Kasih Juju: garlic balm
Memaparkan catatan dengan label garlic balm. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label garlic balm. Papar semua catatan

5 Jun 2019

Calling For Bloggers! Juju Mencari Blogger Untuk Product Review.

Rabu, Jun 05, 2019 6
Assalamualaikum semua,

Juju mencari blogger yang sudi untuk membuat review secara percuma produk keluaran ARS Pure Solution iaitu Gajah Baring Balsamo.

Sedikit info mengenai Gajah Baring Balsamo.
Gajah Baring BALSAMO adalah satu produk istimewa untuk urutan kasih sayang seisi keluarga selain melembabkan kulit yang kering. Ia boleh digunakan setiap kali lepas mandi pagi dan malam untuk keselesaan nafas dan tidur yang berkualiti. 

Ia juga dikenali sebgai Garlic Balm yang sangat bermanfaat ketika musim tak menentu. Dihasilkan daripada petua tradisi iaitu minyak bawang putih yang diamalkan oleh nenek moyang kita dahulu menjadi Garlic Balm untuk memudahkan cara ibu-ibu moden menggunakan terutama yang sibuk berkerja. 



Garlic Balm sesuai digunakan oleh bayi baru lahir hingga warga emas. Garlic Balm adalah satu produk natural yang boleh digunakan sepanjang masa jika dirasakan perlu. Kenapa dikatakan ia memudahkan cara? ini kerana dengan Garlic Balm mommy2 tak perlu risau untuk bersusah payah menyediakan minyak bawang putih. 

Balm adalah bentuk solid,risiko tertumpah adalah zero! dan lagi satu ia selamat digunakan untuk anak-anak sebab Garlic Balm tiada bahan kimia dan essential oil. Buat pengetahuan anda bukan semua essential oil sesuai dengan semua individu dan Produk ini adalah minyak bawang putih @ Garlic Balm sebenar kerana baunya adalah bau sebenar bawang putih

Cara guna :
Sapu pada bahagian yang diperlukan & urutkan perlahan-lahan secara bulatan. Sesuai digunakan oleh seisi keluarga

Disclaimer :
Produk ini adalah Natural tanpa bahan kimia yang berbahaya yang boleh menyebabkan kesan sampingan jangka panjang. Ia adalah selamat digunakan dengan kerap

HARGA PROMOSI :
RM29.90(exc postage)
postage RM8sm RM12ss

Free gift Termometer setiap pembelian yang terawal!

FB : Gajah Baring HQ(Garlic Balm)
IG : gajahbaring_hq
Contact : 0187665694
Diedarkan oleh : ARS PURE SOLUTION

Berminat untuk membuat review produk ini?
Sila isikan butiran anda di https://forms.gle/S7XBvEEkwrB3kNGe7

14 Mac 2019

Neem Balm keluaran ZM Beauty - Melembabkan Kulit Anda

Khamis, Mac 14, 2019 2
Asaalamualaikum korang,

Pernah dengar tak pasal Neem Balm? Kalau Juju memang pernah dengar pasal neem. Tapi tak pernah nak amik tau pun apekebendanya neem tu. Eley korang pun mesti tak tau juga kan. Lepas tu tak amik kisah pun nak tau. Sebab belum jadi lagi masalah kulit tu dekat korang. Okeh sekarang ni apa kata korang luangkan masa sikit untuk ambil tau apa itu Neem Balm ni.

Neem Balm Keluaran ZM Beauty
Sebenarnya neem tu bermaksud daun semambu. Alah daun yang selalu mak-mak kita guna kalau ada anak-anak dia kena demam campak ataupun chicken pop tu. Selalunya masyarakat India suka tanam pokok semambu ni. Ha nampak tak diorang dah lama tau pasal kelebihan daun semambu ni.


Oleh itu, dengan sedikit sentuhan teknologi, founder ZM Beauty telah menginovasikan daun semambu ni supaya sesuai dengan kegunaan harian kita. Makna kata takdalah setiap kali ada masalah kulit kering kena panjat pokok semambu ni. Boleh sapu guna Neem Balm je sekarang.

Kandungan dia sangat organik. Hanya menggunakan serbuk neem, minyak zaitun, minyak bunga, lavendar dan tea tree. So bila dah guna bahan-bahan yang organik insyaAllah tiada kesan sampingan.

Neem balm ini sangat sesuai digunakan oleh bayi sehingga orang dewasa. Dan yang paling penting, Neem Balm ini telah diuji di Permulab Sdn. Bhd dan telah mendapat kelulusan KKM NOT 181101999K. Jadi korang boleh gunakan balm ini tanpa was-was.

Pengalaman Juju
Juju dah cuba dah pun neem balm ni. Sapukan dekat kulit yang kering, sekejap je dia melembabkan semula kulit Juju ni. Kulit Juju ni kalau kena gigit nyamuk memang cepat je berbintat. Tak macam kulit si Firash. Langsung tak nampak nyamuk gigit dekat mane. Tapi Juju memang standby je bawak neem balm ni dalam handbag. Mana tau boleh guna saat kecemasan.

Lagi satu Juju suka sangat dengan bau balm ni. Wangi hoi. Bau dia sedap. Rasa macam nak makan. Ops, neem balm ni hanya untuk kegunaan luaran sahaja ya. Tak boleh di makan. Firash pun suka. Kerja dia asyik nak sapu dekat lutut je.


Cara guna pun mudah sangat. Cuma sapukan dekat tempat yang bermasalah. InsyaAllah akan mengurangkan masalah tu. Sesuai juga untuk korang yang sukakan kelembapan kulit dan wangikan kulit.

So kalau korang beli Neem Balm ni, dia datang sekali dengan bekas yang super cute ni. dan korang akan dapat termometer untuk cek suhu kalau anak korang demam. Cantik tak termometer yang Juju dapat ni? Warna pink tau. Macam tau-tau je termometer dekat rumah ni dah habis bateri.

Untuk pembelian dan maklumat lanjut, korang boleh ke:

Whatsapp : 601132484182

14 September 2018

Garlic Balm by ZM Beauty

Jumaat, September 14, 2018 3
Hai semua,  harini juju nak membebel pasal bawang putih. Seperti yang kita tau,  ada banyak kebaikan bawang putih.  Terkini,  bawang putih dijadikan sebgai snek harian kepada ibu-ibu yang lepas melahirkan.

Juju suka sangat tengok Instagram Story Dato' Seri Siti Nurhaliza dan Sari Yanti semasa mereka berpantang. Dalam menu makanan mereka memang hari-hari disediakan bwang putih goreng. Nampak macam sedap je hoi.

Masa Juju beranakkan si Firash dulu bawang putih goreng ni masih belum viral lagi. Hadui, nak mengandung cepat-cepatlah gini. Korang tolong doakan Juju hamil anak kedua ya. Hehe

Selain itu, bawang putih juga terkenal sebagai makanan superfood untuk mencegah selsema. Fuh,  kalau si Firash selsema, kemain resah lagi hati Juju ni. Orang ada sejarah semput ni lain sikit penjagaannya. Nak kena cepat-cepat pantau selsema dia. Kalau lambat memang cepat jelah semput dia menyerang.

Ha, sekarang ni Juju dah jumpa penawar semulajadi bagi mencegah selsema si Firash daripada melarat.

Garlic Balm by ZM Beauty



Kegunaan Garlic Balm membantu:
- Merawat batuk dan selsema
- Menghilangkan kahak
- Menghangatkan badan
- Merawat kembung perut
- Boleh dijadikan minyak bayi


Kelebihan Garlic Balm ZM Beauty:
- Garlic Balm ini adalah alternatif.
- Garlic Oil untuk memudahkan mak-mak bantu redakan masalah selsema, kahak, batuk, masalah kembung perut anak-anak.
- Tak berangin dan tak panas. Jadi InsyaAllah sesuai digunakan untuk anak semasa dalam pantang.
- Sesuai untuk semua peringkat usia, daripada bayi hingga ke dewasa boleh menggunakannya.
- 100% homemade, tiada bahan terlarang atau bahan kimia berbahaya yang terkandung dalam balm ni.
- Tiada sebarang penggunaan essential oil dalam balm ini. Ia adalah 100% menggunakan bahan semulajadi iaitu bawang putih asli, minyak zaitun dan beeswax (lilin lebah).
- Produk Muslim dan telah mendapat kelulusan KKM. 


Cara Guna Garlic Balm:
Sapukan di telapak kaki, belakang badan, dada (rusuk kiri dan kanan), tengkuk, ubun-ubun, bahagian sinus (dahi dan tepi kiri & kanan hidung).
Kalau kembung perut, sapu pada perut dan pusat.

Kena simpan satu dalam handbag. Maklumlah, sakit tu kalau dia nak datang bukan boleh di tangguh-tangguh. Yang menariknya bila sapu garlic balm ni, nyamuk pun tak nak dekat sebab bau dia yang agak kuat. 

Dapatkannya di sini: 
FB : Zuraini Muhammad
Page : Garlic BALM zm beauty
IG : @zmbeautybrand
Website : www.garlicbalm.com
Whatsap : 01132484182
Call : 07-7550792