Kasih Juju: lazada

Showing posts with label lazada. Show all posts
Showing posts with label lazada. Show all posts

June 21, 2017

Balik Kampung. Yeayyy

Assalamualaikum semua,

Dah masuk minggu terakhir kita berpuasa. KJ percaya sekarang ni mesti korang tengah sibuk bertungkus-lumus menyiapkan persiapan raya korang kan.

KJ pun ada beberapa barang lagi yang belum sempat KJ nak cari. Tak taulah sempat ke tak nak membeli ni. Harap-harapnya sempatlah kan. Kasut raya si Firash yang belum ada lagi ni ha. Dengan kasut raya KJ. Tapi kalau KJ punya takde pun tak pe kut. Yang penting si Firash punya wajib kena cari.

So, jom kita fokus pada persiapan balik kampung. Wah! Macam dah tak sabar rasanya nak beraya di kampung tahun ni. Lain macam sikit kemeriahannya.

Tahun ni KJ beraya dekat Kluang dulu. Petang raya baru balik Pontian. Walaupun jarak perjalanan cuma makan masa selama sejam, tapi banyak juga yang perlu di pack. Maklumlah, dah beli baju raya meriah-meriah sekali tertinggal pula. Naya je nanti kalau kena patah balik.

Sekarang ni KJ sangat-sangat memerlukan beg yang boleh hangkut semua baju raya dan kuih raya yang KJ dah beli. Opss.. Beli je you olls. Tak sempat nak buat. Tunjuk-tunjuk je yang sempat. Hehe. Jangan kecam KJ ye.

Kalau bercakap pasal barang tak cukup ni memang Lazada Malaysia jela pilihan KJ. Jom kita tengok apa yang KJ jumpa ni.

1/ Travel Luggage
Sesuai sangat dengan kehendak KJ tau luggage ni. Ada 2. Satu boleh isi baju, satu lagi boleh isi kuih raya. Harga pun takdelah mahal sangat. Mampu milik ni. Cuma RM149.00 je. Tengah sale kan sekarang ni. Lepas ni harga dia back to normal. Jangan korang menyesal pula kalau terlambat nak grab beg ni.

2/ Wiper Kereta
Yang ni walaupun nampak macam remeh, tapi tersangatlah penting ye korang. Lebih-lebih lagi untuk yang dah lama giler tak tukar wiper. Bila hujan pandangan jadi kabur. Lepas tu ko pun manjajar bawak kereta sebab tak nampak depan. Dibuatnya dekat depan ada kereta, tak memasal berdentum karang.

Uish.. Minta-mintalah dijauhkan. Jadi, untuk mengelakkan sebarang kecelakaan, baik kita mencegah. KJ pun sebenarnya dah lama tak tukar wiper. Bila nampak Lazada tengah buat offer ni teruslah KJ grab. Murah ni.

3/ Earphone
Untuk keselamatan dan kegunaan akan datang, KJ nak standby earphone ni dalam kereta. Supaya bila KJ tengah drive nanti, KJ tak hilang fokus memandu. Cuba bayangkan kalau takde earphone lepas tu ada pula call yang penting masuk. Bahaya tau memandu dengan sebelah tangan je. Tak boleh fokus dekat jalanraya.

Ditambah pula sekarang ni Polis dah kuatkuasakan kesalahan menggunakan telefon bimbit semasa memandu boleh dikenakan tindakan mahkamah. Hah, bukan kena saman tau sekarang ni. Kena panggil naik court terus. Huh. Jangan nak cari pasal ye.

Kalau korang balik kampung naik bas raya nanti, boleh juga guna mas dalam bas nanti. Boleh layan muzik tanpa ganggu orang sebelah. KJ sendiri suka travel naik bas. Kadang-kadang terganggu betul dengan orang yang tak reti hormat privasi orang lain ni. Dia buat bas tu macam dia punya sendiri.

Korang yang nak buat persiapan raya tu boleh jengah ke website Lazada Malaysia kalau ada barang keperluan yang tak cukup lagi. Semuanya ada di Lazada. Tak payah nak bersesak di shopping mall dah.


Terima kasih sudi baca.
Wassalam.

June 12, 2017

Cantik dan Bergaya di Hari Raya

Alhamdulillah, dah masuk minggu ketiga kita berpuasa. Cemana? Dah siap ke persiapan raya korang? Baju dah beli? Handbag? Kasut? Mana yang belum beli tu kita geng.

KJ sebenarnya dah beli dah baju raya. Tapi tak sedondon dengan suami dan Firash. Hati ni melonjak-lonjak rasanya nak tambah baju raya lagi sepasang. Tak syoklah KJ sorang je yang warna lain. Mentang-mentanglah KJ belum ada geng lagi nak pakai baju sedondon.

Kalau nak ikutkan, baju kat atas ni lah warna baju raya dua beranak tu. Lari jauh betul dengan warna baju yang KJ dah buat. Warna merah. Nak pakai tudung warna kuning pun macam tak kena je kan. Eh, tolonglah sokong kata-kata KJ ni. Hehe.. Alasan nak tambah baju lagi sebenarnya.

Dan disebabkan itulah KJ dengan lajunya buka website Lazada Malaysia. Tengah sale kan sekarang ni. Wajib tau buka website tu. Sekarang ni KJ nak cari baju raya warna kuning ataupun coklat gelap. Jom tengok apa yang KJ jumpa ni.


Kalau dah namanya perempuan, mana boleh tengok 1 gambar baju je. Mesti nak kena survey yang lain pulakan. Barulah puas hati dan tak putih mata kalau tak survey dulu.

Gambar yang pertama tu memang betul-betul menawan hati kan. Hehe.. Rambang mata KJ nak pilih baju dekat Lazada ni. Menggugat iman sungguh.

Next step, jom kita match kan baju-baju ni dengan tudung pula.

Untuk baju yang pertama, disebabkan baju tu dah bercorak, jadi tak sesuailah kalau nak pakai tudung yang bercorak juga. Jadinya kita kenalah cari tudung yang plain je. Ada bling-bling sikit tu kira okey lah kan. Yang penting tak nampak pelik masa pakai nanti.

Dah dapat baju dengan tudung, mestilah nak beli kasut raya pula. Hehehehe.
Disebabkan si Firash dah berumur 3 tahun, jadi KJ terasa nak pakai balik heels ataupun wedges. Dah lama tak beli heels dengan wedges. Masa Firash masih lagi kena dukung tak berani nak pakai sebab takut terpeleot. Haha..Typical mother. Padahal jalan kat shopping mall je pun. Jalan rata.


Cantik sangat kasut Carlo Rino ni. Hadoi. Kena beli cepat-cepat ni. Sebelum saiz KJ habis disambar orang.

Okeh, habis cerita pasal attire. Sekarang nak cerita pasal beauty pulak. Hari Raya ni mestilah kita nak nampak cantik kan. Takkan nak nampak muka tu pucat je. Mesti nak letak bedak sikit, lipstick sikit, eyeshadow, blusher. Eh, semua-semua tu lah.
Hah, nah. Satu set KJ sajikan dekat korang. Ni kalau dapat betul-betul ni mau senyum tak berhenti 7 hari 7 malam. Senang kalau dah beli satu set ni. Semua ada. Bedak, gincu, eyeliner, maskara. Senang kata complete set lah. Tak payah pening-pening nak cari benda tu satu-satu.

Korang pun mana yang tak tahan ank bersesak dekat bazar ramadhan ke, shopping mall ke apa kata korang shopping je dekat Lazada ni. Murah pun murah. Tak payah nak bersesak dengan orang ramai. Jimat masa lagi tau.

Terima kasih sudi baca.
Wassalam

June 6, 2017

Menjelang Syawal, Dah Kemas Rumah ke Belum?

Assalamualaikum semua,

Semasa KJ menaip entri ni, dah masuk hari yang ke-10 kita berpuasa. Alhamdulillah. Walaupun cuaca sekarang ni tak menentu, harapnya dapat bertahan sehingga ke akhir ramadhan.

Macam mana persiapan raya pembaca blog KJ? Ada yang dah berkira-kira ke nak menghias rumah? Walaupun kaum Adam mengatakan masih awal lagi nak mengemas, tapi bagi kita kaum Hawa ni dah ada macam-macam dah dalam kepala. Ada banyak benda yang KJ nak tukar menjelang raya nanti.

Persiapan menjelang Syawal
1/ Beli vacuum mini
Pertama sekali yang KJ nak buat ialah vacuum karpet. Sebenarnya KJ tak suka nak vacuum karpet ni sebab KJ alergik dengan habuk. Paling tak suka sebenarnya. Tapi, disebabkan dekat Lazada ada jual handheld vacumm, jadi tak ada alasan lagi untuk KJ jumpa habuk dekat rumah. Dan part yang best sekali vacuum ni kaler pink. Ohmaigad, mata dah berpinar-pinar dah ni. Tak sabar nak grab. Harga pun murah je korang. Tak dapat ni dekat kedai kat luar sana tuh.



2/ Beli penyegar udara
Lepas tu KJ nak rumah KJ sentiasa berbau segar, wangi dan tenang je untuk yang datang marhaban pagi raya nanti. Benda ni pun dah lama dah KJ berangan nak beli. Letak dalam bilik pun segar je bau dia. KJ nak letak penyegar ruang udara ni. Bagus untuk anak kecil juga tau. Lebih-lebih lagi masa diorang tengah selsema. InsyaAllah boleh berkurangan selsema tu.



3/ Mesin bancuh kopi
Setiap kali raya memang ramai sanak saudara dan sahabat handai mahupun rakan taulan yang akan berkunjung ke rumah kita nanti kan. Jadinya KJ tak nak kelam kabut masak air panas lepas tu terhegeh-hegeh nak buat air. Kesian nanti dekat tetamu yang datang. Dia nak nyembang dengan kita, tapi kita pulak sibuk tunggu air panas tu masak.

Untuk menyenangkan kerja, KJ dah berangan nak grab mesin bancuh kopi ni. Senang sangat-sangat. Tekan je, tunggu air keluar. Dah siap. Hehe. KJ bukan apa, kesian dekat mak KJ nanti. Manalah tau masa KJ keluar beraya nanti ramai pula yang datang rumah. Tak lah mak KJ kelam kabut nak buat air kan.



Tips deko Hari Raya.
Sebenarnya kalau nak bagi tips ni KJ memang tak reti sangat. Asalkan benda tu tak semak di mata KJ rasa dah okkay dah. Lagipun KJ suka konsep minimalis. Kalau padat sangat pun KJ tak suka. Rimas. Macam terhimpit. Sesak dada.

Eh, lelebih pulakan. Setiap orang ada idea dan pendapat masing-masing. Jadi KJ nak syorkan dekat korang untuk cari idea dekorasi rumah korang tahun ni dekat LAZADA MALAYSIA. Banyak sangat barang yang boleh korang pilih.

Tadi pun KJ ada nampak cermin corak bulat-bulat untuk hiasan dinding. Serius smart.
Link cermin tu dekat --> SINI

Korang dekat luar sana tu kalau nak cuci mata dulu pun boleh. Sebab Lazada Malaysia tengah buat sale sempena bulan Ramadhan ni. Kalau nak beli langsir ke, perabut ke, oven ke semua ada dekat Lazada. Klik je banner dekat bawah ni. Tapi awas! Kalau terbeli banyak KJ tak tanggung ye. Sebab KJ pun dah terbeli banyak. Hehehe...



Okkaylah korang, terima kasih sudi singgah blog KJ.
Happy shopping ye :)

May 28, 2017

Resepi Smoothies Kurma - Lazada Ramadhan Raya Contest

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat pembaca blog KJ.

Macam mana puasa harini? Letih ke? Ke dah terbayang dah nak berbuka menu apa harini? Hehe, normallah tu bagi kita yang berpuasa. Lebih-lebih lagi pada yang ada anak yang baru nak belajar berpuasa. Mesti dalam kepala ligat berfikir nak masak menu kegemaran diorang kan.

Okeh meh sini KJ nak share satu resepi yang membolehkan korang bertenaga sepanjang bulan Ramadhan ni. Bukan saja bertenaga, tapi boleh bagi 1001 kebaikan dekat korang juga.
Image result for smoothies kurma
picture source: google image
Resepi Smoothies Kurma
Bahan-bahan
7 biji kurma (dibuang biji)
2 biji pisang yang telah dibekukan (optional- tak letak pun takpe)
2 cawan susu rendah lemak (ikut koranglah nak guna susu brand apa)
1 sudu teh serbuk kayu manis

Cara-cara
Masukkan kurma, pisang, susu dan serbuk kayu manis ke dalam pengisar buah.

Kisar sehingga halus.

Sedia untuk diminum.
--------------------------------------------------------------
Mudahkan? Kalau nak kisar sekali dengan ais pun boleh. Tapi saya sarankan kurangkanlah pengambilan ais dalam bulan puasa ni. InshaAllah nanti korang akan rasa sendiri kebaikannya.

Bercakap mengenai pengisar buah-buahan. Saya percaya ramai antara kita yang tak mengasingkan pengisar lada dan juga pengisar buah.

Tak pijar ke lepas dah blend cili lepas tu blend buah? Huishhh.. Mesti ada rasa pijar-pijar lada tu kan. Apa kata sekarang ni, korang beli satu pengisar khas untuk buah je. Alah, tak susah pun nak cari. Semuanya dhujung jari. Tinggal pilih dan beli je.

KJ pun sebenarnya dah lama dah 'aim' blender dekat website Lazada. Tunggu masa dan alasan yang tepat, padat dan jitu je nak beli. Hehe. Nampaknya dah sampai dah masa yang tepat nak beli. Jengjengjeng...

Cute pula tengok blender Hello Kitty ni. Boleh buat pembangkit semangat nak teruskan minum air buah je sepanjang berbuka puasa nanti.
Tapi bukan tu je tau. Kalau korang yang tak sempat nak beli kurma, korang boleh order je dekat Lazada. Macam-macam jenama ada jual. 
Dekat Lazada ni, apa yang paling KJ suka ialah penghantaran dia cepat. Untuk kawasan-kawasan bandar, selalunya kalau oder harini, besok dah sampai dah. Tapi kalau kawasan pedalaman sikit ambil masa dalam dua tiga hari juga. Tapi tak kisahlahkan. Yang penting barangnya sampai.

Korang pun jangan lupa ye sekarang ni Lazada tengah buat sale sempena Marhaban Ya Ramadhan dan juga Riang Ria Raya. Kalau nak senang boleh terus je klik dekat banner di bawah ni ye.

May 21, 2017

Join Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest and Win Lazada Shopping Vouchers!

Coinciding with the Lazada Ramadhan Sale (http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya/) that will take place from May 16 to 27 June (where you can find special discounts up to 90%!), we are pleased to share with you our special Lazada Ramadhan Blogger contest where we will be awarding prizes to up to 80 bloggers! 

To participate, please check the instructions below: 

How to Join – Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest

1. The contest runs from 19 May until 25 June 2017 (4 Weeks) 
2. During these 4 weeks, there will be 1 contest held every week with a different theme (in totality there will be 4 contests held during these 4 weeks). Every contestant may participate in more than one contest. 
3. To take part in any of the following contests, each contestant (blogger), during the relevant contest period, shall write an article and post on his/her blog (“Article”) on the relevant theme. The Article shall contain such relevant contents and answers to all the relevant questions specified below: 

1. Week One Contest: 
 Contest period: 19 May 2017 – 1 June 2017 
 Title of the article: Recipe's name 

Theme: Delicious Ramadhan 
 a. What are your favorite Iftar dishes? 
 b. Share the recipes of the dishes 
 c. What kind of products can you find on Lazada’s platform to help you prepare the dishes? 

 For your references :
 Delicious Ramadhan(link) : Kitchen Appliances
 Bazaar Ramadhan(link) : Groceries 

2. Week Two Contest: 
Theme: My Ramadhan Home 

 Contest period: 2 June 2017 – 8 June 2017 
 Title of the article: Any title related to the Article 

 a. How are you decorating your house to be Raya ready? 
 b. Share your house decorating tips for this Raya 
 c. What kind of products (e.g., furniture) can you get on Lazada’s platform to help you decorate your house for this Raya? 

3. Week Three Contest: 
Theme: Looking Good & Beautiful 

 Contest period: 9 June 2017 – 15 June 2017 
 Title of the article: Any title related to the Article 

 a. What's your color theme for this Raya? 
 b. Share your outfit details for this Raya 
 c. What outfit/clothes would you like to buy on Lazada’s platform for this Raya? 

4. Week Four Contest: 
Theme: Travelling Back Home 

 Contest period: 16 June 2017 - 25 June 2017 
 Title of the article: Any title related to the Article 

 a. Where do you celebrate Raya this year? 
 b. List down your "balik kampung" essentials. 
 c. What would you like to buy on Lazada’s platform to bring along for "balik kampung"? 

3. The Article must contain screenshots of the products mentioned in point 1.c, 2.c, 3.c and 4.c 

4. Contestants need to mention Marhaban Ya Ramadhan and Riang Ria Raya sale (http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya/)that will take place from May 19 to 30 June (where you can find special discounts up to 90%!).

5. Contestants are required to submit the link to their Article via e-mail to contest@lazada.com.my with the subject titled: Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest 

6. Contestants are welcomed to post the article in any language. 

7. Winners will be selected at random. 

Prizes – More Participants More Winners

Depending on the overall number of participants there will be either 15, 20, 50 or 80 winners: 

1. Less than 100 Participants (15 winners)
 15 x RM100

2. More than 100 Participants (20 winners)
 1st Prize: 1 x RM400
 2nd Prize: 8 x RM150
 3rd Prize: 11 x RM100 

3. More than 200 Participants (50 winners) 
 1st Prize: 1 x RM500 
 2nd Prize: 16 x RM150 
 3rd Prize: 33 x RM100 

3. More than 300 Participants (80 winners) 
 1st Prize: 1 x RM600 
 2nd Prize: 35 x RM150 
 3rd Prize: 44 x RM100 

Good news! Every week, we will select 3 lucky bloggers to win RM100 shopping voucher each at Lazada. 

Invite your blogger friends to join this contest, so you will increase your chance of winning! The more the merrier! 

Source: http://www.lazada.com.my/blogger-contest/

March 31, 2017

iPrice Blogger Competition: Laman web membeli-belah pilihan saya

Assalamualaikum semua dan salam Jumaat.

Harini saya terpanggil untuk mencuba segmen daripada https://iprice.my/ ni. Anyway memang dah lama dapat email invitation, tapi disebabkan kesibukkan yang melampau, saya ignore je email dari diorang.

Tapi harini dapat email lagi. Email reminder harini last day submit entri. Aduh, dah last day rupanya. Sementara idea tengah mencurah-curah ni saya pun dengan jayanya join juga kontes ni. Hehe.. Wish me luck okeh.
Pengalaman membeli-belah atas talian
Berbalik pada persoalan yang diajukan. Dalam dunia sekarang ni. Kita tak lepas dengan smartphone dari tangan. Semua info boleh dapat dengan hanya satu klik sahaja.

Macam tu jugalah dengan perkhidmatan membeli-belah secara atas talian sekarang ni. Pelbagai varian barang yang kita boleh beli. Siap boleh conpare lagi antara 1 website dengan 1 website yang lain. Dan dah tentulah yang murah akan jadi pilihan kita.

Saya sendiri suka buka 2, 3 website shopping online untuk membandingkan harga yang ditawarkan. Memang diakui sukar untuk saya membuat pilihan. Hal ini dipengaruhi oleh kaedah penghantaran dan juga harga.

Masalah yang dihadapi
Berdasarkan daripada pengalaman saya sendiri. Ada 1 website yang memang menawarkan harga termurah. Tapi yang mengecewakan apabila saya ingin membeli produk yang lain, saya perlu membayar postage untuk setiap satu barang.

Contohnya saya dah pilih botol susu dan juga mainan kanak-kanak. Tapi bila tiba di bahagian checkout, saya perlu membayar postage untuk kedua-dua barang tersebut.

Jika botol susu tu postage nya rm8.00, mainan tu juga saya perlu membayar rm8.00. Maksudnya saya beli daripada 2 kedai yang berlainan. Bila saya tengok harga yang perlu dibayar agak mahal, saya terus batalkan pembayaran.

Hal ini sangat mengecewakan. Kesimpulannya saya mampu tengok sahajalah.

Cara penyelesaian
Jika kita bandingkan dengan website Lazada.com, mereka juga menawarkan pelbagai varian produk daripada pelbagai kedai. Tapi saya cuma perlu membayar postage sekali sahaja. Walaupun produk tu dari luar negara, saya tetap bayar sama macam harga di Malaysia.

Dan saya sarankan supaya website yang lain tu mengambil contoh seperti yang dibuat oleh Lazada. Sebagai buktinya, dah macam-macam barang yang saya beli daripada Lazada dan kualitinya sangat terjamin.

Selain daripada Lazada, Zalora juga menjadi pilihan saya. Khas untuk saya beli baju dan kasut untuk saya, suami dan anak saya. Satu yang saya suka dengan Zalora adalah sistem pemulangan barang jika saiz tak betul ataupun item damage, kita boleh return barang tu dalam masa sebulan dan kos pos ditanggung oleh Zalora.

Saya sendiri dah cuba membuat pemulangan barang. Dan sebaik sahaja pihak mereka terima barang tersebut mereka akan menghantar email untuk bertanyakan samada saya ingin tukar saiz ataupun wang saya dimasukkan dalam store credit.

Store credit tu maksudnya nilai barang yang kita tak jadi beli tu dia akan simpan dalam akaun kita. Bukan akaun bank tau. Dan bila kita nak membeli-belah lagi dengan mereka, nilai barang tu akan ditolak daripada nilai yang kiya tak jadi beli tu.

Contohnya ; nilai baju tak jadi beli rm20.00, nilai baju baru yang nak dibeli rm25.00. Bila di bahagian checkout kita cuma perlu membayar rm5.00 sahaja. Hah, menarikkan. Hehe.

Dizaman sekarang ni pengguna terlalu bijak memilih. Jadi website yang tak mesra pengguna ni mungkin terpaksa menutup perniagaan atas talian mereka. Sebelum perkara tersebut berlaku, mereka harus melakukan perubahan. Supaya mereka boleh terus berada di alam perniagaan atas talian ini.

Okeh, itulah sahaja untuk hari ini. Doakan saya menang dalam kontes ni ye. InshaAllah amin...
Wassalam.

March 28, 2017

Lazada Malaysia Big Baby Fair

Assalamualaikum korang,

Wah, nampaknya Lazada ada buat kontes lagi untuk blogger. Walaupun saya tak menang untuk kontes yang sebelum ni, tapi tak bermakna saya dah merajuk dengan Lazada. Hehehe.. Anggaplah rezeki tu berpihak pada orang lain.


Kali ni Lazada buat sale untuk Baby Fair pula. Ha kalau korang yang dah ada anak tu mesti selalu je kan tengok barang-barang yang boleh beli bagi dekat anak. kalau beli untuk diri sendiri pun mestu ingat dekat anak-anak. Kalau korang semua ada sindrom yang macam tu, waktu yang macam ni lah paling sesuai untuk korang cari sesuatu untuk anak-anak. Mungkin baju, mungkin mainan, botol susu ke. Hmm...

Jenama lampin pakai buang kesukaan anda
Bercakap mengenai lampin pakai buang ni, saya sangat mementingkan kualiti. Sebelum setia dengan sesuatu brand, saya suka cuba dulu. Ada yang murah tapi nipis. Ada juga yang terlalu tebal. Yang mahal, murah. Semua saya dah cuba dan akhirnya saya pilih lampin pakai buang jenama Petpet.


Sebabnya lampin dia ni tak terlalu tebal. Nipis sangat pun tidak. Dia termasuk dalam kategori sedang-sedang aja. Dan yang paling penting sekali, walaupun saya pakaikan lampin siang pada waktu malam, dia tak bocor. Maklumlah, kita ni kalau dah seharian bekerja kadang-kadang terlajak tidur sampai tak sedar nak tukar lampin si anak.

Petpet ni sangat lembut dekat kulit anak kita. Walaupun pakai lama, Alhamdulillah tak keluar ruam. mungkinkah kulit anak saya yang tebal atau ada sesuatu dekat lampin pakai buang tu? Hehe, kalau nak tau korang pun kenalah cuba.

Pilihan susu formula untuk anak
Kalau bab susu ni pula seingat saya, ada 3 jenama yang saya dah bagi pada si Firash. Yang pertama, Enfalac. Yang kedua, S26 dan yang ketiga pula Dutch Lady.

Kalau korang nak tau, Firash ni masa lahir dulu berat dia 2.65kg je. Kecik je orangnya. Susu Enfalac tu memang nurse yang suggest. Dia kata bagus untuk tambah berat baby. Tapi bila saya bagi dekat Firash tak naik pula berat badan dia. Makin turun. Risau betul masa tu.

Lepas tu mak mertua suggest S26. Alhamdulillah, 6 bulan juga bagi dia susu S26 ni. Badan dia makin bambam. Siapa yang tak suka kalau badan baby dia macam kartun tayar Michelline tu kan. Berketul-ketul. Tapi saya tak teruskan susu S26 ni. Risau pula kalau obesiti.

Dan akhirnya saya bertukar pada susu Dutch Lady. Sampailah sekarang ni. Firash pun tak nampak tanda-tanda jemu dengan susu ni. Alhamdulillah. Serasi betul dia dengan susu ni. Selera makan pun tak pernah kurang.



Kalau diberi pilihan, dan saya pun memang dah lama tengok barang ni. Dapat ke tak saya nak bagi dekat Firash ni yek? Hehe. Tapi manalah tau kan kalau ada rezeki saya menag kontes kali ni. Saya nak belikan Firash motor ni.


Hah, mengancam tak warna merah motor ni? Dalam banyak-banyak benda dekat Lazada tu, yang ni jugalah yang menarik perhatian. Firash suka dengan benda-benda yang bergerak ni. Lagi-lagi kalau dia dapat bawa sendiri.

Sebelum ni kalau pergi shopping mall memang selalunya dia akan minta naik motor ni. Kalau tak motor pun kereta. Dapatlah puaskan hati dia. 10 minit RM6.00. Kalau satu hari asyik mintak main mende ni je dah boleh beli 3,4 biji dah motor ni kan.

So, korang tunggu apa lagi. Jangan lupa temujanji kita dengan Lazada Baby Fair ni pada 29 Mac 2017 hingga 2 April 2017. Sekarang ni dekat website Lazada --> http://www.lazada.com.my/big-baby-fair/ sedang berlangsung satu kontes khas untuk korang like facebook diorang. Jangan lupa terjah website Lazada yek. Diskaun sehingga 85%. Ye betul. 85% weh. Marilah berjimat cermat.

March 20, 2017

Lazada Birthday Blogger Contest

lazada birthday blogger contest
The contest runs from 1st March until 23 March 2017 (11.59pm).  Klik banner di atas untuk menyertai.

Assalamualaikum semua, 
Wah, teruja betul saya sebab seminggu dua ni ramai betul blogger yang join kontes Lazada ni. Saya pun tak nak lepaskan peluang. Wajib join juga tau. Manalah tau kalau ada rezeki Allah dah tetapkan saya menang hadiah tempat pertama. Hehe.. Berangan dulu tak pe kan.

Kalau korang nak tau, saya memang tak pernah miss beli barang dekat Lazada ni setiap tahun. Tapi ini rahsia kita tau. Jangan bagitau dekat suami saya. Haha, macamlah dia tak baca blog saya ni. Hai abang..

Apa yang saya suka dekat Lazada Malaysia?
Kalau nak diikutkan banyak yang saya suka dekat sini. Tapi yang paling penting, payment dia sangat-sangat secure. Tak perlu risau kalau tetiba duit korang hilang ke apa sebabnya korang boleh pilih online banking ataupun cash on delivery.

Dulu masa duduk dekat KL memang selalu COD je. Tapi bila dah pindah Kota Tinggi ni servis COD tu hanya untuk barang yang terpilih je. Tapi tu bukan alasan tak membeli-belah dekat Lazada. Muehehe..

Selain tu, jimat sangat-sangat masa nak shopping. Segala macam barang ada dekat Lazada ni. Tinggal nak pilih dengan tak nak je. Dari sekecil-kecil barang sampai sebesar-sebesarnya. Semua ada. Kalau nak shopping barang keperluan rumah pun ada dekat sini. Tak payah nak fikir parking ke, anak berderet nak ikut pergi shopping ke, terlebih belanja ke apa. Senang sangat.

3 barang yang saya nak beli dekat Lazada.
Jom tengok apa barang yang saya dah ushar lama dah ni sebenarnya.

  1/ Air Fryer
air fryer
Sebenarnya memang dah lama mengidam nak ada air fryer ni. Sampai tahap meleleh air liur sebab tak dapat. Haha.. Okeh ini tipu. Sebenarnya menda ni dapat memudahkan kerja kita. Kalau menggoreng tu dah tak payah asyik nak tengok dekat dia je. Tinggal je. Boleh masak lauk lain pulak

  2/ 9 in 1 Make up Set
9 in 1 make up set
Ha kalau dah namanya perempuan, memang tak sah kalau tak tengok dekat section make up ni kan. Rugi kalau korang tak masuk dekat sini. Boleh cuci mata ambil berangan. Lepas tu terbeli. Hehe, dah biasa dah macam tu. 

Set make up ni antara salah satu barang yang bestseller tau. Maksudnya dah ramai yang dapatkan produk ni. Saya pun tak nak ketinggalan. Nak juga. Siapa yang tak suka cantik-cantik ni kan.

  3/ Pendrive On The Go
pendrive in the go
Yang ni part paling best. Macam jakun je tengok pendrive boleh terus connect dekat smartphone. Boleh download movie banyak-banyak lepas tu play dekat smartphone. Jimat space smartphone korang tau. Uishh.. Macam tak sabar je nak grab nih.

Macammana nak tingkatkan servis Lazada?
Okeh, so far saya memang tiada masalah pun berurusan dengan Lazada ni. Cepat, pantas dan efisyen. Itulah pandangan saya dengan Lazada ni. Kalau korang masih lagi ragu-ragu, korang boleh cuba dulu dengan pilih barang yang murah-murah. Kalau puas hati nanti baru boleh beli lagi dan lagi dan lagi. Haha, yang ni bahaya.

Birthday wish to Lazada Malaysia
Image result for animated happy birthday
To Lazada Malaysia,
Saya nak mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan selamat menyambut ulang tahun yang ke 5. Semoga Lazada akan terus menjadi shopping platform yang paling hebat di masa akan datang. 

Dan saya juga berharap agar kita boleh bekerjasama di masa akan datang *wink*wink*
Klik sini --> LAZADA MY

March 2, 2016

Membeli-belah di getex.my

Assalamualaikum korang.

Harini saya nak kongsi satu website yang best untuk korang shopping di alam maya ni. Website ni bukan saja menjanjikan barang untuk korang, tapi korang boleh dapat balik duit korang. Ha... Siapa yang tak nakkan. Tapi tak semualah RM tu korang dapat balik. Siapa yang nak rugi meniaga. Tapi atleast dapat cover balik duit pos.

Cara dia senang je. Korang daftar dulu dekat website die --> getex.my
How to Get Cashback

Lepas tu korang pilihlah kat mana korang nak membeli-belah. Ada banyak website dekat dalam tu. Antara yang glamer : LAZADA, ZALORA, SEPHORA, GROUPON, AIR ASIA, AGODA. Ha, memang macam-macamlah ada.

Cuma syaratnya dekat sini, korang kena buka website-website tu semua melalui website getex.my. Lepas dah confirm bayaran semua, korang akan dapat cashback dalam tempoh 48 jam.
Just click shop now, tunggu 5 saat dan korang akan dibawa masuk ke website yang korang nak shopping tu. Pastikan korang tak terkeluar dari website tu yek.

Cara nak tebus cashback pulak, lepas korang dah shopping dan siap semua pembayaran, korang masuk balik dekat website getex.my, akan keluar pop up macam dalam gambar dekat bawah ni.
Korang kena isi semua maklumat yang berkaitan dengan pembelian yang korang dah buat tu. Kalau korang tak masukkan dekat sini pun korang boleh hantar tiket dekat ruangan enquiry. Nanti diorang akan reply semula jawapan korang. 

Macam contoh yang saya buat dekat bawah ni.
Sebenarnya korang tak payah isi pun takpe sebab diorang akan dapat detect pembelian korang. Tapi disebabkan baru pertama kali guna, serba-serbi tak tau lah kan. Takut juga kalau website ni tipu ke ape ke. Hehe.. Normallah tu. Memang sifat manusia sentiasa ingin tahu kan.

Tengok pula apa kata mereka yang dah mencuba membeli-belah di getex.my ni.



Tak de keraguan lagi okkay. Korang akan selamat membeli-belah di sini. Jangan tunggu lagi. Saya dah cuba dah. Untuk peringkat awal ni memang tak berani nak beli yang mahal-mahal. Cuba yang murah-murah dulu. Ni pun baru kumpul RM0.18. Haha, kire okkaylah tu kan. Sikit-sikit lama-lama menimbun juga. Eh, sesuka hati je tukar pepatah. Ah tak kisahlah. Yang penting korang semua paham.

Terima kasih sudi baca.
Wassalam.

Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign