30 August 2018

Jualan Merasuk Sempena Hari Kemerdekaan - Lazada Merdeka Sale
Hai korang,

Korang tau tak Lazada tengah cari pasal sekarang ni? Memang boleh buat gaduh tau kalau buka website dia sekarang ni. Mana taknya, diorang buat Merdeka Sale.


Ya Allah, banyak betul barang-barang yang tengah sale sekarang ni. Tinggal kuat dengan tak kuat je iman korang. Kalau Juju memang surrenderlah pasal shopping online. Bukan surrender tak membeli, tapi terbeli. Menyampah betul.

Bersempena dengan sambutan hari kemerdekaan Malaysia yang ke 61 tahun 2018 ni, Lazada dengan berbesar hatinya mengadakan Jualan Merdeka. Pelbagai tawaran eksklusif dan potongan harga sehingga 80% ditawarkan untuk pelanggannya.

Antara jenama--jenama yang terlibat adalah:
  • Carlo Rino
  • Bonia
  • Habib
  • VOIR
  • Siti Khadijah
  • PONEY
  • Naelofar Hijab
  • XES
  • LOL
Aduh, nampak je jenama Carlo Rino tu Juju dah tepuk dahi. Memang lama mengidam nak beli handbag Carlo Rino tu. Tapi rezekinya belum sampai lagi. Huhu. 


Sebenarnya ada banyak lagi jenama antarabangsa dan tempatan yang terlibat dengan Jualan Merdeka ni. Kalau nak tau korang kenalah masuk website Lazada sekarang jugak. Sebab Jualan Merdeka ni bermula dari 28 Ogos 2018 hingga 31 Ogos 2018 sahaja. Menangis tengok harga bArang semua murah-murah.

 Merdeka sale page: https://www.lazada.com.my/merdeka-sale/

Selain tu, ada juga Jualan Kilat (Flash Sale), vouchers dan part yang paling seronok sekali ialah penghantaran percuma ke seluruh Malaysia. Woahhhh... Thats's why Lazada sentiasa jadi pilihan nombor satu untuk membeli belah.

Kalau korang nak tau, ada juga permainan Shakin' Deals. Hurmmm, apa pulak shake shake ni? Coconut shake ke? Uish! Sedapnya. Okeh sebenarnya ada 1 game yang boleh korang main sepanjang Jualan Merdeka ini berlangsung.

Untuk menyertai permainan ini, korang perlu:
  • Muat turun aplikasi Lazada dan daftar masuk,
  • Buka halaman utama,
  • Dan akhir sekali shake handphone korang setiap hari bermula dari 28 Ogos sehingga 31 Ogos jam 1 petang dan 9 malam.

Kalau korang bertuah, boleh dapat voucher bernilain RM15.00 tau. Wow, barang dah murah, dapat voucher pulak lagi. Memang berbaloi-baloi. 

Untuk maklumat lanjut, boleh ke --> More info on https://www.lazada.com.my/wow/i/my/MYCampaign/merdeka-sale-shake-win?hybrid=1 


29 August 2018

Tisu Malam Jumaat - Feminine Wipes dari Imaan Suci
Hai semua,

Korang tau tak pasal kebersihan di kawasan intim? Ada orang yang memang betul-betul jaga kebersihan kawasan intim mereka. Tapi ada juga yang sambil lewa je dengan kawasan ni. Hmm. Ada juga ya yang tak mahu menjaga kawasan intim ni. Meh sini Juju nak bagi kesedaran sikit.

Masalah utama kalao korang tak jaga kawasan ini, keputihan akan mula muncul. Keputihan ni pula ada 2 kategori. 1 yang bagus, 1 lagi yang sangat-sangat jahat. Ha yang jahat ni yang kita tak nak. Jadi lebih baik kita cegah sebelum sebelum melarat.

Vagina perlu dijaga dan dibersihkan dengan betul terutamanya selepas melakukan hubungan seks. Ia perlu di basuh dan dikeringkan supaya kuman tidak membiak di kawasan tersebut. Walaubagaimanapun, cara basuhan yang tidak betul akan mengganggu bakteria baik di kawasan tersebut.

Gaya hidup yang tidak sihat juga menyumbang kepada masalah keputihan. Antaranya ialah:
  • Diet yang tidak teratur
  • Kurang makan makanan sihat
  • Merokok
  • Kurang bersenam
  • Kurang rehat
  • Tidak mendapat tidur yang cukup
  • Stress
  • Mengenakan seluar atau seluar dalam terlalu ketat
Mereka yang kerap bertukar pasangan seks akan menghadapi risiko lebih tinggi untuk mengalami jangkitan kuman di bahagian vagina seterusnya menyumbang kepada masalah keputihan. Jadi, untuk mengatasi masalah ni, jom Juju nak kenalkan korang dengan tisu malam Jumaat. Pergh.. Pandai-pandai je bagi nama samaran ye. Muahahahaha..

IMAAN FEMININE WIPES dirumuskn utk kegunaan zon intim terutamanya apabila keluar dari rumah dan hubungan intim. Kekal bersih dan segar sepanjang hari.


Tisu lembap direka khas untuk pembersihan bahagian intim wanita. Memberikan kesegaran dan perlindungan untuk zon intim anda. Mengandungi ekstrak sireh.

Daun Sireh & Mawar
Daun Sireh merupakan sumber asli yang mengandungi anti septik mematikan kuman dan antioksidasi berpunca dari bakteria dan kulat. Berkhasiat mengatasi masalah gatal, bau dan mencegah kuman. Pati mawar juga bertindak sebagai penyeimbang PH dan memberi rasa nyaman dan sejuk pada kulit

Cara Penggunaan
Penggunannya hanya lap bahagian intim selepas membilas. 1 paket 1 pcs. Berguna utk wanita yg suka bercuti dan kerja luar kawasan. Mudah dibawa dan simpan dlm handbag. Suci tanpa alkohol. Fungsi 2 dlm 1(membersih dan menyegar)Sesuai utk semua jenis kulit.

Juju suka betul dengan packaging tisu ni. Dalam satu pek ada 10 helai, tapi setiap helai tu dia packing satu, satu. So, senang nak masukkan dalam handbag. Kalau packing macam baby wipes tu susah nak masukkan dalam beg. Dengan saiz dia yang tebal dan berat.


Feminine wipes dari Imaan Suci ni memang memudahkan urusan Juju tau. Sambil memudahkan urusan tu dapat juga menjaga kebersihan bahagian intim Juju ni. Selalu kalau ke tandas awam tu manalah kita nak bawak sekali botol feminine wash tu kan. Kadang tu bukan semua tandas sediakan tisu, jadinya bahagian intim kita tu akan rasa lembab je sebab tak di sapu dengan bersih. Tak selesa betul.

Bila dah ada feminine wipes ni Juju dah tak risau lagi nak gunakan tandas awam. Lipat-lipat masuk poket je. Hah senang. Kenapalah Juju tak jumpa feminine wipes ni masa mengandung dulu. Sengsara betul masalah keputihan masa mengandung dulu. Okeh, lepas ni kena beringat. Hehe.. Doakan Juju mudah mengandung anak yang kedua ni ya. InsyaAllah amin.

Maklumat lanjut;
Alamat:
No 3A-08 , D' Pandan Avenue 3, 
Taman Pandan Mesra, 
68000 Ampang

Telefon:
019 286 2828

Email:
inquiry@imaanworld.com

Website:

Facebook:

Instagram:



28 August 2018

Secret of Stylish Fame Cosmetics
Hai semua,

Siapa dekat sini suka pakai BB Cushion? Juju sebenarnya tak pernah cuba pun BB Cushion ni. Sebabnya tak terasa pun nak beli. Lagipun Juju suka pakai foundation yang jenis cecair tu. Pada Juju lagi mudah nak apply dekat muka.

Tapi, baru-baru ni Juju telah diperkenalkan dengan BB Cushion dari Fame Cosmetics. Pertama kali Juju nak cuba pakai BB Cushion ni. Macam jakun pun ade juga tengok menda ni. Okeh jom kita test, sesuai ke tidak dengan kulit muka Juju ni.



Tadaaa.. Okkay tak? Okeh, serius dah jatuh cinta. Rasa dia ringan je dekat muka. Macam tak pakai foundation pun. Dap dap sampai rata, calit sikit lip creme dekat pipi and dah siap.

Lip creme dia pun Juju suka sangat. Tak melekit dan yang paling penting dia tak berat. Tak rasa macam pakai lipstik pun. Bibir pun tak rasa berat. Eh senang kata memang Juju sukalah dengan tekstur lipstik ni.


Dan kalau korang nak tau, Juju test juga bedak ni masa dekat Bukit Gambang haritu. Nak tengok berapa lama dia boleh bertahan. Juju pakai dari pukul 2 petang sampai 9.30 malam. Dan hasilnya memang mengagumkan. Cantik berseri-seri tau chuolls.

Untuk BB Cushion dia ada 3 pilihan. Natural, fair dan juga ivory. Untuk lipstik pula ada 13 pilihan warna. Warna yang Juju pilih dekat gambar nombor dua tu code Party. Nampak muda remaja sikit pilih warna macam tu. Haha.. Perasan betullah Juju ni.




So kalau korang nak cantik-cantik dan feel muda remaja macam Juju ni boleh ke:

Facebook:

Instagram:

Website:



26 August 2018

Hotel di Bukit Gambang Resort City, Arabian Bay
Hai semua,

Harini Juju nak cadangkan tempat menarik untuk korang stay kalau ke Bukit Gambang Resort City (BGRC). Dari survey yang Juju dah buat, ramai kawan-kawan dan saudara mara kata kalau nak menginap di BGRC ni harga dia mahal. Memang pada awalnya Juju pun rasa hotel dekat sini mahal. Tapi, hah ada tapi pula. Nanti Juju cerita dekat akhir entri nanti ye.

Sampai je dekat lobi hotel Juju terus ke kaunter untuk urusan check in. Ruang menunggu di lobi ni tersangatlah luas. Ada juga diletakkan kerusi dan ada juga kedai gift shop. Arabian Coffee House pun dekat sebelah je.

Lepas selesai urusan check in, kami bergerak ke bilik. Bilik kami terletak di blok 3. Blok 3 ni hanya untuk bilik jenis Studio Suite. Sesuailah untuk Juju yang datang dengan family kecil. Kalau korang datang ramai, ada juga 2-bedroom suite. Agak-agak nak selesa boleh je bawa toto untuk anak-anak tidur di lantai. 

Studio suite
Dekat studio suite ni ada 2 tilam super single yang dirapatkan. Besar dah sama macam katil king. Ada juga kerusi dan meja kopi, tv lcd, iron dan iron board, sejadah, mini bar, peti ais, aircond, peti simpanan dan ada 1 bantal extra. Okeh bantal extra ni mama punya. Muehehehe


Memang luas sangat ruang antara katil dan tv. Boleh bentang toto bagi anak-anak tidur dekat bawah. Dak Firah kerjanya memang berlari-lari je dalam bilik. Puas betul ko berangan jadi ultraman ye nak. Lantai jenis parket ni memang kali bunyi. Jadi kalau korang sibuk nak alih kerusi meja takdalah keluarkan bunyi yang kuat. Firash berlari-lari pun tak risau dahi benjol kalau jatuh.



Dua gambar dekat atas ni adalah pemandangan dari bilik air. Bilik air dia pun luas tau. Ada ruang pemisah antara shower dan sinki. Apa? Tak da bathtub? Eh, kita datang nak jalan-jalan kan. Kalau nak bathtub memang takdelah dekat sini. Eh, tak sempat pun nak berendam lama-lama dekat bilik air. Jadual Juju dah padat sangat dah.

Ammenities dalam bilik air.

Selalu jadi masalah pasal seterika ni. Kalau jalan jauh mesti dalam kepala terfikir, dekat hotel tu ada seterika tak? Dekat BGRC ni korang memang tak perlu risau. Seterika dah disediakan dalam bilik. Cuma kalau korang dapat bilik di blok 2 korang kena ke bilik seterika yang telah disediakan di tingkat 3.

Sejadah juga disediakan. Tapi kalau korang dapat bilik yang tiada sejadah boleh call room service. Nanti diorang akan hantar sejadah tu.

Mini bar
Ada juga disediakan mini bar dekat sini. So kalau korang bawa anak kecil tak perlu risau untuk cari air panas. Boleh masak sendiri dekat bilik. Suka Juju nak ingatkan yang pihak hotel melarang tetamunya untuk masak didalam bilik. Kalau degil juga nanti kena halau. Okeh yang part halau ni Juju tambah. Hehe. Ada notis ditampal di plak air ni.

So overall bilik memang puas hati. Kalau korang nak baca pasal bilik 2 bedroom suite, boleh ke blog kawan-kawan JDT Blogger Juju. Antaranya:

Okeh jom kita cerita pasal harga pulak. Harga ni bergantung pada hari yang korang pilih juga. Kalau pilih hari sekolah memang murah je. Bilik macam Juju ni boleh dapat RM148.00 satu malam. Harga tu termasuk tiket water park dan safari park dan juga breakfast. Kalau nak murah sikit lagi RM128.00 boleh pilih bilik di Carribean Bay. Beza dia sikit je. Tapi trust me, korang takkan rasa pun perbezaan bilik Carribean dan Arabian.

Kalau korang pilih untuk stay 2 malam, boleh dapat harga serendah RM268.00 sebilik. Pakej ni termasuk 2 x sarapan, tiket water park, tiket safari park dan juga 1 x dinner buffet. Berbaloi ke tidak chuolls.

Kalau tak faham boleh PM personal dekat Juju. Whatsapp dekat www.wasap.my/601112130836/BGRC . Nanti Juju bagi penerangan secara lebih detail ya.

Jom baca aktivitiyang boleh korang buat dekat Bukit Gambang Resort City ni:
Waktu terbaik untuk ke Bukit Gambang Resort City
Ada juga yang bertanya, cukup ke masa 3 hari 2 malam untuk buat semua aktiviti tu?
Cukup sangat-sangat you allsssss. Meh sini Juju buat tentative sikit untuk korang yang bercadang nak ke BGRC tapi masih berkira-kira lagi.

Paling digalakkan untuk menginap 3 hari 2 malam.
Hari pertama check in jam 3 petang:
3.30 petang - 6.00 petang - Water Park

Hari kedua:
7.00 pagi - 9.00 pagi - Sarapan
9.00 pagi - 11.00 pagi - Active Academy
   i- ATV Fun Ride
  ii- Archery
  iii- Paintball Target Shooting
  iv- Flying Fox

12.00 tengahari -2.00 petang - Makan tengahari dan solat

2.00 petang - 9.30 malam - Safari Park

Hari ketiga:
7.00 pagi - 10.00 pagi - Sarapan
10.00 pagi - 12.00 tengahari - Check out

Okeh, harap tentatif ni dapat membantu korang yang plan nak bercuti ke Bukit Gambang nanti. Untuk maklumat lanjut boleh ke:

Website : 
Facebook
Instagram
Alamat
Bukit Gambang Resort City,
26300 Gambang, 
Kuantan Pahang Darul Makmur,
Malaysia

No. Telefon
+09-548 8000 ext. 8111/8112/8113
Fax : +609-548 6666

Email
enquiry@bgrc.com.my


21 August 2018

6 Aktiviti Menarik di Bukit Gambang Safari Park
Hai korang,

Nak tanya, korang dah baca ke entri Juju pasal Water Park Bukit Gambang? Kalau belum baca boleh baca dekat --> SINI.

Kalini Juju nak share satu lagi tempat menarik yang ada dekat Bukit Gambang Resort City iaitu Bukit Gambang Safari Park. Dengan kawasan seluas 138 ekar  hutan sekunder yang terbahagi kepada dua zon berbeza, iaitu zon berjalan kaki dan zon trem Wild Savannah. Taman Safari BGRC dibuka pada waktu tengahari sehingga pukul 9 malam.

Haiwan-haiwan yang ditempatkan di Taman Safari BGRC adalah antara haiwan yang unik dan pertama kali dipamerkan di Malaysia, contohnya seperti singa putih, burung hantu putih, helang ikan Afrika, empat daripada enam spesies unta di dunia, empat daripada lapan spesies beruang di dunia, serta aneka jenis kucing besar dan kucing kecil.

Firash depan pintu masuk Safari Park
Korang yang menginap di hotel, boleh naik trem terus ke sini, kalau nak tambah tiket Safari Park boleh terus ke kaunter dan korang kena jalan kaki sikit untuk ke stesen trem yang akan bawa korang masuk dalam Safari Park ni.


1/ Wild Savannah
Tempat pertama yang kami tuju adalah Wild Savannah. Trem beserta seorang tour guide akan ikut sekali. Kalau takde tour guide nanti kita tak tau pulak dah sampai dekat haiwan apa. Walaupun rupa memasing lebih kurang je macam haiwan yang ada dekat Malaysia ni, tapi sebenarnya diorang datang dari negara lain.

Kagum Juju tengok haiwan-haiwan ni. Diorang boleh sesuaikan diri dengan cuaca di negara kita. Mana taknya, tempat yang pihak Bukit Gambang sediakan untuk haiwan-haiwan ini memang menyerupai habitat asal mereka. 


Singa putih
Cheetah 
Hyena
Friesian Cow
Apa yang membuatkan Juju teruja adalah haiwan-haiwan di sini tidak dikurung. Mereka dilepaskan bebas untuk meneroka kawasan sendiri. Haiwan yang bukan pemangsa diletakkan disatu tempat di mana mereka boleh makan dan bermain bersama-sama.

Bagi haiwan buas seperti singa, harimau dan hyena diletakkan di kawasan lain di mana bila trem memasukki kawasan ini, akan ada 2 pintu sempit yang perlu trem ini lalu. Ini bagi memastikan haiwan-haiwan ini tidak terlepas dari kawasan masing-masing.

Kami teruja sangat bila dapat tengok sendiri singa putih, harimau dan hyena ni depan mata. Tapi mereka tak datang dekat dengan trem kami pun. Masa mereka banyak dihabiskan dengan bermalas-malas sahaja. Bak kata tour guide kami, singa putih ni 16 jam masa dia dihabiskan dengan melingkar sahaja.



Kalau korang jenis yang lasak sikit, bolehlah sewa ATV ni untuk masuk ke kawasan Wild Savannah. Korang boleh pergi lebih dekat lagi dengan haiwan-haiwan dekat sini. Tapi korang jangan risau, tempat haiwan yang buas tu korang tak boleh masuk. Boleh tinjau dari luar je. Kalau degil juga nak masuk kang takut tak keluar pulak. Muehehehe...

2/ Persembahan haiwan pemangsa di Predator Show
Sementara menunggu team ATV sampai, kami berjalan kaki dari Eagle Station menuju ke Predator Arena. Tak terasa jauh berjalan kaki kerana ada Llama dan keldai yang boleh kita tengok.

Tour guide bagi amaran, jangan tengok mata llama ni lama-lama nanti kena ludah. Benda baru yang kami belajar pada haritu. Hehe. Comel je tengok llama ni. Rupanya ia merupakan salah satu spesies unta.


Inilah rupa tempat pertunjukan predator show tu nanti. Tempat ni boleh memuatkan seramai 2000 orang dalam satu-satu masa. Jom tengok gambar dekat bawah ni pula. Pertunjukan apa yang haiwan-haiwan ni buat sebenarnya.


Pada awal persembahan akan keluar burung bangau dulu. Lepas makan diorang akan masuk semula ke laluan mereka untuk memberi laluan kepada binatang yang lain pula. Haiwan-haiwan ni akan keluar satu per satu.

Paling syok tengok harimau tu berenang untuk ambil makanan yang dah digantungkan di dinding cermin. Satu-satunya spesis kucing yang suka dengan air. Patutlah dekat tempat harimau di Wild Savannah tu disediakan kolam kecil. Rupanya harimau suka main air. Hehe.. Comel je kan.

Habis persembahan predator show kami bergerak pula ke Wonderful Bird Show. Dalam perjalanan ke Forest Arena, kami ternampak ada beruang dekat bawah laluan kami. Beruang ni pun pandai je tengok kitorang balik. Hehe. Gebu sungguh bulu dia. Geram.



3/ Wonderful Bird Show
Dekat sini kami disajikan dengan persembahan daripada pelbagai jenis burung. Bermula dengan burung kakak tua. Burung tu disuruh mengeja dan mengira. Memang burung kakak tua ni bijak-bijak tau. Bukan saja pandai bercakap, tapi pandai mengeja dan mengira.


Ada juga burung yang dilatih untuk menagmbil derma yang diberi oleh pengunjung. Mereka memerlukan sumbangan bagi memelihara kawasan hidupan mereka. Apa yang menarik, kita berdiri dekat spot yang telah di sediakan dan burun ini akan terbang ke arah kita. Tapi burung ni cuma kenal warna merah dan hijau sahaja. Jadi kalau korang bagi duit biru atau purple memang dia tak akan ambil. 



Diakhir pertunjukan, kami di sajikan dengan persembahan dari burung helang. Dia keluar dari belakang tempat duduk pengunjung dan terban rendah terus ke tangan penjaga dia di atas pentas. Nasiblah kalau kena kepala pengunjung. Tapi burung-burung ni semua telah dilatih, jadi jangan risau. Memang takkan kena kepala punya. Trust me.


Last but not least persembahan penutup dari burung flamingo. Teruja betul masa tengok mereka ni keluar. Dengan kaki panjang dan mulut merah dia tu. Menggoda oi.

Seterusnya, jom bergerak ke Night Jungle. Eh, jalan dekat hutan waktu malam ke? Ha.. Jom baca dulu.

4/ Night Jungle
Dekat sini kita dapat merasai pengalaman melihat sendiri dengan lebih dekat haiwan-haiwan yang aktif pada waktu malam. Antaranya rakun, sugar glider, tapir, khinzir liar Afrika, kucing hutan, landak dan macam-macam lagi.

Kami juga dapat melihat black panther atau nama melayunya harimau kumbang secara lebih dekat lagi di sini. Dak Firash memang jakunlah tengok haiwan-haiwan ni semua. Sebabnya Juju belum sempat lagi nak bawa dia pergi ke zoo. Alahai...Sian anak Juju.




5/ African Yabara Fire Show
Selepas ke night jungle, kami bergerak ke village arena untuk menyaksikan peesembahan yang seterusnya. Persembahan yang ditunggu-tunggu oleh dak Firash sebab mama kata ada Boboiboy api. Hahahaha...



Selamba je tengok diorang ni makan api. Tak terbakar ke lidah diorang tu? Aduh, ngeri tengoknya. Mula-mula dia lalukan api tu dekat tangan, lepas tu dia makan pulak. Lepas makan dia boleh tinggalkan api dalam mulut untuk nyalakan kayu yang satu lagi. Fuh, korang memang kena datang tengok sendiri tau.

Kebal betul diorang ni. Ilmu apa yang dia guna yek? Tour guide ni kata persembahan ni diadakan setiap hari. Maksudnya setiap harilah diorang makan api.

6/ Tarsan Adventure Show
Lepas tengok persembahan api, kami tengok persembahan tarzan pula. Tempat fia tak jauh pun, sebelah je dengan tempat persembahan api. Cuma yang ini tempatnya berbumbung.

Kami menunggu dalam masa 15-20 minit macam tu sebelum encik tarzan ni muncul. Anak-anak dah mula tak sabar nak tunggu tarzan keluar. Oh ya, semasa persembahan tarzan ni diorang menggunakan mercun sebenar bagi menghasilkan efek bunyi letupan. Juju sendiri pun terkejut dengan bunyi letupan tu.



Persembahan dari tarzan ni merupakan persembahan terakhir. Jadi, pihak Safari Park membenarkan pengunjung untuk mengambik gambar bersama-sama dengan tarzan dan kawan-kawan. Rupa-rupanya mereka ini team yang makan api tadi. 

Berbakat sungguh mereka ini. Macam-macam perkara mereka boleh buat. Tabik spring satu kali. Kalau korang nak tau jalan cerita persembahan tarzan ni korang kenalah datang tengok sendiri. Mana boleh cerita semua. Tak thrill. Muehehehe.

Waktu sesuai untuk ke Safari Park
Juju ada bertanya dekat tour guide, waktu yang paling sesuai untuk masuk ke Safari Park. Dan tour guide ni bagi cadangan untuk masuk ke Safari Park selepas solat Zuhur. Kalau nak masuk puku1 2.00 petang pun dah cantik sangat dah masanya.

Sebab korang takkan terlepas persembahan-persembahan yang telah diaturkan. Gambar dekat bawah ni pihak Safari Park dah bagi dan tampal di setiap tempat pertunjukan supaya korang ingat lepas pergi tempat ni, kena pergi dekat mana pula.

Kalau korang nak masuk pagi pun boleh, tak da masalah. Cumanya korang akan jadi terlalu penat untuk tunggu persembahan api dan tarzan yang dijadualkan hanya pada sebelah malam sahaja. 

Perkhidmatan surau dan tempat makan juga ada disediakan di dalam Safari Park ini. Jadi jangan risau tentang solat dan perut korang ye. 


Bukit Gambang Resort City
26300 Gambang, Kuantan, Pahang

Tel: +609-5488000/8111/8112/8113
Hotline: +6016-9884769
Fax: +609-5486666
Email: enquiry@bgrc.com.my

Facebook:
BGRC
https://www.facebook.com/BukitGambangResortCity/

Taman Safari Bukit Gambang
https://www.facebook.com/BukitGambangSafariPark

Website:
https://bgrc.com.my/safari-park/

Waktu Operasi:
Selasa - Khamis 12.00 pm - 9.00 pm
Jumaat - Ahad 10.00 am - 9.00 pm
Cuti Umum dan Cuti Sekolah 10.00 am - 9.00 pm
Isnin - Tutup

Harga Tiket dengan 0% GST:
Dewasa 13 tahun ke atas: RM 63.00
Kanak-kanak / Warga Emas / OKU: RM 43.00
Kanak-kanak tinggi melebihi 90 cm sehingga 12 tahun
Warga Emas 60 tahun ke atas 
Kanak-kanak tinggi bawah 90 cm masuk PERCUMA.

Tiket Kombo ( Taman Safari + Taman Tema Air )
Dewasa: RM 88.00
Kanak-kanak / Warga Emas / OKU: RM 58.00

Untuk Disewa:
Baby Stroller (RM15 + RM15 deposit)

*Wheelchair disediakan atas permintaan

P/S: Beberapa gambar kredit kepada Sis LinDilahAinKak Seri dan Azwa Photography







20 August 2018

Flower Chimp Menerima Pelaburan Berjumlah RM 6 Juta Berikutan  Prestasi Cemerlang di Asia Tenggara
“Ucapkan dengan bunga!” Kepesatan industri e-dagang di peringkat global telah memacu perkhidmatan penghantaran bunga dan membolehkan pengguna mencipta kenangan indah bersama insan tersayang. Bayangkan, betapa mudahnya anda boleh memilih jambangan bunga kegemaran anda dan merancang penghantaran semudah di hujung jari sahaja.


Daripada pilihan jambangan sempena hari lahir hingga ke kiriman bunga sebagai tanda ucapan tahniah, titipan istimewa sempena sambutan Hari Kekasih dan Hari Ibu, Flower Chimp akan memenuhi keperluan bunga-bungaan anda dari harga serendah RM89 sahaja. Melangkah setapak ke hadapan berbanding pesaing mereka, Flower Chimp menawarkan perkhidmatan penghantaran ke seluruh negara yang meliputi lebih daripada 80 daerah di dalam Malaysia, termasuk di Sabah dan Sarawak. Dengan rangkaian meluas seperti itu, tidak hairanlah perkhidmatan penghantaran bunga dalam talian tersebut menjadi pilihan utama pelanggan yang turut menikmati penjimatan menerusi penghantaran secara percuma ke atas semua tempahan tanpa had perbelanjaan minima. Malah, pelanggan juga boleh menjadualkan penghantaran pada hari yang sama bagi semua tempahan yang dibuat sebelum pukul 1 tengah hari untuk mengejutkan insan tersayang mereka.


“Walaupun kami masih baharu dalam perniagaan penghantaran bunga ini, Flower Chimp telah berkembang hingga menjadi jenama terkemuka dalam industri ini. Dalam tempoh kurang daripada dua tahun, kami telah menjadi pilihan nombor 1 dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian di Malaysia, Indonesia dan Filipina dengan rekod pertumbuhan lima (5) kali ganda berbanding tahun lepas,” kata Maximilian Lotz, Pengasas Flower Chimp.


Berikutan prestasi memberangsangkan mereka dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian, Flower Chimp berjaya menambat pelaburan berjumlah RM 6 juta daripada sekumpulan pelabur termasuklah Asia Venture Group (AVG), sebuah syarikat persendirian yang telah menilai potensi besar Flower Chimp menerusi model perniagaan dan strategi pemasaran mereka yang unik. Syarikat yang sama turut membuat pelaburan dengan syarikat lain seperti iMoney, Happy Fresh dan iPrice. “Kami mensasarkan untuk mengembangkan rangkaian kami di Singapura menjelang pertengahan bulan Ogos 2018 dan di negara Asia Tenggara yang lain termasuklah Vietnam, Thailand dan Hong Kong pada tahun 2019,” tambah Lotz.


Lotz dan rakan kongsi/Ketua Pegawai Operasi, Niklas Frassa yang mendalami sendiri perniagaan bunga-bungaan berhasrat untuk menggunakan pelaburan yang diterima untuk mengukuhkan operasi mereka di Indonesia dan Filipina, di samping meningkatkan infrastruktur teknikal untuk memanfaatkan pelanggan kami dengan ciri-ciri pintar termasuklah sistem penjejakan secara langsung bagi setiap pesanan. “Dalam masa yang sama, kami menjalankan kajian ke atas pasaran semasa secara berterusan dalam mencari idea untuk produk dan promosi baharu untuk pelanggan kami yang kembali untuk mencari sesuatu yang bersesuaian dengan keperluan mereka,” kata Frassa. 

Kata Frassa lagi, “Dengan kuasa pemasaran dalam talian dan media sosial, kami mahu mengukuhkan penjenamaan kami dan menjadi pilihan pertama dalam kalangan pelanggan yang semakin lama semakin bijak mengendalikan perkata berkaitan teknologi. Kami yakin, dalam tempoh dua belas (12) bulan akan datang, dari Suku Keempat (Q4) 2018 hingga ke Suku Keempat (Q4)  2019, Flower Chimp akan berkembang sehingga tiga (3) kali ganda menerusi sumbangan daripada empat pasaran utama iaitu Malaysia, Singapura, Indonesia dan Filipina”. 

Hubungi kami: 

Flower Chimp di Malaysia 
Instagram: @flowerchimp

Flower Chimp di Indonesia
Instagram: @flowerchimp.id

Flower Chimp di Filipina
Instagram: @flowerchimp.ph


Mengenai Flower Chimp

Flower Chimp telah ditubuhkan oleh dua usahawan dari Jerman, Maximilian Lotz dan Niklas Frassa yang telah lama bertapak di Asia Tenggara. Selepas menghabiskan masa di Belanda yang terkenal sebagai pusat perkembangan bunga-bungaan dunia, mereka mengambil keputusan untuk menceburi bidang perniagaan berkaitan bunga dan meletakkan penanda aras baharu dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian. Dengan mengutamakan kepuasan pelanggan, Flower Chimp telah memenuhi keperluan terhadap bunga berkualiti tinggi pada harga berpatutan yang turut disokong dengan perkhidmatan penghantaran percuma ke seluruh negara. Sejajar dengan peningkatan perniagaan tersebut, mereka terus meningkatkan perkhidmatan dan menjalankan penyelidikan dan pembangunan untuk menawarkan lebih banyak pilihan bunga-bungaan kepada pasaran yang semakin berkembang. 

Buat masa ini, Flower Chimp beroperasi di Malaysia, Indonesia dan Filipina. Dalam masa terdekat, dua usahawan bercita-cita tinggi ini bakal melancarkan platform mereka di Singapura dan negara Asia Tenggara lain. 

Untuk maklumat lanjut tentang Flower Chimp, layari www.flowerchimp.com. Sila hubungi Jabatan Pehubungan Awam kami menerusi emel: pr@flowerchimp.com atau telefon bimbit: +6013-886 9948 untuk sebarang pertanyaan berkaitan media. 


17 August 2018

Sabai-sabai Thai Food Festival 2018
Rasai budaya Thai dan pelbagai persembahan Thai di Sabai-sabai Thai Food Festival 2018. Dianjurkan oleh Jabatan Perdagangan Antarabangsa Promosi, Kementerian Perdagangan Thailand (DITP), HeroMarket dan HPG Marketing (M) Sdn. Bhd, Festival ini diadakan di semua 24 gerai Pasaran Hero dari 3 - 31 Ogos 2018. 

Sabai-sabai yang bermaksud rasa bahagia, santai atau selesa dengan sempurnanya merangkumi budaya dan gaya hidup Thai. Dengan tema ini, pesta ini telah menampilkan pelbagai produk makanan Thai dan makanan ringan yang akan dijual di HeroMarket seluruh negara. Selain itu, terdapat banyak tawaran-tawaran istimewa untuk produk Thailand terpilih.

Cik Patcha Wutipan daripada Kementerian Jabatan Persagangan Promosi Antarabangsa Thailad berkata, "ini adalah Pesta Makanan Thai SabaiSabai 18' yang pertama dianjurkan bersama HeroMarket dan kami menjangka lebih daripada 70,000 pengunjung sepanjang tempoh perayaan. Sejak kebelakangan ini, kami melihat peningkatan dalam permintaan produk Thailand yang berkualiti daripada pengguna Malaysia."

"Kami memilih HeroMarket sebagai rakan kongsi untuk promosi ini kerana semangat dan sokongan berterusan mereka. Di samping itu, kami berkongsi wawasan yang sama untuk pengguna Malaysia, iaitu untuk terus memberi lebih banyak pilihan produk berkualiti baik dari Thailand." katanya.



Kami teruja untuk menjadi sebahagian daripada Pesta Makanan Thai Sabai Sabai 18' untuk mempromosikan produk dan budaya Thailand dengan para pelanggan kami. Kami berbesar hati untuk bekerjasama dengan Kementerian Jabatan Perdagangan Promosi Antarabangsa Thailan untuk inisiatif ini, dan mengalu-alukan kerjasama yang sama pada masa akan datang." Kata Francis Teng, Pengarah HeroMarket.

Sepanjang tempoh perayaan, pelbagai produk baru akan dilancarkan di Malaysia. Ini termasuk snek buah-buahan inovatif dari J Fruit, produk gula-gula terkenal Thai - HACKS, keropok beras Jepun - Doca, udang gorang dan kerepek ketam - Manora, senk ciklat Pocky, snek ikan rangup - 'Madam Fish', kerepek beras Tawan, snek kacang panggang - Otori, asam manis dari Tamarind House serta maknan ringan dan minumam dari jenama antarabangsa yang dihasilkan di Thailand, seperti Schweppes + C Lemon Falvor Soft Drink, Jus 100% Malee, Birdy 3-in-1 coffee, Hales Blue Boy Syrup dan banyak lagi. Pengguna Malaysia juga boleh mendapatkan tawaran harga istimewa dari jenama sedia ada yang terdiri daripada makanan ringan, gula-gula dan minuman.



Pelanggan dari selatan boleh mengunjungi Desa Tebrau, Johor Bahru dan menikmati lebih banyak persembahan kebudayaan Thailand bersama dengan pesta makanan Thai dan bazaar antarabangsa. Pada 16 - 18 Ogos 2018, pelanggan yang membelanjakan lebih dari RM30.00 di HeroMarket, Desa Tebrau akan menerima urutan Thai percuma selama 15 minit dari Than Thara.


Sepanjang Pesta Makanan Thai Sabai Sabai 2018 ini dijalankan, setiap pembelian produk Thai RM5.00 di HeroMarket dari 3-31 Ogos 2018, pelanggan layak menyertai cabutan bertuah untuk memenangi hadiah-hadiah menarik. Pemenang hadiah pertama akan menerima 2 tiket penerbangan ke Phuket dengan penginapan untuk 4 hari 3 malam, manakala pemenang hadiah kedua berpeluang memenangi dua tiket penerbangan ke Hua Hin dengan penginapan 3 hari 2 malam. Pemenang hadiah ketiga akan menerima hamper bernilai RM500.00, kadiah keempat hamper bernilai RM300 dan hadiah kelima hamper bernilai RM200.00

Untuk maklumat lanjut mengenai 'Pesta Makanan Thai Sabai Sabai 18', sila layari
https://www.facebook.com/myheromarket/
https://www.facebook.com/thinkthailandmy