21 April 2019

Jason Mraz Brings Good Vibes to Kuala Lumpur in May 2019

Ahad, April 21, 2019 1
Jason Mraz Brings Good Vibes to Kuala Lumpur in May 2019

Multiple GRAMMY® Award winner JASON MRAZ will be bringing his Good Vibes Tour to Malaysia, on 13 May (Monday), 8.30pm at Axiata Areana.

In 2002, Jason Mraz shot to flame with his debut album Waiting For My Rocket To Come and since
then Jason Mraz has amassed a diverse fan-base around the globe, bringing his positive message and folk-pop sound to rapt audiences through his vibrant recordings, humorous live performances, and
philanthropic efforts.

Jason Mraz has earned numerous platinum and awards for his various releases, made pop history with
his record-breaking singles, “I’m Yours” and “I Won’t Give Up”, won two Grammy Awards, received
the prestigious Songwriter Hall of Fame Hal David Award, and sold out amphitheatres and arenas across the globe (including sell-outs at The Hollywood Bowl, Madison Square Garden, and London’s
O2 Arena).

Jason Mraz first performed in Malaysia in 2009, followed by Tour Is A Four Letter Word in 2012. On
playing for his Asian fans, Jason says: “I enjoy travelling to and performing for listeners in Asia. I feel a sense of gratitude and enthusiasm unlike anywhere else in the world, which makes a performance feel more like an event than a recital. The audience participation in Asia is harmonic and supersonic. I am thrilled to return, reconnect and re-experience the joy.”

The Good Vibes Tour announcement follows the release of Jason’s sixth studio album KNOW. on August 10th 2018, becoming his fifth consecutive studio album to debut in the Top 10 of the Billboard 200. Know. was produced by Andrew Wells, who brings an organic and groovy feel to the album’s classic, acoustic rock sound. “I see it as a sonic evolution from my last album, YES! ”Mraz says. “It’s just got a bit more caffeine, whereas my last album was a bit more herbal tea.” Know. reteams Mraz with his longtime collaborators, Raining Jane. “We thought it’d be fun to make ‘No’ as the follow -up to YES!, but instead of ‘N-O,’ the negative, it’d be the positive, ‘K-N-O-W.’”

Are you ready for Jason Mraz?
The Good Vibes Tour started in North America last summer. This tour continues in Asia where Jason
Mraz will perform in Manila, Singapore, Shanghai, Hong Kong, Bangkok and Taipei in May 2019.
Jason Mraz will be performing in Kuala Lumpur this May:
Date : 13 May (Monday)
Time : 8:30pm
Venue : Axiata Arena, Bukit Jalil, Kuala Lumpur
Ticket prices : RM198, RM298, RM398, RM498, RM598 and RM698 (VIP)
Tickets are available NOW on www.myticket.asia

Feeling Lucky? You might just win tickets to Jason Mraz Good Vibes Tour in Kuala Lumpur!
Come join ‘Love Is Still The Answer’ Snap & Win Photo Contest and you might stand a chance to win a pair VIP Tickets (worth RM698 each ticket).

All you have to do is uplaod a photo of what love means to you on social media and don’t forget to
hashtag #LoveIsStillTheAnswerPhotoContest # JasonMrazLiveInMalaysia

Hurry! Only 12 pairs VIP tickets to be won. You could be one of the winners!

Jason Mraz Good Vibes Tour 2019 in Kuala Lumpur is presented by Great Eastern Life Malaysia in
collaboration with Aco Media Sdn Bhd and The Rock Promotions.

Here are some of Jason Mraz’s chart topping hits:
Love is Still The Answer https://youtu.be/Sc2BK09eKhk

18 April 2019

BOOK GIVEAWAY BY JJM & FRIENDS

Khamis, April 18, 2019 3

Hai korang, jom support giveaway kawan blogger kita ni. Kalau bertuah bolehlah dapat novel.

SYARAT PENYERTAAN GIVEAWAY 
 


1. Warganegara Malaysia. 

2.  Follow BlogJari Jemari MenariNadia IzattySiqahiqaKasihku AmaniGreennPandaCraftGreennnPanda88

3. Follow IG: SicaSNia IzzatyNia Izzaty FlatraySiriusiqaSha MohamedGreenPanda Craft & GreennPanda 

4. Follow FB Siqahiqa PageKasihku AmaniGpandacraft

5. Follow GoodreadsSSSiqahiqaKasihku AmaniNisa Greennnpanda

6. Copy Banner & buat satu entri bertajuk "Book Giveaway by JJM & Friends" (Pls Backlink)

7. Publish entri kalian & tinggalkan link di komen. 


CARA PEMILIHAN PEMENANGRANDOM.ORG
TARIKH GIVEAWAY: 1 APRIL - 30 APRIL 2019 

16 April 2019

Mainkan Peranan Anda, Jadilah Pemandu Yang Berhemah!

Selasa, April 16, 2019 15
Hai semua,

Sepanjang bekerja di Kuala Lumpur dulu memang Juju tak berani langsung nak drive di tengah-tengah bandar. Rasa menggigil kepala lutut ni ha. Tapi disebabkan tempat kerja Juju jauh daripada pengangkutan awam, jadi Juju beranikan diri untuk memandu di bandar raya Kuala Lumpur.

Hasilnya, sekarang ni kalau Juju memandu seorang pun Insya-Allah Juju tak sesat. Sampaikan abah Juju pun puji. Dia kata ‘Tak sia-sia abah bagi kau kereta untuk hidup dekat KL ni.’ Fuh! Kembang jap hidung.

Tapi, isunya sekarang adakah kita sedar kita ini pemandu yang selamat? Mesti ramai yang kata macam ni ‘Ala dulu peraturan sekolah pun aku langgar, apatah lagi peraturan jalan raya.’ Peh, bongkak sungguh anda. Juju harap tiada pembaca blog Juju yang berpendirian macam ni ya.

So, hari ini Juju nak ingatkan, kita sebagai pengguna jalan raya wajib mematuhi undang-undang jalan raya. Antara undang-undang yang wajib kita patuhi adalah:

- Sentiasa ikut had laju yang ditetapkan
- Tidak menggunakan telefon bimbit semasa memandu
- Patuhi papan tanda keselamatan jalan raya
- Berikan isyarat dan patuhi semua peraturan keselamatan semasa menukar lorong
- Elakkan daripada mengekori kenderaan lain dengan terlalu rapat
- Jangan memotong barisan atau menyalahgunakan lorong kecemasan

Kemalangan kecil di jalanraya

Gambar di atas ni pula memang kereta Juju. Tapi ini bukan disebabkan oleh kecuaian manusia, tapi disebabkan oleh seekor haiwan berkaki pendek yang melintas jalan tak tengok kiri kanan. Aduh, melayang duit repair kereta ni. Mujur ada insurans boleh cover sikit. Taklah terbeban sangat Juju nak tanggung kerosakan kereta ni.

Bercakap pasal insurans, Juju nak kongsikan sikit maklumat tentang liberalisasi motor insurans /takaful yang Juju jumpa di website piam.org.my yang menyatakan:

Mulai 1 Julai 2017, kadar premium bagi produk Motor Komprehensif; dan produk Kebakaran dan Kecurian Motor Pihak Ketiga telah diliberalisasikan di mana harga premium akan ditentukan oleh penanggung insurans dan pengendali takaful masing-masing.

Manfaat untuk pengguna termasuk:
- Kualiti perkhidmatan yang lebih lancar dan kepelbagaian rangkaian produk pada harga yang kompetitif disebabkan oleh persaingan di kalangan penanggung insurans dan pengendali takaful;

- Pengguna boleh mendapatkan perlindungan terbaik yang memenuhi keperluan insurans/takaful mereka dengan adanya lebih banyak produk baharu dengan ciri-ciri yang berbeza;

- Pemandu akan diberikan insentif untuk memupuk tabiat pemanduan yang selamat memandangkan ciri-ciri keselamatan akan menjadi salah satu faktor yang menentukan premium. Ianya bukan sahaja akan memanfaatkan para pemandu tetapi juga orang ramai.

- Pengguna juga boleh meraih manfaat dengan membandingkan tawaran yang terbaik yang sesuai dengan keperluan mereka sendiri memandangkan penanggung insurans dan pengendali takaful akan menawarkan harga kompetitif.

- Saluran pengagihan baharu seperti saluran dalam talian yang cekap dari segi kos akan membolehkan perlindungan insurans/takaful dibeli dengan cara yang paling mudah oleh pengguna.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut, korang boleh ke laman sesawang berikut 


atau




14 April 2019

Perkahwinan Siti JamuMall dapat Tajaan Berjumlah RM 500 ribu

Ahad, April 14, 2019 6
Perkahwinan Siti JamuMall dapat Tajaan Berjumlah RM 500 ribu


Korang mesti pernah tengok budak Siti ni buat live dekat Facebook JamuMall kan. Juju pun pernah juga tengok dia. Masa tu dia buat review pasal madu. Dia boleh solek muka dia macam kena sengat dengan lebah. Bengkak-bengkak muka dia. Tapi kreatif juga. Ramai pulak yang view masa tu.


Haha, korang berani buat live muka bengkak-bengkak macam ni? Ha masa ni dia tengah buat live pasal produk madu yang di harvest dekat Cameron Highland. Kalau korang nak tengok video dia bileh klik --> Siti JamuMall kena sengat lebah

Okeh, apa yang Juju nak ceritakan dekat sini, pasal si Siti ni dia punya perkahwinan dapat tajaan bernilai RM500 ribu wey. Dah macam artis dah Juju tengok. Itulah yang dikata 'Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu'.


Pada mulanya beliau sangkakan ingin buat majlis biasa secara kecil-kecilan, tetapi siapa sangka setelah memuat naik satu status di fb beliau tentang majlis perkahwinan terus mendapat wassup dan call bertalu–talu dari founder produk, owner kedai dan bermacam lagi untuk sponser majlis beliau.



Hampir 100 company dari pelbagai produk berminat untuk sponser majlis kahwin Siti, paling menyentuh hati, yang baru berjinak dalam perniagaan juga berbesar hati untuk sponser majlis perkahwinan Siti.



Kata Siti, beliau sangat sebak. Tak sangka, majlis yang mulanya plan biasa-biasa kini menjadi luar biasa. Inilah berkat usaha beliau selama 3 tahun membuahkan hasil. Beliau menjadi promoter atau host untuk jamumall.com dan menjual pelbagai jenis produk kosmetik, kesihatan, fesyen dan makanan.



Selama ni Siti promote produk orang dengan ikhlas, Siti bantu dari produk biasa-biasa tak dikenali, sampai dikenali dan viral. Sebab tu ramai hargai jasa Siti dan bila Siti kahwin mereka sanggup sponser macam-macam. Siti sangat-sangat bersyukur dapat sponser dari nikah, pre-wedding, majlis berinai, majlis persandingan sampailah ke pakej berbulan madu.



Antara sponsor untuk wedding Siti

Pelamin dan Hiasan Dewan dari Wedding by emma

Baju Pengantin dari Dlia Jane Bridal Collection

Grand Cake dari Mad About Cake

Vip Menu dari Rumpun Selera

Coffe Es-Cream dari Ana Zahra Beauty

Jamu dari Seri Lady Empire Resources

Tudung Bawal Bridesmaids dari Gallery Bawal

Kain Pasang Diamond dari Irahsukri

Telekung dari Pretty Aini

Make Up Set dari Zacthira Navillionniza

Scarft dari Scarft By Mehrun

Printed Box dari Art Creation Printing

Perfume dari Luxe Essencia Resources

Honeymoon Pakej dari Arwana Resort

Tahniah Siti, hakak Juju doakan semoga ikatan perkahwinan yang dibina ini akan kekal hingga selama-lamanya. Semoga kuat dan cekal dalam mengharungi dugaan berumahtangga dan dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah.

7 April 2019

Spageti Segera Keluaran Master Pasto

Ahad, April 07, 2019 7
Salam and hi everyone,


Korang tau tak yang salah satu makanan kegemaran Juju adalah spageti. Macam-macam jenama dah Juju cuba. Tapi semuanya kena rebus dulu mi dia dan kuah dia pun kena masak. Tapi kalini Juju dah jumpa dengan spageti segera wey. Mudah. Tak payah hidupkan dapur gas pun.

Master Pasto
Master Pasto - Sapgeti Segera
Apa dia Master Pasto ni?
MASTER PASTO adalah sebuah kedai dalam talian yang menjual pasta segera. Lioco Food SDN BHD telah ditubuhkan sejak tahun 2017 di Pulau Pinang, Malaysia dan sejak itu, syarikat ini telah berkembang setiap hari. Mereka berusaha untuk menjadi salah satu pengeluar utama dan terbaik bagi makanan ready-to-eat dalam pasaran semasa.

Dekat sini ada 3 jenis spageti. Iaitu Spageti Bolognese Ayam, Spageti Aglio Olio Ayam dan Spageti Sos Cendawan Berkrim.

Cara penyediaan
Untuk cara penyediaan dia sangat mudah. Dekat sini ada 2 cara. Cara yang pertama ialah menggunakan air panas mendidih.

Cara dia cuma masukkan pek mi dan kuah dia ke dalam air panas yang mendidih. Tak perlu buka dulu pek tu. Rendam je semua. Rendam dalam air panas yang mendidih dan biarkan dia dalam air mendidih tu dalam masa 3 minit. Lepas tu baru koyakkan pek dan hidangkan mi dalam pinggan.

Cara kedua pula korang keluarkan mi dengan kuah dia. Plating cantik-cantik dalam pinggan dan masuk dalam ketuhar gelombang mikro (microwave) dan panaskan selama 1 minit. Mudah sangat wey. Tak perlu nak masak segala bagai tu. Dah boleh terus makan.

Sangat-sangat sesuai untuk korang yang nak travel kemana-mana. Selalunya kalau nak travel kita asyik bawa megi je kan, apa kata kali kita upgrade sikit. Bawak spageti pulak. 

Sedap sangat-sangat. Juju dah cuba ketiga-kita perisa dan semuanya kena dengan tekak Juju ni ha. Perlu korang ingat yang spageti ni dia dah masak dah. Mi dia pun tak keras. So kita cuma perlu panaskan sahaja. Jimat masa wey.

Spageti Sos Cendawan Berkrim
Spageti Sos Cendawan Berkrim
Ramuan: 
Spageti
Cendawan butang
Cendawan Portobello
Minyak Sayuran
Tepung gandum
Bawang merah
Bawang putih
Serbuk susu
Gula
Garam
Krimer
Stok ayam
Tepung kanji
Daun pasli
Lada hitam
Garam Sodium

Maklumat elergen:
Mengandungi susu, produk tenusu dan tepung gandum. Dihasilkan di kilang pengendali telur, susu, produk tenusu, gluten dan kacang soya.

Spageti Aglio Olio Ayam
Spageti Aglio Olio Ayam
Ramuan:
Spageti
Ayam 
Minyak Sayuran
Tepung gandum
Bawang merah
Bawang putih
Gula
Garam
Stok ayam
Tepung kanji
Daun pasli
Lada hitam
Garam Sodium
Cili kering kisar
Basil
Rosemary

Maklumat elergen:
Mengandungi susu, produk tenusu dan tepung gandum. Dihasilkan di kilang pengendali telur, susu, produk tenusu, gluten dan kacang soya.

Spageti Bolognese Ayam
Spageti Bolognese Ayam
Ramuan:
Spageti
Ayam 
Minyak Sayuran
Tepung gandum
Bawang merah
Bawang putih
Gula
Garam
Stok ayam
Tepung kanji
Daun pasli
Lada hitam
Garam Sodium
Tomato
Sos pekat tomato

Maklumat elergen:
Mengandungi susu, produk tenusu dan tepung gandum. Dihasilkan di kilang pengendali telur, susu, produk tenusu, gluten dan kacang soya.

Pek spageti ni dah tersedia dalam bungkusan yang direka untuk tahan dengan kepanasan air mendidih. Jadi sila jangan ragu-ragu untuk rendam bungkusan spageti dan kuah dia ni ke dalam periuk.


Review Juju
Okeh kalau korang nak tau, Juju tak rebus pun pek ni dalam air mendidih. Dekat pejabat ni manalah ada cerek elektrik mahupun dapur gas. Yang ada pun cuma air yang guna dispenser tu je. Sebelah air panas sebelah air sejuk.

Jadi apa yang Juju buat ialah untuk pek mi tu Juju bukak dulu dan masukkan air panas lepas tu rendam sekali pek tu dalam air panas. Rendam dalam 5 minit je. Untuk kuah pulak Juju rendam jer dalam 5 minit. Lagipun spageti ni dah masak, kita cuma nak panaskan je.


So, overall memang Juju suka sangat dengan spageti ni. Ketiga-tiganya berasa kuahnya dan dah tentulah sedap. Memang sesuai sangat kalau travel bawak spagethi ni. Mudah je tau. Macam-macam perisa pun ada.

4 April 2019

Positive Attitude!

Khamis, April 04, 2019 5

Successful people maintain a positive focus in life no matter what is going on around them. They stay focused on their past successes rather than their past failures, and on the next action steps they need to take to get them closer to the fulfillment of their goals rather than all the other distractions that life presents to them.


Jack Canfield


3 April 2019

Pusat Kecemerlangan dan Pembangunan Insan YPJ, Sekakap, Mersing

Rabu, April 03, 2019 2
Hai semua,

Ini adalah cerita yang berlaku pada 16 hingga 18 Oktober 2018. 

Harini Juju terpanggil nak share dengan korang pengalaman Juju berkursus di Pusat Kecemerlangan dan Pembangunan Insan YPJ, Sekakap Mering, Johor. Juju nak simpan kenangan berkursus ni dekat blog. Supaya nanti boleh dibuat kenang-kenangan.

Juju dan kawan-kawan tiba di PKPI pada jam 2 petang. Terus daftarkan diri dan menuju ke dorm yang telah diberikan. 1 dorm boleh memuatkan 12 orang. Disebabkan peserta perempuan ada 18 orang. Jadi kami bahagi 2 kumpulan. 1 dorm 9 orang. Selesa sikit.


Kalau korang nak tau, dorm ni diperbuat daripada kayu. Merasalah suasana kampung. Tiada katil double decker. Semua katil bawah beserta locker sorang satu. Cadar dan sarung bantal semua disediakan. Cuma kena bawa tuala, selimut dan barang-banrang mandi.

Paling menarik sekali, dorm ni menghadap laut. Pergghh, dah rasa macam duduk dekat hotel berbintang-bintang. Haha..


Bab tempat mandi pun korang tak bolehlah nak expect lebih sebab tempat mandi dia macam dekat hostel sekolah. Ada bilik mandi dan bilik air. Terletak di belakang dorm. Dari dorm nak ke tempat mandi ni kena keluar sikit. Tapi untuk perempuan punya ada penghadang, jadi kaum lelaki yang nun di sana tak nampaklah perempuan yang di sini. 

Hari Pertama
Kursus 3 hari 2 malam tu bermula dengan taklimat pada jam 3 petang. Dalam taklimat tu Encik Hamdan dah bagitau yang malam tu kitorang akan melakukan aktiviti night walk. Masa mula-mula dapat jadual tu Juju ingatkan jalan dalam hutan malam-malam. Eh, memang jalan dalam hutan pun. Cuma ada tambahan paya, selut dengan lumpur. 

Masing-masing dah kalut dah sebab bawa kasut sukan cuma sepasang je. Sayang pulak kasut sukan ni nak di bawa masuk dalam lumpur. Dah lah kasut Juju ada satu tu jelah. Kami pun pakat keluar ke Bandar Mersing untuk mencari kasut.

Dalam kepala dah terbayang kasut getah yang orang dulu-dulu pakai untuk buat masuk kebun. Cari punya cari jumpa juga kasut getah tu. Murah je uolss. RM10.00. Senang gila nak bersihkan. Haha. Selamat kasut sukan Juju tak kena bawa masuk paya.

Kami berkumpul semula di dataran pada jam 10 malam untuk aktiviti dalam kumpulan. Mungkin kami ni terdiri daripada orang yang bekerja, jadi pelatih dekat situ tak berapa nak strict sangat. Masih lagi boleh bergurau senda selagi tak melampaui batas.

Game pertama kami ialah protect the candle. Chewah, kemain speaking lagi. Haha.. Dalam permainan ni, kami diikat dalam 1 bulatan dan kami kena jaga lilin kami supaya tak padam. Sepanjang perjalanan nak sampai ke dataran, akan ada halangan yang kami kene tempuh. Antaranya air dan juga tepung.


Bila lilin terpadam maka kami perlu berhenti dan jerit nama jurulatih, selagi jurulatih tak hidupkan  semula lilin tu, selagi tu kami tak boleh bergerak. Tapi bila jurulatih dah sampai kami kenalah ikut apa yang jurulatih tu mahukan. Atau dengan perkataan lainnya kami kena denda. Kami kena menyanyi je masa tu. Hehe.


Lepas habis game ni maka program 'Night Walk' pun bermula. Juju tak ingat pukul berapa kami mula masuk ke kawasan paya tersebut. Sebab terlalu fokus dengan bau lumpur yang naik bila kumpulan depan Juju mula masuk ke dalam paya. Pergh.. Ini pertama kali Juju nak redah paya.

Bayangkan dengan keadaan malam yang gelap. Cuma berpandukan cahaya lampu yang rakan kumpulan bawa dan tali yang telah disediakan di kawasan paya tersebut. Memang cuak sungguh. Jurulatih dah bagitau awal-awal supaya tak berdiri dekat kayu yang melintang dalam paya kerana takut tergelincir. Juju pula membayangkan kayu yang melintang tu sebesar lengan, tapi rupanya besar juga. Tak tau nak bandingkan dengan apa. Yang mampu Juju buat cuma melangkah dan duduk atas kayu tu sebelum meneruskan perjalanan.

Air paya tu memcecah sehingga paras dagu. Kesian kawan-kawan yang berbadan rendah. Mereka memang betul-betul bergantung pada tali dan kawan di depan dan belakang. Juju sendiri banyak berpaut pada rakan sekumpulan. Memang tak lepaslah kalau nak jalan sendiri. Mata memang cari tali je. Dengan cahaya yang samar-samar, memang tali tu kena sentiasa pegang. Tak boleh lepas. Huhu.

Gambar dalam paya takda. Huhu sedih. Cerita detail-detail dekat sini, nanti boleh baca lagi. Hehe.

Lepas habis je redah paya kami disuruh membersihkan lumpur dengan air laut. Cuma kami diingatkan supaya tak pergi ke kawasan yang terlalu dalam sebab waktu tengah malam ikan pari suka naik ke kawasan yang dekat dengan pasir.

Maka berakhirlah hati pertama kami. Gambar dekat paya memang takdelah sebab siapa je yang sempat pegang kamera. Masing-masing sibuk pegang tali.

Hari Kedua
Hari kedua pulak kami kena buat jungle tracking. Trek dia memang mencabar. Ingatkan dah habis dah seksa bau lumpur. Tapi kalau dah kate treking die dekat dengan kawasan paya jadi jangan haraplah dapat berjauhan dengan lumpur.




Cuma kami bertuah sebab waktu kami buat treking ni air laut tengah surut. So, no more berendam dalam paya. Hehe. Dalam sejam jugalah kami buat treking tu. Jalan terus sampai ke tepi laut. Terus bersihkan lumpur dan stand by untuk aktiviti laut pulak.

Untuk aktiviti laut ni kami diberi peluang untuk mencuba aktiviti rakit. Yang bestnya rakit tu dah siap jadi rakit dah. Tak perlu kami nak cantum-cantumkan dia jadi rakit. Cuma rakit ni berat nauzubillah. Tak terdaya nak mengangkatnya. Juju bagi rakan-rakan sekumpulan je yang angkat. Muehehe..


Dalam setiap kumpulan akan ada seorang fasilitator yang akan memantau kerjasama berkumpulan. Macam kumpulan Juju ni terlebih kerjasama. Sebabnya ada Pengarah sekali dalam satu kumpulan. Jadi memang kena kerja lebih sikitlah.

Kerjasama yang dimaksudkan adalah macam mana nak gerakkan rakit tu. Maju ke depan dan kemudian berpatah balik semula ke pulau. Dan hasil kerjasama inilah kumpulan kami diumumkan sebagai juara. Yeay.. Muahahaha.

Petangnya pula kami ada aktiviti halangan bertali. Mencabar juga setiap halangan-halangan yang ada dekat sini.




Malamnya pula kami buat aktiviti bbq dan sambutan hari lahir.

Hari terakhir pula kami tak dapat buat aktiviti luar sebab cuaca tak menyebelahi kami. Hujan pula pagi tu. Tak dapat nak sambung buat halangan yang tak sempat kami habiskan petang semalam.




Aktiviti dalam dewan pun tak kurang meriah juga. Ada satu game tu kami kena lukis gambar muka sendiri. Lepas tu fasi akan tukar dengan kumpulan lain. Kita ni pula kena cari siapa yang ada gambar kita dan beratur dekat belakang dia. Kelakar jugalah aktiviti ni.

Lepas hujan reda waktu pun dah sampai masa makan tengahari dan dah tiba masanya juga untuk kami meninggalkan ke PKPI Sekakap. Aduh, terasa berat kaki untuk melangkah meninggalkan tempat yang dah berjaya membuatkan Juju sayang dengan tempat ni. Ada 1001 kenangan dah kami coretkan di sini dan Juju nak simpan kenangan ni supaya boleh baca lagi nanti.

Terima kasih sudi baca :)



2 April 2019

Lirik Lagu Terlalu Memuja - Wany Hasrita

Selasa, April 02, 2019 2



Lirik Lagu Terlalu Memuja - Wany Hasrita
Berulang suara hati
Berbicara tentang dia
Senyuman pun canda bahagia
Kini sepi dalam memori semalam

Hanya aku yang tahu
Hanya aku yang menanggung
Segala erti pengorbanan
Ku tempuhi dalam kedukaan

Biarlah aku sendirian tanpa cinta
Dari menyaksikan sebuah kepuraan
Tibalah waktunya aku
Harus tinggalkan dia

Hamparan hati yang dulu pernah kuberikan
Kini menjadi kehilangan melukakan
Apakah silapku
Terlalu memuja

Disini berakhir segala
Episod bersamanya

Hanya aku yang tahu
Hanya aku yang menanggung
Segala erti pengorbanan
Ku tempuhi dalam kedukaan

Biarlah aku sendirian tanpa cinta
Dari menyaksikan sebuah kepuraan
Tibalah waktunya aku
Harus tinggalkan dia

Hamparan hati yang dulu pernah kuberikan
Kini menjadi kehilangan melukakan
Apakah silapku
Terlalu memuja
Aku dipersia
Tibalah waktunya
Rintihan berlalu


1 April 2019

Selamat Datang April

Isnin, April 01, 2019 8

Assalamualaikum korang,

Pejam celik pejam celik dah masuk bulan April dah. Tinggal lagi sebulan lebih sikit je nak masuk bulan Ramadhan. Korang dah ganti puasa ke belum tu? Kalau dah Alhamdulillah. Boleh fokus puasa sunat pulak. Mana yang belum tu bolehlah ganti sekarang. Jangan tunggu hujung-hujung. Takut tak sempat nanti.

Bulan April ni merupakan bulan yang sangat sibuk buat seketul Juju. Nak mintak korang doakan semoga urusan berpindah pejabat ni berjalan lancar ya. Janganlah drag masa sampai bulan puasa nanti. Tak larat nak melayan tekak yang dahaga nanti. Huhu

Bulan ni jugak banyak event jabatan. Huih. Kenapalah semua nak dikumpulkan dalam bulan April yang berbunga-bunga ni.. Why oh why. Kerja hakiki pun banyak tuntutannya dalam bulan ni. Huhuhuhu.. Semoga seketul Juju dikurniakan kesihatan dan kekuatan mental dan fizikal untuk mengharungi semuanya.

InsyaAllah aminn.