Memaparkan catatan dengan label kota tinggi. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label kota tinggi. Papar semua catatan

9 Januari 2019

Acara Larian Pertama Anjuran SKM Wilayah Kota Tinggi, Run Far Run Together

Rabu, Januari 09, 2019 8
Alhamdulillah, pada 25 November 2018 yang lalu, Suruhanjaya Koperasi Malaysia Wilayah Kota Tinggi buat julung kalinya telah mengadakan acara larian Run Far, Run Together yang bertempat di Stadium Mini, Kota Tinggi.


Acara yang disertai seramai 250 orang peserta itu telah disempurnakan upacara pelepasan oleh En. Hassan bin Rasid, Ahli Majlis Daerah Kota Tinggi.

Nervousnya perasaan sebelum memulakan event ni hanya tuhan saja yang tau. Mohon dipermudahkan, mohon cuaca menyebelahi, mohon persiapan berjalan lancar, eh semuanyalah.

Tapi bila tiba hari kejadian memang kelam kabut pun. Nak menangis rasa. Syukurlah dikurniakan rakan sekerja yang sangat memahami. Sangat memudahkan urusan event pada hari kejadian.

Okeh, jom layan gambar pulak.

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018
 
 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018

 Run Far Run Together 2018


 Run Far Run Together 2018

Alhamdulillah. Semuanya berjalan lancar. Juju bagi pihak Suruhanjaya Koperasi Malaysia Wilayah Kota Tinggi nak menyusun sepuluh jari jika ada kekurangan sepanjang menganjurkan event ini. Sesungguhnya yang baik itu dari Allah SWT dan yang kekurangan itu dari kami.

Wassalam.



18 April 2017

My Work Life This Week

Selasa, April 18, 2017 2
Assalamualaikum semua,

Lama rasanya tak menaip panjang-panjang guna smartphone ni. Harini rasa macam nak update blog guna smartphone pulak.

Sebenarnya tak de apa pun nak dikisahkan. Cuma lately ni rasa macam penat sangat. Penat dengan kerja. Sampaikan nak update blog dekat office pun lemau jek. Dah terlanjur ada masa lapang dekat rumah ni kita amiklah kesempatan ni sehabis baik.
Image source google picture

Korang nak tau ke apa yang saya sibukkan di pejabat minggu ni? Hmm.. Saya story sikit eh dekat korang.

Saya tengah kumpul data anggota koperasi. Dalam data anggota tu ada butiran nama, alamat, nombor kad pengenalan, tarikh lahir, pekerjaan, bangsa, jantina, tarikh jadi anggota, tarikh berhenti dan juga nombor anggota.

Masalah timbul bila koperasi cuma bagi nama dengan alamat je. Ko rase?? Mula-mula rasa macam dah fed up sangat mengadap benda tu. Tapi disebabkan semangat berpasukan kami yang saling positif antara satu sama lain kami teruskan juga menyiapkan data anggota.

Rupa-rupanya daripada nombor kad pengenalan tu kita boleh trace jantina dan tentulah tarikh lahir. Ada juga formula untuk masukkan ikon - disetiap pemisah nombor kad pengenalan.

Dari situ mood nak buat kerja jadi seronok. Gila ke tak seronok.. Daripada nombor kad pengenalan 123456789012 boleh automatik jadi 123456-78-9012.

Lepas tu nak automatikkan jadi tarikh lahir pun ada formula dia juga.  Daripada tahun dekat depan boleh jadi tahun dekat belakang. Laju jelah buat kerja kalau dah macam ni kan.

Ada ke yang nak tau formula yang kami gunakan? Nanti saya akan kongsikan dalam entri yang lain ye.

Sampai berjumpa lagi. Terima kasih sudi baca.
Wassalam.

8 Februari 2017

31 Days Challenge by JDT Blogger - Day 28

Rabu, Februari 08, 2017 1
Day 28 - Pakaian hari ini

Hai korang. Tajuk harini, outfit of the day ataupun lebih dikenali dengan OOTD. Disebabkan saya ni tak berapa nak reti nak selfie full picture, so saya just share je baju yang kebetulan memang saya ada pakai di hari yang lain yek. Memang sama sebijik.

jeti sedili besar
Betul!! Inilah baju yang saya pakai harini. Jubah hitam dengan tudung Aidijuma pink ade love kaler merah dekat belakang. Hehe..

Gambar ni diambil oleh officemate saya, kak miza. Masa ni dekat Sedili Besar. Baru habis attend mesyuarat agung tahunan. Koperasi punya hokeh. Dah nama pun hakak kerja dengan Suruhanjaya Koperasi Malaysia. Jadinya wajiblah hadir mesyuarat agung koperasi.

Dah alang-alang saya share pasal sedili besar ni kan. Nak bagitau korang. Tempat ni cantik giler... Air laut die hijau jernih. Kagum yang amat weh. First time dapat tengok sendiri air laut jernih. Eley, korng jangan nak cok hakak ni jakun pulak. Taulah korang dah banyak kali jumpa air laut jernih.

Eh, eh, teremosi pulak. Haha.. Okeh, cukup untuk entri baju ni yek. Sambung entri hari ke 29 pulak.
Wassalam.