Kasih Juju: beauty

Showing posts with label beauty. Show all posts
Showing posts with label beauty. Show all posts

September 13, 2017

Beauty Uses of Ice Cubes

Image result for beauty tips and tricks
1/ Shrink a zit - Ice reduces redness & swellness allowing to alleviate the discomfort of acne breakouts.

2/ De-Puff Eyes - Wrap an ice cube in washcloth and rubbing it on your eyes can reduce early morning puffiness.

3/ Prime Skin - Before applying make up, rub ice cube on your face to keep your make up stay put for long hours and fresh.

4/ Scrub Away - Rubbing ice cubes on the face facilitates blood circulation and imparts a healthy glow to your face. Rubbing ice cubes can go a long way in warding off wrinkles and premature aging too.

August 6, 2017

Overnight Coconut Oil Beauty Tips

Image result for beauty tips

Overnight Coconut Oil Beauty Tips
  • Dry Hair - Massage some warm coconut oil on your scalp and hair before bedtime. Shampoo the next morning.
  • Dandruff - Add few drops of tea tree oil to pre-warmed coconut oil and massage scalp.
  • Hair fall - Mix some fenugreek water with coconut oil and massage scalp and hair.
  • Acne - Add few drops tea tree oil to coconut oil and apply on face / use as spot treatment overnight.
  • Cracked heels - Liberally apply coconut oil on the entire feet and wear socks. Let the oil work overnight.
  • Mouth ulcers - Apply pure coconut oil on mouth ulcer before bedtime and let it work overnight.
  • Healthy teeth - After brushing your teeth, rub your gums with organic coconut oil.

August 2, 2017

6 Impressive Ways To Grow Longer Hair

Image result for beauty tips

6 Impressive Ways To Grow Longer Hair
  1. Wash your hair in cold water
  2. Brush and comb your hair gently
  3. Wear your hair down as much as possible
  4. Give your hair an antioxidant mask
  5. Trim your hair regularly
  6. Drink lots of water

August 1, 2017

Anti Aging Beauty Tips

Image result for beauty tips

Anti Aging Beauty Tips
  1. Cleanse your skin daily
  2. Exfoliate weekly
  3. Moisturize daily
  4. Protect skin from sun always
  5. Drink water, stay hydrated
  6. Eat healthty and natural
  7. Excercize regularly
  8. Sleep well
  9. Laugh and relax
  10. Quit smoking, limit alcochol intake.

July 25, 2017

Food To Avoid to Prevent Acne

Avoid these foods in your diet to get rid of acne
  1. Avoid fatty and oily food
  2. Avoid chocolates, ice-cream, peanut butter, cakes, white bread, sweets and fried food
  3. Avoid refined sugar
  4. Avoid gluten rich food
  5. Avoid spicy food
  6. Avoid cheese
  7. Avoid carbonated and caffeinated beverages or food

July 24, 2017

Acne Clearing Face Mask

Acne clearing face mask
1 egg white
1/2 small lemon
1/2 tsp honey

Add in an egg white, juice of the lemon, honey in a mixing bowl.
Beat until it reaches a fluffy consistency and apply onto a clean face with a cotton ball.

What are the benefits?
  • Repair damaged skin
  • Fights acne bacteria
  • Lighten scars and blemishes

May 11, 2017

Review : DEOPROCE Lap Therapy Mask Pack

Hai korang,

Harini saya nak kenalkan dengan korang satu barang kecantikan yang sangat-sangat baik untuk kulit muka. Kalau bercakap pasal kecantikan ni siapa yang tak suka kan. Bukan perempuan je, lelaki pun suka tau. Yang paling menarik sekai, barang ni buatan Korea. Ha... siapa yang nak kulit flawless macam artis Korea tu korang patut baca entri saya sampai habis ye.

DEOPROCE Lap Therapy Mask Pack


deoproce lap therapy mask pack
Untuk mask pack ni dia ada 2 pilihan untuk korang pilih.
1/ Placenta Soothing
2/ Swallow's Nest Aqua

Sebelum kita tengok apa yang terkandung dalam mask pack ni, jom kita berkenalan dulu dengan jenama DEOPROCE ni.

DEOPROCE ni adalah satu jenama yang datangnya daripada negara Korea. Bahan-bahan yang digunakan untuk membuat sesuatu produk tu semuanya berasaskan dari bahan-bahan yang organik. Ianya dicipta sesuai untuk kulit wanita-wanita di Asia.

Matlamat mereka adalah untuk menghasilkan dan membekalkan kosmetik yang mengandungi pelbagai jenis bahan semulajadi. Kualiti produk mereka juga telah mendapat pengiktirafan daripada negara-negara di Asia.

DEOPROCE Lap Therapy Placenta Soothing Mask Pack
deoproce lap therapy mask pack
Placenta soothing ni mengandungi plasenta kacang soya dan juga ekstrak teh hijau. Sangat sesuai untuk menyegarkan kulit yang sensitif. Ianya bertindak secara lembut dan semulajadi.

Ianya kaya dengan nutrion untuk membaiki dan mengembalikan semula kulit yang sihat. Ianya melembabkan dan membantu mencegah kulit daripada sebarang pencemaran udara.

DEOPROCE Lap Therapy Swallow's Nest Aqua Mask Pack
[gambar]
deoproce lap therapy mask pack

Swallow' Nest Aqua ni pula mengandungi sarang burng layang-layang dan juga ekstrak aloevera. Pack yang ini sesuai untuk melembabkan kulit dan mencegah kulit daripada pencemaran udara.

Ianya juga dapat menyelesakan kulit sensitif menjadi lebih lembut dan semulajadi. Memberi tenaga untuk mengembalikan kulit yang letih dengan memberikan kesan bersih dan bersinar.

Cara Penggunaan:
Macam yang korang nampak. Pack ni datang dengan ampoule dia sendiri. So, korang kena koyak dulu pack ampoule ni, lepas tu sapu dekat muka dan tunggu sampai ianya menyerap. Kemudian baru korang tepek mask.
deoproce lap therapy mask pack

deoproce lap therapy mask pack

deoproce lap therapy mask pack

deoproce lap therapy mask pack
Tunggu sampai ampoule ni menyerap dekat kulit muka baru letak mask
Mask ni sejuk je bila letak dekat muka. Rasa sejuk dia tu buatkan korang nak terlelap. Ah! Lelap ajelah sekejap. Waktu rehat ni kan.
deoproce lap therapy mask pack

Oh ye, saya cuba pack ni masa dekat pejabat. Boleh buat dekat mana-mana je. Yang penting selesalah dekat korang.
deoproce lap therapy mask pack
Kulit saya rasa segar dan lembab je. In love sangat.
Tadaaaa... Nilah hasilnya. Segar je rasa muka ni. Semangat nak sambung buat kerja balik.
deoproce lap therapy mask pack

Untuk maklumat lanjut dan pembelian, korang boleh pergi ke website HiShop.com ataupun klik link dekat bawah ni:
DEOPROCE Lap Therapy Placenta Soothing Mask Pack
DEOPROCE Lap Therapy Swallow's Nest Aqua Mask Pack

Harga:
RM 6.90

Bagi menghargai pembaca blog saya ni, saya nak bagi extra diskaun. Cuma masukkan kod JULIA dekat ruangan 'Enter Discount Code'. Contoh macam dekat gambar bawah ni ye. Dan korang boleh dapat 10% daripada jumlah produk tu. Selamat membeli-belah.

Terima kasih sudi singgah.
Wassalam.

March 27, 2017

Beauty Review : Uriage Eau Thermale HiShop.my

Hai semua,

Harini saya nak memperkenalkan satu produk yang sangat menarik untuk kita semua yang mementingkan kecantikan.

Memang tak dinafikan sekarang ni memang berlambak-lambak produk pembersih muka. Ada yang organik, ada yang wangi, ada yang banyak bahan kimia..Opss.. Korang tinggal pilih je nak yang mana kan. Cuma tak tau mana yang betul-betul sesuai dengan kulit.
uriage kasihjuju

Tapi kali ni, saya nak kenalkan korang dengan produk yang berasaskan dari thermal water. Mula-mula saya pun tak tau apa itu thermal water? Dari mana sumber air ni? Bagus ke letak dekat muka? Korang pun mesti tertanya-tanya jugakan.

uriage kasihjuju
Sumber air daripada alam semulajadi 

Selama beberapa tahun, Uriage Water Thermal telah berada di bawah pergunungan Belledone Alpine, mengambil unsur-unsur mineral di sepanjang laluannya. Ia keluar dari bumi pada kedalaman 80 meter, terlindung dari udara dan pencemaran. suhu air (27 ° C), pH neutral dan komposisi mineral kekal tidak berubah.

uriage kasihjuju
Air semulajadi yang isotonik

Perkataan "isotonik" bermaksud bahawa Uriage Water Thermal di osmosis sempurna dengan permukaan dan selaput mukus. Ia menghormati integriti sel kulit. Ia bertindak dengan cara yang sama seperti serum fisiologi, ia tidak mengubah saiz atau jumlah sel-sel. Ia juga amat sesuai untuk semua jenis kulit, termasuk yang paling sensitif.

uriage kasihjuju
Air yang luarbiasa yang sangat aktif

Uriage Water Thermal mempunyai kandungan yang sangat tinggi dengan mineral dan unsur surih berbanding dengan air panas lain yang digunakan dalam dermatologi (11,000 mg / l). Mineral dan unsur surih yang memainkan peranan biologi penting dengan sifat-sifat diiktiraf bagi kulit.

URIAGE Hysaec Cleansing Gel

uriage kasihjuju

Pencuci muka. Sesuai untuk kulit kombinasi ke kulit yang berminyak.

Kandungan 

- Uriage Thermal Water

- soap-free cleansing base
- Piroctone olamine
- Epilobium extract
- Glycin                                                                                          
- Hypoallergenic
- Non-comedogenic
- Physiological pH
- Soap-free

Cara Penggunaan
Picitkan sedikit di tapak tangan dan sapukan ke muka. Bilas sehingga bersih. Gunakan pagi dan petang.

uriage kasihjuju
Sabun ni tak berbuih sangat. Jadi korang tak perlu nak ambil masa yang lama untuk cuci muka. Dan dia juga berbau wangi. Damai je bau dia. Kalau tak percaya, kenalah beli.

URIAGE Hysaec Cleansing Gel 150ml FREE Uriage Thermal Water 25ml

RM61.90
Beli di sini --> HiShop

Thermal Micellar Water

uriage kasihjuju

Produk ini berfungsi sebagai make up remover untuk kulit normal atau kombinasi. Ekstrak epal hijau dan pore refiner dia boleh normalkan kehadiran sebum-sebum yang tak bagus dekat muka kita.

Ia juga boleh menanggalkan waterproof eye make up. So, kalau korang guna eyliner atau maskara yang waterproof tu boleh gunakan Thermal Micellar Water ni.

Kandungan
 - Uriage Thermal Water
 - Glycerin
 - Green Apple extract
 - Genle non-ionic surfactants
 - Hypoallergenic
 - Ophthalmologically tested

Cara penggunaan
Tuang sedikit Thermal Micellar Water dekat cotton pad dan sapukan ke seluruh wajah dan juga leher. Tak perlu bilas dengan air.

uriage kasihjuju

uriage kasihjuju

URIAGE Eau Micellaire Thermale PMG 250ml FREE Uriage Thermal Water 25ml

RM80.00
Beli dekat --> HiShop

Uriage Thermal Water
uriage kasihjuju

Produk ini boleh menghidrat permukaan kulit, mengurangkan radang kulit dan 100% isotonik

Kandungan
100% aqua Uriage Thermal Water

Cara Penggunaan
Spray mengikut keperluan. Tidak perlu di keringkan supaya bahan aktif dalam air tersebut dapat bertindak dengan efektif.

uriage kasihjuju
Nampak tak muka saya glowing lepas spray dengan thermal water ni. Lembab je rasa dekat muka. Kalau rasa kelembapan dia tu dah nak hilang, korang spraylah lagi.

URIAGE Eau Thermale D'Uriage SP 50ML FREE Uriage Thermal Water 25ml

RM20.90
Beli di sini --> HiShop

Apa yang menarik perhatian saya dekat sini, Uriage Thermal Water ni sangat banyak kegunaannya. Antaranya:
  • Melegakan dan membina semula sel-sel kulit dalam bidang perubatan
  • Melegakan iritasi
  • Mengurangkan rasa terbakar dan kesan merah akibat penggunaan kosmetik
  • Melegakan ruam bayi
  • Melegakan kulit kesan matahari
  • Memperbaiki kulit mengelupas
  • Melegakan mata yang penat
  • Make up remover
  • Boleh juga digunakan selepas make up
  • Melembutkan kulit yang terdedah kepada cahaya matahari
  • Mencegah kulit daripada radikal bebas
  • Melegakan iritasi dan ketidakselesaan kulit
  • Mengurangkan rasa pedih selepas proses membuang bulu
  • Menyamankan selepas bercukur
  • Memberikan kesan hidrasi yang cepat
  • Melegakan perasaan tidak selesa wala di mana anda berada
Ha nampak tak. Ada 16 sebab kenapa Uriage Thermal Water ni perlu sentiasa ada dengan korang. Tak kira walau kemana pun korang pergi.

Okeh, jangan lupa beli dekat -->
Khas untuk pembaca blog saya, saya nak bagi extra diskaun dekat korang. Yeay.. Suka tak? Suka tak?
uriage kasihjuju
Dalam ruangan enter discount code tu korang masukkan code JULIA
Dan korang akan dapat 15% rebat. Ha... Special untuk yang baca blog ni je tau. Yang tak baca tu suruh dia baca sekarang. Hehe

Follow their social media:
 Instagram: @hishopmy
Twitter: @hishopmy

Terima kasih sudi singgah. Jumpa lagi di lain entri.
Wassalam.

Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign