Breaking

25 July 2019

Thursday, July 25, 2019

Lirik Lagu Selamanya Nyanyian Usop

Selamanya by Usop


Lirik Lagu - Selamanya by Usop
Puas aku utuskan surat cinta,
Namun kau balas dengan derita,
Mengapa tidak kesampaian,
Untuk aku milikimu,

Mengapa kita,
Kasih yang terpisah,
Bersatu cumalah hati,
Menangis sedih biarlah,
Ku temui di taman fantasi,

Hasrat aku hanya memilikimu,
Bekejar di alam fana cinta,
Senyummu tiada ternilai,
Tapi semua hanya dusta,

Tapi,
Malam-malam indah kian bercelaru,
Mendoakan agar kau temui cinta,
Sampai hujung nyawa,

Mengapa kita,
Kasih yang terpisah,
Bersatu cumalah hati,
Menangis sedih biarlah,
Ku temui di taman fantasi,

Mengapa kita,
Kasih yang terpisah,
Bersatu cumalah hati,
Menangis sedih biarlah,
Ku temui di taman fantasi,

Tapi,
Malam-malam indah kian bercelaru,
Mendoakan agar kau temui cinta,
Sampai hujung nyawa,

Mengapa kita,
Kasih yang terpisah,
Bersatu cumalah hati,
Menangis sedih biarlah,
Ku temui di taman fantasi,

Mengapa kita,
Kasih yang terpisah,
Bersatu cumalah hati,
Menangis sedih biarlah,
Ku temui di taman fantasi,

24 July 2019

Wednesday, July 24, 2019

Dr. Beau Pure Natural Skin Oil - Serum Untuk Jeragat

Salam chuollss. Harini Juju nak membebel pasal satu serum muka keluaran bumiputera iaitu Dr. Beau Pure Natural Skin Oil. Bila kita bercakap pasal serum muka mesti korang rasa was-was kan. Bagus ke tak? Ada kelulusan KKM tak? Kalau tak serasi dengan muka nanti ada efek tak?
Dr Beau - Pure Natural Skin Oil
Secara jujurnya Juju pun tak berani nak cuba serum muka ni. Tapi lepas Juju baca kandungan yang ada dalam Dr Beau ni Juju jadi yakin untuk cuba. Korang pun kena baca dulu kandungan yang ada dalam sesuatu serum muka. Kenal pasti kandungan yang perlu korang elakkan. Ada sesetengah orang dia ada alergik dengan sesetengah kandungan yang ada dalam serum muka ni. Jadi penting untuk korang ambil peduli pasal kandungan.

Jadi sebelum Juju membebel pasal lebih lanjut pasal produk Dr Beau ni, jom kita kenal dulu jenis-jenis kulit wanita Asia.

Jenis Kulit Wanita Asia
Kulit normal
Kulit normal atau kulit biasa iaitu jenis kulit yang licin, halus dan lembap apabila dipegang, pori-pori juga halus dan rata. Kulit kelihatan segar dan sihat. Kulit jenis ini sememangnya bertuah,hanya perlu menjaganya sahaja. Namun, Penjagaan kulit seperti jenis bedak yang digunakan, dan barang komestik perlu diteliti sebelum digunakan. Masalah yang biasa dihadapi kulit muka normal adalah kulit senang mengalami   kekeringan, bintik-bintik hitam dan pigmentasi, serta menimbulkan bintik hitam dan putih.

Kulit kering
Kulit kering pasti kelihatan kusam dan nampak tua dari usia. penyebabnya adalah kelenjar minyak yang kurang aktif dan terjadi di daerah yang cuacanya panas, atau terlalu banyak terdedah kepada penghawa dingin. Penyebab kulit kering ialah disebabkan oleh pemakaian pembersih muka yang banyak mengandungi alkohol, kurang minum air atau pengambilan ubat tertentu (roaccutane). Masalah yang dihadapi kulit kering adalah kulit muka menjadi mudah kelihatan tua, dan mudah menimbulkan  bintik-bintik hitam (freckles) garis hitam di sekeliling mata, pigmentasi dan muka kelihatan pucat dan tidak bermaya.

Kulit sensitif
Kulit muka yang sensitif terjadi kerana rangsangan faktor dari luar atau salah guna produk kosmetik.  Jenis makanan harian juga harus diperhatikan agar tidak terjadi alergi, produk make up atau kosmetik, faktor lingkungan/ cuaca panas atau dingin harus diperhatikan juga. Masalah yang selalu terjadi ialah kulit boleh pecah-pecah, merah, perit, mengelupas dan mengalami pigmentasi dan bintik-bintik hitam dan berjerawat.

Kulit yang bermasalah
Kulit yang bermasalah biasa dihadapi oleh hormon remaja yang kelenjar minyaknya terlalu aktif hingga menyebabkan kulit berminyak dan menimbulkan jerawat. Pori-pori yang terbuka mengeluarkan minyak yang berlebihan dan terjadi tumbuhnya jerawat dan apabila tidak dirawat dengan betul boleh menimbulkan pembiakan bakteria.

Apabila wanita dalam masa period atau haid hormon menjadi tidak seimbang dan sering tumbuh jerawat di bagian sekitar muka tapi itu hanya sementara. Masalah yang dihadapi ya itu tadi tumbuh jerawat/jerawat batu, pori-pori terbuka dan bintik-bintik hitam pada muka.

Dr. Beau
Dr Beau
Vitamin E dari bahan herba semulajadi telah terbukti berkesan dan digunakan oleh ramai selebriti dan pakar kecantikkan di dunia.

Kandungan
1 bekas ada 30 kapsul
Vitamin E yang merawat kulit.

Rosehip Oil yang melembutkan, melembabkan dan menjaga kesihatan kulit.

Argan Oil yang sesuai untuk semua jenis kulit akan mengawal lebihan minyak pada kulit dan bagus untuk kulit kering.

Almond Oil pula merawat set kulit mati dan menghilangkan kedut pada kulit muka.

Apricot Kernel Oil yang ringan dan menyerap dengan cepat berfungsi sebagai pelembap yang baik terutamanya untuk kulit yang sensitif.Ianya kaya dengan vitamin A, C dan E yang melindungi kulit daripada tanda-tanda penuaan dan kerosakan daripada matahari.

Wheat Germ Oil pula adalah salah satu sumber terkaya vitamin E, A dan D, protein dan mineral.
Evening Primrose Oil mengandungi asid lemak Omega-3 yang sangat bagus untuk kulit sensitif dan ianya memastikan kulit sentiasa segar dan selesa.

Semua gabungan hebat ini terkandung dalam Dr Beau. Sebab itu ianya sangat sesuai untuk kulit wanita Asia. Ianya meresap ke dalam kulit dengan pantas. Dan kalau korang nak tau, ia berbau harum dan wangi semulajadi tau. Tak melekit dan rasa segar dan nyaman je lepas sapu dekat kulit.

Cara penggunaan
Kapsul Dr Beau
Bersihkan kulit muka anda, Setelah kulit bersih, teteskan Dr. Beau pada talapak tangan, kemudian, sapu dengan cara menggosok-gosok telapak tangan untuk membantu memudahkan penetrasi pada kulit.

Selanjutnya, usapkan ke seluruh atau sebagian kulit muka hingga batas leher secara merata. Terutama, pada kawasan yang biasa terlihat garis-garis penuaan.

Kalau tak tahu macamana nak apply dekat muka, korang boleh tengok macam Adira Suhaimi ni pakai.


Setelah Dr. Beau disapu, dah bleh pakai bedak atau sunblok . supaya hasilnya lebih berkesan, Dr. Beau sebaiknya disapu waktu pagi dan malam . Pada pagi, Dr. Beau digunakan untuk menjaga kulit dari udara kotor sepanjang siang. Dan,malam boleh merehatkan dan memulihkan kulit.

Kandungan / Isipadu
30 biji per botol.
100 gram
Simpan di tempat suhu kurang dari 27°C (Suhu bilik)

Untuk maklumat dan keterangan lanjut, boleh ke:-
Facebook: drbeaumalaysia
Instagram: drbeau_official
No telefon: 0169633443
Me with serum Dr Beau









12 July 2019

Friday, July 12, 2019

Complete your home now with the Xiaomi Ecosystem

Get your hands on Xiaomi Ecosystem smart devices from Shopee at unbeatable prices

Complete your home with smart devices from the Xiaomi Ecosystem without burning a hole in your wallet, only on Shopee! Imagine waking up to a home that is smart enough to know what needs to be done, where everything syncs and connects seamlessly, controlled with just a touch on your app.

Want to enjoy a movie-theater experience in the comfort of your own home? Equip your home with a Xiaomi Mi TV 4A and Xiaomi Mi Soundbar to achieve that cinematic experience. Powered by 64-bit quad-core processor, the Xiaomi Mi TV can also be used as a computer monitor or a mobile phone screencast that will satisfy your gaming needs. Also, do not forget your wireless Xiaomi Smartmi Floor Fan to give you that quiet afternoon breeze with the ability to control 4 kinds of angles through your phone.

Fancy going outdoors to have some fun? The Xiaomi Mijia Electric Scooter Pro offers up to 45km of travel distance on a single charge with a maximum speed of 25km/h - a safe way to get around. Fans of roller skates can also check out the Xiaomi Segway Drift W1 E-skates that speeds up to 12km/h which is three (3) times faster than walking, and it is a great way to bond with the family.

Know your body better with Xiaomi Mi Body Composition Scale showing 10 precise body data such as weight, BMI and muscle mass. If you have your fitness goals, track your progress with the leader of fitness trackers, Mi Band 4. It is equipped with a 0.96-inch full colour AMOLED touch display and is 39.9% larger than the previous version. Mi Fit app records and analyses your physical activities and health data to help you get the most out of life. Run that extra mile when you have your jam on. Play your favourite music or be able to answer a phonecall when you sync the Xiaomi Redmi AirDots Wireless Bluetooth Headset 5.0 with your handphone.

Pamper yourself with beauty tools such as the salon-level wind volume Xiaomi Zhibai Anion Blow Dryer, skin protecting Xiaomi Refresh H600 Beard Shaving Manual Razor or count on Xiaomi Doctor Bei IPX7 Waterproof Electric Toothbrush to give you that perfect smile. Chores are easy as 1, 2, 3 with the help of the smart Xiaomi Roborock S55 Smart Vacuum Cleaner to keep the floor clean and dust free. You can also opt for the wireless Xiaomi Mijia

Handheld Vacuum Cleaner with 25Kpa powerful suction to efficiently capture the deep down dirt or hair at home or in the car.

Bringing the future to your doorstep, Xiaomi Ecosystem aims to provide you with long-lasting and stylish-looking gadgets that make life comfortable and convenient. Xiaomi’s smart devices are integrated with humanised intelligence where it would be able to analyse and perform as you would want them to with just a click on your Mi Home App. The Mi Home App allows users to remotely manage and communicate with their devices on functions such as checking battery life, controlling temperature, providing real time status and statistics updates and many more available on the Apple App Store and Google Play Store.

Shopee’s Lowest Price Guaranteed electronics collection page features gadgets, sports equipment, home appliances and more with the lowest price in the market. If you find similar items that are cheaper outside of Shopee, the Lowest Price Guaranteed feature ensures that you will be rewarded with 120% of the price difference. With this feature, you do not need to worry that you are not getting the best deals, because you are. Shopee Malaysia also offers free shipping and 0% Shopee installment plan. Shoppers can also shop with peace of mind now with Shopee Guarantee. If the user feels that there are any problems or dissatisfaction to their products, they can request for a refund. Terms and conditions apply.

Price markdowns are exclusively available on Shopee.

Product
Retail Price (RM)
Discounted Price (RM)
699
599
245
199
445
299
1399
1350
1249
1230
106
97
149
119
79
69.9
129
99
100
85
98
88
1350
1320
999
799

For more information on Shopee’s deals and promotions, kindly visit www.shopee.com.my

11 July 2019

Thursday, July 11, 2019

Lirik Lagu Satukan Rasa Nyanyian Khai Bahar dan Siti Nordiana

satukan rasa
Khai Bahar dan Siti Nordiana

Satukan Rasa
Lama ku simpan perasaan ini
Tanpa terduga rasa cinta hadir
Puas menafi bisikan dihati
Namun tak terdaya
Untuk menghalang rindu 

Aku pendam rasa
Dan angan menjadi teman
Engkau ingin ku miliki
Namun aku tidak mampu
Untuk memiliki cinta insan mulia
Seperti mu 

Dikaulah bidadari
Temani tiap mimpi
Diriku diselubungi rindu 

Rasa penuh prasangka
Dia penguat jiwa
Kita pinta takdir-Nya
Pergilah sepi 

Bulan bisik padanya
Benar ku cinta dia
Kau hidupkanlah rasa ini 

Dikaulah bidadari
Temani tiap mimpi
Sungguh 
Aku rindu 

Cinta penuh prasangka
Kuatkanlah hatiku
Agar ikatan ini
Terjalin 

Bulan bisikkan padanya
Benarku cinta dia
Oh!!!!!
Satukanlah 
Satukan rasa

10 July 2019

Wednesday, July 10, 2019

Kursus di Taman Negara Johor Gunung Ledang, Taman Hutan Lagenda

Assalamualaikum dan salam sejahtera semuanya.

Harini Juju nak share dengan korang pasal penginapan dan aktiviti Juju semasa berkursus di Taman Negara Johor Gunung Ledang ataupun nama lainnya Taman Hutan Lagenda yang terletak di Daerah Tangkak, Johor Darul Takzim.
Selfie dulu
Secara jujurnyua Juju nak bagitau dekat korang yang Juju ni belum pernah sampai lagi dekat sini. Orang kata air terjun dia best pun Juju belum ada masa lagi nak beriadah dekat sini. Tapi kalau kata nak shopping kain ela hah memang lajulah Juju offer diri untuk tumpang sekaki. Hehehe.

Perjalanan dari Kluang ke Tangkak cuma mengambil masa selama 2 jam sahaja. Tapi memandangkan kami gerak awal pada haritu jadi kami buat keputusan untuk singgah makan di Nasi Arab Kari Kambing 40 hari yang sangat-sangat femes tu. Kalau pergi hari kerja dan budak-budak tengah sekolah ni memang lengang sikitlah. Tapi jangan korang datang masa hari cuti. Hmm pukul 7.30 pagi pun dah panjang dah orang beratur nak beli makanan.

Nah belanja sikit gambar nasi arab kambing 40 hari.
Sedapnya kambing dia weyyyyy

Okeh, setibanya di Taman Negara Johor, kami check in dulu. Pihak urusetia memang dah maklumkan dekat kami yang penginapan kami nanti adalah jenis dorm. Wow, teruja betul Juju. Sesejak buat team building dekat Sekakap tahun lepas tu, memang tak lepaskan peluang untuk join lagi. Walaupun bukan program anjuran jabatan.
Selfie dekat sini. Bukti dah sampai gunung ledang
Dari tempat parkir kereta nak naik ke dorm ni agak mencabar sikit. Jalannya mendaki. Sampai dekat reception dorm kena naik tangga lagi. Jenuh oi. Masing-masing semua bawa beg tarik. Masa ni rasa macam "Aduh, kenapalah aku pegi join kursus ni". Haha, tapi penyesalan tu sekejap je. Bila dah sampai dekat dorm hilang semua rasa menyesal. Cantik sangat tempat ni.
Dorm kitorang dekat belah belakang yang ada tingkap terbukak tu
Ade bukit dekat tempat Juju snap gambar ni
Masa check in, kami dibekalkan dengan tuala dan kunci loker. Yup, tuala pun ada disediakan di sini ya. Jadi korang tak payah bawa tuala. Bantal, sarung cadar dan selimut telah disediakan dalam loker. Korang cari je nombor loker korang dan pasang sendiri cadar dan sarung bantal tu.
Locker
Susunan katil dalam dorm
Yang perlu sangat-sangat korang bawa dekat sini ialah ubat nyamuk. Bawa yang jenis losyen pun okey. Ikut pada aktiviti jugalah. Kalau banyak masuk hutan memang wajib bawa. Juju ni boleh terlupa terus nak masukkan dalam beg. Menyesal sampai ke sudah ha.

Tapi, normallah tu kan. Hutan mana yang takde nyamuk. Hadap jelah nyamuk tu. Bukan selalu. Muehehehe. Untuk view dari tingkat dorm Juju memang tip top cantik. Sebab dorm ni disusun dalam keadaan segi empat. Jadi di tengah-tengah ada sedikit taman.

Cuma yang tak menariknya dorm Juju ni betul-betul dekat dengan lereng bukit. Tulah, siapa suruh datang lambat. Kan dapat tempat yang tak strategik. Pintu masuk nak ke dorm tu memang dekat sangat dengan hutan. Ade satu batu besar dekat situ.

Hari pertama rasa okkay lagi, tapi masa hari kedua tu ada rasa lain macam sikit. Tapi masing-masing tak berani nak bercerita. Semua simpan je dalam hati sampailah hari last yang memang dah tak naik dekat dorm baru kitorang buka mulut.

Dalam setiap dorm ada 8 katil double decker. Cuma ada 1 dorm je yang ada 4 katil double decker. Juju dan kawan-kawan pilih dorm besar. Barulah meriah jumpa kawan-kawan baru dari jabatan lain. Dekat setiap dorm telah dilekatkan dengan tanda amaran 'DILARANG MENGALIHKAN PERABOT'. Hmmm... Macam tau-tau je Juju suka nak rapatkan katil.

Tapi memang kami tak rapatkan katil pun, kami sepakat untuk bawa turun tilam dan tidur dekat lantai je. Hehe, meriah. Makin mesra dengan kawan-kawan baru.
Ada sorang ke dua orang je yang tak dapat nak turun sebab kitorang dah turun dulu. Hehehehe.. Lagipun panas. Tidur bawah kipas ni syiok sikit. Member sebelah tu ha laju je cuit. Dia kate "Kak Ju, tidurlah sebelah Que." Bhahahaha.. Tak boleh tidur agaknya kalau tak dengar Juju berdengkur.

Tandas dan bilik mandi pulak letaknya dekat sebelah tangga naik ke dorm. Aduh, risau pula kalau nak membuang masa tengah malam. Harapnya perut ni taklah meragam kan.

Untuk aktiviti pulak, kami akan turun ke dewan yang dekat sebelah tempat parkir kereta. Jadinya 1 hari 3 kali kami akan turun naik dari dorm ke dewan. Huhu, meraung terkujat segala lemak dekat badan Juju ni. Letih betul turun naik.

Okeh jom kita layan gambar sekitar aktiviti yang kitorang buat sepanjang 3 hari dua malam ni ya.
Aktiviti suai kenal. Maklumlah, kami dari pelbagai jabatan.
Macam pelik je logo kumpulan tu.Hehe
Masa ni baru dapat kumpulan. Malu-malu lagi. Ihiksss. Kenal Kak Ina je sebab sama daerah. Yang lain semua tak kenal.
Kami
Yang ni aktiviti kebaikan dan kelemahan diri. Kena share dengan semua ahli kumpulan. Masa ni Juju bagitau kelemahan Juju suka simpan sampah. And dorang semua buat muka jijik. Hahahaha, korang pernah tak beli barang yang ada kotak lepas tu kotak tu korang simpan? Hah! Tak ke simpan sampah namanya tuh? Bukan sampah makanan yang dah busuk tu. Hadoiiii....
Gemok betul orang dalam gambar ni. Muahahaha
Bisik ape tew
Geng Gunung dengan replika rumah mewah di pinggir hutan
Our faces.
Kenapa bintang kita putusss
Kami dengan instructor yang tak habis-habis perasan. Dia kata muka dia macam Rashidi Ishak. Okeh, adelah sikit.
Kaki pulak dah
Malam dinner. Tema hitam putih
Kembangnya Juju dekat situ
Ada video kitorang menari tau. Tapi Juju belum upload dekat channel Youtube. So kalau nak tengok korang kene subscribe Youtube Juju dekat --> www.youtube.com/msaaliya
Merasalah jugak air gunung ledang ni ha
Muehehehehe
Sampai keruh air tu kitorang kerjakan
Okeh habis dah
Penyampaian sijil oleh Datin SS.
Maka berakhirlah sudah kursus Team Building anjuran Puspanita Negeri Johor. Seronok jumpa kawan-kawan di Jabatan lain. Taklah kita syok sendiri je dengan jabatan sendiri je kan. Muafakat itu berkat.

Wassalam.