;
  • Jelitasara
  • Owl by Nora Danish
  • Amar Amran
  • Siti Khadijah
  • Old Town White Coffee
  • Spritzer
  • Bonia
  • Carlo Rino
  • Tomei
  • Poh Kong
  • Sweet Dream
  • Jean Perry
  • Crown Furniture
  • MF Design Furniture
  • KKJ
  • SSF
  • Khind
  • Pensonic
  • Hesstar
  • Milux
  • Pelangi
  • Karya Seni
  • Tounh 'n Go
  • BadLab
  • Silky Girl
  • Safi
Untuk memudahkan anda memilih produk buatan Malaysia ini, KJ sertakan sekali link dari website Lazada --> http://www.lazada.com.my/malaysian-brands/

Dan, KJ juga dah buat list dah barang apa yang KJ nak beli masa tengah sale ni. Rugi tau kalau tak grab . Harga jauh lebih murah. Menangis tepi bucu katillah nanti kalau tak grab sekarang.

1/ Carlo Rino Backpack
Ha, comel tak beg Carlo Rino ni? Mestilah comel sebab warna dia merah jambu. KJ suka sangat dengan warna merah jambu ni. Lembut je dekat mata ni. Harga pun takdelah mahal sangat. 

Beg macam ni sesuai sangat dengan KJ. Maklumlah, bagi ibu-ibu yang ada anak kecil Tentu sekali macam-macam yang kita nak isi dekat dalam beg tu kan. Kalau boleh barang 1 rumah tu kita nak bawa kemana saja yang kita pergi. Hehe..


2/ Pensonic Multi Cooker
Barang yang kedua ni KJ agak mesti korang dah tau kenapa KJ pilih produk ni. Yes, betul. Sebab warna merah jambu. Hehe..

Dan keduanya, sebab benda ni multi purpose. Kita boleh menggoreng, kukus dan masak lauk yang berkuah. Mudah sangat nih. Kalau nak travel kena bawa sekali multi cooker ni. Lebih-lebih lagi kalau travel ke Cameron Highland. Senang nak rebus atau kukus jagung manis dekat sana.

Eh!Eh! Tak semestinya dekat Cameron Highlang je tau. Kalau nak picnick tepi laut pun boleh. Nak goreng nugget ke, sosej ke, ayam ke semua takda masalah.

Dapat juga memudahkan kerja-kerja memasak. Lebih-lebih lagi untuk mak-mak yang bekerja macam kakak ni ha. Nampak benda yang mudah ni laju je nak grab kan.


And last but not least, KJ nak menyeru kepada semua peminat-peminat online shopping untuk terjah website Lazada sekarang. Jangan lambat-lambat tau. Sale sehingga 31/8/2017 sahaja. Jangan salahkan KJ kalau korang terlepas peluang ni.
http://www.lazada.com.my/merdeka-sale/

Sampai bertemu lagi.
Terima kasih sudi singgah :)

August 23, 2017

Giveaway Blog Bycikrenex


Wajib:
1. Follow Blog Bycikrenex

Tak wajib tapi digalakkan: *hahahaha

7. Buat entri bertajuk "Giveaway Blog Bycikrenex", letak banner di atas di dalam ruangan entri  dan backlink sekali


8. Jangan lupa tinggalkan URL entri anda dalam ruangan komen post ini ye.


Cik Renex mencari TIGA ORANG PEMENANG BERTUAH. Apa hadiahnya??

Cash RM10 + Keychain Nama

Pemenang dipilih melalui http://www.random.org

Tarikh tutup penyertaan : 24 September 2017. 


FACE MASK GIVEAWAY by Asyiqin89

SYARAT YANG LAGI MUDAH DAN SENANG JE (:
1. Follow Blog ini
2. Follow instagram INI
3. Like FB Page INI
4. Buat satu entry ' FACE MASK GIVEAWAY by Asyiqin89',  paste banner dan backlink ke entri ini.

5. Pilih nak Mask yang mana satu
6. Kalau rajin like la iklan tu sikit. hehe ^_^
7. Letak link entry penyertaan dalam komen box bawah ni.


Pemenang akan dipilih menggunakan random.org
TARIKH TUTUP : 5 SEPTEMBER 2017


HADIAH

Ada 3 orang bertuah yang akan dapat Face Mask ni. Eh bukan Fask Mask je tau, dapat sekali Eye Mask. Nah pilih nak yang mana satu :


Hadiah 1:
Ferment Water Resilient Hydrating Mask 
+
Bye bye 'Panda Eyes'





Hadiah 2:
Seed Water Daily Care Mask

+
Bye bye 'Stressful Eyes'


Hadiah 3:
Beaute Blizz Aloe Vera Leaf Water Refreshning Facial Mask
+
Bye Bye 'Tired Eyes'


P/S: 
Selain pemenang bertuah yang dapat Mask, semua blog yang join GA ni akan dimasukkan sebagai bloglist  jugak (:

August 22, 2017

Ubat semulajadi di rumah - Naik Seri Wajah #tipskecantikan

Naik Seri Wajah
Wajah sihat akan kelihatan kemerah-merahan.
Bagi menaikkan seri wajah, amalkan membasuh muka dengan menggunakan air basuhan beras yang ketiga.
Bilas dengan air bersih setelah 10 minit.
Amalkan selalu.

Ubat semulajadi di rumah - Atasi Rambut Bercabang #tipskecantikan

Atasi Rambut Bercabang
Ambil daun bunga raya yang bersih, ramas sehingga keluar lendirnya dan campurkan dengan sebiji telur ayam kampung beserta sesudu madu lebah.
Gaulkan sekata dan sapukan pada rambut.
Perap dengan tuala selama 10 minit kemudian bilas dan keringkan rambut.
Amalkan 2 kali seminggu.

August 18, 2017

Ubat semulajadi di rumah - bulu mata, kening lebat #tipskecantikan

Ingin kelihatan cantik?
Gunakan lendir pokok lidah buaya da sapukan pada bulu mata dan kening anda.
Lakukan berulang kali untuk mendapatkan hasil terbail.

August 17, 2017

Lirik Lagu Sandiwara - Xpose

Image result for sandiwara xpose

Andai aku diberikan waktu 
Akan ku putarkan masa kembali
Biarpun mustahil diriku
Akan bersamamu

Disaat aku hanyut menjauh
Terkapai jatuh dilautan pilu
Ku agungkan tentang diriku
Buat kau kecewa

Biar apa terjadi
Biarkan lah ku tanggung sendiri
Kau bicara tentang cinta
Sedang aku hilang arah
Tinggal hanya sandiwara

Biar apa terjadi
Biarkan lah ku tanggung sendiri
Kau bicara tentang cinta
Sedang aku hilang arah
Tinggal hanya sandiwara

Kesilapan diriku
Kembalilah kasih semula

Biar apa terjadi
Biarkan lah ku tanggung sendiri
Kau bicara tentang cinta
Sedang aku hilang arah
Tinggal hanya sandiwara

Biar apa terjadi
Biarkan lah ku tanggung sendiri
Kau bicara tentang cinta
Sedang aku hilang arah
Tinggal hanya sandiwara

Sedang aku hilang arah
Tinggal hanya sandiwara
Kembalilah kasih
Kembalilah kasih semula

Ubat semulajadi di rumah - Bibir Cantik Berseri

Bibir cantik berseri
Bagi mendapatkan bibir yang cantik, hiris dan rendam kunyit hidup dalam air panas.
Gabungkan1/3 cawan air kunyit hidup,
1/3 cawan santan kelapa dan garam secukup rasa.
Kacau sebati dan minum setiap pagi.

August 16, 2017

Giveaway Merdeka By Kisahsidairy.com

Assalamualaikum
Hai korang. Kisahsidairy.com sedang mencari lebih 10 orang pemenang untuk memenangi Wang Tunai, Voucher, Top up dan barangan lain .Jom pakat Join Giveaway yang mudah ini.

Giveaway Merdeka By Kisahsidairy.com

Giveaway berlangsung bermula 16 OGOS sehingga 29 Ogos 2017

JOM JOIN GIVEAWAY NI BERAMAI-RAMAI, PAKAT SHARE UNTUK MEMERIAHKAN LAGI GIVEAWAY INI.


Lirik Lagu Rintihan Rindu - Wany Hasrita

Image result for rintihan rindu
Rintihan Rindu - Wany Hasrita
Tirai malam melabuhkan
Kenangan kita bersama
Dan bersaksikan gerimis yang memilukan

Sungguh lintuh hati ini
Bagai dihiris sembilu
Dan menarilah irama yang menyedihkan

Walau hati ku menangis
Walau jiwa ku merintih
Rindu yang bertamu
Meruntun ragaku

Dalam beribuan bintang
Yang sering bergemerlapan
Dan aku sedari
Rembulan pun menyuram

Andai takdir menyuratkan
Kisah terhenti di sini
Akan ku abadikan
Segala memori
Untukmu kekasihku

Walau hati ku menangis
Walau jiwa ku merintih
Rindu yang bertamu
Meruntun ragaku

Dalam beribuan bintang
Yang sering bergemerlapan
Dan aku sedari
Rembulan pun menyuram

Andai takdir menyuratkan
Kisah terhenti di sini
Akan ku abadikan
Segala memori
Untukmu kekasihku

Jika ini sebuah pengakhiran yang sempurna

Ubat semulajadi di rumah - Bebas Selulit

Bebas Selulit
Salah satu petua untuk merawat selulit yang degil ialah dengan menggunakan serbuk kopi dengan sedikit madu dan air.

Sapukan pada bahagian tubuh yang terdapat selulit dan biarkan kering. Ia juga mampu menanggalkan sel-sel kulit mati.

Kos design terkini mahal? Jom buat sendiri!

Anda tahu berapa anda kena bayar untuk hasilkan banner iklan Facebook?
>> RM70 - RM200

eBook cover?
>> RM50 - RM80

Header blog?
>> RM150 - RM300

Banner iklan online
>> RM200 - RM300

 
Tu untuk sekali design. Kalau anda nak design baru untuk promosi yang seterusnya?

... bayar lagi
... bayar lagi
... bayar lagi

.
.
Untuk yang bisnes memang dah besar tak ada masalah. Hire seorang grafik designer sebagai staff pun boleh

Tapi untuk yang baru nak mula, tak berapa nak praktikal. Kos tinggi.

Margin dah jadi ciput!
.
.
Sebab tu kita keluarkan tool ini.. SOFTWAREGRAFIK

Ianya adalah software yang membolehkan anda buat sendiri design. Kita dah masukkan ribuan template dalamnya yang anda boleh EDIT.

Tak perlu pening kepala.

STEP 1: Login ke web software
STEP 2: Pilih nak design apa
STEP 3: Pilih template
STEP 4: Edit dan save!

SIAP!

Cepat dan jimat!

Anda hanya perlu bayar sekali sahaja untuk software ini buat masa sekarang dan boleh guna untuk cipta UNLIMITED design!

Semak di;

[+] http://infotambahan.com/grafik/24183


Ini tool wajib untuk marketer.

August 15, 2017

Pizzart Memperkenalkan 5 Jenis Pizza Yang Pasti Memukau Selera Anda

Pizzart merupakan signature terbaru yang dikeluarkan oleh Anchor Food Professionals. Anchor Food Professionals ini juga merupakan salah satu syarikat pengeluar cheese terbesar Fonterra. Antara perniagaan yang berasaskan makanan yang dikeluarkan oleh Anchor ini adalah cheese, krim cheese, butter dan susu. 

Baru-baru ini Anchor telah melancarkan produk terbaru yang diinovasikan daripada pizza. Boleh baca kenyataan media di entri KJ PizzArt by Anchor Food Professionals. 5 jenis pizza yang unik ini telah diberi nama Flower Pizza, Pizza Bombs, Adjaruli Khachapuri, Mini Muffins Pizza dan Pot Pie Pizza.

Konsep Pizzart yang dihasilkan kali ini sangat kreatif. Selain mengekalkan rasa keju yang meleleh dan tidak terlalu muak, rupa bentuk pizza ini sendiri berbeza. 

Adjaruli Khachapuri
Reka bentuk pizza Adjaruli Khachapuri ini sama seperti sampan. Apa yang menariknya sampan ni, dalam dia ada cheese keluaran Anchor itu sendiri. 

Cara makan pula, anda boleh cubit sedikit roti dan cicahkan cheese yang ditengah-tengah. Cheese ini juga boleh di tarik tinggi ke atas. Nak lagi menarik, sambil makan nanti anda boleh buat pertandingan siapa yang tarik cheese lagi tinggi.

Pizza ini boleh didapati di Ejhong Concept, Johor Bahru.

Flower Pizza 
Tentu anda dah tau bagaimana pizza ini mendapat nama. Rupanya yang seakan bunga telah menyebabkan pizza ini di panggil Flower Pizza. Disetiap kelopak pizza ini terdapat cheese didalamnya. Pasti terasa sayang untuk menghabiskan pizza ini. Sayang jika kelopak bunga itu nanti cacat. Haha.. 

Mini Muffin Pizza 
Mini Muffin Pizza ini dihasilkan dengan konsep bite-size version bagi mencipta kelainan. Saiznya yang kecil sangat memudahkan untuk anda menikmati pizza ini. Jadi anda boleh lupakan sudu dan garfu seketika.

Mini Muffin pizza ini sangat sesuai untuk dihidangkan kepada kanak-kanak. Pizza ini boleh didapati di Movida Kitchen and Terrace, Batu Pahat.

Pizza Bomb 
Pizza bomb ini juga dihasilkan dalam bentuk bite-size version. Juga sesuai untuk kanak-kanak dan juga yang dewasa. Tak sabar rasanya untuk mencuba ke semua pizza ini.

Pizza ini juga boleh didapati di Movida Kitchen and Terrace, Batu Pahat.

Pot Pie Pizza 
Pot Pie Pizza ini pula dihasilkan dengan doh pizza yang rangup dan penuh dengan inti cendawan dan diatasnya ditaburkan dengan cheese yang meleleh.

Pizza ini boleh didapati di Ejhong Concept, Johor Bahru.

Hanya cheese yang berkualiti digunakan dalam menghasilkan 5 signature pizza terbaru.
Seperti yang kita semua sudah sedia maklum, Anchor Food Professionals merupakan pengeluar keju terbaik dari New Zealand, cheese yang digunakan dalam menghasilkan Pizzart ini takkan membuatkan kita rasa muak.

Selain itu, pizza ini juga boleh dinikmati semasa panas ataupun sejuk.



Sewaktu kempen ini berlangsung di Batu Pahat, Mr Chua Chern Shian wakil dari Anchor telah menagmbil masa lebih kurang 1 jam untuk memberi penerangan apa sebenarnya kelainan yang cuba di bawa oleh Anchor Food Professionals melalui Pizzart ini. 




Pizzart ini boleh didapati di premis-premis terpilih di bawah sepanjang kempen ini dari Mei sehingga pertengahan November 2017 dengan harga yang sangat-sangat berbaloi.

Klang Valley - Movida dan U Pizzeria
Perak - Movida dan U Pizzeria
Pulau Pinang - US pizza dan Lunarich
Kedah - Sky Garden
Melaka - Movida
Johor - Movida danEjohng Concept
Sabah - The Chub's Grill dan Man Ben
Sarawak - Chillax, Coup De Grill dan Bistecca

Ubat semulajadi di rumah - Rahsia Tangan Lembut

Rahsia Tangan Lembut
Lenyek pisang dan gaulakn sedikit mentega.
Lumurkan pada tangan dan urut perlahan-lahan.
Basuh bersih setelah kering.

Lakukan sekerap mungkin untuk hasil yang lebih berkesan.

DIDI THE CAT CHARITY | LETS DONATE FOOD FOR STRAY CATS


Didi The Cat Charity is a small organization to help out stray cats in Malaysia. Its a platform to give a chance to cat's lovers to spread their love. We are currently based in Penang as we are helping out all the free Cat's Sanctuary here cause most of this sanctuary need help from the society.

We dont accept any money, but we are welcoming Cat's food donation . They need help with this as cat's food is very expensive and lots amount of cats here need lots of food too. We dont have any specific requirement for the cat's food, we even accept the balance of your cat's food as long as you sincere to donate! Here got hundreds of cats that will tell God how generous you are.

Any question you may call me at 016 8228854 and if you want to know more about this new organization you can go to www.didithecatcharity.blogspot.com

TENGKUBUTANG 6 MILLION PAGEVIEW GIVEAWAY

Lengkapkan 3 Syarat dibawah :

1.) Buat entri bertajuk "TENGKUBUTANG 6 MILLION PAGEVIEW GIVEAWAY" . 

2.) TEMPEK BANNER atas ni ke entri korang, jangan lupa letak backlink ke entri GA teman ni yea.. dan Publish entri. jangan lupa Tinggalkan URL entri korang ke dalam ruangan komen dibawah ni.. 

3.) FOLLOW / LIKE / ADD /  KOMEN semua link dibawah ni ye! terima kasih semua.. 

TOLONG JUJUR YEA!


Follow Blog
❤ Tengkubutang
❤ Fara Hanim
❤ Syamimi Saad
❤ Raden Galoh
❤ Nurul Syahirah
❤ Nor Afdilah Lias

Follow Instagram
❤ rika_jue 
❤ ohh_fara
❤ cikza_com
❤ afdilah17

Add / Follow Facebook 

LIKE FB Page
❤ Cik Sepet

Follow Twitter

Komen mana-mana entri di blog ini :
 https://www.pendidik2u.my/

DAN AKHIR SEKALI ...............................
---> LIKE dan Komen di gambar ---> SINI

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 Pemenang akan ditentukan secara 
❤ Random.org

Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign