19 Mac 2019

Nutribear - Sihat Sambil Beramal

Selasa, Mac 19, 2019 3
Hai korang,

Sebagai wanita yang dah masuk dipertengahan umur 30an ni, Juju sangat-sangat risau dengan nutrisi dan kekurangan zat-zat yang diperlukan dalam badan. Maklumlah, rutin harian bejrja pun tak memerlukan Juju untuk selalu bergerak. Kalau sampai masa kerja tengah menimbun tak perasan duduk je dari pagi sampai tengah hari. Sekali bangun dari duduk kemain sengal lagi segalan sendi-sendi yang ada. Uish.. Tak boleh diamalkan ni.

Duduk terlalu lama boleh menyebabkan ketegangan otot dan kecederaan kecil yang lain. Jadi untuk mengatasi masalah ni, Juju kena lakukan senaman regangan ringkas untuk meningkatkan peredaran darah dan mengelakkan tekanan yang berlebihan pada sendi badan.

Senaman ringkas
Berikut ialah senarai senaman ringkas yang boleh anda lakukan, disahkan oleh Universiti North Carolina State. 
Mata
Bagi melegakan mata yang kering, pejam mata anda ketat-ketat selama sesaat, dan kemudian beliakkan mata anda (ulang beberapa kali). Tumpukan semula mata anda seketika pada objek yang berada sekurang-kurangnya enam meter dari anda. 
Pergelangan tangan
Dengan meluruskan siku, bengkokkan pergelangan tangan anda ke dalam semaksimum mungkin, tahan selama tiga saat dan kemudian lanjutkan pergelangan tangan anda ke belakang sejauh mana ia boleh pergi. Ulang beberapa kali. 
Leher
Pusingkan kepala ke sisi secara perlahan dan tahan selama 10 saat. Ubah kepada sisi yang lain dan ulang beberapa kali. 
Bahu
Perlahan-lahan angkat bahu anda dengan gerakan putaran ke hadapan. Lakukan secara berselang-seli dengan gerakan putaran ke belakang. Sentuh hujung jari kedua-dua tangan anda di bahagian belakang atas kepala tanpa membiarkan tangan anda menyentuh kepala, gerakkan siku anda ke arah belakang, tahan selama lima saat dan kemudian regangkan badan anda. Ulang beberapa kali. 
Bahagian bawah belakang
Dengan tangan di pinggul dan kedua-dua kaki terbuka mengikut lebar bahu, condongkan pinggul ke hadapan dan bahu ke belakang secara perlahan-lahan. Regang dan tahan selama lima hingga 10 saat. 
Ketajaman mental
Wujudkan senarai harian untuk membantu anda memberi fokus pada perkara yang perlu diselesaikan dalam jangka pendek. Asingkan tugasan anda mengikut segmen yang spesifik supaya anda lebih jelas dengan kerja anda. Elakkan daripada bertangguh ke hari yang seterusnya. 
Kajian menunjukkan bahawa pekerja menghabiskan masa yang lama untuk mengarang dan membalas e-mel. Peruntukan masa untuk memeriksa e-mel supaya kemungkinan gangguan boleh dikurangkan. 
Kurangkan keadaan kucar-kacir di stesen kerja anda. Meja yang kemas bukan sahaja membantu anda mengatur kerja anda, bahkan dari segi psikologi anda akan berasa kurang tertekan untuk bekerja lewat di pejabat, kerana anda sering menepati tarikh penamat kerja.
Perkongsian dari: https://leaderonomics.com

Selain itu, ada banyak juga makanan tambahan yang boleh kita ambil bagi memastikan tahap kesihatan kita supaya berada ditahap yang memuaskan. Sebagai contoh NutriBear Collagen Supplement ni. Eh, apa itu kolagen NutriBear?

Nutribear - Collagen Supplement


Product Description
Extracted from the scales of freshwater fish, The Bear Essential is a pure hydrolyzed fish collagen supplement with a molecular weight of 3,000 daltons (making for easier absorption).

Ia mengandungi gliserin, proline, hydroxyproline, alanine, dan arginine dalam dos yang lebih tinggi daripada purata sehingga anda dapat melihat perbezaan yang ketara dalam peningkatan kesihatan korang.

Inilah yang akan berlaku bila korang consume The Bear Essential setiap hari:
  • Menguatkan sendi & otot supaya anda boleh menjadi lebih aktif
  • Menghidratkan kulit untuk melambatkan kedutan & garis halus
  • Mengurangkan selulit untuk penampilan yang lebih baik
  • Mencerahkan permukaan kuku 
  • Menyuburkan folikel rambut supaya rambut lebih bersinar dan kuat
Cara bancuh dia sangat mudah. Macam yang Juju buat ni, Juju campurkan 1 skop NutriBear dalam air minuman favourite Juju. Mudah sangat. Kalau korang nak campur dalam masakan pun boleh. Macam-macam khasiat yang korang boleh dapat.


Kalau korang nak ambil dengan supplement lain pun boleh juga.
Contohnya:
1/ Apabila diambil bersamaan dengan Vitamin C, hidrolisis kolagen dapat menyokong pengeluaran protein dalam tubuh - terutamanya kulit, tulang rawan & organ.

2/ Apabila diambil bersamaan dengan Vitamin D, Kalsium, Magnesium dan Zink, ia akan membantu dalam pembaikan tulang korang dari semasa ke semasa.


Setiap pembelian NutriBear akan menyelamatkan beruang yang terancam!
Dalam 10 tahun akan datang, populasi beruang di seluruh dunia dijangka menurun dengan ketara. Untuk membantu memerangi keadaan yang menakutkan ini, kami mendermakan 5% daripada jualan kolagen NutriBear untuk menanggung pemuliharaan.

Dengan setiap produk kolagen yang korang beli, korang bukan sahaja dapat meningkatkan kesihatan tapi dapat juga membantu menyelamatkan kehidupan beruang yang terancam. Matlamat kami adalah untuk mendermakan sekurang-kurangnya $ 50,000 menjelang akhir tahun 2023 dan itulah sebabnya kami mencari anda untuk menyertai keluarga NutriBear.

Jika anda mengambil berat mengenai kehidupan beruang, maka ikutilah kami untuk membantu menyelamatkan mereka daripada kepupusan.

Untuk maklumat lanjut dan pembelian boleh ke:


14 Mac 2019

Neem Balm keluaran ZM Beauty - Melembabkan Kulit Anda

Khamis, Mac 14, 2019 2
Asaalamualaikum korang,

Pernah dengar tak pasal Neem Balm? Kalau Juju memang pernah dengar pasal neem. Tapi tak pernah nak amik tau pun apekebendanya neem tu. Eley korang pun mesti tak tau juga kan. Lepas tu tak amik kisah pun nak tau. Sebab belum jadi lagi masalah kulit tu dekat korang. Okeh sekarang ni apa kata korang luangkan masa sikit untuk ambil tau apa itu Neem Balm ni.

Neem Balm Keluaran ZM Beauty
Sebenarnya neem tu bermaksud daun semambu. Alah daun yang selalu mak-mak kita guna kalau ada anak-anak dia kena demam campak ataupun chicken pop tu. Selalunya masyarakat India suka tanam pokok semambu ni. Ha nampak tak diorang dah lama tau pasal kelebihan daun semambu ni.


Oleh itu, dengan sedikit sentuhan teknologi, founder ZM Beauty telah menginovasikan daun semambu ni supaya sesuai dengan kegunaan harian kita. Makna kata takdalah setiap kali ada masalah kulit kering kena panjat pokok semambu ni. Boleh sapu guna Neem Balm je sekarang.

Kandungan dia sangat organik. Hanya menggunakan serbuk neem, minyak zaitun, minyak bunga, lavendar dan tea tree. So bila dah guna bahan-bahan yang organik insyaAllah tiada kesan sampingan.

Neem balm ini sangat sesuai digunakan oleh bayi sehingga orang dewasa. Dan yang paling penting, Neem Balm ini telah diuji di Permulab Sdn. Bhd dan telah mendapat kelulusan KKM NOT 181101999K. Jadi korang boleh gunakan balm ini tanpa was-was.

Pengalaman Juju
Juju dah cuba dah pun neem balm ni. Sapukan dekat kulit yang kering, sekejap je dia melembabkan semula kulit Juju ni. Kulit Juju ni kalau kena gigit nyamuk memang cepat je berbintat. Tak macam kulit si Firash. Langsung tak nampak nyamuk gigit dekat mane. Tapi Juju memang standby je bawak neem balm ni dalam handbag. Mana tau boleh guna saat kecemasan.

Lagi satu Juju suka sangat dengan bau balm ni. Wangi hoi. Bau dia sedap. Rasa macam nak makan. Ops, neem balm ni hanya untuk kegunaan luaran sahaja ya. Tak boleh di makan. Firash pun suka. Kerja dia asyik nak sapu dekat lutut je.


Cara guna pun mudah sangat. Cuma sapukan dekat tempat yang bermasalah. InsyaAllah akan mengurangkan masalah tu. Sesuai juga untuk korang yang sukakan kelembapan kulit dan wangikan kulit.

So kalau korang beli Neem Balm ni, dia datang sekali dengan bekas yang super cute ni. dan korang akan dapat termometer untuk cek suhu kalau anak korang demam. Cantik tak termometer yang Juju dapat ni? Warna pink tau. Macam tau-tau je termometer dekat rumah ni dah habis bateri.

Untuk pembelian dan maklumat lanjut, korang boleh ke:

Whatsapp : 601132484182

12 Mac 2019

Giveaway :: Road to 8 million pageview

Selasa, Mac 12, 2019 5

Cara menyertai “Giveaway :: Road to 8 million pageview”

1) Wajib follow blog ini www.ceriteraibu.com
2) Wajib follow IG : afdilah17 dan gajet_ibu_moden
3) Wajib like/follow facebook norafdilahlias , ceriteraibudotcom & GajetIbuModen 
4) Buat 1 entry bertajuk “Giveaway Road to 8 Million Pageview” dan backlink kan.

Kengkawan, jom join giveaway dari Blogger Dilah ni. Mana tau boleh dapat pressure cooker. Muehehehehe. Eh gurau je. Hadiah belum declare lagi. Klik je dekat banner untuk join ya.

Good luck semua.

Grab your vivo V15Pro at DIGI from RM22 per month

Selasa, Mac 12, 2019 1
From today onwards, you may purchase a vivo V15Pro at DIGI with the lowest price of RM22 per month. Once you sign up DIGI Postpaid Plan, you may enjoy PhoneFreedom 365 Plan that comes with RM0 upfront payment and 0% Interest Rate all year long. Free protection of DIGI SHIELD is available too.
The details of DIGI Postpaid Plan are as below:
Digi Postpaid
Digi Postpaid 80™ Plan
Digi Postpaid 120™ Plan
Digi Postpaid 160™ Plan
Digi Postpaid 190™ Plan
Monthly Fees
RM64
RM47
RM34
RM22

V15Pro is the newest V series smartphone that launches in Malaysia. It is equipped with the World’s First 32MP Elevating Front Camera, Ultra FullViewTM Display, 48MP AI Triple Camera and In-Display Fingerprint Scanning Technology.
The Ultra FullViewTM Display of V15 pro comes at 6.39 inches, the 19.5:9 Super AMOLED display produces awe-inspiring visual design, utterly seamless from end-to end. With the earpiece, light and proximity sensors all concealed from view, the side and top bezels are reduced to just 1.75mm and 2.22mm respectively, resulting in a maximized screen-to-body ratio of 91.64%.
The Ultra FullViewTM  experience of vivo V15Pro comes courtesy of a radical breakthrough in technology - the Elevating Front Camera. The 32MP Elevating Front Camera captures selfies with unrivalled clarity. V15Pro’s AI Triple Camera brings you an upgraded experience of taking professional photography with just a click.
For more information, please visit official website of DIGI and Vivo Malaysia on FacebookInstagramTwitter and Youtube.
###
About Vivo
Vivo is a leading global technology company committed to creating trendsetting smart mobile products and services. Vivo is devoted to forming a vibrant mobile internet ecosystem, and currently owns and operates an extensive network of research operations, with R&D centers in the US (San Diego) and China (Dongguan, Shenzhen, Nanjing, Beijing and Hangzhou). These centers focus on the development of cutting-edge consumer technologies including 5G, AI, mobile photography and next-generation smartphone design.
Vivo has over two hundred million users enjoying its mobile products and services around the world. Vivo is present in 18 markets globally and features offline retail stores in over 1,000 cities worldwide.
More information about our innovative smartphones can be found at www.vivo.com/my.

7 Mac 2019

Penjagaan Bayi Semudah ABC dengan Asmak Baby Care

Khamis, Mac 07, 2019 4
Hai semua,

Harini Juju nak share dengan korang produk penjagaan bayi yang lengkap dari kepala sampai ke kaki. Kalau korang nak tau, MHAM sebelum ini sangat terkenal dengan Minyak Herba Asmak Mujarab yang sangat berkesan dalam melegakan dan mengurangkan penyakit asma. Kini syarikat MHAM telah mengembangkan lagi produk keluaran mereka yang sangat menarik untuk korang cuba.

Asmak Baby Care.
Asmak Baby Care
Produk yang Juju nak share dengan korang ni adalah Asmak Baby Care. Packaging dia sangat menarik. Dia datang dalam satu kotak dan ada 5 jenis barang di dalamnya. Ha, suka ke tak kalau dapat satu set produk penjagaan untuk bayi? Okeh jom kita go through satu-satu.

So dalam kotak ni dia ada:
Asmak Baby Care
1/ Baby Wash Top to Toe
2/ Losyen Bayi 
3/ Essential Oil
4/ Bedak
5/ Sevenis Hair Oil

Langkah 1
Baby Wash
Mandikan si manja anda dengan Mandian Bayi Asmak dari hujung rambut ke hujung kaki. Kandungannya yang pekat, hanya perlu picit sedikit dan sapukan ke seluruh tubuh dan rambut. Dengan haruman bunga ros dan chamomile menjadikan bayi anda lebih wangi dan selesa. Ia juga mengandungi minyak kayu putih, minyak aprikot dan vitamin E.
Sukanya dia mandi guna sabun Asmak 


Langkah 2
Losyen Bayi Asmak
Sapukan Losyen Bayi Asmak Baby Care ke seluruh tubuh si manja. Urutlah dengan kasih sayang dan biarkan si manaja merasai sentuhan kasih ibu. Ia dapat mengeratkan lagi kasih sayang anda dengan si manja. Losyen bayi mengandungi haruman yang menenangkan dan akan membuatkan si manja anda tenang dan kulit akan menjadi lebih wangi. Kandungannya dari minyak halia, ekstrak bunga portulaka dan minyak cengkih.
Losyen ni dia sapun sendiri :P

Langkah 3
Essential Oil
Gunakan Essential Oil di bahagian yang berkenaan. Anda boleh sapukan beberapa titis sahaja ke bahagian yang tertentu untuk memberikan kesan yang menenangkan dan bayi lebih mudah tidur. Ia juga boleh melegakan bayi ketika kurang sihat. Memberikan mereka rasa selesa dan bau lebih harum. Essential Oil ini juga boleh digunakan ibu-ibu menyusu yang mengalami masalah kekurangan susu. Kandungannya dari clove oil (minyak cengkih), nutmeg oil, peppermint oil dan sweet almond oil.

Langkah 4
Bedak bayi asmak
Sapukan Bedak Bayi Asmak pada tubuh bayi dan ratakan. Amat bagus sekali digunakan selepas bayi mandi. Haruman lavender essential oil membuatkan si manja berbau harum, berasa lebih tenang dan dapat tidur dengan lena. Bahan utama adalah tanah liat jenis kaolin yang terbukti bagus untuk kulit. Bedak bayi asmak juga mengandungi ekstrak betik dan ekstrak bunga portulaka.
Peace yaw

Langkah 5
Sevenis Hair Oil Asmak
Sapukan rambut si manja anda dengan Sevenis Hair Oil Asmak untuk rambut lebih sihat, kuat, bersinat, lembut dan berbau wangi. Ia diperbuat daripada 7 jenis minyak yang memberi khasiat dan manfaat kepada rambut si manja agar menjadi lebih kuat dan sihat. Kandungannya terdiri daripada light mineral oil, tea tree oil, babassu oil, VCO, olive oil, argan oil dan haruman yang berbau sangat harum.

Pengalaman Juju
Okeh jujur Juju katakan Juju suka sangat dengan produk-produk ni. Lebih-lebih lagi minyak rambut dan essential oil tu. Memang sangat-sangat membantu dalam menguruskan kehidupan si Firash seharian.

Bau minyak rambut tu memang sedap sangat. Bau dia melekat dekat tangan. Lepas pakaikan dekat Firash Juju akan letak sikit dekat rambut Juju. Memang menenangkan sungguh.

Harga untuk 5 item ni hanya RM159.00 sahaja. So, kalau nak beli satu-satu pun boleh. Tiada paksaan untuk beli satu set ni tau. Trial set pun ada. Cepat-cepat contact agen yang berhampiran dengan korang sekarang.

Untuk keterangan lanjut dan pembelian boleh ke:

Website: 

Facebook Page: Asmak Baby Care
Instagram: @asmak.babycare
Hotline: 019-9708897

6 Mac 2019

Lirik Lagu Simpan Sedikit Rindu - Asmidar feat Joe Bazli

Rabu, Mac 06, 2019 0


Lirik Lagu Simpan Sedikit Rindu - Asmidar feat Joe Bazli
Dengarlah kekasih
Ku selalu merindumu
Kau berikanlah aku sedikit
Ruang mencintaimu

Biar kita jauh
Dan biar benci tak bertukar rindu
Jika ini tertulis takdirku
Kita tak lagi cinta

Cinta yang terakhir tiada lagi
Cinta yang tersisa tinggal mimpi
Dengarkanlah aku mencinta
Tewas untuk melupakan semua

Merasuk jiwa hingga terluka
Cinta kasih bersamamu
Izinkanlah aku (izinkanlah aku)
Simpan sedikit rindu

Biar kita jauh
Dan biar benci tak bertukar rindu
Jika ini tertulis takdirku
Kita tak lagi cinta

Cinta yang terakhir tiada lagi
Cinta yang tersisa tinggal mimpi
Dengarkanlah aku mencinta

Tewas untuk melupakan semua
Merasuk jiwa hingga terluka
Cinta kasih bersamamu
Izinkanlah aku (izinkanlah aku)

Cinta yang terakhir tiada lagi
Cinta yang tersisa tinggal mimpi
Dengarkanlah aku mencinta (aku mencinta)

Tewas untuk melupakan semua
Merasuk jiwa hingga terluka
Cinta kasih bersamamu (Cinta kasih bersamamu)
Izinkan lah aku (izinkanlah aku)
Simpan sedikit rindu

5 Mac 2019

VIVO ROCKS MALAYSIANS WITH ITS SUPERDAY SALE

Selasa, Mac 05, 2019 0
Vivo followed up its recent launch of the V15 Pro and V15 smartphones with its Superday Sale at Sunway Pyramid where members of the public were treated to performances and games and those who were first to purchase the smartphones received exclusive free gifts.
image.png
image.png

CEO of Vivo Malaysia, Mike Xu said, “We are extremely proud of the innovation we have delivered with our latest V series smartphones featuring the 32 MP Elevating Front Camera. It is clear we are on the right path for market dominance judging from the overwhelming response we have received at our recent launch and the Superday Sale. I would also like to thank Malaysians for making Vivo the most loved smartphone brand on Facebook recently. Apart from innovations in technology, Malaysians can expect interesting and engaging activations from Vivo this year.”
image.png

  Local Malaysian songstress Jeslyn Khoo Kit Ying, a contestant of Sing! China Season 2 performed for the crowd in conjunction with the event.
image.png
image.png

The first 200 people to purchase the V15 series models also took home a free DJI Tello Drone.
image.png
image.png

The public were able to try out the different features of the smartphone that is equipped with the industry’s first 32 MP Elevating Front Camera and upgraded AI technology, bringing consumers a stunning full-screen smartphone with an intelligent personal assistant that understands and anticipates their needs.

image.png
image.png
image.png

The public were also invited to take part in a 15-second challenge to win some freebies by snapping creative photos or selfies at the venue and posting it on social media with relevant hashtags and tagging Vivo Malaysia.
image.png

Vivo’s Superday Sale was held nationwide in Perak, Penang, Klang Valley, Johor, Pahang, Sabah and Sarawak creating greater awareness and engagement with Malaysians on its features and flexibility as the best selfie phone in the market.
image.png
image.png

 Vivo arrived in Malaysia in 2014 and since then has grown in leaps and bounds introducing 40 smartphone models with local celebrities Dato’ Sri Siti Nurhaliza and Janna Nick as their official brand ambassadors.

Further information is available on http://www.facebook.com/VivoMalaysia

4 Mac 2019

Rawatan Yang Ada di MBH Body Theory Johor Bahru

Isnin, Mac 04, 2019 2
Hai guys,

Kalini Juju nak kenalkan dengan korang satu tempat yang menarik untuk hilangkan lemak-lemak di badan. Hah, siapa yang tak nak kuruskan. Lebih-lebih lagi macam Juju ni ha. Semakin hari semakin bertambah angka dekat alat penimbang. Aduh, entah bila angka tu nak berkurang. Tension betul.

Dan Juju sebenarnya bersyukur sangat-sangat sebab diberi peluang untuk berkenalan dengan MBH Body Theory. Hah apa tu MBH Body Theory? Okeh, kalau sebelum ni MBH banyak tertumpu pada muka dan kulit wajah, tapi kali ni MBH telah meluaskan cabang perniagaannya dengan membuka satu lagi cawangan yang hanya tertumpu pada fat loss dan inch loss. Wah, tahniah MBH.

Wakil-wakil Blogger bersama Pua Yaya Mohamad

Untuk sesi pengenalan ni, Juju telah dibawa untuk mendengar sendiri sesi body analysis. So untuk sesi ini, kami telah diberi penerangan oleh pengasas MBH iaitu Puan Yaya Mohamad. Bertuah sungguh kami pada hari itu. Dapat face to face dengan puan empunya butik.


Dalam body analysis tu, kita disuruh untuk timbang menggunakan mesin yang telah disambung dengan smart device. Dekat situ nanti akan keluarlah peratus lemak dalam badan, peratus air dalam badan dan macam-macam lagilah. So dari situ dia akan suggest treatment mana yang sesuai dengan kita.
   


Tapi kalau budget kita ni tak berapa nak mampu macam Juju ni ha, ada je rawatan yang berpatutan. Jangan risau okeh. Tak mahal mana pun. Yang penting effect lepas buat rawatan tu meletop-letop kebabom. Okeh jom tengok rawatan mana yang sesuai dengan korang.

MBH Flab-U-Less
Rawatan membantu mengurangkan selulit dan menegangkan kulit, rawatan yang digunakan untuk memanaskan dan membaikpulih tisu-tisu untuk meningkatkan aliran darah dan memecahkan lemak dengan menggunakan alat RF.


Rawatan ini sesuai untuk korang yang ada masalah pipi kendur, leher, dagu menggelebeh dan ingin menghilangkan selulit lemak. So lepas buat rawatan ini korang akan dapat kurangkan bonjolan lemak, kurangkan selulit, mencantikkan kulit, menegangkan kulit kendur dan bentuk badan yang menarik.

MBH Froze Fat Fast
MBH FROZE FAT FAST ialah rawatan untuk pengurusan berat badan menggunakan teknologi BTL iaitu melalui proses pembekuan lemak pada kawasan tertentu.

 

Rawatan sesuai untuk individu yang mempunyai masalah lemak degil dan individu yang menghadapi masalah kesukaran menurunkan berat badan

Kelebihan Rawatan
- Kurangkan benjolan lemak
- Kurangkan selulit
- Mencantikan kulit
- Menegangkan kulit kendur
- Membentuk badan menarik

MBH Fat Breaker
MBH FAT BREAKER ialah rawatan menegangkan kulit wajah dan mengurangkan selulit.


Rawatan ini sesuai untuk individu yang mempunyai masalah kulit menggelebeh dan individu yang mempunyai masalah selulit selepas bersalin.

Kelebihan Rawatan
- Membakar lemak di bawah kulit dan lemak
- Membentuk badan
- Mengurangkan selulit di permukaan kulit

MBH Fat Melt Away
MBH FAT MELT AWAY ialah rawatan membakar yang menggunakan teknologi terbaru iaitu cavitation dan ultrasound.



Rawatan sesuai untuk wanita selepas bersalin dan individu yang ingin menegangkan kulit.

Kelebihan Rawatan
- Menegangkan kulit
- Memperbaiki struktur kulit
- Membentuk semula badan
- Mengurangkan kesan ‘orange peel’

MBH Straight Loss Shell
MBH STRAIGHT LOSS SHELL ialah rawatan untuk mencairkan lemak luaran dan dalaman dengan menggunakan kaedah spa capsule.


Rawatan sesuai untuk individu yang mempunyai masalah selulit dan individu yang menghadapi masalah lemak yang tinggi dalam badan.

Kelebihan Rawatan
- Membakar lemak di bawah kulit dan lemak visceral
- Membentuk badan
- Mengurangkan selulit di permukaan kulit

Rawatan-rawatan yang disediakan di sini tidak sesuai bagi wanita hamil, lemah jantung dan tekanan darah tinggi dan rendah.

Penjagaan selepas rawatan
- Disarankan menggunakan slimming lotion (MBH Burn It Fast) bagi tujuan membantu mengekalkan bentuk badan
- Pengambilan makanan seimbang
- Pengambilan air putih mengikut berat badan ideal.

Disarankan untuk menjalankan rawatan ini 10 sesi selama 1 bulan.

Untuk maklumat lanjut dan urusan selanjutnya, boleh hubungi mereka di:

MBH BODY THEORY
Facebook : MBH Body Theory – Johor Bahru
Instagram : @mbh_bodytheoryjb
Alamat : 12 – 02, Jalan Padi Emas 1/4, UDA Business Center, 81200 Johor Bahru, Johor.

No phone :018 – 203 7019

Lirik Lagu Sambil - Amira Othman feat Irfan Haris

Isnin, Mac 04, 2019 0


Lirik Lagu Sambil - Amira Othman feat Irfan Haris
Usaplah airmata di pipimu
Hentikan suara sendu tangismu
Kerna aku mula sedar segalanya
Maafkan aku
Curangi kamu

Cukuplah kau memujukku kembali
Hatiku tawar takkan manis lagi
Sejujurnya ku juga merinduimu
Namun tak mampu
Ku maafkan kesilapanmu

Sambil ku teringat kamu
Sambil ku nyanyikan lagu
Sambil itu kau melupakan diriku
Sambil engkau sudah tidak punya rasa
Sambil aku menangis

Andai kau temukan penggantiku
Beruntungnya dia miliki kamu
Sempurna kamu
Bidadari pun cemburu

Sambil ku teringat kamu
Sambil ku nyanyikan lagu
Sambil itu kau melupakan diriku
Sambil engkau sudah tidak punya rasa
Sambil aku menangis

Sambil ku teringat kamu
Sambil ku nyanyikan lagu
Sambil itu kau melupakan diriku
Sambil engkau sudah tidak punya rasa
Sambil aku menangis
Sambil aku menangis
Menangis…


3 Mac 2019

Lirik Lagu Bila Entah - Aisyah Aziz

Ahad, Mac 03, 2019 0


Lirik Lagu Bila Entah - Aisyah Aziz
Entah’ bertemu tah’ tidak
Ngapa bila ku mahu kau elak

Dari mana ke mana
Rumput tawan padi
Di tahun bila bulan apa
Kan bersua lagi

Rumah laksmana
Pasang dian tiga
Gadai hati tuk dikasihi
Hingga tua nanti

Sayang
Hilangnya di mata
Sayang
Di hati jangan

Entah’ bertemu tah’ tidak
Makin hiba hati yang terdesak
Entah’ bertemu, tah’ tidak
Ngapa bila ku mahu kau elak

Bila–ah bila ‘tah bila bertemu tidak
Bila–ah ku mahu kau elak

Oh bulan mana bintang
Atas pucuk ara
Rajinnya kanda yang ku sayang
Sampai tak mau pulang

Sayang
Hilangnya di mata
Sayang
Di hati jangan

Entah’ bertemu tah’ tidak
Makin hiba hati yang terdesak
Entah’ bertemu, tah’ tidak
Ngapa bila ku mahu kau elak

Salahnya di mana
Jatuhnya ke mana
Malang ku ditimpa tangga

Sayang ku tak apa
Biar buta mata
Janji jasad kambus bersama

Entah’ bertemu tah’ tidak
Makin hiba hati yang terdesak
Entah’ bertemu, tah’ tidak
Ngapa bila ku mahu kau elak

Bila–ah bila ‘tah bila bertemu tidak
Bila–ah ku mahu kau elak
Bila–ah bila ‘tah bila bertemu tidak
Bila–ah ku mahu kau elak

Lambai-lambai pucuk kayu ara
Oh bila ku mahu kau elak

2 Mac 2019

Bulan March Dah Memunculkan Diri

Sabtu, Mac 02, 2019 2

Childhood injuries: 
Fell off my bike, 
fell out of a tree, 
twisted my ankle. 

Adult injuries:
 Slept wrong, 
sat down too long, 
sneezed too hard.

I believe that everything happens for a reason. 
People change so that you can learn to let go, 
things go wrong so that you appreciate them when they're right, 
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself, 
and sometimes good things fall apart so better things can fall together.

28 Februari 2019

Vivo V15Pro Unveils Cutting-Edge Tech to Rev Up the Mobile Experience

Khamis, Februari 28, 2019 0
Vivo V15Pro Unveils Cutting-Edge Tech to Rev Up the Mobile Experience
  • All-in-One Affordable Device Packs Game-changing Elevating Front Camera,
  • In-Display Fingerprint Scanning and Powerful AI Triple Camera
Kuala Lumpur, 26 February 2019 – Vivo today unveiled the all-new V15Pro smartphone in Malaysia. The V15Pro is Vivo’s first model after the NEX to incorporate the industry’s first Elevating Front Camera. It packs upgraded AI technology, bringing consumers a stunning full-screen smartphone with an intelligent personal assistant that understands and anticipates their needs.


Vivo once again is breaking new ground by elevating the mobile experience with this latest affordable V series addition that packs in many high-end technologies that usually feature in only the most premium phones.

In addition to the Elevating Front Camera, the V15Pro includes cutting-edge technologies like its AI Triple Camera that takes pro-photography on the smartphone to another level, plus In-Display Fingerprint Scanning.

“Innovation is one of our core values. Aside from the industry’s first Elevating Front Camera which gave us the ultimate bezel-less display, we are always looking to bring other game-changing features, such as higher-quality cameras and smarter AI services that transport the mobile experience to a new dimension.” Said Mike Xu, Chief Executive Officer of Vivo Malaysia. “The V15Pro is a clear example of our commitment to bringing advanced products to consumers from all around the world and from all walks of life.”

Elevating Front Camera Makes Possible Super AMOLED Ultra FullView™ Display
Taking inspiration from the groundbreaking NEX, V15Pro carries the same Elevating Front Camera, but better. V15Pro comes with a staggering 32MP Front Camera to capture even better selfies with unrivalled clarity. Vivo has further upgraded the mechanics of the Elevating Front Camera in V15Pro. Design enhancements also ensure the camera is sturdy enough to withstand daily wear-and-tear.

The innovative Elevating Front Camera which first debuted at MWC 2018 as a concept and was featured in the first NEX has effectively created the ideal full-screen display without compromising on photo quality or camera position. With the elimination of the notch, V15Pro now has a staggering 91.64% screen-to-body ratio, creating an unprecedented immersive viewing experience for gaming and video viewing. The Super AMOLED Ultra FullView™ Display on the V15Pro now has a 19.5:9 aspect ratio, and is 6.39 inches diagonally. Its side and top bezels have been reduced to a razor-thin 1.75mm and 2.2mm respectively.


Capture the Perfect Shot with a Stunning AI Triple Camera
V15Pro comes with AI-embedded solutions that take the mobile photography experience to the next level. With an AI Triple Camera, V15Pro allows consumers to take photos with stunning clarity and a wider perspective.

Users can easily capture professional-grade photos with a snap, thanks to the 48 Million Quad Pixel Sensor[1], 8MP AI Super Wide-Angle Camera, and 5MP Depth Camera. The “four-in-one pixel” technology in the main rear camera combines four pixels into one large pixel to deliver high-quality 12MP photos even in the dark. The AI Super Wide-Angle Camera can expand up to 120 degrees[2], capturing more people and fuller landscape shots.

This powerful hardware is complemented with AI to make professional photo-taking a breeze. Borrowing from V11, V15Pro is equipped with AI photography features including AI Face Beauty and AI Portrait Framing. The all-new AI Super Night Mode makes shaky night shots a thing of the past, as consumers can now capture amazing night scenery without a tripod or a DSLR camera.

AI Super Night Mode can instantly take multiple photos at different exposures. It then brilliantly combines them to greatly improve brightness and clarity, meaning night scenes can now be captured with a high level of detail and stability.

With the all-new AI Body Shaping feature, users can now look naturally perfect by adjusting every aspect of the body such as the waist and legs – users will no longer need to use photo-editing applications to look their best.

In-Display Fingerprint Scanning Technology Brings Out the Best in Sleek Design
V15Pro also incorporates Vivo’s popular In-Display Fingerprint Scanning Technology, which is now in its 5th generation with higher fingerprint pixel density and more sophisticated algorithms allowing consumers to unlock their phones in a more secure and intuitive manner.

Without a physical fingerprint pad, the sleek back cover adopts a unique Spectrum Ripple Design in Topaz Blue or Coral Red, that reflect different shades at different angles, complementing the futuristic innovations housed within V15Pro.

AI-Powered Performance for a Smoother and more Intuitive Experience
Vivo’s AI has made another leap forward, with a more powerful Jovi, the personal assistant that understands your needs and desires better than ever.

The brand-new AI-powered Jovi Image Recognizer has access to almost 100 mainstream e-commerce platforms such as Shopee and Zalora, so it can easily search through databases of over half a billion products for you. With a simple scan, you can now directly locate the product you need and enjoy futuristic AI shopping.

Simply use the new Smart Button on the side of V15Pro to release the power of AI. One press activates the Google Assistant, while two calls the Jovi Image Recognizer into action. It’s easy, intuitive, and fast. V15Pro also has its own customised voice commands developed in partnership with Google to answer to your needs. Whether you want to activate AI Face Beauty, clean up phone memory, or search for food pictures in your album, just utter the command and V15Pro will do it for you immediately.

Avid gamers will love the upgraded Game Mode 5.0. It comes with the new Competition Mode that allocates system resources to prioritise game performance, and Dual-Turbo, which reduces frame-drop by 300% and increases smooth gameplay.

V15Pro is powered by the Snapdragon 675AIE Octa-core processor with 6GB RAM + 128 ROM, ensuring ultra-smooth performance. Consumers can also have peace of mind that their phone will be up and running at all times thanks to Vivo’s latest Dual-Engine Fast Charging technology, which tops the V15Pro up to about a quarter of power in just 15 minutes.

[1] V15Pro’s main camera features 48 million physical pixels each 0.8μm large. To improve photosensitivity and picture quality, V15Pro uses professional “four-in-one pixel” technology to combine four adjacent pixels into a single 1.6μm large pixel, delivering high-quality 12MP photos.

[2] AI Super Wide-Angle Camera is able to capture 108-degree photos after accounting for distortion.

Availability
V15Pro in Topaz Blue and Coral Red will be available for pre-order, which comes with a complimentary gift box in Malaysia from 26 February to 1 March 2019 via its roadshows at select locations, Vivo Concept Stores, authorised dealers and collaboration partners.

Additionally, Vivo will also be holding a V15 Pro Superday Sale on 2 March 2019 at Sunway Pyramid (Blue Concourse) where early birds will received a complimentary DJI Spark selfie drone (on a first come first serve basis) and a Vivo gift box.

The public is also encouraged to take part in the exciting contest and giveaways that will be held on Vivo’s Facebook page (http://www.facebook.com/VivoMalaysia).

Stay tuned for more information on Vivo V15Pro Superday Sale on 2nd March 2019.

PUBG MOBILE Tournament in 2019
PUBG MOBILE Malaysia National Championship 2018 was first introduced to facilitate the PUBG MOBILE community in Malaysia which plays a large part as the root of the esports ecosystem due to its overwhelming registered players’ growth. PMNC 2018 is a PUBG MOBILE national championship sponsored by Vivo in Malaysia.

PUBG MOBILE Malaysia National Championship (PMNC) 2018 finale, which was held early this year, was broadcasted in English and Bahasa Malaysia. It garnered up to 2.2 million views on its live streams. At the same time, estimated 2,000 fans and supporters came down to Sunway Velocity Mall to witness the event live.

Following the success of Vivo’s PUBG MOBILE Malaysia National Championship (PMNC) in 2018, Vivo’s PUBG Mobile Tournament will return at a larger scale and more attractive prizes! This year, Vivo will be collaborating with Tencent in the PUBG MOBILE e-sport tournament. The tournament sets to commence in March 2019.

V15Pro Specifications
Basics
 Processor
Qualcomm Snapdragon 675 AIE Octa-core
RAM
6GB RAM
Storage
128GB ROM (Supports microSD Card up to 256GB)
Battery
3700mAh with Dual-Engine Fast Charging
Operating System
Funtouch OS 9.0 (based on Android 9.0)
Body
Dimensions
157.25mm x 74.71mm x 8.21mm
Weight
185g
Display
Screen
6.39” FHD+
Type
Super AMOLED
Touch Screen
2.5D (Glass)
Biometric recognition
5th Generation In-Display Fingerprint Scanning Technology
Camera
Camera
Front: 32MP
Rear: 48 Million Quad Pixel Sensor + 8MP AI Super Wide-Angle Camera + 5MP Depth Camera
Photography Modes
Ultra HD, PPT, Professional, Slow, Time-Lapse Photography, Camera Filter, Live, Bokeh, HDR, AI Face Beauty, Panorama, Palm Capture, Gender Detection, Retina Flash, AR Stickers, AI Face Shaping, Watermark, AI Portrait Lighting, AI Scene Recognition, AI Portrait Framing, AI Body Shaping, AI Super Wide-Angle, AI Super Night Mode
Pre-Installed Apps
Google Services
Play Store, Google, Chrome, Gmail, Map, YouTube, Drive, Play Music, Play Movie&TV, Duo, Photos, Google News (all countries)
Google Pay* (only in Hong Kong, Taiwan, Singapore and Russia)
Connectivity
USB (USB2.0), Wi-Fi, Bluetooth (Bluetooth 5.0), GPS, OTG, NFC* (only in Hong Kong, Taiwan, Singapore and Russia)
Sensors
Accelerometer, Ambient light Sensor, Proximity Sensor, E-compass, Gyroscope
Items in the box
V15Pro, Earphone, Documentation, USB Cable, USB Power Adapter, SIM Ejector, Protective Case, Protective Film (applied)