Kasih Juju: Magic Art 3D Museum Bayou Lagoon Melaka

December 6, 2017

Magic Art 3D Museum Bayou Lagoon Melaka

Magic Art 3D Museum Bayou Lagoon Melaka I Hai korang, kita sambung lagi entri dekat melaka ye. Kalau korang nak tau, dekat Bayou Lagoon Park Resort Melaka ni ada juga muzium 3D. Nampak tak effort resort ni nak tarik pelanggan dia. Tak payah masuk bandar kalau nak mencari muzium ni. 


Terletak betul-betul sebelum pondok guard nak masuk ke Bayou Lagoon. Kalu korang menginap dekat Bayou Lagoon boleh dapat diskaun lagi tau. Kalau tak silap KJ harga tiket untuk dewasa cuma RM 18.00 dan kanak-kanak RM 11.00. Tapi korang kena tanya dekat kaunter hotel dulu. 

Masa check out KJ ternampak flyers muzium 3D ni, jadi KJ pun ambillah 2 keping. Sekeping tu ada 6 tiket diskaun. Dewasa 4 keping dan kanak-kanak 2 keping. Kalau kupon diskaun tu habis pun korang boleh bayar harga mykad holder. RM 22.00 untuk dewasa dan RM 18.00 untuk kanak-kanak dan warga emas.

Okeh jom kita layan gambar-gambar yang KJ dah banyak tapis ni. Hehe..

Ini atok Firash

Berangan nak jadi macam dalam cite omputih tu

Jom kita lawan siapa paling kuat bebel nak?

Sotong ni kalau goreng tepung sebulan pun tak abis makan

Mama tembak Yash tangkap ea

Hai bang, cantiknya pemandangan dekat belakang tu 

Santai nampak bang

Ini mak a.k.a nenek Yash tau

Lari cepat..Rimau nak makan tu

Yash tak tau nak buat gaya apa

Pergh, hebatlah tu bang menyorok kat situ

Pengayuh becanya mana bang?

kenapa tido atas ais tu? tak sejuk ke?

Tolong banggggg!

Dek apo lak ko dengki dengan dio bang oi??

I can flyyyyyyy

Tarik bang, bawak balik ketam ni kite gulai kan dia

Yang mengintai tu pun

Jinak betul penguin ni

Terapung nak pegi mana tu bang?

Polar bear makan lilipop ke?

Salah pose la bang

Ketetam kata dak Firash

Amacam? Tak terasa ke nak singgah muzium ni? Masa kitorang sampai sini memang tengah tak de orang. Jadinya memang muzium ni kami yang punya. Boleh pusing 16 kali dekat tempat ni. Budak-budak ni lagilah syok berlari sana-sini. Tak da sapa nak marah.

Entrance Price as below :
Mykad holder
Adult : RM22.00
Child or Senior Citizen  : RM18.00
Foreigner Passport holder
Adult : RM28.00
Child : RM22.00
Operation Hours :
Mon-Thur : 10am – 7pm
Fri – Sun, Eve Public & School Holiday : 9am -9pm
For more information, do call us at 06-231 1604  & Facebook Magic Art 3D Museum,Bayou Lagoon Park Melaka.



5 comments:

  1. macam menarik je tempat ni.. name je orang melaka tapi tak sampai lagi

    ReplyDelete
  2. e'in baru tahu yg kat melaka ade muzium 3D nie padahal selalu aje pegi melaka.. haha

    ReplyDelete
  3. nama je kampung kat melaka,tak pernah jejak pun kat sini..kah²

    ReplyDelete

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of kasihjuju.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign