Kasih Juju: March 2017

March 31, 2017

iPrice Blogger Competition: Laman web membeli-belah pilihan saya

Assalamualaikum semua dan salam Jumaat.

Harini saya terpanggil untuk mencuba segmen daripada https://iprice.my/ ni. Anyway memang dah lama dapat email invitation, tapi disebabkan kesibukkan yang melampau, saya ignore je email dari diorang.

Tapi harini dapat email lagi. Email reminder harini last day submit entri. Aduh, dah last day rupanya. Sementara idea tengah mencurah-curah ni saya pun dengan jayanya join juga kontes ni. Hehe.. Wish me luck okeh.
Pengalaman membeli-belah atas talian
Berbalik pada persoalan yang diajukan. Dalam dunia sekarang ni. Kita tak lepas dengan smartphone dari tangan. Semua info boleh dapat dengan hanya satu klik sahaja.

Macam tu jugalah dengan perkhidmatan membeli-belah secara atas talian sekarang ni. Pelbagai varian barang yang kita boleh beli. Siap boleh conpare lagi antara 1 website dengan 1 website yang lain. Dan dah tentulah yang murah akan jadi pilihan kita.

Saya sendiri suka buka 2, 3 website shopping online untuk membandingkan harga yang ditawarkan. Memang diakui sukar untuk saya membuat pilihan. Hal ini dipengaruhi oleh kaedah penghantaran dan juga harga.

Masalah yang dihadapi
Berdasarkan daripada pengalaman saya sendiri. Ada 1 website yang memang menawarkan harga termurah. Tapi yang mengecewakan apabila saya ingin membeli produk yang lain, saya perlu membayar postage untuk setiap satu barang.

Contohnya saya dah pilih botol susu dan juga mainan kanak-kanak. Tapi bila tiba di bahagian checkout, saya perlu membayar postage untuk kedua-dua barang tersebut.

Jika botol susu tu postage nya rm8.00, mainan tu juga saya perlu membayar rm8.00. Maksudnya saya beli daripada 2 kedai yang berlainan. Bila saya tengok harga yang perlu dibayar agak mahal, saya terus batalkan pembayaran.

Hal ini sangat mengecewakan. Kesimpulannya saya mampu tengok sahajalah.

Cara penyelesaian
Jika kita bandingkan dengan website Lazada.com, mereka juga menawarkan pelbagai varian produk daripada pelbagai kedai. Tapi saya cuma perlu membayar postage sekali sahaja. Walaupun produk tu dari luar negara, saya tetap bayar sama macam harga di Malaysia.

Dan saya sarankan supaya website yang lain tu mengambil contoh seperti yang dibuat oleh Lazada. Sebagai buktinya, dah macam-macam barang yang saya beli daripada Lazada dan kualitinya sangat terjamin.

Selain daripada Lazada, Zalora juga menjadi pilihan saya. Khas untuk saya beli baju dan kasut untuk saya, suami dan anak saya. Satu yang saya suka dengan Zalora adalah sistem pemulangan barang jika saiz tak betul ataupun item damage, kita boleh return barang tu dalam masa sebulan dan kos pos ditanggung oleh Zalora.

Saya sendiri dah cuba membuat pemulangan barang. Dan sebaik sahaja pihak mereka terima barang tersebut mereka akan menghantar email untuk bertanyakan samada saya ingin tukar saiz ataupun wang saya dimasukkan dalam store credit.

Store credit tu maksudnya nilai barang yang kita tak jadi beli tu dia akan simpan dalam akaun kita. Bukan akaun bank tau. Dan bila kita nak membeli-belah lagi dengan mereka, nilai barang tu akan ditolak daripada nilai yang kiya tak jadi beli tu.

Contohnya ; nilai baju tak jadi beli rm20.00, nilai baju baru yang nak dibeli rm25.00. Bila di bahagian checkout kita cuma perlu membayar rm5.00 sahaja. Hah, menarikkan. Hehe.

Dizaman sekarang ni pengguna terlalu bijak memilih. Jadi website yang tak mesra pengguna ni mungkin terpaksa menutup perniagaan atas talian mereka. Sebelum perkara tersebut berlaku, mereka harus melakukan perubahan. Supaya mereka boleh terus berada di alam perniagaan atas talian ini.

Okeh, itulah sahaja untuk hari ini. Doakan saya menang dalam kontes ni ye. InshaAllah amin...
Wassalam.

March 30, 2017

Giveaway by Lyana Ishak & Eyja Masliza

Syarat-syarat bagi menyertai Giveaway by Lyana Ishak & Eyja Masliza
1. WAJIB follow blog Lyana Ishak & Blog Eyja
2. WAJIB like page Lyana Ishak's Stories & Lensa Manja
3. Optional add google+ Lyana Ishak & Eyja Masliza
4. Optional follow instagram Lyana Ishak & Eyja Masliza
5. Optional follow twitter Lyana Ishak & Eyja Masliza
6. Optional untuk tag rakan bloggers yang lain
7. Buat entri bertajuk Giveaway by Lyana Ishak & Eyja Masliza
8. Copy banner di atas dan backlink

Segmen Blogwalking Janji Kita

Syarat-syarat penyertaan :-

1. Terbuka kepada semua blogger Malaysia.

2. Follow Blog Janji Kita.

3. Add to Circle Google + Mar Mansor

4. Follow Instagram @janji_kita

5. Like page FB Janji Kita

6. Copy banner di atas dan backlink ke entri ini. Buat entri bertajuk "Segmen Blogwalking Janji Kita".

 Segmen akan tamat pada 5/4/2017 jam 11.59 malam.

#1 Giveaway by The Aaisy


  1. Blogger dari Malaysia sahaja.
  2. Follow blog : The Aaisy.
  3. Buat entry bertajuk " #1 Giveaway by The Aaisy ".
  4. Copy banner di atas dan backlink ke entry ini.
  5. Giveaway akan bermula pada 29.3.2017 dan tamat pada 12:00 malam 29.4.2017
Klik banner tu kalau nak join ye.
Selamat bersegmen semua :)

March 29, 2017

Segmen 24 Jam Bloglist #25 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan April, Mei dan Jun 2017 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 29 Mac 2017, iaitu tepat jam 2.00 petang sehingga hari esok, 2.00 petang 30 Mac 2017. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 24 Jam Bloglist #25 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

10 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Mac 2017.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Lirik Lagu Hael Husaini - Jampi

Image result for jampi hael husaini
Image source: google image
Lirik lagu: Jampi - Hael Husaini
Bermula pandang pertama
Terlihat kamu didepan mata
Terasa debar didada
Menahan rasa bila kau ada

Kau buatku terpaku
Sepertinya diriku yang mahu diri kamu
C/o:
Dan bila, kau hadir bagai satu misteri
Ternyata diriku bagai sudah dijampi
Dan bila, Kau hambakan hatiku kembali
Ternyata hanya kau harus aku cintai

Ha ha ha aku ketawa
Terasa aku tak tentu arah
Kau buat ku terpaku
Sepertinya diriku yang mahu
C/o:
Dan bila, kau hadir bagai satu misteri
Ternyata diriku bagai sudah dijampi
Dan bila, Kau hambakan hatiku kembali
Ternyata hanya kau harus aku cintai

Malam berganti malam
Masih terbayang
Apa yang berlaku pada diriku
Ternyata kamu
Ternyata kau mahu diriku
Selama kau milikku
C/o:
Dan bila, kau hadir bagai satu misteri
Ternyata diriku bagai sudah dijampi
Dan bila, Kau hambakan hatiku kembali
Ternyata hanya kau harus aku cintai

Dan bila
Tenyata
Aku cintai.....

March 28, 2017

Lazada Malaysia Big Baby Fair

Assalamualaikum korang,

Wah, nampaknya Lazada ada buat kontes lagi untuk blogger. Walaupun saya tak menang untuk kontes yang sebelum ni, tapi tak bermakna saya dah merajuk dengan Lazada. Hehehe.. Anggaplah rezeki tu berpihak pada orang lain.


Kali ni Lazada buat sale untuk Baby Fair pula. Ha kalau korang yang dah ada anak tu mesti selalu je kan tengok barang-barang yang boleh beli bagi dekat anak. kalau beli untuk diri sendiri pun mestu ingat dekat anak-anak. Kalau korang semua ada sindrom yang macam tu, waktu yang macam ni lah paling sesuai untuk korang cari sesuatu untuk anak-anak. Mungkin baju, mungkin mainan, botol susu ke. Hmm...

Jenama lampin pakai buang kesukaan anda
Bercakap mengenai lampin pakai buang ni, saya sangat mementingkan kualiti. Sebelum setia dengan sesuatu brand, saya suka cuba dulu. Ada yang murah tapi nipis. Ada juga yang terlalu tebal. Yang mahal, murah. Semua saya dah cuba dan akhirnya saya pilih lampin pakai buang jenama Petpet.


Sebabnya lampin dia ni tak terlalu tebal. Nipis sangat pun tidak. Dia termasuk dalam kategori sedang-sedang aja. Dan yang paling penting sekali, walaupun saya pakaikan lampin siang pada waktu malam, dia tak bocor. Maklumlah, kita ni kalau dah seharian bekerja kadang-kadang terlajak tidur sampai tak sedar nak tukar lampin si anak.

Petpet ni sangat lembut dekat kulit anak kita. Walaupun pakai lama, Alhamdulillah tak keluar ruam. mungkinkah kulit anak saya yang tebal atau ada sesuatu dekat lampin pakai buang tu? Hehe, kalau nak tau korang pun kenalah cuba.

Pilihan susu formula untuk anak
Kalau bab susu ni pula seingat saya, ada 3 jenama yang saya dah bagi pada si Firash. Yang pertama, Enfalac. Yang kedua, S26 dan yang ketiga pula Dutch Lady.

Kalau korang nak tau, Firash ni masa lahir dulu berat dia 2.65kg je. Kecik je orangnya. Susu Enfalac tu memang nurse yang suggest. Dia kata bagus untuk tambah berat baby. Tapi bila saya bagi dekat Firash tak naik pula berat badan dia. Makin turun. Risau betul masa tu.

Lepas tu mak mertua suggest S26. Alhamdulillah, 6 bulan juga bagi dia susu S26 ni. Badan dia makin bambam. Siapa yang tak suka kalau badan baby dia macam kartun tayar Michelline tu kan. Berketul-ketul. Tapi saya tak teruskan susu S26 ni. Risau pula kalau obesiti.

Dan akhirnya saya bertukar pada susu Dutch Lady. Sampailah sekarang ni. Firash pun tak nampak tanda-tanda jemu dengan susu ni. Alhamdulillah. Serasi betul dia dengan susu ni. Selera makan pun tak pernah kurang.



Kalau diberi pilihan, dan saya pun memang dah lama tengok barang ni. Dapat ke tak saya nak bagi dekat Firash ni yek? Hehe. Tapi manalah tau kan kalau ada rezeki saya menag kontes kali ni. Saya nak belikan Firash motor ni.


Hah, mengancam tak warna merah motor ni? Dalam banyak-banyak benda dekat Lazada tu, yang ni jugalah yang menarik perhatian. Firash suka dengan benda-benda yang bergerak ni. Lagi-lagi kalau dia dapat bawa sendiri.

Sebelum ni kalau pergi shopping mall memang selalunya dia akan minta naik motor ni. Kalau tak motor pun kereta. Dapatlah puaskan hati dia. 10 minit RM6.00. Kalau satu hari asyik mintak main mende ni je dah boleh beli 3,4 biji dah motor ni kan.

So, korang tunggu apa lagi. Jangan lupa temujanji kita dengan Lazada Baby Fair ni pada 29 Mac 2017 hingga 2 April 2017. Sekarang ni dekat website Lazada --> http://www.lazada.com.my/big-baby-fair/ sedang berlangsung satu kontes khas untuk korang like facebook diorang. Jangan lupa terjah website Lazada yek. Diskaun sehingga 85%. Ye betul. 85% weh. Marilah berjimat cermat.

Program Kasih JDT Blogger Bersama Anak-Anak Yatim - Episod Persiapan

Assalamualaikum semua,

Kalau korang ada follow instagram saya, mesti korang perasan saya ada publish pasal Program Kasih JDT Blogger bersama Anak-anak Yatim ni kan. Ape?? Tak amik port?? Okeh foine.. Sila follow instagram saya sekarang. Muehehe.. --> Instagram KasihJuju

Sebelum majlis ni berlangsung, macam-macam persiapan kami buat. Siapa yang tak nak majlis berjalan lancarkan. Alhamdulillah, kami berjaya mengatasi emosi yang macam-macam tu dengan jayanya.

Terima kasih dekat Blogger MiaLiana, Mar Mansor dan juga Yaya Cendana yang dah turun padang untuk melawat kawasan-kawasan yang bakal kami bersihkan dekat rumah anak yatim tu nanti. Ops, lupa pula nak bagitau. Kami pilih rumah anak yatim di Kluang. Pertubuhan Kebajikan Anak Yatim Islam Kluang (PKAYIK). Ada juga mencari di area JB. Tapi cuma yang dekat sini available.

pkayik kasihjuju.com

Dalam masa yang sama kami juga mencari para dermawan yang sudi untuk berkolaborasi dengan kami. Dan Alhamdulillah, sambutan daripada mereka juga sangat-sangat menggalakkan. Terharu sangat. Ramai yang bermurah hati nak sponsor macam-macam keperluan anak-anak ni.

pkayik kasihjuju.com

pkayik kasihjuju.com

Antara barang yang kami terima; beras, gula, tepung. biskut dan macam-macam lagilah. Petang sebelum hari kejadian tu, saya bersama-sama dengan kakak-kakak JDT Blogger ke Kluang Parade untuk membeli keperluan anak-anak yatim. Bonet kereta masing-masing dah padat. Tak mampu nak bawa dari JB.

Tengok jelah gambar dekat atas tu. Mau mendak kereta kalau bawak semua barang-barangt tu. Hehe.. Nasib baiklah dah bagi sama-sama. Berat sama dijinjing kan.

pkayik kasihjuju.com

Huh, sila abaikan muka saya selekeh itu yerk. Akak yang dua orang ni laju betul berjalan. Macam kena kejar hantu. Hehehe.. Takut kedai tutup agaknya. Saya pula jalan santai-santai je sebab bawak budak kecik. Jadi banyak tempat nak singgah. Lebih-lebih lagi kalau tempat tu ada ultraman. Alahai budak kecik nih.

Yang dekat bawah ni pula persiapan di dewan makan. Salah satu pengisian yang akan kami buat dengan anak-anak di sini nanti. Malam tu juga pihak penaja datang pasang belon. Tak nak tunggu hari kejadian. Sebab kami tak nak ganggu aktiviti utama nanti.

pkayik kasihjuju.com

pkayik kasihjuju.com

pkayik kasihjuju.com

Cantikkan dekorasi belon-belon tu. Suka sangat saya tengok. Gabungan warna dia pun cantik. Berharap sangat anak-anak ni suka dengan apa yang kami buat ni.

Kalau korang rasa nak buat surprise birthday party ke, anniversary ke boleh amik dengan sponsor kami ni. Cantik sangat deko-deko dia.

Tengok dekat sini --> surprise event equineconceptbp

Malam tu juga, blogger Hernee dan blogger Rohaida packing goodies. Goodies pun banyak yang kami dapat. Alhamdulillah. Rakyat Malaysia ni memang pemurah semuanya. Semoga bertambah-tambah rezeki korang lepas ni yek.
pkayik kasihjuju.com

Okeh, jumpa lagi dekat entri hari kejadian pula ye.
Wassalam.

March 27, 2017

Beauty Review : Uriage Eau Thermale HiShop.my

Hai semua,

Harini saya nak memperkenalkan satu produk yang sangat menarik untuk kita semua yang mementingkan kecantikan.

Memang tak dinafikan sekarang ni memang berlambak-lambak produk pembersih muka. Ada yang organik, ada yang wangi, ada yang banyak bahan kimia..Opss.. Korang tinggal pilih je nak yang mana kan. Cuma tak tau mana yang betul-betul sesuai dengan kulit.
uriage kasihjuju

Tapi kali ni, saya nak kenalkan korang dengan produk yang berasaskan dari thermal water. Mula-mula saya pun tak tau apa itu thermal water? Dari mana sumber air ni? Bagus ke letak dekat muka? Korang pun mesti tertanya-tanya jugakan.

uriage kasihjuju
Sumber air daripada alam semulajadi 

Selama beberapa tahun, Uriage Water Thermal telah berada di bawah pergunungan Belledone Alpine, mengambil unsur-unsur mineral di sepanjang laluannya. Ia keluar dari bumi pada kedalaman 80 meter, terlindung dari udara dan pencemaran. suhu air (27 ° C), pH neutral dan komposisi mineral kekal tidak berubah.

uriage kasihjuju
Air semulajadi yang isotonik

Perkataan "isotonik" bermaksud bahawa Uriage Water Thermal di osmosis sempurna dengan permukaan dan selaput mukus. Ia menghormati integriti sel kulit. Ia bertindak dengan cara yang sama seperti serum fisiologi, ia tidak mengubah saiz atau jumlah sel-sel. Ia juga amat sesuai untuk semua jenis kulit, termasuk yang paling sensitif.

uriage kasihjuju
Air yang luarbiasa yang sangat aktif

Uriage Water Thermal mempunyai kandungan yang sangat tinggi dengan mineral dan unsur surih berbanding dengan air panas lain yang digunakan dalam dermatologi (11,000 mg / l). Mineral dan unsur surih yang memainkan peranan biologi penting dengan sifat-sifat diiktiraf bagi kulit.

URIAGE Hysaec Cleansing Gel

uriage kasihjuju

Pencuci muka. Sesuai untuk kulit kombinasi ke kulit yang berminyak.

Kandungan 

- Uriage Thermal Water

- soap-free cleansing base
- Piroctone olamine
- Epilobium extract
- Glycin                                                                                          
- Hypoallergenic
- Non-comedogenic
- Physiological pH
- Soap-free

Cara Penggunaan
Picitkan sedikit di tapak tangan dan sapukan ke muka. Bilas sehingga bersih. Gunakan pagi dan petang.

uriage kasihjuju
Sabun ni tak berbuih sangat. Jadi korang tak perlu nak ambil masa yang lama untuk cuci muka. Dan dia juga berbau wangi. Damai je bau dia. Kalau tak percaya, kenalah beli.

URIAGE Hysaec Cleansing Gel 150ml FREE Uriage Thermal Water 25ml

RM61.90
Beli di sini --> HiShop

Thermal Micellar Water

uriage kasihjuju

Produk ini berfungsi sebagai make up remover untuk kulit normal atau kombinasi. Ekstrak epal hijau dan pore refiner dia boleh normalkan kehadiran sebum-sebum yang tak bagus dekat muka kita.

Ia juga boleh menanggalkan waterproof eye make up. So, kalau korang guna eyliner atau maskara yang waterproof tu boleh gunakan Thermal Micellar Water ni.

Kandungan
 - Uriage Thermal Water
 - Glycerin
 - Green Apple extract
 - Genle non-ionic surfactants
 - Hypoallergenic
 - Ophthalmologically tested

Cara penggunaan
Tuang sedikit Thermal Micellar Water dekat cotton pad dan sapukan ke seluruh wajah dan juga leher. Tak perlu bilas dengan air.

uriage kasihjuju

uriage kasihjuju

URIAGE Eau Micellaire Thermale PMG 250ml FREE Uriage Thermal Water 25ml

RM80.00
Beli dekat --> HiShop

Uriage Thermal Water
uriage kasihjuju

Produk ini boleh menghidrat permukaan kulit, mengurangkan radang kulit dan 100% isotonik

Kandungan
100% aqua Uriage Thermal Water

Cara Penggunaan
Spray mengikut keperluan. Tidak perlu di keringkan supaya bahan aktif dalam air tersebut dapat bertindak dengan efektif.

uriage kasihjuju
Nampak tak muka saya glowing lepas spray dengan thermal water ni. Lembab je rasa dekat muka. Kalau rasa kelembapan dia tu dah nak hilang, korang spraylah lagi.

URIAGE Eau Thermale D'Uriage SP 50ML FREE Uriage Thermal Water 25ml

RM20.90
Beli di sini --> HiShop

Apa yang menarik perhatian saya dekat sini, Uriage Thermal Water ni sangat banyak kegunaannya. Antaranya:
  • Melegakan dan membina semula sel-sel kulit dalam bidang perubatan
  • Melegakan iritasi
  • Mengurangkan rasa terbakar dan kesan merah akibat penggunaan kosmetik
  • Melegakan ruam bayi
  • Melegakan kulit kesan matahari
  • Memperbaiki kulit mengelupas
  • Melegakan mata yang penat
  • Make up remover
  • Boleh juga digunakan selepas make up
  • Melembutkan kulit yang terdedah kepada cahaya matahari
  • Mencegah kulit daripada radikal bebas
  • Melegakan iritasi dan ketidakselesaan kulit
  • Mengurangkan rasa pedih selepas proses membuang bulu
  • Menyamankan selepas bercukur
  • Memberikan kesan hidrasi yang cepat
  • Melegakan perasaan tidak selesa wala di mana anda berada
Ha nampak tak. Ada 16 sebab kenapa Uriage Thermal Water ni perlu sentiasa ada dengan korang. Tak kira walau kemana pun korang pergi.

Okeh, jangan lupa beli dekat -->
Khas untuk pembaca blog saya, saya nak bagi extra diskaun dekat korang. Yeay.. Suka tak? Suka tak?
uriage kasihjuju
Dalam ruangan enter discount code tu korang masukkan code JULIA
Dan korang akan dapat 15% rebat. Ha... Special untuk yang baca blog ni je tau. Yang tak baca tu suruh dia baca sekarang. Hehe

Follow their social media:
 Instagram: @hishopmy
Twitter: @hishopmy

Terima kasih sudi singgah. Jumpa lagi di lain entri.
Wassalam.

March 26, 2017

Giveaway By IgShop @luv.sweetchoco

Giveaway By IgShop @luv.sweetchoco
Giveaway By IgShop @luv.sweetchoco

Syarat Untuk Join:-

1. Follow Blog Elsaalicious
2. Follow instagram Shaidatul Aireen *akan dicheck
3. Follow instashop Luv.SweetChoco atau klik butang follow di sidebar *akan dicheck
4. Buat entry tajuknya "Giveaway By IgShop @luv.sweetchoco"
5. Copy banner di atas dan backlink ke entri ini
6. WAJIB DAN SANGAT PERLU tambahkan juga di dalam entry anda username instagram anda dan e-mel anda yang aktif! Elsa akan followback menggunakan instagram Shaidatul Aireen dan e-mel untuk Elsa hubungi anda akan datang
Giveaway berlangsung dari 25 Mac 2017 hingga 15 April 2017
5 pemenang bertuah akan memenangi hadiah daripada Luv.SweetChoco
Keputusan pemenang akan diumumkan pada 16 April 2017

Giveaway by Hanis Masturina

Terma & Syarat

1) Warganegara Malaysia dan tinggal di Malaysia serta mempunyai blog.

2) Wajib follow blog HANIS dan add Google+ di sidebar blog ini .

3) Wajib follow instagram @hanismasturina dan follow FB (KLIK)

4) Wajib buat entri bertajuk "Giveaway by Hanis Masturina" dengan sertakan banner diatas kemudian backlinekan ke entri ini

Hadiah

Top Referral

AJ HAIR SHAMPOO + AJ HAIR CONDITIONER

 

BOTOL BESAR MACAM GAMBAR TAU !  (Aj hair shampoo 750ml dan Aj hair conditioner 400ml ) BUKAN TRIAL SET !
MORE INFO MENGENAI AJ HAIR CARE KLIK <SINI>

Random.org

SEBUAH NOVEL MISTERI

Hasil carian imej untuk tanda soal tumblr

Pencarian Bloglist Cikjaja bagi April dan May


Syarat nak join pencarian ni senang jeee:

1. Ehem, mestilah kena follow blog cikja.

2. Follow instagram @smshandcraft (ada chance tinggi ni) 
  * kalau tade insta, mention ye dalam post!

3. Tag kawan blogger at least 4blogger sahaja! 

4. Tajuk entry mestilah "Pencarian bloglist CikJaja bagi Apr dan May"

March 22, 2017

Mystery Giveaway 2017 oleh Airah Syahirah


Assalamualaikum semua,

Jom join giveaway dari Airah Syahirah ni ye kawan-kawan. Klik je dekat banner tu okeh.

To adik Airah,
First sekali bila akak buka blog adik ni loading dia tak lama, sekejap je. Which is sangat-sangat bagus. Sebabnya kalau loading lama, berkemungkinan besar reader akan tutup terus. Tak nak buka dah blog yang lama sangat loadingnya. 

Secondly, blog adik sangat-sangat simple dan kompak. Maksudnya adik tak masukkan widget yang pelik-pelik. Hanya widget yang basic sahaja. Yang penting ada widget follower dan blog archive. 

Apa kata adik tambah widget bloglist dekat sidebar. Selalunya blogger akan rasa sangat dihargai bila dimasukkan dalam bloglist. Sama-sama membantu dapatkan trafik. Pemilihan bloglist pula mungkin adik boleh buat segmen. 

Alamak, nampak macam akak membebel je nih. Hehe, just my 2 cents.

Okeh, itu sahaja komen dari akak. Keep up the good work and let's keep in touch okeh.
Wassalam.

March 20, 2017

Lazada Birthday Blogger Contest

lazada birthday blogger contest
The contest runs from 1st March until 23 March 2017 (11.59pm).  Klik banner di atas untuk menyertai.

Assalamualaikum semua, 
Wah, teruja betul saya sebab seminggu dua ni ramai betul blogger yang join kontes Lazada ni. Saya pun tak nak lepaskan peluang. Wajib join juga tau. Manalah tau kalau ada rezeki Allah dah tetapkan saya menang hadiah tempat pertama. Hehe.. Berangan dulu tak pe kan.

Kalau korang nak tau, saya memang tak pernah miss beli barang dekat Lazada ni setiap tahun. Tapi ini rahsia kita tau. Jangan bagitau dekat suami saya. Haha, macamlah dia tak baca blog saya ni. Hai abang..

Apa yang saya suka dekat Lazada Malaysia?
Kalau nak diikutkan banyak yang saya suka dekat sini. Tapi yang paling penting, payment dia sangat-sangat secure. Tak perlu risau kalau tetiba duit korang hilang ke apa sebabnya korang boleh pilih online banking ataupun cash on delivery.

Dulu masa duduk dekat KL memang selalu COD je. Tapi bila dah pindah Kota Tinggi ni servis COD tu hanya untuk barang yang terpilih je. Tapi tu bukan alasan tak membeli-belah dekat Lazada. Muehehe..

Selain tu, jimat sangat-sangat masa nak shopping. Segala macam barang ada dekat Lazada ni. Tinggal nak pilih dengan tak nak je. Dari sekecil-kecil barang sampai sebesar-sebesarnya. Semua ada. Kalau nak shopping barang keperluan rumah pun ada dekat sini. Tak payah nak fikir parking ke, anak berderet nak ikut pergi shopping ke, terlebih belanja ke apa. Senang sangat.

3 barang yang saya nak beli dekat Lazada.
Jom tengok apa barang yang saya dah ushar lama dah ni sebenarnya.

  1/ Air Fryer
air fryer
Sebenarnya memang dah lama mengidam nak ada air fryer ni. Sampai tahap meleleh air liur sebab tak dapat. Haha.. Okeh ini tipu. Sebenarnya menda ni dapat memudahkan kerja kita. Kalau menggoreng tu dah tak payah asyik nak tengok dekat dia je. Tinggal je. Boleh masak lauk lain pulak

  2/ 9 in 1 Make up Set
9 in 1 make up set
Ha kalau dah namanya perempuan, memang tak sah kalau tak tengok dekat section make up ni kan. Rugi kalau korang tak masuk dekat sini. Boleh cuci mata ambil berangan. Lepas tu terbeli. Hehe, dah biasa dah macam tu. 

Set make up ni antara salah satu barang yang bestseller tau. Maksudnya dah ramai yang dapatkan produk ni. Saya pun tak nak ketinggalan. Nak juga. Siapa yang tak suka cantik-cantik ni kan.

  3/ Pendrive On The Go
pendrive in the go
Yang ni part paling best. Macam jakun je tengok pendrive boleh terus connect dekat smartphone. Boleh download movie banyak-banyak lepas tu play dekat smartphone. Jimat space smartphone korang tau. Uishh.. Macam tak sabar je nak grab nih.

Macammana nak tingkatkan servis Lazada?
Okeh, so far saya memang tiada masalah pun berurusan dengan Lazada ni. Cepat, pantas dan efisyen. Itulah pandangan saya dengan Lazada ni. Kalau korang masih lagi ragu-ragu, korang boleh cuba dulu dengan pilih barang yang murah-murah. Kalau puas hati nanti baru boleh beli lagi dan lagi dan lagi. Haha, yang ni bahaya.

Birthday wish to Lazada Malaysia
Image result for animated happy birthday
To Lazada Malaysia,
Saya nak mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan selamat menyambut ulang tahun yang ke 5. Semoga Lazada akan terus menjadi shopping platform yang paling hebat di masa akan datang. 

Dan saya juga berharap agar kita boleh bekerjasama di masa akan datang *wink*wink*
Klik sini --> LAZADA MY

March 19, 2017

Uyul Rosli 1st Giveaway

Salam. Untuk julung kalinya, Uyul menganjurkan Giveaway. Selalu join Givaway rakan rakan Blogger. Kali ini Uyul pulak anjurkan. Siapa boleh sertai? Sesiapa yang bergelar Blogger dan menetap di Malaysia boleh sertai Uyul Rosli 1st Giveaway ini.



 SYARAT PENYERTAAN: 
  1. Follow blog uyulrosli[dot]com | Add To Circle Google+ Uyul Rosli | Like Fanpage Uyul Rosli Official | Follow Instagram Uyul Rosli | Subscribe Youtube Uyul Rosli.
  2. Buat entri bertajuk "Uyul Rosli 1st Giveaway".
  3. Copy banner di atas dan backlink ke entry ini.
  4. Tinggalkan URL entri di entry Uyul Rosli 1st Giveaway.
  5. Giveaway akan MULA pada jam 1:00pm, 17 Mac 2017 (Jumaat)dan TAMAT pada jam 11:59pm, 24 Mac 2017 (Jumaat).

 SENARAI HADIAH: 
3 X 100PCS Name Card (T&C)
2 X RM10 Topup
2 X RM5 Topup

Pemenang akan dipilih melalui random.org dan akan diumumkan pada 28 Mac 2017 (Selasa).


babab.net

Lilypie Second Birthday tickers Blogged.my

Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign