Kasih Juju: food review
Memaparkan catatan dengan label food review. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label food review. Papar semua catatan

8 Mei 2019

Iconic Tastes of SDS Ramadhan Meal Delighting Muslimin and Muslimat

Rabu, Mei 08, 2019 2
SDS introduces an array of Ramadhan treats for all Muslims during fasting month this year.


As Ramadhan dawns, many diners are planning where to break their fast and celebrate family’s gathering moments. In the most holy months in a year, SDS is bringing a variety of Ramadhan meals, to fulfil customers with festive dining experiences, as well as range of stunning Raya hampers, cookies, and Kuih Lapis embracing the joy of festive gift giving.

Exciting dining offerings for fast breaking introduced by SDS this year have included four choices of traditional Malay favourites, filled with local emblematic blue rice, Nasi Kerabu in each dish. SDS customers are able to savour “Sambal Hijau Whole Leg”, “Ayam Berempah”, “Rendang Chicken”, or “Ikan Bakar (Tilapia)” as main dish in each meal. Ranges from RM16.90++ to RM18.90++, each meal comes with tasty chicken satay, fried boiled egg, crispy keropok, acar (sour mixed vegetables), fried tauge, and warm soup. Moreover, SDS Ramadhan special meals are completed with refreshing notes. Four beverages selections included “Iced Bandung Soya”, “Iced Lemon Tea”, “Iced Kurma Milk” which is also known as the newest beverage ever had at SDS Café, and also “Iced Teh Tarik” are available for SDS customers.

“We have crafted this special Ramadhan menu for our customers to reminisce precious dining moments spent with families and friends, and pampering themselves with finger licking, enticing traditional food in this Holy Month,” said Ms. Rachel Liem, Marketing Manager of SDS.

According to Ms. Rachel, SDS has also introduced Ramadhan Take Away menu. There are five selections, ranging from RM6.90 onwards for people breaking the fast with family at home. Delectable choices including “Mushroom Aglio Olio”, “Golden Fish Fillet Aglio Olio”, “Chicken Bolognese”, “Carbonara”, and “Grilled Chicken Chop Aglio Olio” are available for busy working people to break fast easier and more convenient.

SDS Ramadhan meal and Take Away menu are available from 3rd May to 14th June 2019 at any SDS outlets located at The Mall, Mid Valley Southkey, Plaza Pelangi, Taman Pelangi, Desaru, AEON Tebrau City (FANPEKKA Café), Taman Johor Jaya, City Square, Kota Tinggi, Taman Perling, AEON Kulaijaya, AEON Bandar Dato’ Onn, Taman Universiti, Paradigm Mall Johor Bahru, KSL City, and AEON Bukit Indah.
As Raya approaching, shoppers began to shop for essential festive items. This year, SDS has introduced nine selections of Raya cookies packed in attractive Raya theme tin, suitable to be served during gatherings or to be presented as festive gift during Raya. Ranges from RM28.80 to RM34.80, all-time favourites cookies including Nyonya Pineapple Cookies, Chocolate Cookies, Peanut Cookies, Raisin Oat Cookies, Makmor Cookies, Mexico Cheese, and three new creations for Raya snacking, Salted Egg Potato Chips, Almond and Seed Crisp and Hazelnut Chocolate Cookies are available at selected SDS outlets on 14th May onwards.

Apart from cookies, SDS has introduced tasty Kuih Lapis for Raya celebrations. Traditional Kuih Lapis introduced by SDS including Prune Kuih Lapis, Pandan Kuih Lapis and original Kuih Lapis are available from RM38.80 to RM75.80.

“Hari Raya is the best time to send regards to friends and relatives, as well as visit those we’re unable to meet often.” Ms. Rachel added.

Raya hampers dominated by crunchy cookies, wrapped in exquisite Raya theme packaging are definitely the best choice to be given away during home visits. In order to cater the needs of premium festive gift giving, SDS has introduced seven Raya hamper selections, ranges from RM58.00 to RM278.00. One of the most economical yet presentable and attractive Raya gift set introduced by SDS is “Aidilfitri Gift Set” which consists of “Nyonya Pineapple Cookies”, “Chocolate Cookies” and “Almond and Seed Crisp”, sold at RM58.00 only. Another six hampers, which named as “Mesra”, “Ikhlas”, “Harmoni”, “Syawal”, “Lebaran”, and “Sempurna” bringing meaningful greetings to be sent to loved ones.

“We provide hamper delivery service to Johor Bahru and Singapore area, to make Raya hamper ordering more convenient. Interested customers are encouraged to order hamper online and enjoy free delivery for hamper purchase RM300 and above,” Ms. Rachel added.

SDS Raya Hamper is available for online ordering at SDS official website http://sdsgroups.com/festive/hari-raya-hamper/ and purchase in store on 3rd May 2019 onwards. Hamper discounts are available for bulk purchase.

For further information on Hari Raya hampers and Ramadhan Meal, kindly log on to SDS official Facebook page at www.facebook.com/sdsgroups.

Walk-in any of SDS 27 outlets for Ramadhan and Raya offers located at Tesco Setia Tropika (NEWEST), The Mall Mid Valley Southkey, Paradigm Mall JB, AEON Bandar Dato’ Onn, AEON Tebrau City (Fanpekka Cafe), Johor Jaya, JB City Square, AEON Kulaijaya, Taman Perling, Taman Universiti, Kota Tinggi, KSL City Mall, AEON Bukit Indah, Taman Pelangi, Desaru, Larkin Sentral, Plaza Pelangi, S’Mart, Giant Plentong, Masai, Ulu Tiram, Kota Raya, Kangkar Pulai, Setia Indah, Kota Masai, and SDS Bakery at La Boheme AEON Tebrau City, AEON Kulaijaya, AEON Permas Jaya, AEON Bukit Indah, AEON Taman Universiti, and AEON Bandar Dato’ Onn.

7 Mei 2019

Jom Berbuka di The Straits Kopitiam, NSK Ulu Tiram

Selasa, Mei 07, 2019 4
Bersempena dengan bulan Ramadhan tahun ini, The Straits Kopitiam dengan berbesar hatinya telah melancarkan menu untuk berbuka puasa yang bersesuaian dengan masyarakat di Negeri Johor.

Bertepatan dengan tema kopitiam, restoran ini menyajikam kopinya yang sangat enak. Cukup pahit dan pekat. Digandingkan pula dengan kuih muih tradisional melayu, memang layan betullah tekak ni. Ditambah lagi dengan cuaca yang redup, gerimis. Ditambah pula dengan roti bakar. Memang boleh makan betambah.


Kopi panas dan kuih muih
Restoran ini juga menyediakan pelbagai hidangan makanan dari utara Malaysia contohnya seperti laksa penang, mi udang, penang asam laksa dan pelbagai lagi. Laksa Johor juga tak ketinggalan disediakan di sini.

Laksa Johor
Laksa penang
Mi udang special
Ais Kepal
Apa yang menarik perhatian Juju adalah ais kepal dia. Kalau kita yang dekat belah selatan ni memang tak familiar pun dengan ais kepal, tapi di sebelah utara nun memang dah famous sangat. Yang kita kenal pun ais kepal milo tu je ha. Tu pun asalnya dari utara juga kan.

Ais kepal
Sebab tu restoran ini ingin membawa memori semasa zaman kecil beliau balik dari sekolah sambil makan ais kepal. Mana tau lepas ni ais kepal jadi viral pula di selatan kita ni kan. Korang boleh dapatkan ais kepal ni dengan harga RM2.80 sahaja dan ada 6 perisa pilihan.

Cara menikmati ais kepal

Menu Ramadhan
So, berbalik pada menu untuk Ramadhan nanti, restoran ini telah menambah menu nasi ambeng dan juga nasi beriyani. Bertepatan sekali dengan selera rakyat Johor.

Set Nasi Ambeng
Nasi Ambeng
Setiap hidangan nasi ambeng tu akan dibungkus dan dihidangkan bersama talam kecil. Dulang kecil yang selalu kita buat hidang air untuk tetamu yang datang bertandang ke rumah tulah talamnya. Feel betul makan dalam tu.

Lauknya pula lengkap dengan serunding kelapa, ikan masin, sambal goreng jawa, mi goreng, sambal dan rendang ayam. Memang sesuai sangat untuk dijadikan hidangan berbuka puasa.

Nasi ambeng
Juju sendiri dah cuba set nasi ambeng ni. Memang sedaplah. Mi goreng dia tu pedas. Ditambah lagi dengan sambal tu pun pedas jugak. Memang kena betul dengan tekak Juju yang memang sukakan makanan yang pedas.

Set nasi ambeng ini didatangkan sekali dengan air sirap limau selasih. Harganya cuma RM9.80 sahaja. Murah dan berbaloi kan.

Nasi Briyani
Untuk set nasi briyani pula, ia dihidangkan dalam talam yang besar. Sesuai untuk dimakan seramai 3 atau 4 orang. Jangan pula korang bedal sorang-sorang. Tak mampu nak memandu balik rumah pulak nanti. Hehe.

Nasi briyani
Lauk dia pun menarik sangat-sangat. Dalam satu dulang ni dah ada lauk briyani udang, briyani sotong, briyani ayam dan jugak briyani kambing. Fuh, semua ada dalam satu dulang.

Seperti set nasi ambeng tadi, set nasi briyani ni jugak datang sekali dengan air sirap limau selasih. Confirm puas hati punyalah. Harga unruk set nasi briyani ni pulak RM58.50 sahaja.

Juju nak suggest dekat korang,cuba sendiri cendol buatan restoran ini. Mi cendolnya di proses sendiri dan santan yang digunakan juga bukan jenis santan cair. Tapi santan pekat. Bila ais mencair, santan yang pekat tu pun akan mencair jugak. Jadi memang lagi sedaplah gandingannya.



Huh, dah terliur belum? Menu wajib cuba tau cendol ni. Boleh jadi penutup.

Untuk ke restoran ini, korang boleh waze ataupun guna Google Map. Search je NSK Ulu Tiram. Kalau tak jumpa korang boleh search Mc Donalds Ulu Tiram sebab restoran ini terletak dalam bangunan NSK yang berada di belakang Mc Donalds.

Untuk maklumat lanjut boleh ke:

Alamat
THE STRAITS KOPITIAM,
Lot No 16,KM 20,Jalan Kota Tinggi,
81800 Ulu Tiram Johor.

20 Januari 2019

Rasai Kenikmatan Asam Pedas Melaka di Restoran Berkat Salam

Ahad, Januari 20, 2019 12
Hai semua, kalau korang nak tahu, cuti sekolah bulan 12 tahun lepas, Juju sekeluarga telah membuat keputusan untuk bercuti di Melaka. Memandangkan Juju dan Firash terlepas family trip ke Perak, jadi Juju plan nak bawa si Firash mandi kolam di Bayou Lagoon Resort, Melaka. Yes, ini kali kedua kami ke sini. Tapi apa yang Juju nak share dekat sini bukan pasal Bayou Lagoon. Tapi pasal restoran yang Juju dan keluarga singgah untuk makan malam.

Restoran Berkat Salam, Melaka
Okeh, malam tu Juju terdengar abah call kawan dia bertanyakan mengenai tempat asam pedas yang diorang makan masa event motor diorang haritu. Lepas abah google tempatnya, tak jauh pun dari Bayou Lagoon. Tak sampai 1 kilometer pun. Huh, giler senang nak makan lagi kalau stay dekat Bayou Lagoon.

Berkat Salam, Melaka
Ini juga merupakan kali pertama Juju ke Restoran Berkat Salam ni. Tertanya-tanya juga apa yang sedap sangat dekat sini sampai abah nak ke kedai ni lagi. Sedap sangat ke asam pedas dekat sini? Hurmmm.. Jom kita cuba.

Penuh rakyat jelata :p
So untuk malam tu, Juju order asam pedas telur ikan mayong dan asam pedas ikan ape tah ni. Lupe dah. Kembung ke selar ek? Muehehehehe. Plating dia pun kreatif. Setiap lauk tu dia hidangkan dalam kuali kecil dan ada periuk kecil pula yang akan jadi alas kuali tu. Kreatif sangat. Nampak macam makan dalam kuali pulak kan. Haha.

Asam pedas telur ikan mayong
Asam pedas ikan

Asam pedas telur ikan mayong
Disebabkan kami sekeluarga makan malam disini, jadi kami pilih nasi mengikut set-set yang ada dalam menu. Setiap hidangan asam pedas ni datang sekali dengan nasi putih, ulam dan sambal belacan. So kira complete set dah ni.

Korang tengok gambar telur ikan tu. Berebut-rebut kitorang nak habiskan dalam kuali masing-masing. Ini kali pertama Juju makan asam pedas telur ikan mayong ni. Sedap sangat-sangat. Macam terigau-igau dah dengan asam pedas telur ikan mayong ni. Aduh, mak jom pegi sini lagi jommmmm. Haha.

Aneka asam pedas


Selain daripada asam pedas, ada juga menu lain untuk korang cuba. Antaranya masak lemak cili api, masakan bergoreng dan masakan thai juga ada disediakan disini. So kalau kata korang tak nak makan asam pedas, boleh juga cuba lauk-lauk yang lain.

Aneka  masak lemak cili api

Aneka lauk (Picture source: https://www.facebook.com/Foodhuntermelaka89). Tomyan, kailan ikan masin, kerang sambal dan kerabu sotong.

Ikan siakap masak stim (Picture source: https://www.facebook.com/Foodhuntermelaka89/)
Sotong goreng tepung. (Picture source: https://www.facebook.com/Foodhuntermelaka89/)
Siakap masak stim ni memang recommended sangat-sangat. Ramai pelanggan yang memuji-muji keenakan dan kesedapan ikan siakap masak stim ni. Aduh, macam rugi pula masa Juju berkunjung ke sini tak order sekali ikan ni. Kan dah menyesal. Haha.. Tak pe tak pe. Melaka dengan Johor ni bukan jauh mana pun.

Lempeng untuk minum petang
Okeh, ini untuk sampingan pula. Korang pernah makan tak lempeng gula melaka? Masa kecik-kecik dulu mak Juju selalu buatkan minum petang lempeng gula melaka. Setiap kali nampak mak buat lempeng gula melaka tu mesti kami adik beradik akan tunggu tepi kuali. Tak sempat letak dalam pinggan kami dah ngap dulu. Sampai kena marah sebab abah tak sempat nak makan. Huhu rindu betul dengan lempeng gula melaka.

Tak sangka pula bila dekat restoran Berkat Salam ni ada sediakan lempeng gula melaka. Aduh, terus terimbau kenangan lama.

Lempeng gula melaka
Selain daripada lempeng gula melaka, ada juga lempeng pisang dan lempeng kelapa. Sedap di makan bersama kuah asam pedas. Sesuai juga untuk di makan pada waktu petang sambil santai-santai bersama keluarga.

Picture source: https://www.facebook.com/Foodhuntermelaka89/

Picture source: https://www.facebook.com/Foodhuntermelaka89/

Air bunga
Laici kang
Ha ni baru gambar je tau. Korang kena pergi dan rasa sendiri keenakan asam pedas dekat kedai ni. Memang lain daripada yang lain. Kawan abah Juju kalau nak balik kampung di Johor akan keluar dulu di Melaka semata-mata nak makan asam pedas dekat kedai ni.

Juju yang baru makan sekali dekat sini pun dah angau inikan pula kawan abah tu. Bezanya dia lalu situ tiap-tiap bulan. Juju pulak sebulan tak sekali ke Melaka tu. Tapi Juju ada makcik dekat sana. Hah! Boleh jadikan alasan ni. Muehehehehe.

So kalau korang nakkan maklumat lanjut atau nak contact owner kedai ni boleh ke:


Waktu operasi:
4.00 petang - 1.30 pagi
Sabtu, Ahad, Public Holiday dan Cuti Sekolah: 11.30 pagi - 1.30 pagi

Alamat:
Jalan Tun Hamzah,
Bukit Katil, Melaka.

Messenger: m.me/berkatsalam

Waze / Google maps: Berkat Salam Restaurant




3 Disember 2018

Kambing Golek Frozen Johor Bahru

Isnin, Disember 03, 2018 7
Hai korang, Assalamualaikum.

Korang tau tak Juju ni memang suka sangat makan kambing golek atau pun kambing bakar. Kalau yang jenis masak gulai tu Juju tak berapa suka. Bukan tak suka langsung tau. Tapi kalau diberi pilihan, Juju suka yang di bakar atau panggang atau grill. Rasa dia lebih enak dan sedap.

Gambar dari Facebook Kambing Golek Johor
Dan baru-baru ni, Juju diberi kesempatan untuk mencuba sendiri kambing golek yang telah siap di bekukan keluaran dari Kambing Golek Johor. Wow! Lama sangat tak makan kambing golek nih.

Apa yang menariknya, dalam setiap bekas kambing golek ni, dia datang sekali dengan sos blackpepper. Dah tak perlu nak buat kuah untuk curah diatas kambing tu nanti. Cuma panaskan dan boleh terus dimakan.

Cara memasak pula terpulang pada korang. nak guna air fryer ke, nak guna oven ke apa ke tak kisah. Macam Juju, Juju cuma guna non-stick pan je. Macam tak puas pula tengok dia masak dalam oven tu nanti. Baik masak atas pan ni. Boleh pantau. Hehe.


Rasa dia dah tentulah sedap. Aduh. terbayang-bayang pula kesedapan kambing ni. Tak ada rasa hamis langsung tau. Kalau ada pun rasa dia hujung-hujung je. Tak menjejaskan rasa keseluruhan pun. Yang penting sedap sampai tak sempat tengok dua kali dah habis.


TENTANG KAMBING GOLEK JOHOR
"Kambing Golek Johor ( No Perniagaan : JM0799704-H ) mula beroperasi awal tahun 2015 di johor bahru. Kami menyediakan perkhidmatan katering kambing golek, kambing panggang dan kambing perap untuk majlis perkahwinan, pertunangan, aqiqah, hari jadi, majlis keramaian dan sebagainya.

Hidangan istimewa yang amat menyelerakan ini dipanggang 100% menggunakan arang kayu berkualiti dan akan di masak di tempat majlis anda berlangsung. Kemudian, ianya akan dipotong secara professional di dihidangkan berbuffet kepada para tetamu.

Perapan kambing sehari sebelum majlis kami buat dengan resipi istimewa ini akan menghilangkan bau hamis kambing dan ianya amat sedap dan menyelerakan dihidangkan kepada para tetamu untuk apa jua majlis.

Kambing yang kami gunakan juga adalah dari kambing yang berkualiti diimport dari New Zealand, Australia dan juga di ladang ternakan tempatan. Kami menjaga kualiti hasil masakan tersebut agar ianya dapat memberikan kepuasan kepada para pelanggan.

Kawasan yang kami akan hidangkan adalah di sekitar Johor Bahru, Skudai, Kempas, Tampoi, Kulaijaya, Larkin, Pasir Gudang, Permas, Tiram dan Kota Tinggi. Namun kami juga boleh ke mana-mana lokasi. Ianya tertakluk kepada jarak dari pusat kami di johor bahru. Sekiranya terlalu jauh, caj tambahan akan dikenakan."

Kalau nak dapatkan maklumat lanjut atau nak berhubung terus dengan owner kambing golek ni, korang bolrh terus ke:-

No telefon : 011-3773 5976

14 November 2018

Rilek The Cafe, Swiss Inn Johor Bahru Menyediakan Hidangan Tengahari Serendah RM18.00

Rabu, November 14, 2018 6
Jommmm rasa hidangan set makanan tengahari di Rilek The Cafe, Swiss Inn, JB, hanya pada harga RM18 per set setiap hari Isnin - Jumaat dari pukul 12 tengahari - 3 petang.

Ada dua hidangan set berbeza setiap hari yang boleh korang pilih ikut citarasa. Lagi best, setiap set tu boleh jadi menu untuk 2 orang!!!

Admin rekemen sangat2 Deep Fried Sugarcane, Laksa Johor dan Fried Butter Prawn tu. Mee Kari & Beef Satay dia pun sodappp!

Pakej valid hingga hujung Disember 2018. Lihat gambar terakhir untuk senarai menu, ok?
Barisan JDT Blogger bersama Chef Rilek The Cafe

Fried butter prawn with butter rice, seafood pasta Aglio olio and young manggo salad
Grilled fish fillet with nyonya sauce, mee bandung and deep fried sugarcane
Nasi Ambang with condiments, Mee hoon utara and pan fried otak-otak
Fried chicken ginger sauce with butter rice, beef satay with condiment and rojak tahu
Beverages
Fried chicken wings with thai chilli sauce, mee curry with prawn and rojak tahu
Sweet and sour fish fillet with white rice, laksa Johor and urap taugeh with cockle
Menu

"Jom Rasa" Menu
Lunch Set: 12.00 pm - 3.00 pm
RM18.00 nett per set
*Harga tak termasuk minuman

Enquiries/Reservations:
07-2183351 (Farah)
farah.jalal@sijb.swissgarden.com

Facebook:

11 Julai 2018

Tempat makan Best di Taman Universiti, Skudai Restoran Ateh Corner

Rabu, Julai 11, 2018 5
Hai korang,

Kalini Juju nak berkongsi dengan korang, salah satu kedai makan yang boleh korang cuba kalau ke Taman Universiti, Skudai, Johor iaitu Restoran Ateh Corner. Sebelum ni restoran ni beroperasi di warung MPJBT iaitu di Jalan Kebangsaan 29, dan sekarang telah berpindah ke restoran yang lebih luas dan selesa.


Terdapat pelbagai menu yang disajikan di restoran ini. Ada sajian melayu dan barat. Goreng-goreng pun ada. So kalau korang tak tau nak makan apa, Juju nak suggest kan makanan yang paling istimewa dekat sini.



Mantou bun yang dimakan dengan ikan siakap masak stim nyonya style. Kalau korang tak nak makan ikan siakap pun boleh tukar ikan lain. Saiz ikan pun boleh pilih S, M, L atau XL. Eh, dah macam baju pulakkan. 

Kuah stim nyonya tu rasa dia masam-masam sikit. Jadi bila korang cicah dengan mantou bun tu rasa dia sangat perfect. Roti tu padat dan manis. Ditambah pula dengan isi ikan yang sangat fresh. Memang sedap sangat-sangat. 

Kalau korang rasa tak nak makan dengan roti pun tak pe. Korang boleh makan dengan nasi putih. Macam haritu kitorang order juga nasi putih separuh, untuk makan dengan lauk-lauk yang lain. Bila dah order lauk stim nyonya ni, owner restoran ni tak suggest korang order tom yum. Sebabnya nanti korang tak dapat nak merasa kesedapan stim nyonya ni nanti. Ataupun dalam bahasa mudahnya, rasa dia lari. 






Gambar-gambar dekat atas ni antara yang kami order pada malam tu. Udang, sotong, kerang dan kupang dia semua segar-segar. Kerang tu kalau tak nak masak sambal korang boleh mintak yang rebus. 

Juju suka sangat dengan ikan pari bakar sambal tu. Sambal dia sedap sangat. Cuma agak pedas. Pedas yang sedap. Kalau dulu masa di Kuala Lumpur, tak banyak restoran yang menyediakan ikan bakar sambal. Kalau ada pun mesti bakar cicah air asam. Jadi bila dah tau restoran Ateh Corner ni ada ikan bakar sambal yang sedap, Juju dah mark kedai ni. Lepas ni kalau teringin nak makan ikan bakar sambal, wajib datang kedai ni.



Selain itu, makanan barat yang dihidangkan dekat restoran ni tak kurang juga sedapnya. Lamb chop dia marvelous sangat. Tak terlalu garing, dan tak terlalu mentah. Just nice bak kata orang putih. Muehehe. 

Junior Chicken Chop ni memang hidangan untuk budak-budak. Dia akan asingkan kuah blackpepper dan saiz chicken chop pun kecil sedikit berbanding yang biasa. Untuk budak-budak je kan. Diorang bukannya makan banyak sangat. Penyudahnya mak ayah juga yang kena habiskan. 

Tapi nampaknya si Firash lebih sukakan lamb chop. Lepas suap sekali dia mintak lagi dan lagi dan lagi. Adakah ini bermakna dia lebih sukakan kambing daripada ayam? Hurmmmm. 


Bagi peminat laksa Johor, korang boleh cuba sendiri laksa Johor hidangan Restoran Ateh Corner ni. Memang padu rasa ikan dia tau. Kalau suka pedas boleh request sambal belacan lebih ye.




Kalau korang tak nak makan makanan yang berat-berat tu, ada juga disediakan hidangan yang ringan-ringan dekat sini. Eh ringan ke? Ha tengok tiga gambar dekat atas ni. Kira hidangan yang ringan-ringanlah ni.

Kalau korang nak jumpa kawan ke atau lepak-lepak nak tengok bola ke sambil-sambil tu boleh order sotong kangkung ke, rojak petis atau tauhu bakar. Sambil berbual sambil mengunyah. Sambil tengok bola wajib mengunyah jugakkan. So Juju suggest korang try tiga hidangan ni. Sedap hingga menjilat sudu garfu.


Terbaru di Restoran Ateh Corner sekarang ni beroperasi bermula jam 7.00 pagi hingga jam 2.00 pagi. Ada pelbagai menu sarapan disediakan. Macam gambar nasi lemak ayam dekat atas ni. Ayam yang dihidangkan adalah ayam chicken chop. Ha.. Ko ado?

Selain nasi lemak, soto dan lontong juga ada disediakan.









Air yang dihidangkan juga sedap-sedap belaka. Juju cadangkan korang cuba cendol durian dan ais jagung special. Memang sedap you ollsss. Hirup tak pandang kiri kanan. Tau tau habis. 


Apa yang menarik dekat restoran ni, sistem order dia menggunakan sistem online. Maksudnya setiap kali order terus sampai dekat dapur. Tak pakai sistem kertas dah. Canggih hoi kedai makan sekarang nih.

Yang paling best sekali, korang tak perlu tunggu lama untuk dapatkan makanan. Belum panas punggung makanan dah sampai. Laju hokeh. Thumbs up sikit dekat owner restoran ni iaitu Puan Linda yang sangat-sangat peramah. 

Alhamdulillah, kali ni Juju berkesempatan untuk menyertai food review dengan kawan-kawan dari JDT Blogger. Sebelum ni Juju dapat tengok je diorang ke sana ke sini buat food review. Kalini diberi kesempatan dan masa yang sesuai untuk join diorang. Sempat jugalah membawang barang sebiji dua. Muehehehe.



Ini adalah sebahagian geng JDT Blogger yang hadir.
Jom serbu Restoran Ateh Corner di:
Restoran Ateh Corner
Jalan Pendidikan 5, Taman Universiti, 81300 Skudai, Johor

Di buka dari jam 7am sehingga 2am
Di tutup pada hari Isnin. 

Atau boleh layari akaun facebook page : Restoran Ateh Corner 

*Kemudahan Surau juga di sediakan juga tandas yang bersih dan wangi .