Kasih Juju: lazada

Showing posts with label lazada. Show all posts
Showing posts with label lazada. Show all posts

March 20, 2017

Lazada Birthday Blogger Contest

lazada birthday blogger contest
The contest runs from 1st March until 23 March 2017 (11.59pm).  Klik banner di atas untuk menyertai.

Assalamualaikum semua, 
Wah, teruja betul saya sebab seminggu dua ni ramai betul blogger yang join kontes Lazada ni. Saya pun tak nak lepaskan peluang. Wajib join juga tau. Manalah tau kalau ada rezeki Allah dah tetapkan saya menang hadiah tempat pertama. Hehe.. Berangan dulu tak pe kan.

Kalau korang nak tau, saya memang tak pernah miss beli barang dekat Lazada ni setiap tahun. Tapi ini rahsia kita tau. Jangan bagitau dekat suami saya. Haha, macamlah dia tak baca blog saya ni. Hai abang..

Apa yang saya suka dekat Lazada Malaysia?
Kalau nak diikutkan banyak yang saya suka dekat sini. Tapi yang paling penting, payment dia sangat-sangat secure. Tak perlu risau kalau tetiba duit korang hilang ke apa sebabnya korang boleh pilih online banking ataupun cash on delivery.

Dulu masa duduk dekat KL memang selalu COD je. Tapi bila dah pindah Kota Tinggi ni servis COD tu hanya untuk barang yang terpilih je. Tapi tu bukan alasan tak membeli-belah dekat Lazada. Muehehe..

Selain tu, jimat sangat-sangat masa nak shopping. Segala macam barang ada dekat Lazada ni. Tinggal nak pilih dengan tak nak je. Dari sekecil-kecil barang sampai sebesar-sebesarnya. Semua ada. Kalau nak shopping barang keperluan rumah pun ada dekat sini. Tak payah nak fikir parking ke, anak berderet nak ikut pergi shopping ke, terlebih belanja ke apa. Senang sangat.

3 barang yang saya nak beli dekat Lazada.
Jom tengok apa barang yang saya dah ushar lama dah ni sebenarnya.

  1/ Air Fryer
air fryer
Sebenarnya memang dah lama mengidam nak ada air fryer ni. Sampai tahap meleleh air liur sebab tak dapat. Haha.. Okeh ini tipu. Sebenarnya menda ni dapat memudahkan kerja kita. Kalau menggoreng tu dah tak payah asyik nak tengok dekat dia je. Tinggal je. Boleh masak lauk lain pulak

  2/ 9 in 1 Make up Set
9 in 1 make up set
Ha kalau dah namanya perempuan, memang tak sah kalau tak tengok dekat section make up ni kan. Rugi kalau korang tak masuk dekat sini. Boleh cuci mata ambil berangan. Lepas tu terbeli. Hehe, dah biasa dah macam tu. 

Set make up ni antara salah satu barang yang bestseller tau. Maksudnya dah ramai yang dapatkan produk ni. Saya pun tak nak ketinggalan. Nak juga. Siapa yang tak suka cantik-cantik ni kan.

  3/ Pendrive On The Go
pendrive in the go
Yang ni part paling best. Macam jakun je tengok pendrive boleh terus connect dekat smartphone. Boleh download movie banyak-banyak lepas tu play dekat smartphone. Jimat space smartphone korang tau. Uishh.. Macam tak sabar je nak grab nih.

Macammana nak tingkatkan servis Lazada?
Okeh, so far saya memang tiada masalah pun berurusan dengan Lazada ni. Cepat, pantas dan efisyen. Itulah pandangan saya dengan Lazada ni. Kalau korang masih lagi ragu-ragu, korang boleh cuba dulu dengan pilih barang yang murah-murah. Kalau puas hati nanti baru boleh beli lagi dan lagi dan lagi. Haha, yang ni bahaya.

Birthday wish to Lazada Malaysia
Image result for animated happy birthday
To Lazada Malaysia,
Saya nak mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan selamat menyambut ulang tahun yang ke 5. Semoga Lazada akan terus menjadi shopping platform yang paling hebat di masa akan datang. 

Dan saya juga berharap agar kita boleh bekerjasama di masa akan datang *wink*wink*
Klik sini --> LAZADA MY

March 2, 2016

Membeli-belah di getex.my

Assalamualaikum korang.

Harini saya nak kongsi satu website yang best untuk korang shopping di alam maya ni. Website ni bukan saja menjanjikan barang untuk korang, tapi korang boleh dapat balik duit korang. Ha... Siapa yang tak nakkan. Tapi tak semualah RM tu korang dapat balik. Siapa yang nak rugi meniaga. Tapi atleast dapat cover balik duit pos.

Cara dia senang je. Korang daftar dulu dekat website die --> getex.my
How to Get Cashback

Lepas tu korang pilihlah kat mana korang nak membeli-belah. Ada banyak website dekat dalam tu. Antara yang glamer : LAZADA, ZALORA, SEPHORA, GROUPON, AIR ASIA, AGODA. Ha, memang macam-macamlah ada.

Cuma syaratnya dekat sini, korang kena buka website-website tu semua melalui website getex.my. Lepas dah confirm bayaran semua, korang akan dapat cashback dalam tempoh 48 jam.
Just click shop now, tunggu 5 saat dan korang akan dibawa masuk ke website yang korang nak shopping tu. Pastikan korang tak terkeluar dari website tu yek.

Cara nak tebus cashback pulak, lepas korang dah shopping dan siap semua pembayaran, korang masuk balik dekat website getex.my, akan keluar pop up macam dalam gambar dekat bawah ni.
Korang kena isi semua maklumat yang berkaitan dengan pembelian yang korang dah buat tu. Kalau korang tak masukkan dekat sini pun korang boleh hantar tiket dekat ruangan enquiry. Nanti diorang akan reply semula jawapan korang. 

Macam contoh yang saya buat dekat bawah ni.
Sebenarnya korang tak payah isi pun takpe sebab diorang akan dapat detect pembelian korang. Tapi disebabkan baru pertama kali guna, serba-serbi tak tau lah kan. Takut juga kalau website ni tipu ke ape ke. Hehe.. Normallah tu. Memang sifat manusia sentiasa ingin tahu kan.

Tengok pula apa kata mereka yang dah mencuba membeli-belah di getex.my ni.



Tak de keraguan lagi okkay. Korang akan selamat membeli-belah di sini. Jangan tunggu lagi. Saya dah cuba dah. Untuk peringkat awal ni memang tak berani nak beli yang mahal-mahal. Cuba yang murah-murah dulu. Ni pun baru kumpul RM0.18. Haha, kire okkaylah tu kan. Sikit-sikit lama-lama menimbun juga. Eh, sesuka hati je tukar pepatah. Ah tak kisahlah. Yang penting korang semua paham.

Terima kasih sudi baca.
Wassalam.

babab.net

Lilypie Second Birthday tickers Blogged.my

Kasih Juju Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign