Aloe AC Clean Bubble Cleanser by Hansaegee Nature

Hai korang,


So kali ni Juju nak share dengan korang produk keluaran Korea. Hah, korang semua suka dengan produk keluaran Negara Korea ni kan. Okeh, sama jugak dengan Juju. Juju pun suka dengan produk keluaran Korea ni. Ko tengok jelah artis-artis Korea tu ha. Flawless betul. Jeles Juju tengok.

Kita kalau nak bercakap pasal penjagaan kulit muka memang tak boleh nak lawan lah dengan korang yang lagi expert dan pro pasal bab-bab kecantikan ni. Yang penting korang kena tahu cara yang betul untuk menggunakan sesuatu produk tu.

Kalau kita guna dengan cara yang tak betul nanti cepat je korang claim produk ni tak baguslah, tak sesuai dengan kulit koranglah ape semualah. Tapi rupa-rupanya cara penggunaan korang tu yang tak betul. Okeh meh sini Juju kongsi sikit macam mana kita nak tau kulit muka kita ni jenis apa.

Picture source: google

Selalunya kulit rakyat Malaysia ni kebanyakkan combination. Macam kulit muka Juju ni bahagian T zone tu memang berminyak. Tapi kawasan yang lain pulak kering. Okeh bila kita dah tau kulit muka kita ni macam mana, barulah kita boleh pilih pencuci muka yang sesuai dengan kita.

Picture source: google

Hah, dah nampak dah pencuci muka yang sesuai dengan kulit muka korang, barulah pergi beli. Barulah betul cara nak guna pencuci muka. Bukan main beli sebarang-sebarang je.

Aloe AC Clean Bubble Cleanser by Hansaegee Nature



Dan kalini Juju nak kenalkan dengan korang produk pencuci muka jenis foam keluaran dari Hansagee Nature iaitu Aloe AC Clean Bubble Cleanser.

Apa yang menariknya dengan produk ini ialah bila kita pum je kat tangan dia terus keluar buih. Tak keluar cecair. Hah senanglah macam ni. Tak perlu basahkan tangan boleh terus dapat buih. So kalau kita tengok jadual pencuci muka tu untuk jenis foam ni sesuai untuk kulit berminyak dan berjerawat. Dah memang sesuai sangatlah dengan kulit muka Juju nu.

Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni berfungsi secara berkesan untuk menyingkirkan kotoran, sel-sel kulit mati dan makeup. Okeh, untuk makeup ni korang kena cuci betul-betul sebab dia tak 100% remove makeup tu. So, Juju cuci 2 kali baru bersih sepenuhnya. Lagipun bau dia wangi dan buih dia lembut sangat.

1 pum ke 2 pum? 2 pumlah baru meriah buih dekat muka. Kalau muka basah pun lagi banyak buih dia keluar.


Bahan utama yang digunakan untuk menghasilkan pencuci muka ni ialah daun lidah buaya atau aloe vera dan juga tea tree leaf oil. Memang dah sedia maklum sifat-sifat daun lidah buaya yang sangat-sangat membantu untuk soothing, melembutkan, melembab, dan mengecilkan liang roma.

Urut sikit dekat muka biar sabun ni meresap terus dalam liang kulit, jangan bagi peluang pori muka tersumbat.
Bilas bersih-bersih
Rasa fresh dan segar betul

Untuk pembelian dan info:




--------------------------------------------------------------------------------------------
 About Hansaegee Nature
“Hansaegee” is derived from 2 combinations of Korean Word “한국” & “세기” become “한세기” means Korea Century 韩国世纪.

Hansaegee Nature is a skin care brand based in Malaysia and all products are made in Korea. Established since 2011, we start up with direct importing high quality & Original skin care product from Korea. And all ingredients of products legally approved and safety to used. Our aim is to share good quality skin care products with Malaysian ladies in simple way and safety method.

One of our best seller product will be Gold Nano CC Cream for many years, and in order to provide more complete skin care experience to customers; In 2016, we have started launching in house Brand “Hansaegee Nature” Aqua Whitening Cream. Follow up Hansaegee Nature by Aloe AC Bubble Cleanser in year 2018, all products of course Original made in Korea. Furthermore, we also venture into Eye Care, Facial Mask and lots of new skin care product.

All the Hansaegee Nature skin care products are ONLY available at our official Website shop www.hansaegee.com/shop  . Unable to get these products from any others retail shop or online shop channel. Is specially only for Hansaegee Nature website.

Hansaegee Nature office based in Malaysia, and all products Original Made in Korea and direct import legally into Malaysia. Since the products will be delivery from warehouse in Malaysia, customer will be receiving the product within faster period of time. This is to make sure all the products are legally approved by local authority, safe and maintained at the good quality,




6 Comments

Sis Lin said…
Uitt ko cuci muka kat opis ke tu hehehehe...
Kalau kat Korea, kemain besau banner dia...memang bagus produk dia..Ni kawan pergi KOrea nak kirim lah sekali gan Hada Labo heheheh
Anum said…
wow kena cuba nie
Julia Jamaludin said…
haha..geram tengok buih dia. terus cuci muka kat situ jugak
Sunah Sakura said…
wowww...kita pun cuba jugak hansaegee bubble cleanser ni...besttt kannn sebab ringan ajeee buih2 dia tuuu
patutlah muka makin ploles...kemahin ek...
KakNa Journey said…
wow! mesti cuba nih!