April 2019 - Kasih Juju

30 April 2019

Kamar Kamariah Episod 1 - 13

Selasa, April 30, 2019 2

SINOPSIS KAMAR KAMARIAH 
Kamariah, bekas GRO yang baru bertaubat setelah bergelumang dengan maksiat. Keluargnya tidak tahu tentang pekerjaannya. Kepulangan Kamariah agak mengejutkan tetapi sebagai anak yang banyak membantu meringankan beban keluarga, keputusan Kamariah diterima dengan tenang. Ibunya Kalsom mencadangkan supaya Kamariah berkahwin dengan Murad, anak kenalan mereka.

Bapa Kamariah, Pak Manan kurang setuju kerana Murad dikenali sebagai pemuda liar. Kalsom memberitahu, Murad sudah insaf. Di awal perkahwinan, Murad berterus terang perangai masa lalunya. Kamariah menerima Murad seadanya namun Kamariah merahsiakan kegiatannya. Sebenarnya, Murad masih terlibat dengan kegiatan maksiat dan jenayah di Kuala Lumpur. Dia hanya mengaburi mata ibu bapanya dengan mengahwini Kamariah. Di depan ibu bapanya, dia seorang anak yang baik.

Walaupun ramai kekasih, Murad tetap memberi keutamaan kepada Kamariah. Enam bulan pertama perkahwinan mereka. Murad mula rasa kehidupannya lebih teratur sehingga dia terfikir untuk menghentikan kegiatannya. Bagaimanapun kekasihnya Sally melarang dan enggan berpisah dengan Murad.

Satu hari, Murad terkejut apabilan kepulangannya disambut dengan tangisan bayi yang baru lahir. Kamariah telah melahirkan anaknya, Qhalif berseorangan di rumah. Selama ini Kamariah merahsiakan kehamilannya dari Murad. Murad terkejut, bagaimana Kamariah boleh bersalin sedangkan mereka baharu enam bulan berkahwin.

Murad mula menjadi baran dan mendera Kamariah. Kamariah terpaksa merahsiakan yang dia menjadi mangsa deraan Murad kerana bimbang Murad akan membunuh anaknya. Didepan keluarga, Murad melayan Kamariah dengan penuh kasih sayang.

Tujuh tahun berlalu, Murad masih terus menyeksa Kamariah dan membenci Qhalif. Kamariah turut melahirkan Qistina dan Qayyum. Murad melayan mereka bagai menatang minyak yang penuh.

Barisan Pelakon
Fizz Fairuz sebagai Murad
Nabila Huda sebagai Kamariah
Tasha Shilla sebagai Sally
Syafie Naswip sebagai Qhalif
Riena Diana sebagai Ratna
Aidil Aziz sebagai Hisyam
Ku Faridah sebagai Hafsah
Shuhanty Hanafiah sebagai Sarah
Zetty Shahibullah sebagai Maimun
Ismail Yaacob sebagai Pak Jalil
Rose Aida sebagai Ummu Jannah
Mohamad Sobri Hussain sebagai Ustaz Kahiril
Halimah Naim sebagai Kak Peah
Syaza Irwinie sebagai Shila

Tonton Drama Kamar Kamariah di channel You Tube rasmi TV 3
https://www.youtube.com/playlist?list=PLaXOt0nSNIuYtcGE85Ds79ejzWVfHV3a1

Lirik Lagu Sumpah - Naim Daniel

Selasa, April 30, 2019 1


Lirik Lagu Sumpah - Naim Daniel
Jika
Harusku bersabar
Dengan segala derita
Ku terima

Jika
Pahitnya terasa
Bagai dipenjara tanpa bicara
Ku rela

Cinta
Akan ku mengasihimu
Sehingga nadiku tiada lagi berlagu

Andai rembulan tidak lagi mampu bercahya
Terangilah gelapku walau dalam gelita
Dengarkanlah aku
Jiwa ku tulus untuk mu

Jika
Harusku bersabar
Dengan segala derita
Ku terima

Jika
Pahitnya terasa
Bagai dipenjara tanpa bicara
Ku rela

Cinta
Akan ku mengasihimu
Sehingga nadiku tiada lagi berlagu

Andai rembulan tidak lagi mampu bercahya
Terangilah gelapku walau dalam gelita
Dengarkanlah aku
Jiwa ku tulus untuk mu

Ku harap kau mendengar apa yang ku bisikan selama ini
Tanpamu seluruh nyawa tak bermakna

Andai rembulan tidak lagi mampu bercahya
Terangilah gelapku walau dalam gelita
Dengarkanlah aku
Jiwa ku tulus untuk mu

Andainya bumi tidak mampu berputar lagi
Sumpah setia ku kan tetap ada di sini
Dengarkanlah aku
Jiwa ku tulus untuk mu

Sumpah

29 April 2019

Giveaway Ramadhan/Syawal 2019 oleh Sha Mohamed

Isnin, April 29, 2019 8

Syaratnya sangat mudah:-
1. Follow blog kasihkuamani
2. Follow Instagram Sha @kasih_shadz
3. Buat satu entry dengan tajuk "Giveaway Ramadhan/Syawal 2019 oleh Sha Mohamed".
4. Bubuh benner diatas dan backlink

Hadiahnya:-
Buku Kumpulan Cerpen Tunjukkan Aku Arah Kiblat oleh Maria Kajiwa untuk 8 orang pemenang

Tempoh Giveaway 29.04.2019 hingga 10.05.2019.
Pengumuman pemenang pada 10.05.2019.

Makluman
Pemilihan pemenang menggunakan Random.org

24 April 2019

Marvel-related Searches on Carousell Outnumbered Game of Thrones' by Over 14 Times

Rabu, April 24, 2019 2
Carousell determines which pop-culture juggernaut has the bigger April

This April will go down in history for two things, and two things only – the highly anticipated release of Marvel’s Avengers: Endgame and the final season of popular TV series, Game of Thrones (GOT).

Both premieres are happening so close together and the franchises have begun to occupy more and more of Carousell users’ minds, with over 30,000 searches on the classified marketplace for Marvel and GoT related listings.

Interest in both franchises naturally approached a fever pitch as each respective premiere date drew near, and this was reflected in Carousell’s search data. From January to April 2019, the total number of searches for Marvel increased by a little over 115%, and the total number of searches for GoT by a staggering 345%.

Both are cultural behemoths, with stories that span across years and an overwhelmingly large and intricately linked web of characters, culminating in April. Zooming into the first two weeks of the month, where the excitement really takes off, reveals how truly popular each franchise is among Malaysians.

Marvel-related searches in Malaysia completely dominated GoT-related searches, with more than 28,000 searches, outnumbering them by over 14 times. It has accounted for almost 0.24% of all searches made on Carousell in the past four weeks.
According to Carousell’s global in-app statistics, the most searched character of all time in the Marvel Universe is none other than the charismatic billionaire, Iron Man, with more than 500,000 searches to his name.

The original Avengers line-up, Hulk, Thor and Captain America also joined Iron Man as the top searched characters on Carousell. Meanwhile, bad (or misunderstood) guy Thanos, saw almost 100,000 searches, placing him just behind Spider-Man.

On the other hand, GoT’s protagonist Jon Snow is the most searched for character with more than 1,800 searches. Surprisingly, the Night King is a close second with just over 1,600 searches. A clear case of life imitating art, as Jon Snow and the Night King head for an epic showdown in the final season.

The most valuable Marvel-themed item sold on the app was a limited edition Avengers themed pinball machine for more than USD4,000 (RM16,595.60). Meanwhile, an entire set of 32 Game of Thrones Funko Pop toys was sold for USD610 (RM2,530.83) in Singapore.
If you’re looking to get your hands on any Marvel or GOT merchandise, look no further than Carousell. Even better, if you’re sitting on some themed merchandise, now it’s the time to make some extra money and list them on Carousell.

Download Carousell for iOS or Android, and visit https://my.carousell.com for more information.

Nur 2 Episod 1 - 15

Rabu, April 24, 2019 3

Sinopsis Drama Nur 2
Ujian demi ujian telah datang kepada Adam dan Nur dalam menempuhi hidup mereka sebagai suami isteri. Setelah berkahwin Adam dan Nur mengajar kanak-kanak mengaji di rumah lama milik Nur. Pada mulanya niat baik mereka itu tidak menghadapi masalah sehinggalah ada penduduk tidak berpuas hati. 

Jiran mereka terganggu dengan kelas mengaji yang semakin mendapat sambutan, Adam dan Nur perlu mencari tempat baharu tetapi mereka kekurangan dana.

Adam masih meneruskan aktiviti untuk memberi dakwah di lorong-lorong yang turut mendapat sokongan Nur. Kehadiran Juita seorang pelacur baharu dikawasan itu mengubah segalanya. Juita juga mengimpikan untuk menjadi seperti Nur. 

Dia inginkan Adam menjadi miliknya. Sejak dari itu, Juita sentiasa cari peluang untuk mendampingi Adam. Malah, Juita menggunakan Nur dengan berpura-pura menjadi sahabat baik Nur untuk mendapatkan Adam.

Selain dari konflik rumah tangga, Adam juga perlu menyelesaikan masalah sekolah Darul Mukhsin yang kekurangan dana akibat penyelewengan Hamadi. Walaupun meringkuk di dalam penjara, Hamadi masih tidak serik malah mengugut untuk menceraikan Aisyah jika tidak mencari wang jaminan untuk membebaskannya.

Aisyah tersempit di antara suami dan keluarga. Aisyah menebalkan muka meminta bantuan ibunya. Pada awalnya Ayah Haji tidak bersetuju kerana Hamadi menjadi punca permasalahan keluarga mereka. Oleh kerana kasihankan Aisyah, akhirnya permintaan Aisyah dituruti.

Aisyah dan Hamadi turut dihalau keluar dari rumah sewanya dan terpaksa menebal muka untuk tinggal bersama keluarga Aisyah. Kehadiran Hamadi bukan sahaja membuatkan kedua-dua orang mentuanya tidak selesa malah Nur menjadi takut untuk menjejakkan kaki ke rumah itu. 

Nur masih trauma dan terkesan dengan peristiwa hitam yang pernah terjadi dengan Hamadi dahulu.

Adakah Hamadi akan insaf atau terus dengan niat jahatnya untuk mendapatkan Nur? Berjayakan Nur dan Adam mempertahankan rumah tangga mereka daripada orang lain yang sentiasa hadir untuk merosakkan seagalanya?

Barisan pelakon
Amyra Rosli, 
Syafiq Kyle, 
Azar Azmi, 
Datuk Jalaludin Hassan, 
Fatimah Abu Bakar, 
Azhan Rani, 
Noorkhiriah, 
Raja Muhd Atiqullah, 
Eyra Hazali.

Tonton episod penuh drama Nur 2 di https://m.iflix.com/title/show/17256

23 April 2019

Dapatkan TShirt dan Keperluan Mencetak Secara Online dengan MDTextile.com

Selasa, April 23, 2019 3
Hai semua,

Harini Juju nak share dengan korang satu kedai di alam maya ni yang menjual dan membekal barang-barang keperluan di kedai percetakan baju. Sesuai juga untuk korang yang baru nak berjinak-jinak dalam dunia percetakan. 

Juju sendiri lepas berlegar-legar dekat kedai ni terasa macam 'Eh! Aku macam nak print sendiri atas tshirt aku ni lah!'. Hah kalau korang yang memang minat dalam bidang percetakan tu memang di sinilah tempatnya yang perlu korang tuju.

Website yang Juju maksudkan ialah MD Textile. Dekat sini memang ada segala jenis tshirt yang korang perlukan. Yup, segala jenis. Dari fit sampailah ke muslimah. Bukan tu saja, keperluan untuk mencetak pun ada dijual di sini jugak.



Untuk yang baru berjinak-jinak dalam dunia percetakan pun boleh juga dapatkan keperluan untuk mencetak di sini. Mana tau hobi kecil-kecil korang tu boleh jadi sumber pendapatan utama korang. Ha, Juju cuma bagi korang ruang dan peluang ni. Selebihnya korang kena usahalah sendiri ya.

Heat press supply


Screen print supply

Belum cerita lagi pasal tshirt dia pula. Cuba bagitau dekat Juju kedai mana yang ada simpan 20 warna baju dengan 7 saiz yang berbeza bukan sahaja untuk baju lengan pendek, malah lengan panjang, polo dan baby apparel kalau bukan MD Textile.

Pilihan baju pula boleh dikatakan semuanya ada. Namakan je korang nak kain jenama apa. Semuanya ada. Dan yang paling menarik sekali, korang boleh dapatkan baju ini dengan harga serendah RM6.20 sehelai. Tiada minimum order. Kalau korang nak beli sehelai pun masih boleh dapat harga RM6.20 tu. Fuh. Murah betul.






Kalau korang takde skill nak print atas baju pun tak pe. Boleh je beli dan hantar ke kedai printing.

Cara nak beli dekat website ni pun mudah je.

Review Juju
Juju sendiri dah cuba untuk membeli tshirt dekat website ni. Mudah je cara dia. Kalau korang kaki shopping online memang tak de masalah langsunglah. Pilih je baju mana yang korang berkenan dan bayar.

Macam Juju ni Juju pilih 3 jenis tshirt. Kolar bulat, lengan panjang dan tshirt berkolar. Juju pilih Vivid Supercool Polo, Vivid Supercool Long Sleeve dan Vivid Supercool Round Neck. Dan Juju suka sangat-sangat dengan material dia. 100% polyester. Dan seperti nama dia yang cool ni, baju ni memang tak panas.

Juju belikan sehelai untuk suami yang memang kerja bawah terik matahari, Alhamudillah, dia kata dia selesa sangat dengan baju ni. Dia suruh Juju belikan lagi untuk dia. Korang yang kerja bawah matahari pun boleh cuba guna material jenis macam ni jugak tau. Selesa sangat-sangat. Murah je. Tshirt berkolar tu RM13.90 je sehelai.

Jahitan yang kemas

Label baju

Label baju

Vivid Supercool

100% polyester
Warna purple tu Juju amik yang jenis lengan panjang. Senang nak bawa keluar rumah nanti. Kualiti kain pun sangat-sangat puas hati.

Jadi, kesimpulannya Juju memang suka dan sangat berpuas hati dengan servis dari MD Textile ni. Pengalaman nak pilih produk pun mudah. Dah dinyatakan siap-siap setiap saiz tu ada berapa helai yang tinggal. So takdelah pening nak cari baju yang sama warna lepas ni.


22 April 2019

SENARAI PENUH PEMENANG AME 2019

Isnin, April 22, 2019 3

SENARAI PENUH PEMENANG AME 2019:

Top Top MeleTOP Lelaki: Khai Bahar
Top Top MeleTOP Wanita: Siti Nordiana
Fesyen MeleTOP: Syafiq Kyle
Artis Baharu MeleTOP: Eyra Hazali
Couple MeleTOP: Nur Fazura & Fattah Amin
Si Cilik MeleTOP: Yusoff Al Qardawi
Program Radio MeleTOP: Johara Pagi Era
Grup/Duo MeleTOP: Hael Husaini & Dayang Nurfaizah
Penyanyi MeleTOP: Khai Bahar
Lagu MeleTOP: Jatuh Bangun
Program MeleTOP: Sepahtu Reunion Live 2018
Drama MeleTOP: Lelaki Kiriman Tuhan
Hos MeleTOP: Siti Nordiana
Artis Lawak MeleTOP: Jep Sepahtu
Pelakon MeleTOP: Syafiq Kyle
Bintang Filem MeleTOP: Syafiq Kyle
Filem MeleTOP: Munafik 2
Penyampai Radio MeleTOP: Johan
Anugerah Khas MeleTOP: Datuk M. Daud Kilau

Source: Harian Metro

21 April 2019

Jason Mraz Brings Good Vibes to Kuala Lumpur in May 2019

Ahad, April 21, 2019 2
Jason Mraz Brings Good Vibes to Kuala Lumpur in May 2019

Multiple GRAMMY® Award winner JASON MRAZ will be bringing his Good Vibes Tour to Malaysia, on 13 May (Monday), 8.30pm at Axiata Areana.

In 2002, Jason Mraz shot to flame with his debut album Waiting For My Rocket To Come and since
then Jason Mraz has amassed a diverse fan-base around the globe, bringing his positive message and folk-pop sound to rapt audiences through his vibrant recordings, humorous live performances, and
philanthropic efforts.

Jason Mraz has earned numerous platinum and awards for his various releases, made pop history with
his record-breaking singles, “I’m Yours” and “I Won’t Give Up”, won two Grammy Awards, received
the prestigious Songwriter Hall of Fame Hal David Award, and sold out amphitheatres and arenas across the globe (including sell-outs at The Hollywood Bowl, Madison Square Garden, and London’s
O2 Arena).

Jason Mraz first performed in Malaysia in 2009, followed by Tour Is A Four Letter Word in 2012. On
playing for his Asian fans, Jason says: “I enjoy travelling to and performing for listeners in Asia. I feel a sense of gratitude and enthusiasm unlike anywhere else in the world, which makes a performance feel more like an event than a recital. The audience participation in Asia is harmonic and supersonic. I am thrilled to return, reconnect and re-experience the joy.”

The Good Vibes Tour announcement follows the release of Jason’s sixth studio album KNOW. on August 10th 2018, becoming his fifth consecutive studio album to debut in the Top 10 of the Billboard 200. Know. was produced by Andrew Wells, who brings an organic and groovy feel to the album’s classic, acoustic rock sound. “I see it as a sonic evolution from my last album, YES! ”Mraz says. “It’s just got a bit more caffeine, whereas my last album was a bit more herbal tea.” Know. reteams Mraz with his longtime collaborators, Raining Jane. “We thought it’d be fun to make ‘No’ as the follow -up to YES!, but instead of ‘N-O,’ the negative, it’d be the positive, ‘K-N-O-W.’”

Are you ready for Jason Mraz?
The Good Vibes Tour started in North America last summer. This tour continues in Asia where Jason
Mraz will perform in Manila, Singapore, Shanghai, Hong Kong, Bangkok and Taipei in May 2019.
Jason Mraz will be performing in Kuala Lumpur this May:
Date : 13 May (Monday)
Time : 8:30pm
Venue : Axiata Arena, Bukit Jalil, Kuala Lumpur
Ticket prices : RM198, RM298, RM398, RM498, RM598 and RM698 (VIP)
Tickets are available NOW on www.myticket.asia

Feeling Lucky? You might just win tickets to Jason Mraz Good Vibes Tour in Kuala Lumpur!
Come join ‘Love Is Still The Answer’ Snap & Win Photo Contest and you might stand a chance to win a pair VIP Tickets (worth RM698 each ticket).

All you have to do is uplaod a photo of what love means to you on social media and don’t forget to
hashtag #LoveIsStillTheAnswerPhotoContest # JasonMrazLiveInMalaysia

Hurry! Only 12 pairs VIP tickets to be won. You could be one of the winners!

Jason Mraz Good Vibes Tour 2019 in Kuala Lumpur is presented by Great Eastern Life Malaysia in
collaboration with Aco Media Sdn Bhd and The Rock Promotions.

Here are some of Jason Mraz’s chart topping hits:
Love is Still The Answer https://youtu.be/Sc2BK09eKhk

18 April 2019

BOOK GIVEAWAY BY JJM & FRIENDS

Khamis, April 18, 2019 4

Hai korang, jom support giveaway kawan blogger kita ni. Kalau bertuah bolehlah dapat novel.

SYARAT PENYERTAAN GIVEAWAY 
 


1. Warganegara Malaysia. 

2.  Follow BlogJari Jemari MenariNadia IzattySiqahiqaKasihku AmaniGreennPandaCraftGreennnPanda88

3. Follow IG: SicaSNia IzzatyNia Izzaty FlatraySiriusiqaSha MohamedGreenPanda Craft & GreennPanda 

4. Follow FB Siqahiqa PageKasihku AmaniGpandacraft

5. Follow GoodreadsSSSiqahiqaKasihku AmaniNisa Greennnpanda

6. Copy Banner & buat satu entri bertajuk "Book Giveaway by JJM & Friends" (Pls Backlink)

7. Publish entri kalian & tinggalkan link di komen. 


CARA PEMILIHAN PEMENANGRANDOM.ORG
TARIKH GIVEAWAY: 1 APRIL - 30 APRIL 2019 

16 April 2019

Mainkan Peranan Anda, Jadilah Pemandu Yang Berhemah!

Selasa, April 16, 2019 16
Hai semua,

Sepanjang bekerja di Kuala Lumpur dulu memang Juju tak berani langsung nak drive di tengah-tengah bandar. Rasa menggigil kepala lutut ni ha. Tapi disebabkan tempat kerja Juju jauh daripada pengangkutan awam, jadi Juju beranikan diri untuk memandu di bandar raya Kuala Lumpur.

Hasilnya, sekarang ni kalau Juju memandu seorang pun Insya-Allah Juju tak sesat. Sampaikan abah Juju pun puji. Dia kata ‘Tak sia-sia abah bagi kau kereta untuk hidup dekat KL ni.’ Fuh! Kembang jap hidung.

Tapi, isunya sekarang adakah kita sedar kita ini pemandu yang selamat? Mesti ramai yang kata macam ni ‘Ala dulu peraturan sekolah pun aku langgar, apatah lagi peraturan jalan raya.’ Peh, bongkak sungguh anda. Juju harap tiada pembaca blog Juju yang berpendirian macam ni ya.

So, hari ini Juju nak ingatkan, kita sebagai pengguna jalan raya wajib mematuhi undang-undang jalan raya. Antara undang-undang yang wajib kita patuhi adalah:

- Sentiasa ikut had laju yang ditetapkan
- Tidak menggunakan telefon bimbit semasa memandu
- Patuhi papan tanda keselamatan jalan raya
- Berikan isyarat dan patuhi semua peraturan keselamatan semasa menukar lorong
- Elakkan daripada mengekori kenderaan lain dengan terlalu rapat
- Jangan memotong barisan atau menyalahgunakan lorong kecemasan

Kemalangan kecil di jalanraya

Gambar di atas ni pula memang kereta Juju. Tapi ini bukan disebabkan oleh kecuaian manusia, tapi disebabkan oleh seekor haiwan berkaki pendek yang melintas jalan tak tengok kiri kanan. Aduh, melayang duit repair kereta ni. Mujur ada insurans boleh cover sikit. Taklah terbeban sangat Juju nak tanggung kerosakan kereta ni.

Bercakap pasal insurans, Juju nak kongsikan sikit maklumat tentang liberalisasi motor insurans /takaful yang Juju jumpa di website piam.org.my yang menyatakan:

Mulai 1 Julai 2017, kadar premium bagi produk Motor Komprehensif; dan produk Kebakaran dan Kecurian Motor Pihak Ketiga telah diliberalisasikan di mana harga premium akan ditentukan oleh penanggung insurans dan pengendali takaful masing-masing.

Manfaat untuk pengguna termasuk:
- Kualiti perkhidmatan yang lebih lancar dan kepelbagaian rangkaian produk pada harga yang kompetitif disebabkan oleh persaingan di kalangan penanggung insurans dan pengendali takaful;

- Pengguna boleh mendapatkan perlindungan terbaik yang memenuhi keperluan insurans/takaful mereka dengan adanya lebih banyak produk baharu dengan ciri-ciri yang berbeza;

- Pemandu akan diberikan insentif untuk memupuk tabiat pemanduan yang selamat memandangkan ciri-ciri keselamatan akan menjadi salah satu faktor yang menentukan premium. Ianya bukan sahaja akan memanfaatkan para pemandu tetapi juga orang ramai.

- Pengguna juga boleh meraih manfaat dengan membandingkan tawaran yang terbaik yang sesuai dengan keperluan mereka sendiri memandangkan penanggung insurans dan pengendali takaful akan menawarkan harga kompetitif.

- Saluran pengagihan baharu seperti saluran dalam talian yang cekap dari segi kos akan membolehkan perlindungan insurans/takaful dibeli dengan cara yang paling mudah oleh pengguna.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut, korang boleh ke laman sesawang berikut 


atau




14 April 2019

Perkahwinan Siti JamuMall dapat Tajaan Berjumlah RM 500 ribu

Ahad, April 14, 2019 6
Perkahwinan Siti JamuMall dapat Tajaan Berjumlah RM 500 ribu


Korang mesti pernah tengok budak Siti ni buat live dekat Facebook JamuMall kan. Juju pun pernah juga tengok dia. Masa tu dia buat review pasal madu. Dia boleh solek muka dia macam kena sengat dengan lebah. Bengkak-bengkak muka dia. Tapi kreatif juga. Ramai pulak yang view masa tu.


Haha, korang berani buat live muka bengkak-bengkak macam ni? Ha masa ni dia tengah buat live pasal produk madu yang di harvest dekat Cameron Highland. Kalau korang nak tengok video dia bileh klik --> Siti JamuMall kena sengat lebah

Okeh, apa yang Juju nak ceritakan dekat sini, pasal si Siti ni dia punya perkahwinan dapat tajaan bernilai RM500 ribu wey. Dah macam artis dah Juju tengok. Itulah yang dikata 'Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu'.


Pada mulanya beliau sangkakan ingin buat majlis biasa secara kecil-kecilan, tetapi siapa sangka setelah memuat naik satu status di fb beliau tentang majlis perkahwinan terus mendapat wassup dan call bertalu–talu dari founder produk, owner kedai dan bermacam lagi untuk sponser majlis beliau.



Hampir 100 company dari pelbagai produk berminat untuk sponser majlis kahwin Siti, paling menyentuh hati, yang baru berjinak dalam perniagaan juga berbesar hati untuk sponser majlis perkahwinan Siti.



Kata Siti, beliau sangat sebak. Tak sangka, majlis yang mulanya plan biasa-biasa kini menjadi luar biasa. Inilah berkat usaha beliau selama 3 tahun membuahkan hasil. Beliau menjadi promoter atau host untuk jamumall.com dan menjual pelbagai jenis produk kosmetik, kesihatan, fesyen dan makanan.



Selama ni Siti promote produk orang dengan ikhlas, Siti bantu dari produk biasa-biasa tak dikenali, sampai dikenali dan viral. Sebab tu ramai hargai jasa Siti dan bila Siti kahwin mereka sanggup sponser macam-macam. Siti sangat-sangat bersyukur dapat sponser dari nikah, pre-wedding, majlis berinai, majlis persandingan sampailah ke pakej berbulan madu.



Antara sponsor untuk wedding Siti

Pelamin dan Hiasan Dewan dari Wedding by emma

Baju Pengantin dari Dlia Jane Bridal Collection

Grand Cake dari Mad About Cake

Vip Menu dari Rumpun Selera

Coffe Es-Cream dari Ana Zahra Beauty

Jamu dari Seri Lady Empire Resources

Tudung Bawal Bridesmaids dari Gallery Bawal

Kain Pasang Diamond dari Irahsukri

Telekung dari Pretty Aini

Make Up Set dari Zacthira Navillionniza

Scarft dari Scarft By Mehrun

Printed Box dari Art Creation Printing

Perfume dari Luxe Essencia Resources

Honeymoon Pakej dari Arwana Resort

Tahniah Siti, hakak Juju doakan semoga ikatan perkahwinan yang dibina ini akan kekal hingga selama-lamanya. Semoga kuat dan cekal dalam mengharungi dugaan berumahtangga dan dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah.

7 April 2019

Spageti Segera Keluaran Master Pasto

Ahad, April 07, 2019 7
Salam and hi everyone,


Korang tau tak yang salah satu makanan kegemaran Juju adalah spageti. Macam-macam jenama dah Juju cuba. Tapi semuanya kena rebus dulu mi dia dan kuah dia pun kena masak. Tapi kalini Juju dah jumpa dengan spageti segera wey. Mudah. Tak payah hidupkan dapur gas pun.

Master Pasto
Master Pasto - Sapgeti Segera
Apa dia Master Pasto ni?
MASTER PASTO adalah sebuah kedai dalam talian yang menjual pasta segera. Lioco Food SDN BHD telah ditubuhkan sejak tahun 2017 di Pulau Pinang, Malaysia dan sejak itu, syarikat ini telah berkembang setiap hari. Mereka berusaha untuk menjadi salah satu pengeluar utama dan terbaik bagi makanan ready-to-eat dalam pasaran semasa.

Dekat sini ada 3 jenis spageti. Iaitu Spageti Bolognese Ayam, Spageti Aglio Olio Ayam dan Spageti Sos Cendawan Berkrim.

Cara penyediaan
Untuk cara penyediaan dia sangat mudah. Dekat sini ada 2 cara. Cara yang pertama ialah menggunakan air panas mendidih.

Cara dia cuma masukkan pek mi dan kuah dia ke dalam air panas yang mendidih. Tak perlu buka dulu pek tu. Rendam je semua. Rendam dalam air panas yang mendidih dan biarkan dia dalam air mendidih tu dalam masa 3 minit. Lepas tu baru koyakkan pek dan hidangkan mi dalam pinggan.

Cara kedua pula korang keluarkan mi dengan kuah dia. Plating cantik-cantik dalam pinggan dan masuk dalam ketuhar gelombang mikro (microwave) dan panaskan selama 1 minit. Mudah sangat wey. Tak perlu nak masak segala bagai tu. Dah boleh terus makan.

Sangat-sangat sesuai untuk korang yang nak travel kemana-mana. Selalunya kalau nak travel kita asyik bawa megi je kan, apa kata kali kita upgrade sikit. Bawak spageti pulak. 

Sedap sangat-sangat. Juju dah cuba ketiga-kita perisa dan semuanya kena dengan tekak Juju ni ha. Perlu korang ingat yang spageti ni dia dah masak dah. Mi dia pun tak keras. So kita cuma perlu panaskan sahaja. Jimat masa wey.

Spageti Sos Cendawan Berkrim
Spageti Sos Cendawan Berkrim
Ramuan: 
Spageti
Cendawan butang
Cendawan Portobello
Minyak Sayuran
Tepung gandum
Bawang merah
Bawang putih
Serbuk susu
Gula
Garam
Krimer
Stok ayam
Tepung kanji
Daun pasli
Lada hitam
Garam Sodium

Maklumat elergen:
Mengandungi susu, produk tenusu dan tepung gandum. Dihasilkan di kilang pengendali telur, susu, produk tenusu, gluten dan kacang soya.

Spageti Aglio Olio Ayam
Spageti Aglio Olio Ayam
Ramuan:
Spageti
Ayam 
Minyak Sayuran
Tepung gandum
Bawang merah
Bawang putih
Gula
Garam
Stok ayam
Tepung kanji
Daun pasli
Lada hitam
Garam Sodium
Cili kering kisar
Basil
Rosemary

Maklumat elergen:
Mengandungi susu, produk tenusu dan tepung gandum. Dihasilkan di kilang pengendali telur, susu, produk tenusu, gluten dan kacang soya.

Spageti Bolognese Ayam
Spageti Bolognese Ayam
Ramuan:
Spageti
Ayam 
Minyak Sayuran
Tepung gandum
Bawang merah
Bawang putih
Gula
Garam
Stok ayam
Tepung kanji
Daun pasli
Lada hitam
Garam Sodium
Tomato
Sos pekat tomato

Maklumat elergen:
Mengandungi susu, produk tenusu dan tepung gandum. Dihasilkan di kilang pengendali telur, susu, produk tenusu, gluten dan kacang soya.

Pek spageti ni dah tersedia dalam bungkusan yang direka untuk tahan dengan kepanasan air mendidih. Jadi sila jangan ragu-ragu untuk rendam bungkusan spageti dan kuah dia ni ke dalam periuk.


Review Juju
Okeh kalau korang nak tau, Juju tak rebus pun pek ni dalam air mendidih. Dekat pejabat ni manalah ada cerek elektrik mahupun dapur gas. Yang ada pun cuma air yang guna dispenser tu je. Sebelah air panas sebelah air sejuk.

Jadi apa yang Juju buat ialah untuk pek mi tu Juju bukak dulu dan masukkan air panas lepas tu rendam sekali pek tu dalam air panas. Rendam dalam 5 minit je. Untuk kuah pulak Juju rendam jer dalam 5 minit. Lagipun spageti ni dah masak, kita cuma nak panaskan je.


So, overall memang Juju suka sangat dengan spageti ni. Ketiga-tiganya berasa kuahnya dan dah tentulah sedap. Memang sesuai sangat kalau travel bawak spagethi ni. Mudah je tau. Macam-macam perisa pun ada.