Memaparkan catatan dengan label minyak herba asma mujarab. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label minyak herba asma mujarab. Papar semua catatan

7 Mac 2019

Penjagaan Bayi Semudah ABC dengan Asmak Baby Care

Khamis, Mac 07, 2019 4
Hai semua,

Harini Juju nak share dengan korang produk penjagaan bayi yang lengkap dari kepala sampai ke kaki. Kalau korang nak tau, MHAM sebelum ini sangat terkenal dengan Minyak Herba Asmak Mujarab yang sangat berkesan dalam melegakan dan mengurangkan penyakit asma. Kini syarikat MHAM telah mengembangkan lagi produk keluaran mereka yang sangat menarik untuk korang cuba.

Asmak Baby Care.
Asmak Baby Care
Produk yang Juju nak share dengan korang ni adalah Asmak Baby Care. Packaging dia sangat menarik. Dia datang dalam satu kotak dan ada 5 jenis barang di dalamnya. Ha, suka ke tak kalau dapat satu set produk penjagaan untuk bayi? Okeh jom kita go through satu-satu.

So dalam kotak ni dia ada:
Asmak Baby Care
1/ Baby Wash Top to Toe
2/ Losyen Bayi 
3/ Essential Oil
4/ Bedak
5/ Sevenis Hair Oil

Langkah 1
Baby Wash
Mandikan si manja anda dengan Mandian Bayi Asmak dari hujung rambut ke hujung kaki. Kandungannya yang pekat, hanya perlu picit sedikit dan sapukan ke seluruh tubuh dan rambut. Dengan haruman bunga ros dan chamomile menjadikan bayi anda lebih wangi dan selesa. Ia juga mengandungi minyak kayu putih, minyak aprikot dan vitamin E.
Sukanya dia mandi guna sabun Asmak 


Langkah 2
Losyen Bayi Asmak
Sapukan Losyen Bayi Asmak Baby Care ke seluruh tubuh si manja. Urutlah dengan kasih sayang dan biarkan si manaja merasai sentuhan kasih ibu. Ia dapat mengeratkan lagi kasih sayang anda dengan si manja. Losyen bayi mengandungi haruman yang menenangkan dan akan membuatkan si manja anda tenang dan kulit akan menjadi lebih wangi. Kandungannya dari minyak halia, ekstrak bunga portulaka dan minyak cengkih.
Losyen ni dia sapun sendiri :P

Langkah 3
Essential Oil
Gunakan Essential Oil di bahagian yang berkenaan. Anda boleh sapukan beberapa titis sahaja ke bahagian yang tertentu untuk memberikan kesan yang menenangkan dan bayi lebih mudah tidur. Ia juga boleh melegakan bayi ketika kurang sihat. Memberikan mereka rasa selesa dan bau lebih harum. Essential Oil ini juga boleh digunakan ibu-ibu menyusu yang mengalami masalah kekurangan susu. Kandungannya dari clove oil (minyak cengkih), nutmeg oil, peppermint oil dan sweet almond oil.

Langkah 4
Bedak bayi asmak
Sapukan Bedak Bayi Asmak pada tubuh bayi dan ratakan. Amat bagus sekali digunakan selepas bayi mandi. Haruman lavender essential oil membuatkan si manja berbau harum, berasa lebih tenang dan dapat tidur dengan lena. Bahan utama adalah tanah liat jenis kaolin yang terbukti bagus untuk kulit. Bedak bayi asmak juga mengandungi ekstrak betik dan ekstrak bunga portulaka.
Peace yaw

Langkah 5
Sevenis Hair Oil Asmak
Sapukan rambut si manja anda dengan Sevenis Hair Oil Asmak untuk rambut lebih sihat, kuat, bersinat, lembut dan berbau wangi. Ia diperbuat daripada 7 jenis minyak yang memberi khasiat dan manfaat kepada rambut si manja agar menjadi lebih kuat dan sihat. Kandungannya terdiri daripada light mineral oil, tea tree oil, babassu oil, VCO, olive oil, argan oil dan haruman yang berbau sangat harum.

Pengalaman Juju
Okeh jujur Juju katakan Juju suka sangat dengan produk-produk ni. Lebih-lebih lagi minyak rambut dan essential oil tu. Memang sangat-sangat membantu dalam menguruskan kehidupan si Firash seharian.

Bau minyak rambut tu memang sedap sangat. Bau dia melekat dekat tangan. Lepas pakaikan dekat Firash Juju akan letak sikit dekat rambut Juju. Memang menenangkan sungguh.

Harga untuk 5 item ni hanya RM159.00 sahaja. So, kalau nak beli satu-satu pun boleh. Tiada paksaan untuk beli satu set ni tau. Trial set pun ada. Cepat-cepat contact agen yang berhampiran dengan korang sekarang.

Untuk keterangan lanjut dan pembelian boleh ke:

Website: 

Facebook Page: Asmak Baby Care
Instagram: @asmak.babycare
Hotline: 019-9708897

16 Februari 2017

Cara Merawat Ekzema dan Psoriasis

Khamis, Februari 16, 2017 2
Assalamualaikum semua,

Sebelum kita pergi pada penyelesaian masalah ekzema, apa kata kita tengok dan kaji dulu apa itu penyakit ekzema dan psoriasis ni. Mungkin ada yang tak pernah tahu langsung pasal penyakit ni. Jom baca okeh.

Ekzema ialah sejenis penyakit kulit yang menyebabkan radang, gatal, kering, mengelupas, kemerahan dan bersisik. Penyakit ini ada kaitan dengan tindakbalas hipersensitif pada bahagian kulit, iaitu organ terbesar pada tubuh manusia.

Kesan penyakit ini pada kanak-kanak boleh dilihat pada bahagian lutut, pelipat siku, atas punggung, buku lali, belakang telinga, muka dan kulit kepala, manakala pada orang dewasa, ia lebih ketara di belakang lutut dan pelipat siku.

Penyakit ini boleh dihidapi pelbagai lapisan umur, termasuk kanak-kanak. Biasanya ia lebih banyak dihidapi kanak-kanak berusia kurang dua tahun. Ekzema adalah masalah kesihatan yang ada kaitan dengan penyakit genetik (diwarisi dari ibu bapa)
Psoriasis adalah penyakit peradangan kronis dan bersifat auto imun (penyakit yang muncul sebagai akibat dari reaksi sistem kekebalan atau sistem imun tubuh) yang terjadi pada kulit yang ditandai dengan tompokan putih atau merah bersisik tebal di bahagian tubuh terutama pada kaki, punggung, lutut, siku, tangan, dan kulit kepala. Penyakit tidak menular ini biasanya terjadi pada orang dewasa, walaupun ada juga beberapa kes pada kanak-kanak dan remaja. 

Gangguan pada kulit ini disebabkan oleh faktor persekitaran, serangan kekebalan tubuh (autoimun) kerana jumlah limfosit yang tidak normal, dan sistem kekebalan tubuh yang terlalu aktif. Psoriasis dipercayai disebabkan oleh proliferasi atau penyebaran sel-sel kulit yang sangat cepat. Psoriasis boleh bersifat ringan, sedang, ataupun berat. Meskipun pesakit dengan kes ringan hampir tidak terasa simptomnya, tetapi pesakit yang menderita kes yang lebih parah akan memperlihatkan gejala seperti kulit tebal, merah, dan bersisik pada seluruh tubuh mereka.

Penelitian terbaru menunjukkan bahawa orang dengan Psoriasis memiliki risiko yang lebih tinggi untuk terkena penyakit jantung, diabetes, dan penyakit darah tinggi atau hipertensi.

(Source : https://www.docdoc.com/id/info/condition/psoriasis)

Cara Penyelesaian:

blog kasihjuju.com
Bedak Asmak diperbuat dari bahan semulajadi 100% iaitu bedak tanah liat putih berkualiti tinggi.Selamat digunakan untuk semua peringkat umur.Bedak dari tanah liat telah digunakan sejak zaman -berzaman lagi dan menepati saranan Rasulullah saw berkenaan penawar dari tanah untuk masalah kulit.

Merawat ruam pada bayi,ekzema,psoriasis,kudis buta,kurap,panau,kayap,gatal,cacar air,luka dan lain-lain

Apa keistimewaan Bedak Asmak ?

Selain merawat masalah kulit di atas, ia juga mampu mengecutkan jerawat, mencantikkan dan mencerahkan kulit jika diguna selalu. Boleh dipakai setiap malam sebelum tidur

Mempunyai kadar UVA ratio yang tertinggi iaitu 0.88 di dalam Boot Star Rating untuk perlindungan UVA,jadi ia mempunyai kadar perlindungan MAKSIMUM terhadap UVA yang mengelakkan kedutan.Tidak menyumbat liang pori dan mampu merawat masalah kulit.

Penggunaan berterusan mampu merawat masalah kulit, mengelakkan kedutan, menghilangkan jerawat, melicinkan dan menjadikan kulit wajah lebih halus.

Bedak ini telah terbukti merawat ekzema, psoriasis, ruam,kudis buta, kurap, panau dan lain-lain.

Boleh dimakan untuk masalah Cirit-birit dan gout. Selamat dan suci.

Teksturnya lebih halus, mudah serap, dan sejuk bila dipakai.

Beratnya 150g+-
Harga cuma RM38
Produk premium pada harga TERENDAH!

Mesti dimiliki oleh setiap keluarga.

Cara Pakai untuk masalah kulit : 
Dipakai sekerap yang mungkin.

Mempunyai permintaan tinggi semenjak dikeluarkan.

Pilihan Terbaik zaman-berzaman
Penagih dadah pun guna bedak asmak 

blog kasihjuju.com

Testimoni daripada mereka yang telah mencuba sendiri bedah asmak:

blog kasihjuju.com

blog kasihjuju.com

blog kasihjuju.com

blog kasihjuju.com

Sekiranya berminat nak mencuba atau nak menjadi agen,boleh ke link di bawah atau hubungi terus  :
blog kasihjuju.com
Hotline HQ : 019 - 970 8897
Website rasmi syarikat : http://mham.com.my/
Ig : mham.sdnbhd
https://www.instagram.com/mham.sdnbhd/
Fb Page Produk :
Penawar Ruam Pada Bayi
https://www.facebook.com/bedakasma
Penawar Ekzema Mujarab Terkini
https://www.facebook.com/kulitcantiktanpaekzema
Album Testimonial Bedak Asmak page Penawar Ruam Pada Bayi
https://www.facebook.com/1591204454498940/photos/?tab=album&album_id=1752651998354184

Info Bedak Asmak juga boleh didapati di fb page :
Penawar Asma Mujarab
https://www.facebook.com/penawarasma/
Minyak Herba Asmak HQ
https://www.facebook.com/minyakherbaasmamujarabsdnbhd/

27 November 2016

Penyelesaian Masalah Asma Abad Ini - Minyak Herba Asmak

Ahad, November 27, 2016 7
Berikut fakta yang MESTI anda tahu tentang produk keluaran MHAMSB



Apakah KEISTIMEWAAN menggunakan Minyak Herba Asma yang dikenali kini dengan nama Minyak Herba Asmak (MHAM) ?Kami ambil masa yang lama untuk menjalankan R&D minyak ini agar ianya selamat dan berkesan lebih cepat.Kandungan Minyak Herba Asmak yang telah menjalani R&D lebih selamat,lebih suci,tidak "overdose" bahan tertentu dan tidak mengandungi bahan aktif yang tinggi.

Minyak Herba Asmak juga lebih mesra kulit di mana peratusan alahan pada herbanya tersangat rendah.Minyak Herba Asmak lebih cepat menyerap di kulit,sebab itu ramai yang mengakui keberkesanannya jauh LEBIH CEPAT.


Minyak Herba Asmak berangin dan ianya mengikut piawaian yang ditetapkan.Minyak Herba Asmak bukan sahaja berkesan untuk asma, semput, lelah, batuk, kahak, selsema, gigitan serangga, luka, terkena api tetapi juga berkesan untuk sakit perut, bengkak, lenguh, buasir, sembelit, senggugut, membantu melancarkan darah, sakit kepala, migrain, resdung, sakit gigi, strok dan ulser.


Mereka yang mendapatkan Minyak Herba Asmak akan diberikan rundingan cara pakai mengikut masalah yang dihadapi dan biasanya akan dipantau oleh pengedar sah yang mempunyai ID. Malah pelanggan digalakkan berhubung dengan pengedar yang berkenaan sama ada untuk sebarang masalah berkaitan atau berkongsi pengalaman mencuba.


- Kami memberi jaminan kesucian  dan keselamatan produk kepada pengguna.- Pastikan anda mendapatkan minyak dari pengedar sah syarikat Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd (MHAMSB) dan jika anda ragu-ragu,anda boleh meminta ID pengedar dari mereka.-Dapatkan minyak ini dari Pengedar  sah yang mempunyai ID  dari syarikat MHAMSB.Kami ada 1300 orang pengedar di seluruh Malaysia dan menerima ratusan testimoni setiap minggu.


Cubalah Minyak Herba Asmak yang original dari syarikat MHAMSB sekarang! 




Minyak Herba Asmak sesuai untuk semua peringkat umur dari yang baru lahir sehinggalah kepada orang tua kerana testimoni yang kami terima menunjukkan keberkesanan pada semua peringkat umur.Malah ada banyak testimoni bayi pramatang juga serasi menggunakannya.

Jom kita tebgok pula testimoni yang dah gunakan minyak ni:



Kami akan menggunakan hologram meditag yang sah dari KKM sahaja nanti.Buat masa ini,Minyak Herba Asmak tiada hologram. Hati-hati kerana di luar sana ramai yang mengaku menjual Minyak Herba Asmak, tetapi menipu. Ada perbezaan pada label sama ada yang lama mahupun baru.

Sekiranya berminat nak mencuba atau nak menjadi agen, boleh ke link di bawah atau hubungi terus :