14 November 2018

Rilek The Cafe, Swiss Inn Johor Bahru Menyediakan Hidangan Tengahari Serendah RM18.00
Jommmm rasa hidangan set makanan tengahari di Rilek The Cafe, Swiss Inn, JB, hanya pada harga RM18 per set setiap hari Isnin - Jumaat dari pukul 12 tengahari - 3 petang.

Ada dua hidangan set berbeza setiap hari yang boleh korang pilih ikut citarasa. Lagi best, setiap set tu boleh jadi menu untuk 2 orang!!!

Admin rekemen sangat2 Deep Fried Sugarcane, Laksa Johor dan Fried Butter Prawn tu. Mee Kari & Beef Satay dia pun sodappp!

Pakej valid hingga hujung Disember 2018. Lihat gambar terakhir untuk senarai menu, ok?
Barisan JDT Blogger bersama Chef Rilek The Cafe

Fried butter prawn with butter rice, seafood pasta Aglio olio and young manggo salad
Grilled fish fillet with nyonya sauce, mee bandung and deep fried sugarcane
Nasi Ambang with condiments, Mee hoon utara and pan fried otak-otak
Fried chicken ginger sauce with butter rice, beef satay with condiment and rojak tahu
Beverages
Fried chicken wings with thai chilli sauce, mee curry with prawn and rojak tahu
Sweet and sour fish fillet with white rice, laksa Johor and urap taugeh with cockle
Menu

"Jom Rasa" Menu
Lunch Set: 12.00 pm - 3.00 pm
RM18.00 nett per set
*Harga tak termasuk minuman

Enquiries/Reservations:
07-2183351 (Farah)
farah.jalal@sijb.swissgarden.com

Facebook:

11 November 2018

Run Far, Run Together - Mini Karnival Pasca Hari Koperasi Negara Peringkat Negeri Johor 2018

*Penyertaan Larian “RUN FAR, RUN TOGETHER” bersempena Mini Karnival Pasca Hari Koperasi Negara 2018 Peringkat Negeri Johor*
Tarikh: 25 November 2018
Tempat: Stadium Mini Kota Tinggi, Taman Kota Jaya

Kategori:
A - Lelaki Terbuka 5km (Yuran RM30.00)
B - Perempuan Terbuka 5km (Yuran RM30.00)
C - Fun Run (Yuran RM20.00)

NAMA:
NO. K/P:
SAIZ T-SHIRT:
KATEGORI:

***Sila Isikan Maklumat di atas dan hantar bersama-sama bukti pembayaran kepada kami selewat-lewatnya sebelum atau pada 18 November 2018.

Bayar Yuran Kepada:
Nama: Badan Kebajikan Dan Sukan Suruhanjaya Koperasi Malaysia Wilayah Kota Tinggi
No. Akaun: 0109 0000 582715
Bank: Bank Muamalat Malaysia Bhd

5 November 2018

San Francisco Coffee Kini di Johor Bahru
Hai korang,
Harini Juju nak share dengan korang pembukaan satu kedai kopi terbaru di Johor Bahru. Orang di Seremban atau Kuala Lumpur mesti dah familiar dengan San Francisco Coffee ni kan.

Dulu masa Juju dekat KL pun kalau pergi Mid Valley, wajib singgah dekat San Franciscoo Coffee ni. Beli 2 Ultimate Mocha. Peh, kenapa sampai 2? Sebab dia ada promosi buy 1 free 1. Adik Juju pula jenis yang tak minum kopi. Jadi Juju tapau dua-dua untuk Juju. Hehe.

Pintu Masuk
Cawangan pertama di Johor Bahru telah di buka di Capital City Mall, Johor Bahru. Juju berpeluang untuk turut serta semasa sesi berkongsi atau bual bicara bersama Dato Jaya JB Tan (Pengerusi Envictus International, Dato Kamal YP Tan (Pegawai Eksekutif Ketua Kumpulan Envictus International), Ms Koo Sue San (General Manager of SF Coffee) dan encik Nik Azwaa Azmi (Head of Marketing).

From left Dato Jaya JB Tan (Pengerusi Envictus International, Dato Kamal YP Tan (Pegawai Eksekutif Ketua Kumpulan Envictus International), Ms Koo Sue San (General Manager of SF Coffee) dan encik Nik Azwaa Azmi (Head of Marketing)
Kami juga turut disajikan dengan Mini Art Exhibition dimana ia mempersembahkan hasil seni daripada talent tempatan, Eva Production dan dari anak kelahiran Johor iaitu Jaie Ramlee dan Trusk. Pengunjung SF Coffee boleh melihat sendiri pameran seni ini sehingga 31 Disember 2018.

Trusk
Eva production
Jaie Ramlee


Juju sempat jugalah merasa dua jenis air yang dijual disini. Iaitu Ultimate Latte dan Mo' Mocha. Dua-dua ice blended. Hadoi. Bila nak puasa ais ni? Eh, sesekali cheat day tak pe kan. Hehe.

Selain kopi, pasta dan kek juga ada dijual di sini. So, memang sesuai sangat untuk bincang projek besar-besar atau bincang masa depan dekat sini. Muehehehe. Dulu Juju suka lepak tempat macam ni sambil update blog. Maklumlah, masa tu belum ada lagi wifi sendiri.

Cantikkan cawan ni

Ultimate Latte. Sedap. Boleh rasa biji-biji kopi yang di blend

Antara rakan-rakan JDT Blogger yang turut hadir


Cawan yang Juju pegang dekat atas tu ada dijual di sini. Cantik sangat cawan yang mempunyai rekaan unik dari Marty Woods ni. Ataupun dalam kata lainnya corak doodle ni. Juju suka tengok corak doodle ni. Kena ada kesabaran yang tinggi untuk menyiapkannya. Kalau disuruh Juju yang buat memang tak menjadilah.



San Francisco Coffee Colouring Contest
Bersempena dengan cawan unik ni, SF Coffee berbesar hati menganjurkan pertandingan mewarna. Dengan setiap pembelian air San Farancisco Coffee dengan design unik Marty Woods ini, anda layak untuk menyertai. Hadiah berupa tajaan kopi selamat setahun menanti anda.

caranya mudah sahaja. Anda cuma perlu memuat naik gambar cawan yang telah siap diwarnakan ke Instagram dengan hashtag #SFCoffeeXMartyWoods dan #SFCoffeeColouringContest. Tarikh tamat adalah pada 30 November 2018.



Untuk maklumat lanjut tentang SF Coffee ni boleh layari website dan fanpage mereka di:-

Website

Instagram

Facebook


1 November 2018

Projek Beg Sekolah Musim Ke-4!

Projek Beg Sekolah Musim Ke-4!
Kami kembali lagi menyerikan persediaan persekolahan buat anak-anak yang datang dari keluarga yang kurang berkemampuan, anak-anak yatim dan anak-anak asnaf.

Setiap yang beg yang diberi akan mengukir 1,000,000 senyuman buat mereka!

Ayuh bersama kami untuk terus memberi peluang buat mereka menggalas beg sekolah baharu sempena musim persekolahan pada tahun 2019 nanti.

Setiap beg dianggarkan pada nilai RM30. Namun anda bebas menyumbangkan apa-apa nilai kerana kami amat menghargai setiap sumbangan.

Anda boleh salurkan sumbangan anda ke akaun Maybank 566010623957 di atas nama Pertubuhan Projek Beg Sekolah.

Ayuh, bantu kami sebarkan!

P/s: Kami akan mengumumkan langkah-langkah untuk penyertaan sebagai sukarelawan PBS Musim-4 tidak lama lagi. Berminat menyumbang tenaga? Teruskan melihat Facebook Page kami di www.facebook.com/projekbegsekolah atau Instagram kami di www.instagram.com/projekbegsekolah ya!

Ayuh, bantu kami sebarkan!

Salam sayang,

Hernee
Focal Person Projek Beg Sekolah
Kawasan Gelang Patah
014-6106331

Lirik Lagu Aku Serius - Wany Hasrita dan Tajul


Lirik Lagu Aku Serius - Wany Hasrita dan Tajul
Sampaikan salam ku
Pada papa mama mu
Bilang saja
Bakal menantu dah ada menunggu
Khabarkan berapa saja hantaran

Benarkah oh sayang
Yang kau katakan sayang
Langsung tidak lucu
Kalau kau hanya gurau-gurau
Gurau kali ini dah melampau

Percayalah sayang
Aku serius
Bukan gurau sayang
Malah serius

Ku harap kau sayang
Kau benar serius
Dan papa dan mama terima
Rombongan mu dengan
Sangat senang di hati

Sampaikan salam ku
Pada papa mama mu
Bilang saja
Bakal menantu dah ada menunggu
Khabarkan berapa saja hantaran

Moga dipermudahkan
Dalam mencari persetujuan
Jangan lah disusah-susahkan
Menerima lamaran mu

Percayalah sayang
Aku serius
Bukan gurau sayang
Malah serius

Ku harap kau sayang
Kau benar serius
Dan papa dan mama terima
Rombongan mu dengan
Sangat senang di hati

Percayalah sayang
Aku serius
Bukan gurau sayang
Malah serius

Ku harap kau sayang
Kau benar serius
Dan papa dan mama terima
Rombongan mu dengan
Sangat senang di hati

Percayalah sayang
(Ku percaya sayang)
Aku serius
(Engkau serius)
Bukan gurau sayang
(Kau tak gurau sayang)
Malah serius
(Engkau serius)

Ku harap kau sayang
(Ku harap kau sayang)
Kau benar serius
(Ku benar serius)
Dan papa dan mama terima
Rombongan mu dengan
Sangat senang di hati

Sampaikan salam ku
Pada papa mama mu
Bilang saja
Bakal menantu dah ada menunggu
Khabarkan berapa saja hantaran

Benarkah oh sayang
Yang kau katakan sayang
Langsung tidak lucu
Kalau kau hanya gurau-gurau
Gurau kali ini dah melampau

31 October 2018

Launching off the South's first SF Coffee outlet by celebrating arts and coffee
Launching off the South's first SF Coffee outlet by celebrating arts and coffee

Johoreans are in for atreat as San Francisco (SF) Coffee has opened its doors to the South launching their very first Johor outlet right in Capital City - eager to whet local Johorean's appetite with quality top-of-the crop coffee, expert roasting and great service.


With Capital City poused to be the biggest amusement focus in Malaysia and a great host for the first outlet of SF Coffee in Johor Bahru, the brand new coffee joint offers a classic vibe incorporating a warm vintage coffee-coloured brown of a 70s Japanese kissaten and the grand opulence of grand halls in train stations, stimulating all five senses of smell, touch, taste, hearing and sight.

SF Coffee is ready to serve Johor coffee enthuasiasts only the best, fresh and aromatic brews as eaxh step taken to make delightful coffees are delicately and precisely executed to fulfil your coffee cravings. Additionally, customers can have the choice of being seated in more private space where they get to indulge in their 'alone' time with a beverage of choice or a cosier, friendlier lounge area to catch up with friends and family.

To commerate of the opening ofcthe first SF Coffee outlet in Johor while embracing SF Coffee's affinity with the arts, SF Coffee lauched a mini art exhibition, "SF Coffee: Colours of the South" - potraying an expression of gratitude to JB's warm welcome.

In conjuctuon with the outlet launch, SF Coffee also announced a colouring contest nationwide where with purchase of beverage in the uniquely design Marty Wood's SF Coffee cup (available at any SF Coffee outlet) entitles customers to enter the colouring contest and stand a chance to win a year's wortg of coffee and other prizes.

Participants would simply need to colour the Marty Woods unique SF Cup, upload it onto Instagram and hashtag #SFCoffeeXMartyWoods and #SFCoffeeColouringContest for tracking purposes. Submissions for the colouring contest closes on 30 November 2018.

For more information of San Francisco Coffee, please visit www.sfcoffee.com or visit their Facebook Page here : https://www.facebook.com/sfcoffee/
Lirik Lagu Roadblock Hatiku - Floor 88 ft Baby Shima


Lirik Lagu Roadblock Hatiku - Floor 88 ft Baby Shima
(Kau telah roadblock hatiku sayang)
(Kau telah roadblock hatiku sayang)
(HEY)

Cerita ini bermula
Ketika aku keluar
Berjalan di kota raya
Melihat sini sana
Dengan E kali lima

Hingga ku sedar dompetku di lain celana
Nasibku menjadi parah
Pabila ada polis di depan mata

Hatiku rasa bergetar
Bagaikan petir menyambar
Saat engkau menghampiri
Kaku kaki terkunci
Bagai di sumpah jampi

Hingga perlahan-lahan ku mendekatinya
Dia memandangku
Terasa panahan percikan api cinta

Kau telah roadblock hatiku sayang
Dengan pandangan cinta yang pertama
Pabila kau melihatku, jatuh gugur imanku
Terdiam ku terpaku

Kau telah roadblock hatiku sayang
Dengan pandangan cinta yang pertama
Pabila kau melihatku, jatuh gugur imanku
Terdiam ku terpaku

Ku koya-ya-yak kan saman cinta
(yak-yak-yak-yay)
Ku tak kisah kau nak samanku berjuta

Haaaa haaaaa....

Ku telah roadblock hatimu sayang
Dengan pandangan cinta yang pertama
Pabila kau melihatku, jatuh gugur imanku
Terdiam ku terpaku

Kau telah roadblock hatiku sayang
Dengan pandangan cinta yang pertama
Pabila kau melihatku, jatuh gugur imanku
Terdiam ku terpaku

Ku koya-ya-yak kan saman cinta
(yak-yak-yak-yay)

Ku tak kisah kau nak samanku berjuta
(yak-yak-yak-yay)

Huwoooooo hohuoo

24 October 2018

MOU Signing Ceremony Between Cannis App With Strategies Partners For listed on NASDAQ IN 2021!
“The Upcoming Greatest Star in Nasdaq ~ Cannis”

Cannis mobile APP accumulated hundred thousand of users in less than two months time, forming a new APP trend, and is bound to become the upcoming greatest star in Nasdaq, United States.

Cannis continuously invests in the most popular industries since early 2018, namely the technologies, films, beauty, preventive medicines, latest technology farming etc.. With the corporation with their strategic partners, Cannis have well extended their markets in many South East Asia countries rapidly, and expected to soon be listing on Nasdaq.

Chief Executive Officer Dato’ Ching Eu Boon also stated during Cannis’s 3000 pax conference “The Upcoming Greatest Star in Nasdaq” that Cannis’s partnership are not limited to latest technologies, such as the digital technology, huge database, artificial intelligence, but also with filming, preventive medicines and beauty industries.

“We are very much looking forward to the strategic corporation with said industries in winning users’ entrustment and enhancing the users’ end seamless O2O experience.”

App Download and Users’ Spending Set a New History-breaking Record, Cannis is born in  the best era

The third quarter of year 2018 has been the most profitable season for the App Stores. The comprehensive app download amount in said season on App Store and Google Play has exceeded more than 29 billions, 10% increment as compared to the past. While the globally consumer spending has reached nearly 20 billion US dollars, an increment of 20% in comparison to the same season in the past, both set a new historical record. 

Analysing the App categories under increments of downloads,  games, entertainment and video broadcasting App have been the most downloads and are found as the factors. The strong performances of the two latter types of Apps show a general demand of market for creative contents.

Overall, the third quarter of year 2018, App Store and Google Play both had historical higher downloads and consumer spendings. This fully demonstrated the market trend of an App, which continues to rise depending on the popularity of smartphone usage, providing a non-stoppable spendings and considerable development potential.

Cannis focuses on the fastest-growing industries, providing an integration platform, creates a powerful 7-in-1 function. 

A perfect Virtual-Reality combined O2O Mode

Cannis App not only incorporates innovative functions every month but also selectively invest huge funds on offline trending industries, hoping to connect offline customers’ overall spending flow with online databases, so as to start building the O2O model, letting the front-end marketing promotions, on- and offline member streaming efficiently, and back-end goods delivery services become smoother.

In terms of member diversion, Cannis members are applicable for both online and offline discounts, including any purchases at Cannis’s strategic partners’ retail stores. Online points can be used to make discounts, helping consumers to save money. Participating in a series of Cannis-designed competitions also allow members to win grand prizes through sharing.

The Chief Operating Officer of Cannis, Mr. Mohammad Mustaqim Bin Abdullah stressed that the platform will actively carry out comprehensive layout for online and offline services, so that the physical store is no longer restricted by the size or regional restrictions of the space. Through the mode of Cannis e-commerce and preferential shopping, the merchants information can be passed through at the lowest cost to a precise targeted market, therefore maximising the advertising effectiveness.

Cannis Strategic Partners

Strategic partners present on the day include EMPRO’s Dr. Coco Alex; Producer of Da Motion Production House, Encik Along; Creative Director of (凯优影视控股有限公司), Miss Bo Bo; LongTV Sdn. Bhd.’s Mr Chis Yen; Weber PDT Cancer Treatment Health Centre’s Prof. Madaya Dr. Martin E. Roberts; CEO of (名资股份有限公司), Mr. (蔡逸群) and Dr. DNA Mr Jannings Lee. 

The Honorary Consul of the Slovak Republic, Tan Sri Datuk Sri One Tee Keat said that Cannis has a keen sense on trend development. Through big databases analysis, they accurately learn the real needs of consumers. The rich ethnic culture in Malaysia also helps enlarging the business to the world, attracting future strategic partners. Whether in the media marketing or development strategies, their performances have been remarkable. 

Cannis is the world’s first integrated app that provides consumers with this wide range of App services, live broadcasting, e-commerce, discount shoppings, social networking, short videos, games and payments, can all be found on Cannis App. Cannis is convinced that having Malaysia’s diverse ethnic groups and culture as the starting point, it is easier to expand Cannis from South East Asia to the rest of the world. 
For more information, please visit http://cannis.app.

23 October 2018

Lirik Lagu Bangun dari Aman RA


[Intro]
It's a one
It's a two
It's a one, two, three, come on!

[Verse 1]
(Woo!)
Dulu asyik mengadu kata aku tak ada apa
Selagi aku bernyawa, aku rasa aku berharta
Akal celik dan jiwa kental benda bukannya murah
Semua nak ke puncak, tak semua sanggup menghadap susah (brrahhh!)
Hari-hari aku bersyukur Ya Rabbi
Hidup sehari lagi untuk aku cuba lagi
Nak dipermudahkan urusan dan murah rezeki
Kalau jatuh sekali aku bangun tiga kali!

[Chorus]
Budak flat, bangun!
Budak flat, bangun!
Budak flat, bangun!
Budak flat, bangun!
Budak flat, bangun!
Budak flat, bangun!
Budak flat, bangun!
Budak flat (budak flat)

[Verse 2]
Izinkan aku memperkenalkan diri
Barangkali budak flat yang mungkin jadi Tan Sri
Hati bukan merah padi tapi merah 'rarri
Hajat masih sama, kaya sebelum mati
Sejuta akan datang, tarik masuk entah bila
Tapi aku nak pindah keluar dari flat ke villa
Kata aku gila, I don't give an F macam FILA
Aku hanya kejarkan gol aku macam FIFA
Dulu lepak bawah blok, sekarang lepak rooftop
Sampai peminat sendiri kata "wa taknak lu stop"
Wa sanggup tunggu lebih setahun untuk lu drop
Wa jaga cakap bohong betul nak tengok lu top
6 peratus dah cam kenal aku pasti
Tahu nama aku naik macam GST (ay)
Pimpin' ain't easy, man believe me
AU3, do you feel me
Modal diri 100cc
Tengah-tengah bulan tak cukup gaji
Kenapa khayal sebab sakit hati
Diri tercandu pada duniawi
Modal diri hanya 1.3
Tengah-tengah bulan tak cukup gaji
Kenapa khayal sebab sakit hati
Diri tercandu pada duniawi (brrahh!)

[Chorus]
Budak flat, bangun!
Budak flat, bangun!
Budak flat, bangun!
Budak flat, bangun!
Budak flat, bangun! (brrrahh!)
Budak flat, bangun!
Budak flat, bangun!
Budak flat (budak flat)

[Verse 3]
Dulu asyik mengadu kata aku tak ada apa
Selagi aku bernyawa, aku rasa aku berharta
Akal celik dan jiwa kental benda bukannya murah
Semua nak ke puncak, tak semua sanggup menghadap susah (brrahhh!)
Hari-hari aku bersyukur Ya Rabbi
Hidup sehari lagi untuk aku cuba lagi
Nak dipermudahkan urusan dan murah rezeki
Kalau jatuh sekali aku bangun tiga kali!

[Chorus]
Budak flat, bangun!
Budak flat, bangun!
Budak flat, bangun!
Budak flat, bangun!
Budak flat, bangun! (brrrahh!)
Budak flat, bangun!
Budak flat, bangun!
Budak flat, bangun! (brrrahh!)

[Outro]
Budak flat
Budak flat (bangun!)
Budak flat
Budak flat (woo, bangun!)
Budak flat
Budak flat (bangun!)
Budak flat (woo)
Budak flat (bangun!)
Bangun, bangun

22 October 2018

Ginvera World Spa Lavender Shower Scrub
Hai semua,



Siapa suka mandi guna skrub? Skrub tu maksudnya biji-biji halus macam pasir yang ada dalam sabun mandi. Juju suka sangat guna sabun yang ada skrub ni sebab senang nak sental semua daki-daki yang ada dekat badan. Tapi skrub ni korang tak boleh nak guna selalu sebab dia akan menipiskan kulit. Jadi kalau guna seminggu dua kali tu dah okey sangat dah.


Baru-baru ni Juju ada jumpa satu shower scrub yang korang boleh guna hari-hari. Yup, yang boleh guna hari-hari. Shower scrub jenama GINVERA. Macam dah lama betul tak dengar pasal jenama GINVERA ni kan. Dulu masa kecik-kecik memang popular sangat jenama GINVERA ni. Cuma sekarang je macam suam-suam sikit.

Bila Juju jumpa je shower skrub ni dekat kedai, Juju terus rasa nak cuba. Kebetulan memang shower scrub dah habis dekat rumah.


Korangv tau tak shower skrub ni ada manik-manik mikro yang selamat untuk korang gunakan setiap hari. Jadi memang takda masalah kulit kering ye. Malah kulit akan lebih lembut dan lembab.

Bau dia pun wangi sangat. Tenang sungguh lepas guna sabun ni. Rasa nak mandi lama-lama. Hehe. Korang boleh dapatkan shower scrub ni di kedai-kedai berhampiran atau pun di drugstore.

Terima kasih sudi baca. :)



14 October 2018

Lantak Festival, 19 - 20 Oktober 2018 Mydin Mutiara Rini
LANTAK FEST adalah sebuah karnival pesta yang menggabungkan 5 elemen LANTAK. Platform aktiviti yang akan membariskan pelbagai menu dan aktiviti sihat ini akan diadakan pada 19 - 21 Oktober 2018 di Mydin Mall, Mutiara Rini, Johor Bahru.
Lantak Festival

Antara aktiviti yang bakal dijalankan sepanjang Lantak Fest:
Senarai aktiviti

1. BATTLE KARAOKE

Open battle (18 tahun ke atas)

Apa jua jenis genre lagu.
Daftar RM30.

Markah dikira:
1. Suara
2. Showmanship
3. Gaya dan penampilan


2. MASTERCHEF LANTAKFEST

Penyertaan berkumpulan (2 dewasa, 1 kanak-kanak)

Menu: Bread and Sandwich
Inti & peralatan disediakan.

Daftar RM30 satu kumpulan.

+ Setiap kumpulan akan diberi voucher RM50 untuk sesi run and get di Pasaraya Mydin
+ Live FB akan dibuat sepanjang program

+ Markah dikira daripada segi:
Ketepatan waktu
Hiasan & Kekemasan
Presentation skill kepada juri


3. KOMPANG HIPSTER

Saksikan kreativiti pasukan kompang berirama secara battle competiton dengan gaya tersendiri.


4. LANTAK DOODLE

Terbuka kepada semua rakyat Malaysia.
Daftar RM30.

Daftar dan lukis doodle di rumah-upload ke FB-Menang hadiah menarik

*Penyertaan dibuka juga di pentas utama pada 13 Oktober 2018 jam 2.30 petang. Hubungi kami.


5. KING & QUEEN LANTAK:

Daftar RM5.
Siapa paling pantas makan dan dikira pemenang!


6. SUKANEKA LANTAK:

Daftar PERCUMA
Aktiviti keluarga, dewasa & kanak-kanak

Apalagi? Jom daftar dan menangi banyak hadiah menarik.

Pameran Mistik



Facebook:
https://www.facebook.com/LantakFest/

13 October 2018

Susu Fernleaf UHT, 100% mmmmm
Assalamualaikum semua. Hai korang.

Harini Juju nak bercerika sikit pasal susu. So, siapa yang suka sangat minum susu korang kena baca apa yang Juju nak kongsikan ni sampai habis ye. 

Kalau korang nak tau, Juju suka sangat minum susu. Bukan susu coklat tau. Susu yang putih. Tak kiralah samada dalam bentuk serbuk ataupun yang jenis cecair. Semua Juju bedal. Huh, gelojoh sangat bunyinya tu.

Ada sesetengah orang yang memang tak suka langsung minum susu putih ni. Hanyirlah, tak boleh telanlah. Eh macam-macam lagilah alasan yang Juju pernah dengar. Ada satu kes tu, mengandung, tapi tak nak minum susu. Juju jadi tertanya-tanya. Tak kurang ke kalsium untuk baby dalam perut tu? Kesian dekat ibu mengandung ni. Mesti selalu sakit pinggang.

Fernleaf UHT
Fernleaf UHT
Bercakap mengenai susu Fernleaf, korang sedar tak masa korang duduk asrama dulu atau sekarang, waktu minum malam mesti ada air milo kan. Korang tau tak susu tepung yang acik kantin tu guna dari jenama Fernleaf? Ha kalau tak percaya boleh tanya dekat acik kantin tu. Hehe. 

Apa yang Juju tau, sekolah tadika Kemas tempat si Firash memang guna susu jenama Fernleaf ni. Sedap tau. Lagi-lagi sekarang ni dah ada susu Fernleaf dalam bentuk kotak. Lagi senang nak minum. Tak payah nak bancuh-bancuh. Tuang je dalam cawan.


Jeling-jeling sambil fikir bila dapat bedal semua air ni..

At Fernleaf, our cows are at the heart of our dairy farming business and farmers take their welfare very seriously.
Due to climate, New Zealand is one of the few places in the world where dairy cows can graze outdoors almost all year round on fresh grass that gives them the best from nature to produce nutritious milk.
As a country, we’re experts at growing grass. Well-cared-for cows fed with natural grass are healthy cows; and healthy cows produce high quality nutritious milk.
New Zealand is a country with fertile soil, excellent rainfall and abundant sunshine, making it one of the best places in the world to produce milk.
With high quality of grass, cozy climate, clean air and water, our happy cows produce milk naturally without needing any form of milk booster.
With over 140 years of experience in dairy farming, our farmers’ heritage and expertise have made New Zealand a world leader in dairy today.
That is why the taste of Fernleaf UHT milk is 100% MMMMM
Firash suka susu Fernleaf. 

Apa yang menarik tentang susu Fernleaf ni adalah, mereka cuma mengambil susu dari lembu tenusu yang dibiarkan bebas meragut rumput di sana. Seperti yang kita tau, iklim di New Zealand adalah sejuk dan hal ini menghasilkan pengeluaran rumput yang sangat berkualiti tinggi.

Firash pun suka sangat susu Fernleaf ni. Dia kata macam susu dekat sekolah. Ha dari situlah Juju tau sekolah tadika Kemas guna susu ni juga. Bagus. Cikgu tadika pun tau khasiat susu ni. Jadi korang pun kena dapatkan juga susu Fernleaf UHT. 100% mmmmm.



9 October 2018

50Gram X SWANICOCO - LIMITED EDITION BLACK EDITION Show the Velvet Lipstick
Hai korang, pernah dengar tak pasal SWANICOCO? Okeh, Juju pun sebenarnya pertama kali juga dengar pasal jenama SWANICOCO ni. Macam eksklusif sangatkan jenama dia. Rupa-rupanya jenama di berasal dari Korea. Sebelum Juju bercerita lebih lanjut, jom kita berkenalan dulu dengan jenama SWANICOCO.

SWANICOCO


Ia memulakan perniagaannya dengan mengeluarkan sabun yang melalui proses penapaian (fermented) secara semulajadi. Untuk menghasilkan sabun yang terbaik, ia memilih dengan lebih teliti ubat-ubatan herba, rebus dan melakukan proses penapaian. Buat masa sekarang ini, ia merupakan satu-satunya syarikat pengeluar kosmetik yang menggunakan bahan semulajadi di Korea.

Apa yang menarik perhatian Juju disini ialah nama brand yang digunakan oleh syarikat ini. Swan membawa maksud angsa. Ia juga membawa maksud gaya keanggunan yang di bawa oleh angsa tersebut atau dalam erti kata lainnya feminin. Coco pula diambil dari perkataan "coconut" yang membawa maksud bahan botanik semulajadi yang digunakan dalam penghasilan produk mereka. Selain itu, coco juga membawa maksud kecomelan dalam bahasa Perancis.

Limited Edition Black Edition Show The Velvel Lipstick (Juliet Red)

Kali ini, Juju telah diberi peluang untuk mencuba salah satu lipstik keluaran terhad dari SWANICOCO iaitu Show The Velvet Lipstick Juliet Red. Juju suka sangat dengan warna merah oren yang ditampilkan untuk keluaran kali ini. 

Kalau bibir korang jenis yang cepat kering, asyik merekah je, boleh cuba guna lipstik ini sebab dia ada carnauba wax dan natural oils. Ha ape pulak carnauba wax ni? Dia sama dengan Brazil wax dan palm wax yang berfungsi sebagai agen pelembut yang memberi kelembutan kepada bibir korang. Natural oil pula berfungsi untuk memberi kelembapan yang berpanjangan dekat bibir korang.


Satu benda yang korang kena ingat! Once lipstik ni sold out, syarikat ini tidak akan restock. Jadi kalau dah minat sangat dengan warna ni, kena beli cepat-cepat.

Kandungan
"Octyldodecanol, Isononyl Isononanoate, Silica, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Isoeicosane, Ozokerite, Ethylhexyl Palmitate, Microcrystalline Wax, Paraffin, Phenyl Trimethicone, Caprylic/Capric Triglyceride, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Polyhydroxystearic Acid, Kaolin, Tocopheryl Acetate, Caprylyl Glycol, Argania Spinosa Kernel Oil, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Hexylene Glycol, Fragrance, Phenoxyethanol, Ci 15850, Ci 45410, Ci 15985, Ci 19140, Ci 15850"


Kalau korang nak tau, lipstik ni ada bau yang sangat best. Bau dia sangat menyenangkan. Nak tau sebab apa bau dia menyenangkan? Sebabnya lipstik ni berbau bunga ros. Segar je rasa weh.

Nak apply dekat bibir pun lancar je. Cukup sekali sapu dah dapat warna yang Juju nak. Kalau korang suka pakai pekat-pekat pun boleh apply 2 atau 3 kali. Hasilnya memang sangat mengagumkan. Juju pakai dari pagi pun boleh tahan sampai tengahari. Memang sesuai untuk Juju yang banyak kerja di luar.
Okeh, ready nak kerja luar

How to purchase?

Buat masa sekarang ni, 50Gram merupakan satu-satunya syarikat pertama yang diberi tanggungjawab untuk menjual lipstik ini buat masa sekarang.

Boleh terus klik dekat --> https://50gram.com.my/product/swnccstvljr/ untuk pembelian.


7 October 2018

Lirik Lagu Agama Kedamaian by Dato Aliff Syukri ft Datin Shahida


Agama Kedamaian by Dato Aliff Syukri ft Datin Shahida
Kalla hadzil ard mataqfii masahah
Lau na’isibila samahah
Wanta’ayasna bihab
Lau tadiqil ardi naskan kalla kolb

Abtahiyyat wabsalam
Ansyuru ahlal kalam jainuddin
yahtirom
Abmahabbat wabtisam
Ansyuru bainil anam hadahu din
assalam

Kalla hadzil ard mataqfii masahah
Lau na’isibila samahah
Wanta’ayasna bihab
Lau tadiqil ardi naskan kalla kolb

Abtahiyyat wabsalam
Ansyuru ahlal kalam jainuddin
yahtirom
Abmahabbat wabtisam
Ansyuru bainil anam hadahu din
assalam



Hadirlah kedamaian
Sebarkanlah ucapan
Yang penuh kemanisan
Kasih sayang
Dan senyuman
Sebarkan seluruh alam
Agama kedamaian

Hadirlah kedamaian
Sebarkanlah ucapan
Yang penuh kemanisan
Kasih sayang
Dan senyuman
Sebarkan seluruh alam
Agama kedamaian
#JDTBlogger

Anda memenuhi syarat-syarat dibawah?

  1. blogger Johor
  2. blog aktif bukan krik-krik setahun
  3. blogger adalah anak jati Johor yang menetap di Johor
  4. anak jati Johor tapi tidak menetap di Johor
  5. bukan ic Johor tapi menetap di Johor

Jom sertai kami dalam komuniti JDT Blogger.
  1. Rohaida
  2. Hernee 
  3. Uyul
  4. Mama Maszull
  5. Onlajer
  6. Wazy
  7. Juju
  8. Mialiana
  9. Mar Mansor
  10. Dilah
  11. Nona
  12. Sis Lin
  13. Mselim
  14. Kak Seri
  15. Cik Tom
  16. Rossaimi
  17. Ain
  18. Huda
  19. Sunah