15 July 2018

Open House Hari Raya JDT Blogger



Assalamualaikum korang,

Nampaknya lambat betul Juju update cerita gathering JDT Blogger ni. Hehe. Kesibukkan yang melampau gamaknya. Asal nak update blog je tak de idea nak menaip. Asal nak menaip mood hilang entah kemana. Adakah ini dinamakan writters block? Muehehehe..

Sebenarnya kitorang tak ada proper plan pun pasal gathering ni. Cuma sembang-sembang dalam group whatsapp dan tetiba ade sorang ni suggest (maaf tak ingat siapa yang suggest) buat gathering raya dekat rumah blogger Sis Lin. Tuan punya rumah pulak sporting habis. Makanya plan pun on.

Tuan rumah cuma masak 3 menu je. Selebihnya kami bawa sendirilah. Tuan rumah dah kasi pinjam rumah pun dah cukup baik dah kan. Hehe.. Terima kasih Sis Lin. Sudi bagi kami buat kecah dekat rumah sis. harap-harap sis tak serik terima kunjungan kami lagi. Korang kalau nak kenal dengan Sis Lin ni boleh terjah blog dia dekat --> http://www.sislin76.com/

Kalau dah namanya blogger, memang pantang nampak makanan. kena ambil gamabr dulu sebelum keseksian makanan tu dicemar oleh orang lain. Food blogger sangat faham situasi ni. Wajib tau ambil gambar dulu. Hehe. Jom tengok makanan apa yang kitorang bawa.













Sedap teruk makanan yang diorang bawak ni. Juju cuma bawak sandwich je. Tu je yang sempat Juju buat. Haha. Maklumlah, orang paling jauh. Luar daerah Johor Bahru tu kira jauhlah kan. Blogger MiaLiana bawak air cendol dengan air kotak. Tapi Juju nak snap cendol kak Mia. Hehehe.

Dekat bawah ni pulak gamabr-gambar Juju dengan blogger-blogger gempak yang sporting yang hadir pada malam tu.

Boleh tersama pulak tudung Juju dengan dak Uyul neh. www.uyulrosli.com

Nilah tuan rumah yang sporting habis tuh. Hehe. www.sislin76.com

Nilah kakak paling garang sekali dalam group JDT Blogger. www.kisahsidiary.com

Yang ini kak Seri. Sedap giler rendang daging dia. www.sariyusa.blogspot.my

Ini blogger dilah. Super mom neh. www.ceriteraibu.com

Ni ain. Budak paling meriah dalam group. Dia kalau bergabung dengan Uyul memang boleh runtuh rumah orang. Kihkihkih www.akuainkausiapa.blogspot.my

Nilah makcik cendol malam tu. Lupe nak ambil gambar air cendol kak mia. Ampunnn.. www.mialiana.com

Yang ini sunah. Tokey brownies. Kalau nak order brownies boleh contact sunah ye. www.sunahsukasakura.com
Ada 3 orang lagi yang Juju lupa sangat nak ambil gambar. Kakak garang JDT Blogger nombor 2. Kak Hernee Nazir. Haha.. Sibuk sangat membawang sampai lupe nak snap gambar dengan Kak Hernee. Blogger Kim pun lupa jugak nak ambil gambar. Lagipun dia balik awal. Yang si Nona pulak kitorang dah sibuk-sibuk nak balik dia baru sampai. Memangtak teringatlah nak ambil gambar dengan dia. 

Nanti kita jumpa kita snap-snap gambar lagi ye. 
Love JDT Blogger.





Previous Post
Next Post

post written by:

6 comments:

  1. Alhamdulilah..
    Korang semua pun sporting gak..suka, meriah dan happening..

    Terima kasih semua!!

    ReplyDelete
  2. Haaa, gambo i xdak, ahahaha~ ok, semoga terus maju jaya JDT Blogger, amin !
    Nanti buat lagi makan makannn, yayy..huhu

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah...seronoknya....berkumpul...sembang2 sambil makan2....jeles.

    ReplyDelete
  4. takpe juju.... makcik cendol tak marah.... hihihi...

    ReplyDelete
  5. haha...comel aje tau yuyu dengan kak juju terpakai tudung sama..aduiii

    ReplyDelete

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of kasihjuju.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.