Julai 2019 - Kasih Juju

12 Julai 2019

Complete your home now with the Xiaomi Ecosystem

Jumaat, Julai 12, 2019 1
Get your hands on Xiaomi Ecosystem smart devices from Shopee at unbeatable prices

Complete your home with smart devices from the Xiaomi Ecosystem without burning a hole in your wallet, only on Shopee! Imagine waking up to a home that is smart enough to know what needs to be done, where everything syncs and connects seamlessly, controlled with just a touch on your app.

Want to enjoy a movie-theater experience in the comfort of your own home? Equip your home with a Xiaomi Mi TV 4A and Xiaomi Mi Soundbar to achieve that cinematic experience. Powered by 64-bit quad-core processor, the Xiaomi Mi TV can also be used as a computer monitor or a mobile phone screencast that will satisfy your gaming needs. Also, do not forget your wireless Xiaomi Smartmi Floor Fan to give you that quiet afternoon breeze with the ability to control 4 kinds of angles through your phone.

Fancy going outdoors to have some fun? The Xiaomi Mijia Electric Scooter Pro offers up to 45km of travel distance on a single charge with a maximum speed of 25km/h - a safe way to get around. Fans of roller skates can also check out the Xiaomi Segway Drift W1 E-skates that speeds up to 12km/h which is three (3) times faster than walking, and it is a great way to bond with the family.

Know your body better with Xiaomi Mi Body Composition Scale showing 10 precise body data such as weight, BMI and muscle mass. If you have your fitness goals, track your progress with the leader of fitness trackers, Mi Band 4. It is equipped with a 0.96-inch full colour AMOLED touch display and is 39.9% larger than the previous version. Mi Fit app records and analyses your physical activities and health data to help you get the most out of life. Run that extra mile when you have your jam on. Play your favourite music or be able to answer a phonecall when you sync the Xiaomi Redmi AirDots Wireless Bluetooth Headset 5.0 with your handphone.

Pamper yourself with beauty tools such as the salon-level wind volume Xiaomi Zhibai Anion Blow Dryer, skin protecting Xiaomi Refresh H600 Beard Shaving Manual Razor or count on Xiaomi Doctor Bei IPX7 Waterproof Electric Toothbrush to give you that perfect smile. Chores are easy as 1, 2, 3 with the help of the smart Xiaomi Roborock S55 Smart Vacuum Cleaner to keep the floor clean and dust free. You can also opt for the wireless Xiaomi Mijia

Handheld Vacuum Cleaner with 25Kpa powerful suction to efficiently capture the deep down dirt or hair at home or in the car.

Bringing the future to your doorstep, Xiaomi Ecosystem aims to provide you with long-lasting and stylish-looking gadgets that make life comfortable and convenient. Xiaomi’s smart devices are integrated with humanised intelligence where it would be able to analyse and perform as you would want them to with just a click on your Mi Home App. The Mi Home App allows users to remotely manage and communicate with their devices on functions such as checking battery life, controlling temperature, providing real time status and statistics updates and many more available on the Apple App Store and Google Play Store.

Shopee’s Lowest Price Guaranteed electronics collection page features gadgets, sports equipment, home appliances and more with the lowest price in the market. If you find similar items that are cheaper outside of Shopee, the Lowest Price Guaranteed feature ensures that you will be rewarded with 120% of the price difference. With this feature, you do not need to worry that you are not getting the best deals, because you are. Shopee Malaysia also offers free shipping and 0% Shopee installment plan. Shoppers can also shop with peace of mind now with Shopee Guarantee. If the user feels that there are any problems or dissatisfaction to their products, they can request for a refund. Terms and conditions apply.

Price markdowns are exclusively available on Shopee.

Product
Retail Price (RM)
Discounted Price (RM)
699
599
245
199
445
299
1399
1350
1249
1230
106
97
149
119
79
69.9
129
99
100
85
98
88
1350
1320
999
799

For more information on Shopee’s deals and promotions, kindly visit www.shopee.com.my

11 Julai 2019

Lirik Lagu Satukan Rasa Nyanyian Khai Bahar dan Siti Nordiana

Khamis, Julai 11, 2019 1
satukan rasa
Khai Bahar dan Siti Nordiana

Satukan Rasa
Lama ku simpan perasaan ini
Tanpa terduga rasa cinta hadir
Puas menafi bisikan dihati
Namun tak terdaya
Untuk menghalang rindu 

Aku pendam rasa
Dan angan menjadi teman
Engkau ingin ku miliki
Namun aku tidak mampu
Untuk memiliki cinta insan mulia
Seperti mu 

Dikaulah bidadari
Temani tiap mimpi
Diriku diselubungi rindu 

Rasa penuh prasangka
Dia penguat jiwa
Kita pinta takdir-Nya
Pergilah sepi 

Bulan bisik padanya
Benar ku cinta dia
Kau hidupkanlah rasa ini 

Dikaulah bidadari
Temani tiap mimpi
Sungguh 
Aku rindu 

Cinta penuh prasangka
Kuatkanlah hatiku
Agar ikatan ini
Terjalin 

Bulan bisikkan padanya
Benarku cinta dia
Oh!!!!!
Satukanlah 
Satukan rasa

10 Julai 2019

Kursus di Taman Negara Johor Gunung Ledang, Taman Hutan Lagenda

Rabu, Julai 10, 2019 6
Assalamualaikum dan salam sejahtera semuanya.

Harini Juju nak share dengan korang pasal penginapan dan aktiviti Juju semasa berkursus di Taman Negara Johor Gunung Ledang ataupun nama lainnya Taman Hutan Lagenda yang terletak di Daerah Tangkak, Johor Darul Takzim.
Selfie dulu
Secara jujurnyua Juju nak bagitau dekat korang yang Juju ni belum pernah sampai lagi dekat sini. Orang kata air terjun dia best pun Juju belum ada masa lagi nak beriadah dekat sini. Tapi kalau kata nak shopping kain ela hah memang lajulah Juju offer diri untuk tumpang sekaki. Hehehe.

Perjalanan dari Kluang ke Tangkak cuma mengambil masa selama 2 jam sahaja. Tapi memandangkan kami gerak awal pada haritu jadi kami buat keputusan untuk singgah makan di Nasi Arab Kari Kambing 40 hari yang sangat-sangat femes tu. Kalau pergi hari kerja dan budak-budak tengah sekolah ni memang lengang sikitlah. Tapi jangan korang datang masa hari cuti. Hmm pukul 7.30 pagi pun dah panjang dah orang beratur nak beli makanan.

Nah belanja sikit gambar nasi arab kambing 40 hari.
Sedapnya kambing dia weyyyyy

Okeh, setibanya di Taman Negara Johor, kami check in dulu. Pihak urusetia memang dah maklumkan dekat kami yang penginapan kami nanti adalah jenis dorm. Wow, teruja betul Juju. Sesejak buat team building dekat Sekakap tahun lepas tu, memang tak lepaskan peluang untuk join lagi. Walaupun bukan program anjuran jabatan.
Selfie dekat sini. Bukti dah sampai gunung ledang
Dari tempat parkir kereta nak naik ke dorm ni agak mencabar sikit. Jalannya mendaki. Sampai dekat reception dorm kena naik tangga lagi. Jenuh oi. Masing-masing semua bawa beg tarik. Masa ni rasa macam "Aduh, kenapalah aku pegi join kursus ni". Haha, tapi penyesalan tu sekejap je. Bila dah sampai dekat dorm hilang semua rasa menyesal. Cantik sangat tempat ni.
Dorm kitorang dekat belah belakang yang ada tingkap terbukak tu
Ade bukit dekat tempat Juju snap gambar ni
Masa check in, kami dibekalkan dengan tuala dan kunci loker. Yup, tuala pun ada disediakan di sini ya. Jadi korang tak payah bawa tuala. Bantal, sarung cadar dan selimut telah disediakan dalam loker. Korang cari je nombor loker korang dan pasang sendiri cadar dan sarung bantal tu.
Locker
Susunan katil dalam dorm
Yang perlu sangat-sangat korang bawa dekat sini ialah ubat nyamuk. Bawa yang jenis losyen pun okey. Ikut pada aktiviti jugalah. Kalau banyak masuk hutan memang wajib bawa. Juju ni boleh terlupa terus nak masukkan dalam beg. Menyesal sampai ke sudah ha.

Tapi, normallah tu kan. Hutan mana yang takde nyamuk. Hadap jelah nyamuk tu. Bukan selalu. Muehehehe. Untuk view dari tingkat dorm Juju memang tip top cantik. Sebab dorm ni disusun dalam keadaan segi empat. Jadi di tengah-tengah ada sedikit taman.

Cuma yang tak menariknya dorm Juju ni betul-betul dekat dengan lereng bukit. Tulah, siapa suruh datang lambat. Kan dapat tempat yang tak strategik. Pintu masuk nak ke dorm tu memang dekat sangat dengan hutan. Ade satu batu besar dekat situ.

Hari pertama rasa okkay lagi, tapi masa hari kedua tu ada rasa lain macam sikit. Tapi masing-masing tak berani nak bercerita. Semua simpan je dalam hati sampailah hari last yang memang dah tak naik dekat dorm baru kitorang buka mulut.

Dalam setiap dorm ada 8 katil double decker. Cuma ada 1 dorm je yang ada 4 katil double decker. Juju dan kawan-kawan pilih dorm besar. Barulah meriah jumpa kawan-kawan baru dari jabatan lain. Dekat setiap dorm telah dilekatkan dengan tanda amaran 'DILARANG MENGALIHKAN PERABOT'. Hmmm... Macam tau-tau je Juju suka nak rapatkan katil.

Tapi memang kami tak rapatkan katil pun, kami sepakat untuk bawa turun tilam dan tidur dekat lantai je. Hehe, meriah. Makin mesra dengan kawan-kawan baru.
Ada sorang ke dua orang je yang tak dapat nak turun sebab kitorang dah turun dulu. Hehehehe.. Lagipun panas. Tidur bawah kipas ni syiok sikit. Member sebelah tu ha laju je cuit. Dia kate "Kak Ju, tidurlah sebelah Que." Bhahahaha.. Tak boleh tidur agaknya kalau tak dengar Juju berdengkur.

Tandas dan bilik mandi pulak letaknya dekat sebelah tangga naik ke dorm. Aduh, risau pula kalau nak membuang masa tengah malam. Harapnya perut ni taklah meragam kan.

Untuk aktiviti pulak, kami akan turun ke dewan yang dekat sebelah tempat parkir kereta. Jadinya 1 hari 3 kali kami akan turun naik dari dorm ke dewan. Huhu, meraung terkujat segala lemak dekat badan Juju ni. Letih betul turun naik.

Okeh jom kita layan gambar sekitar aktiviti yang kitorang buat sepanjang 3 hari dua malam ni ya.
Aktiviti suai kenal. Maklumlah, kami dari pelbagai jabatan.
Macam pelik je logo kumpulan tu.Hehe
Masa ni baru dapat kumpulan. Malu-malu lagi. Ihiksss. Kenal Kak Ina je sebab sama daerah. Yang lain semua tak kenal.
Kami
Yang ni aktiviti kebaikan dan kelemahan diri. Kena share dengan semua ahli kumpulan. Masa ni Juju bagitau kelemahan Juju suka simpan sampah. And dorang semua buat muka jijik. Hahahaha, korang pernah tak beli barang yang ada kotak lepas tu kotak tu korang simpan? Hah! Tak ke simpan sampah namanya tuh? Bukan sampah makanan yang dah busuk tu. Hadoiiii....
Gemok betul orang dalam gambar ni. Muahahaha
Bisik ape tew
Geng Gunung dengan replika rumah mewah di pinggir hutan
Our faces.
Kenapa bintang kita putusss
Kami dengan instructor yang tak habis-habis perasan. Dia kata muka dia macam Rashidi Ishak. Okeh, adelah sikit.
Kaki pulak dah
Malam dinner. Tema hitam putih
Kembangnya Juju dekat situ
Ada video kitorang menari tau. Tapi Juju belum upload dekat channel Youtube. So kalau nak tengok korang kene subscribe Youtube Juju dekat --> www.youtube.com/msaaliya
Merasalah jugak air gunung ledang ni ha
Muehehehehe
Sampai keruh air tu kitorang kerjakan
Okeh habis dah
Penyampaian sijil oleh Datin SS.
Maka berakhirlah sudah kursus Team Building anjuran Puspanita Negeri Johor. Seronok jumpa kawan-kawan di Jabatan lain. Taklah kita syok sendiri je dengan jabatan sendiri je kan. Muafakat itu berkat.

Wassalam.